Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Έσπασαν τάφους και πήραν το λάδι από τα καντήλια!

Απρόβλεπτες είναι πλέον οι διαστάσεις που λαμβάνει η εγκληματικότητα και στο Νομό Ηρακλείου, με τους δράστες να μη σέβονται ούτε τα νακροταφεία, αφού άγνωστοι μπαίνουν και κλέβουν μέχρι και το λάδι από τα καντήλια!


Το τελευταίο θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε στο νεκροταφείο των Μοιρών. Εκεί πριν από μερικά 24ωρα κάποιοι εκ των πολιτών που έσπευσαν στους τάφους των δικών τους, τους είδαν ρημαγμένους!

Πιο συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι οι άγνωστοι είχαν σπάσει τα κυτία που διαθέτει κάθε τάφος και άρπαξαν από μέσα ό,τι θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο!

Οδηγός η πείνα

Η συγκεκριμένη πράξη, φανερώνει πως το κίνητρο των δραστών στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν μάλλον η πείνα. Το γεγονός ότι πήραν το λάδι, δείχνει πως στο μυαλό τους είχαν μάλλον το ... μαγείρεμα. Όμως η παραπάνω σύληση των τάφων δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Καθώς δεν είναι λίγες οι φορές κατά το παρελθόν που άγνωστοι εισβάλλουν στα νεκροταφεία για άλλους λόγους και με άλλες διαθέσεις, πιο άγριες...
cretaplus.gr

Αθώοι οι αγροτοσυνδικαλιστές για τα επεισόδια στον Πειραιά

Αθώους έκρινε σήμερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά τους Κρητικούς αγροτοσυνδικαλιστές, που κάθισαν στο εδώλιο με αφορμή τα επεισόδια τα οποία είχαν σημειωθεί στην διάρκεια κινητοποίησης τους στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Φεβρουάριο του 2009

Οι συνδικαλιστές κατηγορούνταν για παρακώληση συγκοινωνιών, παρεμπόδιση απόπλου πλοίων και κίνδυνο σωματικής βλάβης σε επιβάτες, ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε όλες τις κατηγορίες

Σημειώνεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ο τότε πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης, οι τότε πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Ζ. Σπυριδάκης, Χανίων Η. Χαλακατεβάκης, Λασιθίου Στ. Κορνάρος, και Ρεθύμνου Ζ. Κουκουλάκης καθώς επίσης και ο τότε και νυν γραμματέας της ΟΑΣΝΗ Γ. Ντισπιράκης.

Τον ξυλοκόπησαν κρανοφόροι

"Σύρραξη" σημειώθηκε περίπου στις 14.00 το μεσημέρι, στο κέντρο του Ηρακλείου, που αυτή την ώρα συνήθως "σφύζει" από κόσμο.


Ομάδα αγνώστων, φορώντας κράνη, πλησίασαν κι επιτέθηκαν σε έναν άνδρα, ο οποίος καθόταν σε καφετέρια. Τον ξυλοκόπησαν άγρια με γκλομπς κι έσπασαν τραπέζια της καφετέριας, ενώ οι περαστικοί κοιτούσαν άφωνοι το επεισόδιο.

Οι τουρίστες που έγιναν μάρτυρες του περιστατικού απομακρύνθηκαν άρον άρον, ενώ το θύμα του ξυλοδαρμού φυγαδεύτηκε σε τουριστικό γραφείο.

Γύρω στις 15.00 το θύμα μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο για να δώσει κατάθεση. Σύμφωνα με όσα είπε, δέχτηκε επίθεση από δέκα άτομα με κράνη που θεωρούσαν ότι είναι Χρυσαυγίτης - κάτι, που ο ίδιος το αρνείται.

Πηγή: Cretalive.gr

Ρέθυμνο: Ο 61χρονος έκβρυβε στο σπίτι όπλα και ναρκωτικά

Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πρινέ Ρεθύμνου ο 61χρονος κάτοικος της περιοχής.


Στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών είχαν φθάσει πληροφορίες που ήθελαν το συγκεκριμένο πρόσωπο να εμπλέκεται με ναρκωτικές ουσίες και να έχει στην κατοχή του παράνομο οπλισμό.

Σε έρευνα που έγινε από αστυνομικούς στο σπίτι του 61χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, ένα πιστόλι, μάρκας ZASTAVA, διαμετρήματος 6,35 mm με τη γεμιστήρα του που περιείχε σφαίρες, ένα αναισθησιογόνο σπρέι, μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος και ένα ξιφίδιο μήκους 20 εκ.

