Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Εκατομμύρια κλικ για τα απίστευτα βίντεο που προβάλουν την Κρήτη

Εκατομμύρια κλικ και προβολές μέσω των κοινωνικών δικτύων της Περιφέρειας Κρήτης (Facebook, Twitter, YouTube, Vimeo) και του Διεθνούς δορυφορικού καναλιού Travel Channel συγκεντρώνουν τα διαφημιστικά βίντεο της που προβάλουν το νησί μας και γενικότερα τον ελληνικό πολιτισμό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παράλληλα δε μέσω της παγκόσμιας προβολής και των υπηρεσιών που μπορούμε να προσφέρουμε ανοίγει ο δρόμος σε εταιρίες παραγωγής κινηματογραφικού- τηλεοπτικού υλικού να πραγματοποιήσουν εμβληματικές παραγωγές χρησιμοποιώντας την Κρήτη ως ένα φυσικό κινηματογραφικό studio.

Η καμπάνια τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κρήτης Απίστευτη Κρήτη 2013 (Incredible Crete 2013) βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη. Ξεκίνησε το Μάιο με την απίστευτη φιλοξενία και ιστορία και την προβολή τους στο μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι του εξωτερικού. Συνεχίστηκε με τη διεθνή καινοτομία Creative Crete στο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου (έπονται το αεροδρόμιο Χανίων, τα λιμάνια Ηρακλείου και Σούδας) και ολοκληρώνεται με την παραγωγή 4 νέων σποτς.

Οι ανεξάντλητες ομορφιές (incredible beaches), η κρητική διατροφή (incredible flavours) και ο τρόπος ζωής του νησιού, μαζί με τις αξέχαστες αναμνήσεις (incredible memories) που παίρνει μαζί του κάθε επισκέπτης περιγράφονται στα νέα αυτά videos που έχουν και πάλι την υπογραφή του γνωστού σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη.

Η Περιφέρεια Κρήτης καινοτομεί για μια ακόμη φορά. Επιλέγει την παραγωγή όχι μόνο θεματικών videos ώστε στοχευμένα να προσελκύσει κάθε ενδιαφερόμενο. Προχωρά ακόμη ένα βήμα πιο πέρα από τον παραδοσιακό τρόπο τουριστικής προβολής του τόπου μας. Δημιούργησε video υψηλών προδιαγραφών προβάλλοντας την Κρήτη ως φυσικό studio για κινηματογραφικές ταινίες και παραγωγές (Crete: See for yourself). Πρόκειταιγια ταινία μικρού μήκους , με πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό Νίκο Ορφανό, η οποία αποτελεί τον γύρο του κόσμου στο ομορφότερο νησί της Μεσογείου!

Η δυναμική προβολή του νησιού στα κοινωνικά δίκτυα της Περιφέρειας σε συνδυασμό με την βραβευμένη τουριστική διαδικτυακή πύλη της www.incrediblecrete.gr έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία με το ελληνικό και ξένο κοινό να ανταποκρίνονται θετικά στην προσπάθεια αυτή φτάνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ σε πάνω από 1.500.000 θεάσεις.

Τα στελέχη της Περιφέρειας μέσα από δημιουργική συνεργασία με την ομάδα παραγωγής, το σκηνοθέτη, τους ηθοποιούς αποτύπωσαν σε εικόνες, χιλιάδες λέξεις για το νησί και τους ανθρώπους του. Η Κρήτη, ο πολυδιάστατος αυτός τόπος, συνεχίζει να ξαφνιάζει ευχάριστα ντόπιους και επισκέπτες με την ανάδειξη γνωστών η λιγότερο γνωστών στοιχείων του. Είναι ο κόσμος της Κρήτης που σας καλεί να τον επισκεφτείτε και να τον δείτε με τα δικά σας μάτια!

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης: Είμαστε περήφανοι για το αισθητικό αποτέλεσμα και γι' αυτή τη συνεργασία που αποδίδει καρπούς. Στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε πολιτισμό υψηλής ποιότητας για την Ελλάδα και τον κόσμο. Ο πολιτισμός μας, σε συνδυασμό με τη διατροφή μας, τη φύση, τους ανθρώπους, και τις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται μεθοδικά, εδώ στο νησί μας, αποτελούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Κινούμαστε έχοντας στρατηγική για την ανάδειξη τους σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς. Ευχαριστώ εκ μέρους της Περιφέρειας όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την πολύμηνη απαιτητική προσπάθεια και να είστε σίγουροι ότι η προσπάθεια συνεχίζεται ακόμη πιο εντατικά.

prismanews.gr
VIDEO
Enhanced by Zemanta

Εικαστική έκθεση «Ελαίας Γη ΙΙ»

Από τις 21 Ιουλίου έως τις 21 Αυγούστου παρουσιάζεται στον Αγροτουριστικό Πολυχώρο Πάνακρον, στο Αμάρι στο Ρέθυμνο, η έκθεση «Ελαίας Γη ΙΙ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πανακραίων Δρώμενα».

Η έκθεση αποτελεί μέρος της ευρύτερης εικαστικής έκθεσης «Ελαίας Γη» που πραγματοποιήθηκε το 2009 στο Δρομόνερο Χανίων όπου στεγάζεται το Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης και το οποίο είχε την καλοσύνη να τη δανείσει στον Αγροτουριστικό Πολυχώρο Πάνακρον.

