Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η κωμωδία «Αντε Γειά…» στο Ρέθυμνο

H θεατρική σκηνή «ΤΕΧΝΕΣ-Γιαμπουδάκη « Άδελε –Αγ. Παρασκευής παρουσιάζει την κωμωδία «’Αντε γειά…» ( το καφενείο η Ελλάς) του Νικολάου Σκεπετζή σε σκηνοθετική και σκηνογραφική επιμέλεια της Χρυσούλας Σκεπετζή, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 21.00-Άδελε.

Τιμή εισιτηρίου:5 €

Στην είσοδο θα πραγματοποιηθεί συλλογή φαρμάκων και τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου.

Ανταλλακτικό παζάρι στα Χανιά

Το 40ό ανταλλακτικό του παζάρι διοργανώνει το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου από τις 18.00 έως τις 21.00 στο 1ο ΕΠΑΛ, επί της οδού Κοραή, δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης.


Όπως επισημαίνει το Δίκτυο σε σχετική ανακοίνωσή του, «… συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε, φάρμακα, ρούχα για συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη αλλά και τρόφιμα για τη στήριξη του έργου της Κοινωνικής Κουζίνας… 

Μόνιμος στόχος μας παραμένει ένα Δίκτυο μέσα από το οποίο ο κάθε άνθρωπος μπορεί να επιβιώνει με αξιοπρέπεια, προσφέροντας κι εκείνος με τη σειρά του αυτό που μπορεί στον διπλανό του αλλά και στην κοινωνία».

«Όλοι μαζί χτίζουμε έναν κόσμο χωρίς ανταγωνισμό και φθόνο, με ανθρώπους πρόθυμους, αυθεντικούς και συνεργάσιμους. Ένας κόσμος που όχι απλά είναι εφικτός αλλά και υπαρκτός. Ένας κόσμος όπου η ανθρώπινη εκμετάλλευση για το κέρδος δεν έχει θέση και οι ανθρώπινες σχέσεις αποκτούν εκ νέου νόημα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εκδήλωση για τις ελληνο-ουγγρικές σχέσεις στο Ρέθυμνο

Παρέστη και η Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, η οποία απηύθυνε θερμό χαιρετισμό


Οι διαχρονικοί δεσμοί φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ουγγαρίας, ήταν το αντικείμενο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον χώρο του Στρατιωτικού Μουσείου στο Χρωμοναστήρι.

Η εκδήλωση αποτέλεσε την αφορμή για να ξεδιπλώσουν μαζί, Ούγγροι και Κρητικοί, μια σελίδα της πλούσιας ιστορίας του νησιού μας και μάλιστα σ' ένα εξαιρετικό μουσειακό χώρο, που αποτελεί μνημείο καλλιέργειας και συντήρησης της ιστορικής μνήμης.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μέρος των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν σε όλη την Κρήτη και αφορά την παρουσία Αυστρo - ουγγρικών στρατευμάτων  στο νησί μας τα τέλη του 19ου αιώνα (1897-1898), συμμετέχοντας στην ειρηνευτική αποστολή των συμμαχικών δυνάμεων. Ήταν η περίοδος που η Κρήτη τελούσε υπό τον Οθωμανικο ζυγό με τον οποίο οι Κρητικοί βρίσκοντας σε συνεχείς αιματηρές συγκρούσεις  και μεσουρανούσε το «Κρητικό Ζήτημα».

goodnet.gr

Στο έλεος του χρόνου δημόσια ακίνητα στο δήμο Χερσονήσου

Στη μοίρα τους έχουν αφεθεί τα δημόσια ακίνητα στο δήμο Χερσονήσου και συγκεκριμένα στο χώρο του πρώην Ξενία Καρτερού και της πρώην Αμερικάνικής Βάσης Γουρνών της Κρήτης.


Ειδικότερα για την έκταση στον Καρτερό, το δυτικό άκρο του Δήμου, η περιουσία του Δημοσίου, που γειτνιάζει του αρχαιολογικού χώρου και εντός της οποίας είναι εγκατεστημένο το πρώην «ΞΕΝΙΑ ΚΑΡΤΕΡΟΥ» (κηρυγμένο μνημείο προστασίας της Νεωτέρας περιόδου) εμφανίζει εικόνα απαξίωσης και έχει καταστεί χώρος απόρριψης σκουπιδιών.