Ο 61χρονος, ο οποίος δεν δικαιολόγησε την κατοχή όσων κατέσχεσαν οι αστυνομικοί, θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Μέχρι το τέλος του μήνα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα γνωστοποιηθούν στο τελευταίο πενθήμερο Ιουνίου ενώ στο τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων. H υπουργός μίλησε ακόμα για πολιτικές σκοπιμότητες σχετικά με το θόρυβο για το θέμα Γ4 της Φυσικής.

Aπό τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2012, οι υποψήφιοι για την επιλογή στις Σχολές και τα Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να υποβάλουν τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής, με ηλεκτρονικό τρόπο. Από σήμερα και μέχρι 22 Ιουνίου θα πρέπει να προσέλθουν στα λύκεια οι υποψήφιοι για να πάρουν τον κωδικό ασφαλείας (password), για τα μηχανογραφικά τους δελτία, όπως επίσης και τα παιδιά πολυτέκνων, τριτέκνων κλπ. που δεν τα προμηθεύτηκαν τον Μάιο.

Η υπουργός κυρία Κιάου σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι οι βαθμολογίες θα γνωστοποιηθούν στο τελευταίο πενθήμερο Ιουνίου ενώ στο τέλος Αυγούστου, όπως πάντα θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις.

"Ζεστό" χρήμα σε ελαιοπαραγωγούς και του Νομού Ηρακλείου

Αποζημιώσεις και κρατικές ενισχύσεις συνολικού ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, θα καταβάλει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 2.200 δικαιούχους παραγωγούς.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια, (παγετό, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα, χαλαζόπτωση κλπ), ενώ οι Κρατικές Ενισχύσεις αφορούν κυρίως τις ζημιές από τις πυρκαγιές του 2008.

Σημειώνεται ότι, την επόμενη εβδομάδα, θα ακολουθήσει και νέα πληρωμή που θα αφορά κυρίως σε αποζημιώσεις για ζημιές που υπέστησαν οι ελιές του νομού Ηρακλείου Κρήτης, τον Δεκέμβριο του 2011.

 cretalive.gr

Αγνοείται τουρίστας στον Ψηλορείτη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό ενός τουρίστα, τα ίχνη του όπου χάθηκαν τις τελευταίες ώρες, στην περιοχή του ορεινού Ψηλορείτη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Την περιοχή "χτενίζουν" κλιμάκια της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής από το Γαράζο.

 cretalive.gr

Έβαλε μέχρι και air condition στα κοτόπουλα με τζάμπα ρεύμα απ' τη ΔΕΗ !

Την ώρα που πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο και η ΔΕΗ τους "κόβει" υπάρχουν κάποιοι που απολαμβάνουν δωρεάν νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, όχι μόνο οι ίδιοι, αλλά και ... τα κλωσόπουλα τους! Στην Κρήτη...


Σε οικισμό αξιωματικών της Κρήτης, γίνεται ... πάρτι υπερκατανάλωσης, με αξιωματικό να έχει εγκαταστήσει ανεμιστήρες και κλιματιστικά σε θερμοκήπιο που διατηρεί, ενώ παράλληλα ο ίδιος εκτρέφει και κότες.

Οι ακραίες θερμοκρασίες, όμως, πλήττουν τα κλωσόπουλα, με αποτέλεσμα ο αξιωματικός να φροντίζει να διατηρεί σταθερές θερμοκρασίες και πάλι με κλιματιστικά και ανεμιστήρες, που σύμφωνα με το CretaLive, λειτουργούν επί ώρες... χωρίς, φυσικά, ο αξιωματικός να επιβαρύνεται ούτε με ένα ευρώ, αφού λόγω της ιδιότητάς του απολαμβάνει δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ωστόσο, φαίνεται πως στην Ελλάδα της κρίσης, που ολοένα βυθίζεται περισσότερο, αφενός εξακολουθεί να υφίσταται η έννοια του "προνομίου" και αφετέρου κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ... ακόμη και τα προνόμια έχουν όρια! Καθημερινά οικογένειες αναγκάζονται να ζουν στο σκοτάδι, τη στιγμή που τα κλωσόπουλα απολαμβάνουν την πολυτέλεια του κλιματισμού...

Το Cretalive έχει ήδη επικοινωνήσει με το διοικητή της μονάδας, ενήμερο είναι και το ΓΕΕΘΑ και αναμένεται επίσημη απάντηση...