Από τους 72 καλλιτέχνες της αρχικής έκθεσης, επιλέχθηκαν 30, των οποίων τα έργα καλύπτουν μια γκάμα τεχνοτροπιών, μέσων, αλλά και ύφους. Έμπνευσή τους ήταν από το φύλλο και τον κορμό της ελιάς ως φόρμες, μέχρι τον μύθο της γέννησης της θεάς Αθηνάς και εκφράσεις της καθημερινότητας που αναφέρονται στο λάδι που καταδεικνύουν τις βαθιές ρίζες του δέντρου στην ελληνική συνείδηση και κοινωνία.

Η έκθεση στο σύνολό της αναδεικνύει την ελιά ως ένα πρωταρχικό σημείο αναφοράς και έμπνευσης για κάθε καλλιτέχνη και καλεί τους επισκέπτες να δουν το γνώριμό τους δέντρο με μια καινούργια ματιά και να διυλίσουν το καθημερινό και οικείο μέσα από τη διαδικασία της σύγχρονης τέχνης.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Αγγελική Δουβέρη.

Από 21 έως 28 Ιουλίου η εκθεση θα λειτουργεί 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00.

Από 29 Ιουλίου έως 21 Αυγούστου η έκθεσηθα λειτουργεί μόνο το απόγευμα 18:00 – 21:00.

    Χώρος Αγροτουριστικός Πολυχώρος Πάνακρον
    ΔιεύθυνσηΑμάρι
    Email χώρουpanakron@gmail.com
    Τηλέφωνο χώρου2833022120



CRETEVENTS.GR

5ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι στο Ρέθυμνο

Για μια εβδομάδα το Ρέθυμνο, η πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, γίνεται σημείο αναφορά στα σκακιστικά δρώμενα της Ευρώπης.

Το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Ρέθυμνο 2013″ που θα διεξαχθεί από τις 28 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2013 θα φιλοξενήσει εξέχουσες προσωπικότητες του αθλήματος από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες και οι πνευματικές μάχες αναμένονται να είναι έντονες και ιδιαίτερα συναρπαστικές.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την πλούσια και πολυπρόσωπη ιστορία της πόλης, μέσα από μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, γεγονός που θα χαρακτηρίσει το Ρέθυμνο ως Σκακιστική και Πολυπολιτισμική πόλη την περίοδο του Τουρνουά!

Γι’αυτό λοιπόν δηλώστε συμμετοχή και απολαύστε την παραμονή σας στο Ρέθυμνο, ταξιδεύοντας πάνω σε ασπρόμαυρα τετράγωνα, με συνοδοιπόρους Στρατηγούς και Βασιλιάδες, δίπλα στο μαγευτικό Κρητικό Πέλαγος!



CRETEVENTS.GR

Houdetsi Festival 2013 - Μια τετραήμερη γιορτή μουσικής, γεύσης και τέχνης

Το Houdetsi Festival είναι μια τετραήμερη γιορτή μουσικής, γεύσης και τέχνης που γίνεται στο χωριό Χουδέτσι, 23 χλμ από το Ηράκλειο.Τα 2 πρώτα φεστιβάλ (2010, 2011) προσέλκυσαν πάνω από 5,000 θεατές κάθε χρονιά.
Το 2012 περισσότεροι από 15,000 ήλθαν στο φεστιβάλ!

Το Χουδέτσι αποτελεί διεθνή πόλο έλξης για μουσικούς από το 2002, καθώς το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος διοργανώνει σεμινάρια και master classes με μουσικούς από όλον τον κόσμο εδώ και 10 χρόνια.

Το Houdetsi Festival όπως και οι δραστηριότητες του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος αποτελούν μια πρωτοβουλία του Ross Daly ο οποίος είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και των δύο.

Το 4ο Houdetsi Festival θα πραγματοποιηθεί 1-4 Αυγούστου του 2013

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα!

Πέμπτη 1/8

Κήπος του Λαβύρινθου
21:30 - 22:20: Γιώργος Ξυλούρης (Ψαρογιώργης), Γιάννης Παπατζανής (κρουστά)
22:30 - 23:20: Ο Δημήτρης Κολιακουδάκης σε ένα πρόγραμμα δικών του συνθέσεων για κιθάρα
23:30 - 00:30: Το συγκρότημα Έλυρος μαζί με τη Μαρία Φασουλάκη - τραγούδι

Σπηλιάδα
21:30 - 22:20: Ross Daly (λύρα, σάζι, ραμπάμπ), Zohar Fresco (κρουστά), Κέλυ Θωμά (λύρα). Μαζί τους η Σοφία Ευκλείδου (τσέλο) και ο Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι)

22:30 -23:20: Το συγκρότημα Ahenk με τους Derya Türkan (λύρα Πολίτικη) και Murat Aydemir (tanbur) θα παίξουν παλιές και σύγχρονες συνθέσεις από το ρεπερτόριο της Οθωμανικής και Τουρκικής αστικής μουσικής.

23:30 - 00:30: Ο Βασίλης Σταυρακάκης μαζί με τους Ross Daly, Κέλυ Θωμά, Γιώργο Μανωλάκη, Γιάννη Παπατζανή σε μια συναυλία που θα εξελιχθεί σε καντάδα σε όλο το χωριό.
Δρόμος

Ross Daly in Archanes Crete
(Photo credit: Wikipedia)
22:00 - 23:00 Ο Στέλιος Πετράκης μαζί με τους συνεργάτες του σε ένα πρόγραμμα με Κρητική μουσική και χορό από το Θανάση Μαυρόκωστα.