Οι φωτογραφίες «μιλούν» από μόνες τους για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν οι συγκεκριμένοι χώροι.







Πηγή: flashnews.gr

Θετικό πρόσημο στις εξαγωγές κρητικών προϊόντων


Με θετικό πρόσημο κινούνται οι εξαγωγές των κρητικών προϊόντων καθώς οι επιχειρήσεις στρέφονται προς το εξωτερικό λόγω του ότι η ελληνική αγορά έχει μειώσει την κατανάλωσή της. 


Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (II), που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χανίων, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Κρήτης, εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα - ΕΦΕΠΑΕ, προχθές το απόγευμα στο Ε.Β.Ε.Χ.
Όπως ανέφερε εκ μέρους του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης ο κ. Μανώλης Καρμπαδάκης, υπεύθυνος μάρκετινγκ της Terra Creta στα Χανιώτικα Νέα οι εξαγωγές έχουν θετικό πρόσημο, ιδιαίτερα για τα αγροτικά προϊόντα. Οι λόγοι είναι ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις δίνουν βαρύτητα στις εξαγωγές, διότι η ελληνική αγορά έχει μειώσει την κατανάλωσή της. Οπότε και νέα προϊόντα συνεχώς βγαίνουν, αλλά και να διακρίνονται στο εξωτερικό. Αυτό είναι θετικό γιατί διαφημίζεται το brand name για το ελληνικό προϊόν που δεν είναι και τόσο γνωστό σε διάφορες αγορές.

Όσον αφορά τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης που εξάγονται περισσότερο ο κ. Καρμπαδάκης ανέφερε το λάδι, το κρασί και τα κηπευτικά. Ο ίδιος επεσήμανε τον ρόλο της πιστοποίησης, τονίζοντας πως είναι απαραίτητο, αναγκαίο εργαλείο για τις εξαγωγές, διότι διαφορετικά οι σοβαρές αγορές δεν δέχονται τα προϊόντα. Και μάλιστα χρειάζονται πολλαπλές πιστοποιήσεις, διότι ο ανταγωνισμός και οι απαιτήσεις αυξάνονται.

Σχετικά με τη σημασία του branding και του marketing ο κ. Καρμπαδάκης τόνισε πως το marketing είναι πολύ σημαντικό, διότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και πρέπει να υπάρξει διαφοροποίηση. Το ελληνικό προϊόν είναι ελάχιστα γνωστό σε κάποιες αγορές, όπως π.χ. η Ιαπωνία, η Βραζιλία κ.ά. χώρες. Παράλληλα το branding έχει να κάνει με τη σταθερότητα της εικόνας μιας εταιρείας μέσα σε μία αγορά. Οταν μία εταιρεία βγαίνει στο εξωτερικό με πέντε διαφορετικά ονόματα, χάνει το brand της. Οι εταιρείες πρέπει να επενδύσουν στο branding για να είναι δυνατές στο εξωτερικό και να 'χτίζουν' το όνομά τους μέχρι να καθιερωθούν στην αγορά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Χ. κ. Γιάννης Μαργαρώνης τόνισε πως πρόκειται για ένα χρήσιμο πρόγραμμα για την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων σε μια καλή εποχή, διότι όλοι ψάχνουν πλέον την εξωστρέφεια των προϊόντων τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Χ. η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Κρήτης απορρόφησε περίπου το 25% του πανελλήνιου προϋπολογισμού για τα επιδοτούμενα προγράμματα μέσω Ε.Σ.Π.Α. Συνολικά θα επιδοτηθούν περίπου 600 προτάσεις για όλη την Κρήτη, με προϋπολογισμό 18 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν ισάριθμες θέσεις εργασίας, τόνισε.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα αφορά:

- Μεμονωμένες Πολύ μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, των κατασκευών και επιλεγμένων υπηρεσιών.

- Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εμπορίου

- Μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης των κατασκευών και επιλεγμένων υπηρεσιών.