Μπαράζ συλλήψεων καταστηματαρχών σε τουριστικές περιοχές


Μπαράζ συλλήψεων καταστηματαρχών σε τουριστικές περιοχές με την κατηγορία της παραβίασης σφραγίδας που είχε μπει στα καταστήματα τους.

 35χρονος στη Χερσόνησο άνοιξε το σνακ- μπαρ που είχε, παρά την απαγόρευση της Δημοτικής αρχής.

35χρονος άνοιξε και λειτουργούσε το καφέ - μπαρ που του είχε σφραγίσει ο δήμος.  

Την καφετέρια μπαρ ιδιοκτησίας του στην οποία λειτουργούσε και πισίνα άνοιξε παρά την απαγόρευση 52χρονος στις Γούβες.

Το σνακ μπαρ του άνοιξε και λειτουργούσε επίσης στις Γούβες παρά τη σφράγιση του από το δήμο αλλά και το ότι δεν διέθετε άδεια, 43χρονος.

Σεμινάριο για την περιβαλλοντική εκπαίδευση στα Ανώγεια


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αρχανών-Ρούβα-Γουβών και το ΚΠΕ Παρανεστίου πρόκειται να συνδιοργανώσει τριήμερο επιμορφωτικό Σεμινάριο Ενηλίκων με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Υπαίθρια Διαβίωση στο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη» στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΚΠΕ Ανωγείων στο Δίκτυο του ΚΠΕ Παρανεστίου «Υπαίθρια διαβίωση και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» για ομάδες πολιτών στις 8-9-10 Ιουνίου 2012 στον Ψηλορείτη.

Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Διά Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία-Άξονας Προτεραιότητας 7» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».   

neakriti.gr

Οι πράσινες διαδρομές στο Ρέθυμνο


Στο πρόγραμμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», συμμετέχει ο νομός Ρεθύμνου, μαζί με τους νομούς Αττικής και Λέσβου, με ξεναγήσεις και περιπάτους στην Αρχαία Ελεύθερνα, την Αργυρούπολη και το Αμάρι.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, από τη Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Τέμενος Καρά Μουσά Πασά, στην παλιά πόλη Ρεθύμνου,την Παρασκεύη στην 20:30

"Τα βρήκαν" οι ταξιτζήδες των Χανίων


Το σύνθημα "η ισχύς εν τη ενώσει" υιοθετούν οι αυτοκινητιστές των ΤΑΞΙ στα Χανιά, καθώς όπως όλα δείχνουν συμφωνούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία  με την ενοποίηση τους, που παίρνει σάρκα και οστά στον Καλλικρατικό  δήμο Χανίων.

Τα βήματα που θα ακολουθήσουν περιέγραψε  ο πρόεδρος τους Ηλίας Καραπατάκης κάνοντας λόγο για πλήρη ταύτιση απόψεων με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, ότι δηλαδή οδεύουν προς διεύρυνση της έδρας στο δήμο Χανίων και σε άλλη μια έδρα της ενδοχώρας με ίσους όρους και ενιαίο τιμολόγιο.

Σύμφωνα με τον κ. Καραπατάκη μετά τις συνενώσεις των εδρών και μετά τις 31 Σεπτεμβρίου όλα τα ΤΑΞΙ θα είναι μπλε χρώματος και θα έχουν κοινά σήματα.

Σε δεύτερη φάση θα τακτοποιηθούν, σε συνεργασία με το δήμο, και οι πιάτσες.

Την ίδια ώρα η πτώση στην κίνηση των Ταξί στα Χανιά φθάνει στο 80 -90 % με τον πρόεδρο των Ταξί να κάνει λόγω για ουσιαστική πτώχευση του κλάδου.

Το θέμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αύριο στις 15:00 συνεδριάζει στο Μάλεμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, το οποίο θα συζητήσει, μεταξύ άλλων και το "καυτό" θέμα των αδειών στο Ηράκλειο.

'Ηδη ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου έχουν διαμηνύσει ότι θα δώσουν δυναμικό παρών στο Μάλεμε.
 
 neakriti.gr

Μπαράζ ζωοκλοπών


80 αιγοπρόβατα που είχαν κλέψει από τη στάνη 58χρονου στα Κεράσια, εγκατέλειψαν άγνωστοι μόλις αντιλήφθηκαν την Αστυνομία.