23:15 - 00:30 Ο Γιώργος Μαυρομανωλάκης μαζί με τους συνεργάτες του Δημήτρη Στεφανάκη (λύρα), Μανώλη Κανακάκη (κανονάκι), και Raphael Greenblatt θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με δικές του συνθέσεις και παραδοσιακά κομμάτια από την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο.
Χατζινές, Κρητικά συγκροτήματα
21:30 - 22:20 Κωστής και Γιώργος Σαριδάκης

22:30 - 23:20 Νίκος Καλομοίρης

23:30 - 00:30 Πέτρος Κακεπάκης, Γιάννης Διακονής, Μηνάς Μπαλτζάκης
Παρασκευή 2/8

Κήπος του Λαβύρινθου

21:30 - 22:20: Ο Araz Salek (Tar) και ο Pedram Khavar- Zamini (Tombak) θα παίξουν κομμάτια από την κλασική Πέρσικη μουσική παράδοση.

22:30 - 23:20: Ο Νίκος Παλαιολόγος (ούτι, σαζι) και ο Γιώργος Κλάδης (κρουστά) θα παίξουν συνθέσεις του Νίκου Παλαιολόγου και του Ross Daly

23:30 - 00:30: Daud Khan Sadozai (Rabab,Sarod) Ciro Montanari (Tabla)

Ο Daud Khan Sadozai από το Αφγανιστάν θεωρείται από τους κορυφαίους εκπροσώπους της Αφγανικής παράδοσης του Rabab. Εκτός όμως από αυτό έχει μαθητεύσει στο Ινδικό sarod πολλά χρόνια δίπλα στον μεγάλο Ινδό δάσκαλο Amjad Ali Khan. Στη συναυλία αυτή θα παίξει μουσική απο το Αφγανιστάν και αποτην Ινδία. Μαζί του θα παίξει ο Ιταλός Ciro Montanari ο οποίος έχει σπουδάσει tabla για πολλά χρόνια στην Ινδία.

Σπηλιάδα

21:30 - 22:20: Το συγκρότημα Daulute με τους Γιώργο Ζαχαριουδάκη, Δημήτρη Σιδερή, Γιάννη Παπατζανή. Το συγκρότημα Daulute ενώ παρουσιάζει ένα μείγμα μουσικής από διάφορα μέρη του κόσμου, έχει ωστόσο κεντρικό σημείο αναφοράς τη μουσική παράδοση της Κρήτης.

22:30 - 23:20: η Eleonore Billy είναι από τη Γαλλία και θεωρείται σήμερα από τις κορυφαίες δεξιοτέχνες του Σουηδικού τοξοτού οργάνου Nyckelharpa. Θα παίξει κομμάτια δικής της συνθέσης καθώς και παραδοσιακά από το ρεπερτόριο του Nyckelharpa μαζί με τους μαθητές της και τον Παύλο Σπυρόπουλο και την Κέλυ Θωμά.

23:30 - 00:30 το συγκρότημα Κοπαρέ με τους Paul Goodman, Μανωλία Κοκολογιάννη, Σεργιο Βούλγαρη και Βαγγέλη Χατζόβουλο θα παίξουν κομμάτια από την Κρήτη και δικές τους συνθέσεις.

Δρόμος

22:00 - 23:15 Η ομάδα μουσικών Ηλιοδρόμιο από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Δημιουργήθηκε από τον συνθέτη Ηλία Σαρηγιαννίδη στα πλαίσια του ''Εργαστήριου Ποιητικής'' Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

23:15 - 00:30 Η χορευτική ομάδα του Νώντα Ερωτοκριτάκη θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με χορούς από όλη την Κρήτη με ζωντανή μουσική συνοδεία

Χατζινές, Κρητικά Συγκροτηματα

21:30 - 22:20 Μανώλης Καλυκάκης

22:30 - 23:20 Βαγγέλης Αλεξάκης

23:30 - 00:20 Βασίλης Χατζημακρής

00:30 - 1:30 Γιώργος Μπιτζανάκης

Σάββατο 3/8

Κήπος του Λαβύρινθου

21:30 - 22:20. Ο Ιταλός μουσικός Ciro Montanari, ο οποίος έχει σπουδάσει Ινδική tabla (κρουστό βόρειας Ινδίας) για πολλά χρόνια στην Ινδία θα δώσει ένα ρεσιτάλ για σόλο tabla με τη συνοδεία του Davi Garcia στο Sarangi

22:30 - 23:20. Ο γνωστός Κρητικός δεξιοτέχνης του λαούτου Γιώργος Μανωλάκης θα παίξει δικές του συνθέσεις για λαούτο μαζί με τους Παύλο Σπυρόπουλο (κοντραμπάσο) και Zohar Fresco (κρουστά).

