Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Αγροτικά μπλόκα σε Ηράκλειο και Χανιά

Αγροτικό συλλαλητήριο, για τα χρόνια αιτήματα που ψάχνουν λύσεις, πραγματοποιείται στις 10:00 από την ΠΑΣΥ Ηρακλείου στον κόμβο των Πεζών, όπου οι αγρότες παρατάσσουν τα αγροτικά τους οχήματα.

Λίγο αργότερα στις 11:00 οι συνάδελφοί τους των Χανίων πραγματοποιούν στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς ανάλογη κινητοποίηση.

«Διαδηλώνουμε ενάντια στο νέο φορολογικό που μας τσακίζει και τα άλλα οξυμένα προβλήματά μας. Μεταξύ των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου είναι οι χαμηλές τιμές και τα απούλητα εσπεριδοειδή, τιμές κάτω του κόστους στα κτηνοτροφικά προϊόντα, το πρόβλημα της δακοκτονίας στις ελιές και της ίωσης στα πρώιμα κηπευτικά και η αύξηση των εισφορών σε ΟΓΑ και ΕΛΓΑ», αναφέρεται σε ανακοίνωση των αγροτών.

neakriti.gr

Η φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων


Και οι παράγοντες που επηρεάζουν την αγροτική ανάπτυξη 

Η παρέμβαση του Λευτέρη  Αυγενάκη

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση  ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα αναδεικνύει τους παράγοντες που επηρεάζουν την αγροτική ανάπτυξη και κατ’ επέκταση των εισοδημάτων των αγροτών, και ζητά τον εξορθολογισμό της φορολόγησης των αγροτικών εισοδημάτων.

Ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος ορίζει την κλίμακα συντελεστών βάσει των οποίων θα φορολογηθούν οι αγρότες για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν το 2013. Έτσι ο συντελεστής φορολόγησης ξεκινά από 22% για εισοδήματα από 0 έως 25.000 ευρώ, 32% για εισοδήματα από 25.001 έως 42.000 ευρώ και 42% για τα μεγαλύτερα εισοδήματα. Όπως προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο, από το 2014 τα αγροτικό εισόδημα θα υποβάλλεται σε φόρο με συντελεστή 13%.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο: «Η ένταξη του αγροτικού εισοδήματος στο φορολογικό σύστημα από το 2015, θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό του «μαύρου» εισοδήματος των μεσαζόντων».

Ο Βουλευτής Ηρακλείου αναφέρει στην παρέμβασή του ότι: «η φορολόγηση των αγροτών δεν πρέπει να εστιάζεται μόνο στον εισπρακτικό χαρακτήρα, διότι από αυτό εξαρτάται το μέλλον αλλά και η ανάπτυξη του αγροτικού χώρου και η δυνατότητα της συμβολής του αγροτικού τομέα στην ανάταξη της χώρας».

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει ακόμα ότι: «η φύση παρουσιάζει κύκλους (11ετής έξαρση ηλιακών κηλίδων, 6ετές el Ninio κλπ) που στην ζωική παραγωγή είναι 3ετής και στην φυτική παραγωγή 5ετής. Με τις ανωτέρω ρυθμίσεις οι αγρότες θα υπερφορολογούνται αδίκως και με ισχυρές διακυμάνσεις. Για να αποφευχθεί η άδικη φορολόγηση των αγροτών θα πρέπει να γίνεται με 5ετή κυλιόμενο μέσο όρο, κάθε έτος».

Επιπροσθέτως, όλες οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις απαιτούν σοβαρές επενδύσεις σε μηχανικό εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και μέσα, αλλά και άλλα, τα οποία παρουσιάζουν πολύ ειδικές μορφές αποσβέσεων και  πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψη  κατά τον υπολογισμό των αποτελεσμάτων (π.χ. πραγματική αποτίμηση επενδυμένου-ενσωματωμένου κεφαλαίου δενδρωδών καλλιεργειών, πραγματική αποτίμηση ζωικού κεφαλαίου κλπ).

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης υπογραμμίζει στην παρέμβασή του ότι: «η γεωργία αναμφίβολα είναι μία από τις τρεις «ατμομηχανές» ανάπτυξης της Ελλάδας, και έχει άμεση ανάγκη αναπτυξιακών στηριγμάτων και συμφωνημένης μακροχρόνιας αγροτικής πολιτικής, ταυτόχρονα με την εξασφάλιση υγιούς ανταγωνισμού και αναλογικής συμμετοχής στα δημόσια βάρη».

Γκάλοπ για MEGA: Πρωτιά για ΝΔ - Πτώση ΣΥΡΙΖΑ


Το κλίμα εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση φαίνεται πως ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία που παγιώνει ένα προβάδισμα απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή Ανατροπή του MEGA το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά συγκεντρώνει ποσοστό 21,1% στην πρόθεση ψήφου με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει 20,8%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή που έχει ποσοστό 10% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 7,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,2%, ΚΚΕ με 5% και Δημοκρατική Αριστερά με 4,8%. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο το ποσοστό των ερωτηθέντων που δηλώνουν πως δεν έχουν κάποια άποψη για το τι θα ψήφιζαν σε ενδεχόμενο εκλογών, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να φτάνει το 14,5%.

Στο ερώτημα για το πως κρίνουν τις προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης για της αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης το 57,3 απάντησε αρνητικά, ενώ το 41,4 θετικά.

Παράλληλα, καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς που συγκεντρώνει ποσοστό 46,1%, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να έχει 27,8%, ενώ ένα ποσοστό 24,1% των ερωτηθέντων απαντά «κανένας».

Ηράκλειο: Υπάλληλοι της ΔΕΗ με προκλητικές αμοιβές χιλιάδων ευρώ!


Την ώρα που η ΔΕΗ αυξάνει τα κόστη των τιμολογίων της, η διοίκηση της επιχείρησης δεν εμφανίζεται το ίδιο «σφιχτή» με κάποιους εργαζόμενους των οποίων οι παροχές είναι προκλητικές.

Έτσι τη στιγμή που οι καταναλωτές αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις να ανταποκριθούν στις συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια, η ΔΕΗ αποσπά υπαλλήλους «χρυσοπληρώνοντας» τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, στο Ηράκλειο έχουν αποσπαστεί εργαζόμενοι της επιχείρησης από την Μεγαλόπολη της Πελοποννήσου οι οποίοι αμείβονται... πλουσιοπάροχα.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι εκτός των μισθό τους, λαμβάνουν ανά κάθε μήνα, 1.500 ευρώ για εκτός έδρας, 1.000(!!) ευρώ για διαμονή και 1.800(!!) ευρώ για φαγητό.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...