 Τις αρχές ενημέρωσε πολίτης την ώρα που η ζωοκλοπή βρισκόταν σε εξέλιξη.

Οι δράστες αναζητούνται.

Ζωοκλοπή και σε βάρος 89χρονου στον Αχεντριά του δήμου Γόρτυνας.

 Όπως ο ίδιος κατήγγειλε άγνωστοι δράστες μπήκαν στην περιφραγμένη στάνη του και του πήραν 11 αιγοπρόβατα αξίας περίπου 1.000 ευρώ.

 Οι δράστες αναζητούνται. 
 
 
 
 neakriti.gr

Χασισοφυτεία στον Κρουσώνα

Καλή ...σοδειά θα απέφερε στους καλλιεργητές η χασισοφυτεία που βρέθηκε στην αγροτική περιοχή "Μπαϊση" του Κρουσώνα, με 580 δενδρύλλια κάνναβης

Οι αστυνομικοί την εντόπισαν δύσκολα μέσα σε λιόφυτο, καθώς την είχαν περιφράξει με κλαδιά ελαιόδεντρων.

Οι καλλιεργητές φρόντιζαν ιδιαίτερα τη φυτεία, καθώς είχαν σκάψει 271 λάκκους μέσα στους οποίους είχαν φυτέψει τα δενδρύλλια κάνναβης ύψους μέχρι 1,10μ, τα οποία και ξεριζώθηκαν.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) λευκά πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης με χώμα, μέσα στα οποία υπήρχαν μικρά δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 5 έως 10 εκ.

Κατά την έρευνα του χώρου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήρης μηχανισμός αυτόματου ποτίσματος.

Ενεργούνται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

 neakriti.gr

Απολογισμός περιοδείας Θ.Τζήμερου στην Κρήτη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του Θάνου Τζήμερουστην Κρήτη, όπου πλήθος κόσμου και στους τέσσερις νομούς του νησιού ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της «δημιουργία, ξανά».

Ο Θάνος Τζήμερος αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους της Κρήτης για τα μεγάλα ποσοστά που κατέγραψε η «δημιουργία, ξανά» στις τελευταίες εκλογές, προέβλεψε και πως κατά πάσα πιθανότητα, όταν το κόμμα εισέλθει στη Βουλή, μια έδρα θα ανήκει στην Κρήτη.

Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν στην επόμενη Βουλή νέες καθαρές μεταρρυθμιστικές φωνές που θα εμποδίσουν το κομματικό κατεστημένο να συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας, χωρίς μεταρρυθμίσεις. Ο άμεσος στόχος είναι «να σχηματισθεί βιώσιμη κυβέρνηση με προοπτική για τη χώρα μέσα στην Ευρώπη, από αυτούς που το θέλουν πραγματικά» τόνισε και κάλεσε όλους του πολίτες να μην υποκύψουν στον εξαναγκασμό της πόλωσης και να αναδείξουν στη Βουλή τους ικανούς και δημιουργικούς Έλληνες.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα επισκέψεων του κ. Τζήμερου:

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου πρώτη ημέρα της περιοδείας, ο κ. Τζήμερος επισκέφτηκε την πόλη της Σητείας, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Επαγγελματικό Σύλλογο, τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Ξενοδόχων.

Στη συνέχεια μετέβη στην Ιεράπετρα όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Αναστασάκη και το βράδυ μίλησε στους πολίτες του Αγίου Νικολάου στην γεμάτη αίθουσα του Επιμελητήριου Λασιθίου.

Το Σάββατο 2 Ιουνίου ο Θάνος Τζήμερος επισκέφθηκε το Ηράκλειο όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του Συλλόγου Ξενοδόχων Ηρακλείου.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην κατάμεστη αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.

Την Κυριακή 3 Ιουνίου το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο ανοιχτή εκδήλωση, στο 'Σπίτι του Πολιτισμού' στην πλατεία Μικρασιατών στην Παλιά Πόλη. Μέσα σ' ένα θερμό κλίμα έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών και ο Θάνος Τζήμερος ανέλυσε τις θέσεις του κόμματος και απάντησε στις ερωτήσεις των πολιτών.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ στα Χανιά με την ομιλία του Θ. Τζήμερουστην κατάμεστη αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων. Εκεί έγινε και η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών Χανίων, παρουσία και της Χανιώτισσας καθηγήτριας Οικονομικών του Παντείου Πανεπιστημίου και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας,Αντιγόνης Λυμπεράκη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...