23:30 - 00:30. Το συγκρότημα Νέδα δημιουργήθηκε πέρυσι από τέσσερις μουσικούς που συμμετέχουν εδώ και χρόνια σε σχεδόν όλα τα μουσικά δρώμενα του Λαβύρινθου. Ο Χρήστος Μπάρμπας, ο Γιώργος Παπαϊωάννου, η Βικτωρία Τάσκου και ο Παύλος Σπυρόπουλος θα παίξουν δικές τους συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς που εμπνέονται από μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας, Τουρκίας, και άλλων περιοχών της Ανατολικής Μεσογείου.
Σπηλιάδα

21:30 - 22:20. Ο Χάρης Λαμπράκης μαζί με το κουαρτέτο του θα παίξουν ένα πρωτότυπο πρόγραμμα συνθέσεων και αυτοσχεδιασμών που γεφυρώνουν παραδοσιακούς ήχους με αυτούς της τζαζ και άλλων σύγχρονων ιδιωμάτων.

22:30 - 23:20. Δύο από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της Τουρκικής μουσικής ο Yurdal Tokcan (ούτι) και Göksel Baktagir (κανονάκι) θα παίξουν δικές τους συνθέσεις και παραδοσιακά κομμάτια από την αστική μουσική της Κωνσταντινούπολης.

23:30 - 00:30. O διεθνούς φήμης Ισπανός Κιθαρίστας Fernando Perez έχει ασχοληθεί με μουσικά ιδιώματα από πολλές περιοχές του κόσμου και έχει βρει τρόπους να αποδοθούν στο αγαπημένο όργανο της χώρας του, την κιθάρα. Θα μας οδηγήσει σε μια διαδρομή ήχων από όλο τον κόσμο με μια μόνο κιθάρα.
Δρόμος

23:30 - 00:30 Μια συνάντηση αυτοσχεδιασμού με Κρουστά: Zohar Fresco (bendir & reqq), Pedram Khavar-Zamini (tombak) και Ciro Montanari (tabla). Τρεις μεγάλοι δεξιοτέχνες από διαφορετικές χώρες και παραδόσεις θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια πανδαισία ρυθμών.
Χατζινές, Κρητικά Συγκροτήματα

21:30 - 22:20 Αντώνης Μανουσάκης, Νεκτάριος Παχιαδάκης, Κυβέλη Σεργίου

22:30 - 23:20 Μανώλης Παπαδάκης

23:30 - 00:30 Μπάμπης & Ζαχαρίας Βουϊδάσκης, Γιώργος Τριανταφυλλάκης, Ανδρέας Ρουμελιώτης

Κυριακή 4/8

Σπηλιάδα

21:30 - 22:30 ο δεξιοτέχνης του μαντολίνου Μιχάλης Κονταξάκης μαζί με τον Κυριάκο Ταππάκη (ούτι) την Μαρίνα Δακανάλη (τραγούδι) και τον Κώστα Καλατζή στα κρουστά σε ένα πρόγραμμα πρωτότυπων συνθέσεων και αυτοσχεδιασμών
Χατζινές

22:00 - Κρητικό Πρόγραμμα με τον Αντώνη Καράτζη και το συγκρότημά του
Κήπος του Λαβύρινθου

22:30 - 1:30 Μεγάλη συναυλία για το κλείσιμο του φεστιβάλ με τη συμμετοχή όλων των μουσικών.

Παράλληλα θα λειτουργούν εκθέσεις οργανοποιίας, ζωγραφικής και άλλων εικαστικών τεχνών:

DAVID BENFORADO
ΠΑΧΙΑΔΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΦΥΓΕΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΚΥΠΡΙΩΤΑΚΗ ΡΕΝΑ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΡΑΣΧΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΜΠΟΥΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΛΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ
ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΑΚΗΣ ΝΩΝΤΑΣ
ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
Στη Μικρή Πλατεία για τους μικρούς μας φίλους!

Πέμπτη 1/8: Ώρα 20.30 - "Ο Ερωτόκριτος" Παράσταση κουκλοθεάτρου από τον Κουκλοθίασο Κου-Κλο

Παρασκευή 2/8:

Ώρα 18.30-19.30 - "Ταξίδι πάνω στο μαγικό χαλί" Αφήγηση παραμυθιού από τη Μερόπη Απελίδου

ώρα 20.00 - ¨Παραμύθια - Ντορεμύθια" Ένα κεράκι για το ρινοκεράκι και ο Ιπτάμενος δίσκος

Σάββατο 3/8: Ώρα 20.30-21.30 - "Μουσικά Παραμύθια" Άλκης Πασχαλίδης και Μαρία Τσουκνάκη

Κυριακή 4/8: Ώρα 20.30-21.30 - "Μουσικά Παραμύθια" Άλκης Πασχαλίδης και Μαρία Τσουκνάκη

ΠΗΓΗ:cretazine.com
Enhanced by Zemanta

Έρχεται για 3η συνεχή χρονιά το ''Chania Beach Party 2013''

H εφημερίδα Chillin news διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το Chania Beach Party 2013, την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013 στις 21:00 στην κεντρική παραλία των Αγίων Αποστόλων, (πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου) το μεγαλύτερο beach party που έχει γίνει ποτέ στην Κρήτη.

Στην περυσινή εκδήλωση έδωσαν το παρόν 6.500 επισκέπτες, ενώ o φετινός στόχος των διοργανωτών είναι να ξεπεράσει τους 8000 επισκέπτες.

Στο Chania Beach Party 2013 θα συμμετέχουν οι καλύτεροι djs & producers από τα μεγαλύτερα clubs της Κρήτης, καθώς και οι διεθνούς φήμης djs και παραγωγοί από την Ολλανδία, Rool & Doors, που υπογράφουν τις γνωστές dance επιτυχίες “Blackout”, “Gita”, “Elements” και πολλές ακόμα γνωστές παραγωγές και remix.