- Ομάδες Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος 'Ανταγωνιστικότητα - Εξωστρέφεια ΙΙ' ενισχύονται έργα ύψους προϋπολογισμού και επένδυσης:

- Από 20.000,00 έως 200.000,00 ευρώ για επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων που ΔΕΝ εμπίπτουν στους κωδικούς οικονομικής δραστηριότητας 62, 63 και 70 - 70.22, 73 - 73.11.11, 74 - 74.10.1, 74.10.2.

- Από 20.000,00 έως 100.000,00 ευρώ για επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων που εμπίπτουν στους κωδικούς οικονομικής δραστηριότητας 62, 63 και 70 - 70.22, 73 - 73.11.11, 74 - 74.10.1, 74.10.2.

Η περίοδος υποβολής στο πρόγραμμα είναι από τις 10 Οκτωβρίου 2013.

prismanews.gr

Απατεώνες κάνουν έρανο για 4χρονη που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ

Την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο και την ανάγκη της οικογένειας μιάς ανήλικης από το Βενεράτο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ βρήκαν επιτήδειοι που επικαλούνται το όνομα της οικογένειας για να κερδίσουν χρήματα!


Όπως καταγγέλει στο Cretalive η οικογένεια της 4χρονης, απατεώνες κάνουν έρανο στο όνομα της ανήλικης, χωρίς να έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο! 

Το μόνο που οι ίδιοι είχαν ζητήσει ήταν αιμοπετάλια κι ευτυχώς η μικρή ανταποκρίνεται στη θεραπεία.

cretalive.gr

Μόλις δύο δάσκαλοι στο 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου


Χωρίς εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ικανό για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών του, λειτουργεί το 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. 


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τονίζει πως για 44 παιδιά με πολυεπίπεδες ανάγκες, υπάρχουν μόνο δύο δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ένας εκπαιδευτικός ειδικότητας και τέσσερα μέλη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού.

Χανιά: Eπιχείρηση «άδειες τσάντες»

«Γεμίζουμε τις άδειες σχολικές τσάντες» είναι ο τίτλος της πρωτοβουλίας, που υλοποιούν από κοινού στα Χανιά ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, η Ένωση Γονέων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μέσα από τη δράση κάθε πολίτης, αγοράζοντας μια κασετίνα, ένα τετράδιο, όποιο σχολικό είδος και δωρίζοντάς το στο «καλάθι» για τα παιδιά, μπορεί να βοηθήσει, ώστε να γεμίσουν οι σχολικές τσάντες των μαθητών εκείνων που τις βλέπουν άδειες.


Τετράδια, μολύβια, γόμες, μαρκαδόροι σχολικές τσάντες, κηρομπογιές, κασετίνες, στυλό, μπλοκ ιχνογραφίας, είναι μερικά από τα είδη που μπορεί ο καταναλωτής να δώσει στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων στο Μέγαρο του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου, στον 3ο όροφο, στην πλατεία Αγοράς.

Όπως ανακοινώθηκε, η συγκέντρωση των ειδών θα διαρκέσει από τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, έως και την Παρασκευή, 20 του μήνα, από τις 09:30 έως τις 15:00. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν, μέσω των σχολείων, της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

«Είναι μια διαδικασία που θα γίνει με διακριτικό τρόπο και έχει ως στόχο, τα παιδιά να ξεκινήσουν με χαμόγελο και αισιοδοξία τη νέα χρονιά», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Τ. Ζερβουδάκης.

Αερογέφυρα ζωής για τη μεταφορά οργάνων 52χρονου από το Ηράκλειο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη μεταφορά οργάνων.
Αερογέφυρα ζωής στήθηκε τη νύχτα μεταξύ Ηρακλείου, Αθηνών και Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μεταφερθούν ζωτικά όργανα για μεταμόσχευση ενός 53χρονου, που άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Έτσι, μετά την απόφαση της οικογένειάς του για τη δωρεά οργάνων στήθηκε η αερογέφυρα και κλιμάκια γιατρών μετέφεραν το ήπαρ στη Θεσσαλονίκη και τα νεφρά στην Αθήνα. Οι κερατοειδείς παρέμειναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...