Παράλληλα, οι διοργανωτές ετοιμάζουν ξεχωριστά happenings κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ενώ για ακόμα μια χρονιά, μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Κεντρικοί χορηγοί της εκδήλωσης:
Μπύρα Sol, Stoli Red, Recorderlig Cider, Art Deco

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την την σελίδα μας στο fb: Chania Beach Party 2013 η την ιστοσελίδα μας  www.chaniabeachparty.com

Ηράκλειο: Έως τις 2 Αυγούστου η ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης

Περίπου 2,5 εκατομ. ευρώ κινδυνεύουν να χάσουν παραγωγοί του Ηρακλείου, που δεν έχουν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τη διαδικασία της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου.

Η Ένωση καλεί τους συγκεκριμένους δικαιούχους, που είναι περίπου 1450 να προσέλθουν το αργότερο έως την Παρασκευή 02 Αυγούστου στο Τμήμα Επιδοτήσεων, προσκομίζοντας α) Φωτοτυπία ταυτότητας, β) Φωτοτυπία βιβλιαρίου τράπεζας (ΙΒΑΝ), γ) Ε9 και κατά περίπτωση ιδιωτικό συμφωνητικό ή συμβολαιογραφικό τίτλο, δ) ΑΜΚΑ και ε) βιβλιάριο ΟΓΑ (αν υπάρχει). Για τους κτηνοτρόφους απαιτείται το μητρώο παλαιό και νέο ενημερωμένο, η άδεια μετακίνησης και η βεβαίωση μονίμου κατοικίας.

Πηγή: skaikritis.gr

Έργα άνω 60 εκ. ευρώ έχουν αποπληρωθεί μέχρι σήμερα στην Κρήτη


Η Περιφέρεια Κρήτης είναι η πρώτη στην χώρα που έχει ολοκληρωμένες προτάσεις-παρεμβάσεις για τα σχέδια ανάπτυξης περιοχών υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ), είπε  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευρισκόμενος σήμερα στην ΠΕ Λασιθίου όπου είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καστρινάκη τους δημάρχους και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της ΠΕ Λασιθίου.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι όλοι οι δήμοι χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ΟΣΑΠΥ με 2,5 εκ. ευρώ ενώ υπέγραψε δυο έργα του δήμου Αγ. Νικολάου. Παράλληλα τόνισε ότι προχωρούν τμηματικά τα έργα που έχουν εγκριθεί στους άλλους δήμους της ΠΕ Λασιθίου σε Ιεράπετρα, Σητεία, Οροπέδιο, αλλά και σε άλλους δήμους της Κρήτης.

«Με τα ΟΣΑΠΥ έχουμε μια δυναμική ανάπτυξη σε ολόκληρη την ενδοχώρα της Κρήτης με έργα υποδομών, αναπλάσεων, αισθητικών παρεμβάσεων. Οι ολοκληρωμένες αυτές παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ)» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ενώ πρόσθεσε ότι, η Περιφέρεια Κρήτης είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που είχε ολοκληρωμένες προτάσεις-παρεμβάσεις για τα ΟΣΑΠΥ, που έρχονται προσθετικά σε ένα άλλο αναπτυξιακό σχεδιασμό την «Πράσινη Ανάπτυξη», ένα εξίσου σημαντικό πρόγραμμα.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε τέλος ότι σήμερα στο νησί έχουν αποπληρωθεί έργα πάνω από 60 εκ. ευρώ, και ο επόμενος σχεδιασμός που υπάρχει είναι την επόμενη τριετία να έχουν ολοκληρωθεί-παραδοθεί πάνω από 120 έργα στο νησί.

Ο Κρητικός που έγινε ταινία για τη φοβερή ιστορία του

Η Πράσινη Ιστορία του έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο και πλέον οι Ηρακλειώτες μπορούν να τη δουν στις κινηματογραφικές αίθουσες. 

Με λίγα δολάρια στην τσέπη, ο Ευτύχιος Βλαχάκης έφυγε από την Κρήτη για να δημιουργήσει στην Αμερική την πρώτη εταιρεία περιβαλλοντικών απορρυπαντικών και να αποκτήσει τεράστια φήμη. Τώρα ετοιμάζεται να επεκτείνει τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα, φτιάχνοντας ένα ορμητήριο επενδύσεων σε Ευρώπη, Τουρκία και Μέση Ανατολή.

Λίγο πριν την επίσημη προβολή της ταινίας που μιλά γι' αυτόν, ο Ευτύχιος Βλαχάκης, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Πατρις στην οποία μίλησε για την εταιρεία, τα σχέδιά του και την ταινία.

Ερ.: Ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψής σας φέτος στην Κρήτη;
Απ.: Στην Κρήτη έρχομαι κάθε χρόνο κι έρχομαι για διακοπές. Φέτος ήταν περισσότερο διαφορετικά διότι είχαμε την ταινία μου, κατά πρώτον, που παίζεται σε δύο κινηματογράφους στο Ηράκλειο. Επίσης ανοίξαμε τα νέα μας γραφεία στην Αθήνα στην οδό Σόλωνος 69, οπότε ήρθαμε για διακοπές, αλλά περισσότερο ασχολούμαστε με τις επιχειρήσεις. Όμως είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα επίσκεψη γιατί παρ' όλο που είμαι σε προχωρημένη ηλικία αισθάνομαι νέος.

Ερ.: Αληθεύουν οι φήμες για το ότι θα προχωρήσετε στην επέκταση ελληνικής εταιρείας και εργοστασίου;
Απ.: Έχουμε ήδη ελληνική εταιρεία, που λέγεται Earth Friendly Greece Hellas. Θα ανοίξουμε νέο εργοστάσιο στην Ελλάδα μόλις οι δουλειές φθάσουν σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο που πιστεύουμε πως θα είναι σε ένα χρόνο.

Ερ.: Υπάρχει η δυνατότητα το εργοστάσιο να είναι στην Κρήτη;
Απ.: Δυστυχώς η Κρήτη δεν έχει τα μέσα για να μεταφέρει τα προϊόντα μας. Χρειαζόμαστε φορτηγά και χρειαζόμαστε και κοντέινερς. Οι μετακινήσεις στην Κρήτη αποτελούν ένα σημαντικό ζήτημα επιχειρηματικότητας και δεν μπορούμε να κάνουμε επενδύσεις αν δεν σκεφτούμε αναγκαστικά το κόστος. Από την άλλη πλευρά ο Πειραιάς είναι ένα εξαιρετικό λιμάνι για να κάνεις κοντέινερς κι εμάς η δουλειά μας είναι κατά κύριο λόγο κοντέινερς. Το Ηράκλειο έχει κοντέινερς μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Ερ.: Ποιο είναι το όραμά σας για την επιχείρησή σας στην Ελλάδα;
Απ.: Στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει το ορμητήριό μας για να τροφοδοτήσουμε όλη την Ευρώπη, την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή.

Ερ.: Όταν κάποιος βλέπει την Πράσινη Ιστορία μένει έκπληκτος από την πορεία σας. Πόσο εύκολη ήταν η επιτυχία;
Απ.: Όταν είσαι 18 χρονών δεν έχεις και πολύ μυαλό. Κι εγώ έζησα στον πόλεμο και φυσικά μέσα από τον πόλεμο νόμισα πως είμαι θηρίο και δεν μπορούσε να με πειράξει τίποτα.

Ερ.: Πώς πήρατε την απόφαση για να ιδρύσετε την εταιρεία σας;
Απ.: Η απόφαση ήρθε στα 32 μου όταν είχα τελειώσει το Πανεπιστήμιο κι είχα μαζέψει ορισμένα χρήματα. Το 1967 ήρθε η ευκαιρία κι άνοιξα την επιχείρηση που σήμερα έχει 5 εργοστάσια και περίπου 600 υπαλλήλους, με τον χαμηλότερο μισθό να είναι διπλάσιος από αυτόν που προβλέπεται από την κυβέρνηση. Αυτό θα κάνουμε και στην Ελλάδα. Δίνουμε στους εργαζόμενους όσα χρειάζονται για να ζήσουν.

Ερ.: Πώς καταφέρατε να επιβιώσετε απέναντι σε τεράστιους κολοσσούς της βιομηχανίας και στα καρτέλς;

Απ.: Πολύ εύκολα. Η Αμερική είναι ένας εύκολος τόπος που μπορείς να πετύχεις. Τα προϊόντα μας είναι πολύ καλά και βιολογικά και γι' αυτό ο κόσμος τα αγάπησε. Οι μεγάλοι κολοσσοί ασχολούνται με γιγαντιαία κεφάλαια. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτή η προσέγγιση. Απλά αξιοποιήσαμε την αγάπη του κόσμου με σωστή δουλειά, σεβασμό στο προϊόν μας και μεθοδικότητα, και για να σας το πω με μια ιστορία. Κάποτε κάναμε μια δειγματοδιανομή στο Μαϊάμι. Πήγε λοιπόν ένας κύριος από την Procter & Gamble και ρώτησε την κοπέλα της δειγματοδιανομής πώς πηγαίνουμε τόσο καλά. Εκείνη άρχισε να μιλάει και δίπλα μία γριούλα 70 ετών του λέει ότι 50 χρόνια αγόραζε το Tide, ώσπου αγόρασε σε καλύτερη τιμή και ποιότητα μία φορά το προϊόν της εταιρείας μας κι έκτοτε δεν αγόρασε κάτι άλλο. Ο πωλητής της Procter & Gamble πείστηκε τόσο πολύ από την αγάπη της γριούλας για τα προϊόντα μας, που αγόρασε και ο ίδιος ένα από τα δικά μας.
Enhanced by Zemanta

9η Ετήσια Χορευτική Συνάντηση στο Μπαλί

Από Σάββατο, 27/07/2013 μέχρι Κυριακή, 28/07/2013

Cafe Porto Paradiso , Μπαλί, Ρέθυμνο
Ελεύθερη είσοδος

Για 9η συνεχή χρονιά οι σχόλες Εν Χορώ (Χανιά), Bailando Fuerte (Ρέθυμνο) και η ομάδα “Tango Salsa Heraklion Club” (Ηράκλειο), προσκαλούν χορευτές από όλη την Κρήτη και φυσικά όλους όσους κάνουν τις διακοπές τους στην Κρήτη αυτή τη περίοδο και χορεύουν Salsa σε ένα διήμερο χορευτικό ξεφάντωμα στο Μπαλί Ρεθύμνου.

Μαζευόμαστε, κόντρα στην κρίση, με ακόμη περισσότερο κέφι ,εκπλήξεις, με ανοιχτά μαθήματα Salsa, Bachata κ.α. υπό τους μαγευτικούς ρυθμούς της Latin μουσικής επιλεγμένης από djs από Χανιά Ρέθυμνο και Ηράκλειο! Και όπως πάντα άφθονα σφηνάκια και κοκτεϊλ από τους Μπάρμεν του café porto paradiso.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου θα ξεκινήσουμε με ανοικτά μαθήματα salsa, bachata, από τις 19:00 ως τις 22:00. Αμέσως μετά συνεχίζουμε με βραδινό Salsa party μέχρι το ξημέρωμα!

Την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 13:00 το μεσημέρι συναντιόμαστε για το καθιερωμένο μεγάλο Salsa party ξεκινώντας με ανοικτό μάθημα salsa και ομαδικών χορογραφιών για να χορέψουμε, να χαλαρώσουμε και να ξεφαντώσουμε με latin μουσικά ακούσματα μέχρι το ηλιοβασίλεμα, ενώ στο κλείσιμο της ημέρας η μουσική και ο χορός Αργεντίνικου τάνγκο θα κρατούν συντροφιά σε όσους παραμένουν ακούραστοι.

Σας προσκαλούμε λοιπόν όλους να περάσουμε ένα μοναδικό χορευτικό Σαββατοκύριακο στο πανέμορφο Μπαλί Ρεθύμνου, στην δεύτερη παραλία στο café porto paradiso (στην περιοχή βαρκότοπος) με θέα την θάλασσα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.



CRETEVENTS.GR

Δικαστήριο έσωσε την αποζημίωση θύματος τροχαίου στα Χανιά

Ακόμη μία δίκαιη απόφαση εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων μετά από προσφυγή καταναλωτή και διαδικασία που ακολουθήθηκε από το Τοπικό Παράρτημα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας στα Χανιά, με τη συμβολή της συνεργαζόμενης με το Παράρτημα δικηγόρου.

Ο εν λόγω καταναλωτής σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς μετά από τροχαίο ατύχημα το 2007, έμεινε τετραπληγικός και στη συνέχεια προσέφυγε στο Δικαστήριο κατά του υπαίτιου του ατυχήματος και της ασφαλιστικής του εταιρείας. Η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου του επιδίκασε το ποσό των 104.083,68 ευρώ και δημοσιεύτηκε το έτος 2013.

Ωστόσο, ο καταναλωτής είχε μεγάλες οφειλές σε Τράπεζα. Αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης που του επιδίκαζε το χρηματικό ποσό και πριν την καθαρογραφή της, ήτοι πριν προλάβει ο καταναλωτής να εισπράξει το επιδικασθέν ποσό των 104.083,68 ευρώ, η Τράπεζα προέβη σε κατάσχεση του εν λόγω ποσού εις χείρας τρίτου, δηλαδή εις χείρας της ασφαλιστικής.

Ο καταναλωτής δεν είχε προλάβει να εισέλθει στο νόμο περί υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και δεν είχε ουδεμία προστασία. Απευθυνόμενος στο Τοπικό Παράρτημα Χανίων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και με μόνη τη δυνατότητα υπαγωγής του στο νόμο περί υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, κατάφερε μέσω της δικαστικής οδού, να αναστείλει την κατάσχεση των χρημάτων. Συγκεκριμένα, η δικαστής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων εξέδωσε προσωρινή διαταγή σύμφωνα με την οποία απαγόρευε στην ασφαλιστική εταιρεία να καταβάλλει στην Τράπεζα οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, δεχόμενη τους ισχυρισμούς του καταναλωτή, ότι πληροί τις προϋποθέσεις και αναμένεται να εισαχθεί στο νόμο περί υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.

Χανιά: Αυξάνονται οι ανάγκες για συσσίτια. Πρωτοβουλία της Μητρόπολης Κυδωνίας-Αποκορώνου

Μεγαλώνει ο αριθμός των πολιτών που λαμβάνουν συσσίτια από τη Μητρόπολη Κυδωνίας-Αποκορώνου στα Χανιά. 

Καθημερινά διανέμονται 1.280 μερίδες φαγητού από το κεντρικό συσσίτιο της μητρόπολης και τα συσσίτια ενοριών της. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από τρία χρόνια οι πολίτες που έπαιρναν συσσίτια από τη συγκεκριμένη μητρόπολη ήταν περίπου 400.

Όπως επισήμανε ο μητροπολίτης Κυδωνίας-Αποκορώνου, Δαμασκηνός, η πλειοψηφία των πολιτών που καταφεύγουν στα συσσίτια είναι Έλληνες.

Ο κ. Δαμασκηνός ανέφερε ότι το βράδυ της Κυραικής, 28 Ιουλίου, διοργανώνεται φιλανθρωπική εκδήλωσης στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου με τον κρητικό καλλιτέχνη Μιχάλη Τζουγανάκη, ο οποίος προσφέρθηκε αφιλοκερδώς. Τα έσοδα της βραδιάς θα δοθούν για τις ανάγκες των συσσιτίων της μητρόπολης.

«Η εκκλησία δεν μπορεί να βρεθεί αδιάφορη στα ανθρώπινα προβλήματα. Έχει καθήκον να στηρίξει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη μέσα από πολλές δράσεις» τόνισε ο μητροπολίτης και παράλληλα αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά ιδιωτών που στηρίζουν τα συσσίτια καθώς και στην προσπάθεια του δήμου να βρεθεί δίπλα σε αυτή τη δράση. 

Από τη Μητρόπολη Κυδωνίας-Αποκορώνου στα Χανιά. Καθημερινά διανέμονται 1.280 μερίδες φαγητού από το κεντρικό συσσίτιο της μητρόπολης και τα συσσίτια ενοριών της. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από τρία χρόνια οι πολίτες που έπαιρναν συσσίτια από τη συγκεκριμένη μητρόπολη ήταν περίπου 400.

Όπως επισήμανε ο μητροπολίτης Κυδωνίας-Αποκορώνου, Δαμασκηνός, η πλειοψηφία των πολιτών που καταφεύγουν στα συσσίτια είναι Έλληνες.

Ο κ. Δαμασκηνός ανέφερε ότι το βράδυ της Κυραικής, 28 Ιουλίου, διοργανώνεται φιλανθρωπική εκδήλωσης στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου με τον κρητικό καλλιτέχνη Μιχάλη Τζουγανάκη, ο οποίος προσφέρθηκε αφιλοκερδώς. Τα έσοδα της βραδιάς θα δοθούν για τις ανάγκες των συσσιτίων της μητρόπολης.

«Η εκκλησία δεν μπορεί να βρεθεί αδιάφορη στα ανθρώπινα προβλήματα. Έχει καθήκον να στηρίξει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη μέσα από πολλές δράσεις» τόνισε ο μητροπολίτης και παράλληλα αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά ιδιωτών που στηρίζουν τα συσσίτια καθώς και στην προσπάθεια του δήμου να βρεθεί δίπλα σε αυτή τη δράση.

Ιεράπετρα: Ψήφισμα συμπαράστασης στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία


Με απόφαση της Ανοιχτής Συνέλευσης της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/7 στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας την  Τετάρτη 24/7 και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε άλλη κινητοποίηση και ενέργεια προβούν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και του αγαθού της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας.

Η ραγδαία συρρίκνωση και διάλυση του ΕΣΥ που ζούμε σήμερα στρέφεται ευθέως ενάντια στην υγεία, την κοινωνική ευημερία και τη ζωή μας και στερεί την κοινωνία από ένα δικαίωμα που κατάκτησε με μεγάλους αγώνες και πλήρωσε ακριβά προκειμένου να είναι πραγματικά δημόσιο και να παρέχεται δωρεάν σε όλους.

Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας έχουμε αγωνιστεί σκληρά για να διατηρήσουμε το Νοσοκομείο μας και έχουμε ανατρέψει τις προσπάθειες μετατροπής του σε Κέντρο Υγείας. Το ίδιο σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε με το μόνο αποτελεσματικό μέσο που διαθέτουμε: τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας μαζί με τους εργαζόμενους σε αυτό και όλη την ελληνική κοινωνία που αντιμετωπίζει την ίδια άγρια επίθεση στα δικαιώματά της.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους (ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, Έλληνες και μετανάστες)

 Άμεση πλήρη επαναλειτουργία της Παθολογικής Κλινικής ολόκληρο το μήνα και οριστική λύση του προβλήματος με πρόσληψη μόνιμων παθολόγων.

 Ένα Δημόσιο Αυτοδιοίκητο Νοσοκομείο, χρηματοδοτούμενο από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με όλες του τις κλινικές σε πλήρη λειτουργία, ένα Νοσοκομείο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας.

Ηράκλειο: Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοσανίδας 26-28 Ιουλίου

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί φέτος το «Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοσανίδας» 26-28 Ιουλίου στην παραλία Αμουδάρας Ηρακλείου.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία Ε.Ι.Ο. τιμώντας τον Όμιλο Ιστιοσανίδας Ηρακλείου αναθέτει για φέτος τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοσανίδας και είναι αφιερωμένο στα 100 Χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.oih.gr, www.eio.gr, 6942274447, omilosistiosanidas@gmail.com



Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου


Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου- Επιτροπή Εμπορίου της ΠΑ.ΣΕ.ΒΕ. Στην συνάντηση στην οποία...
συμμετείχε και ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στέλιος Ορφανός, είχε στόχο την ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη από τα μέλη της Επιτροπής για την πλήρη αντίθεση τους σε ότι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σύμφωνα με το σχετικό Σχέδιο Νόμου που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.



Όπως δήλωσε ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης «Η Περιφέρεια είναι αντίθετη με τις ρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση η οποία μεταθέτει τις δικές της ευθύνες στις Περιφέρειες οι οποίες καλούνται να λύσουν το γόρδιο δεσμό μέσα στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια των 3 μηνών. Δυστυχώς είναι πια συνηθισμένη τακτική ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση να το αποκεντρώνει στους Δήμους και τις Περιφέρειες».

Σεισμός βόρεια του Λασιθίου Κρήτης


Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:52 στον υποθαλάσσιο χώρο του Κρητικού Πελάγους.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 72χλμ. δυτικά της Καρπάθου και 75λχμ. βορειοδυτικά του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 8χλμ.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...