Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ε.Κ.Α.Β.: Θεσμοθέτηση Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης

Με το σύνθημα «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή», το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.K.A.B.) οργανώνει την «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», δίνοντας το «παρών» στα μεγάλα αστικά κέντρα φέτος από τις 12 έως τις 22 Δεκεμβρίου 2013.

Η έναρξη της «Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης», ειδικά για φέτος, θα πραγματοποιηθεί συμβολικά στο Ηράκλειο Κρήτης στις 12 Δεκεμβρίου 2013, που είναι η ημέρα τιμής και μνήμης για τα εκλεκτά στελέχη του Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη, οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στην εκπαίδευση και την κοινωνική προσφορά αλλά δυστυχώς χάθηκαν τόσο πρόωρα. Σε ένδειξη της αναγνώρισης της προσφοράς τους, για το 2013, ο νέος θεσμός φέρει το όνομα «Δημήτρης Βουρβαχάκης – Βαγγέλης Κελαράκης».

Εκατοντάδες Άγιοι Βασίληδες τρέχουν στα Χανιά για καλό σκοπό

Mε σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά με προβλήματα υγείας


Τρεις χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες θα κάνουν την πόλη των Χανίων πιο κόκκινη, πιο χαρούμενη και πιο γιορτινή από ποτέ στις 27 Δεκεμβρίου, στην πιο πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, τον αγώνα δρόμου «Santa Run».

Συμμετέχοντες όλων των ηλικιών θα φορέσουν τις στολές τους, αλλά και την καλύτερη διάθεσή τους και θα καλύψουν απόσταση 3,5 χιλιομέτρων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Χανίων, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά με προβλήματα υγείας.

Χανιά: Aντιφασιστική Διαδήλωση Κυριακή 15 Δεκέμβρη Πλατεία Αγοράς 3μμ

Με αφορμή εκδήλωση της Χρυσής Αυγής


Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην απόπειρα της Χρυσής Αυγής να οργανώσει συγκέντρωση στα Χανιά, καλεί η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).


Το κάλεσμα της Χρυσής Αυγής είναι για την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 στις 5μ.μ  στην οδό Τζανακάκη (στο ύψος του ΟΤΕ)ν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με θέμα τις διώξεις - προφυλακίσεις στελεχών της και ομιλητές τους βουλευτές Μιχάλη Αρβανίτη και Κώστα Μπαρμπαρούση, καθώς και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής.

Ημερίδα για τις τάσεις του τουρισμού και τις βέλτιστες πρακτικές προώθησης στα Χανιά


Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων διοργανώνει ημερίδα με θέμα: “Τάσεις του τουρισμού και βέλτιστες πρακτικές προώθησης”, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:00, στο ξενοδοχείο “Σαμαριά”, στο κέντρο των Χανίων (Πλατεία 1866).

Χανιά: Ως 27 Δεκέμβρη αιτήσεις για τα τοπικά σχέδια απασχόλησης

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για τα «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση – Χανιά Δρόμοι Απασχόλησης» (ΤοπΣα) Δήμου Χανίων, έως τις 27 Δεκεμβρίου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Χανιά απασχόληση» λόγω της αυξημένης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

1700 συνταξιούχοι του ΟΓΑ, από λάθος δεν θα λάβουν σύνταξη μέχρι τον Φεβρουάριο του ΄14

Παρέμβαση Αυγενάκη προς Βρούτση


Το ζήτημα των 1700 περίπου συνταξιούχων του ΟΓΑ, για τους οποίους διακόπηκε από λάθος η σύνταξή τους μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014, καθώς στην διασταύρωση των στοιχείων, προέκυψε ότι λαμβάνουν σύνταξη και από άλλο φορέα εκτός του ΟΓΑ, ενώ δεν λαμβάνουν, επισημαίνει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση.

Παρέμβαση Κεφαλογιάννη για τη συνέχιση της λειτουργίας του Λιμενικού Σταθμού Τυμπακίου

Ήταν θέμα τιμής για τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και τέως Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας  κ.Μανώλη Κεφαλογιάννη η συνέχιση της λειτουργίας του Λιμενικού Σταθμού του Κόκκινου Πύργου στην περιοχή Τυμπακίου του Δήμου Φαιστού.


Μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις και

Πάνω από 1.000 εκπαιδευτικές ώρες χάνονται την εβδομάδα

Ξεκινούν από σήμερα οι κινητοποιήσεις

Γράφει η Μαρία Ιερωνυμάκη/ http://rethemnosnews.gr

Χιλιάδες είναι τα κενά των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο την ώρα, μάλιστα, που βρισκόμαστε λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων ότι το πρόβλημα που υπάρχει σύντομα θα λυθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι μαθητές, κυρίως της τεχνικής εκπαίδευσης, να χάνουν ώρες μαθημάτων και να μη διδάσκονται το αντικείμενο για το οποίο φαίνεται ότι αποφοιτούν στο τέλος της χρονιάς.

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Χρεωμένος δημόσιος υπάλληλος, με χρέος 198.528,20 ευρώ, θα πληρώνει μηνιαία δόση μόνο 167,42 ευρώ"

"Σώθηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία , υπερχρεωμένου δημοσίου υπαλλήλου , με δικαστική απόφαση. 


"Ανάσα" ήρθε, να δώσει... η 210 /2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, σε υπερχρεωμένο δημόσιο υπάλληλο, στα πλαίσια της Προσωρινής διαταγής, όπου ρυθμίζει το χρέος αυτού και της συζύγου του, συνολικής απαίτησης χρέους , των 198.528,20 Ευρώ , σε πέντε Τράπεζες, διασώζει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του, αναστέλλει όλα τα διωκτικά μέτρα εναντίον του μέχρι το έτος 2019, ημερομηνία κυρίας δίκης, ακόμα διατάζει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τη μη κράτηση δόσης ,από τον μισθό του υπαλλήλου, πλην του ορισμένου ποσού ,σαυτή την διαταγή.. 

Πλημμύρισε και πάλι το λιμάνι στο Ρέθυμνο


Σαν εικόνες από το ίδιο έργο ήταν και σήμερα το πρωί ο χώρος του λιμανιού στο Ρέθυμνο. Πέτρες όλων των μεγεθών καλύπτουν και πάλι την περιοχή του πάρκινγκ του λιμανιού και του χώρου μπροστά από το Λιμεναρχείο, λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής.

Παρασκευή και 13: Πρώτη βολή των πυραύλων S-300 στην Κρήτη, έπειτα από 14 χρόνια

Στην Κρήτη θα βρίσκεται την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου ο υπουργός άμυνας της Κύπρου Φώτης Φωτίου, προσκεκλημένος του Δημήτρη Αβραμόπουλου για να παρακολουθήσουν την πρώτη βολή του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300.

Κρήτη: Προβλήματα στα ανατολικά του νησιού λόγω της κακοκαιρίας

Χιόνι στα βουνά της Ανατολικής Κρήτης

Δύο νταλίκες «δίπλωσαν» μεταξύ Αμιρών και Βιάννου - Με δυσκολία η κίνηση στο Οροπέδιο Λασιθίου - Κλειστά σχολεία σε τρεις περιοχές

Κακοκαιρία πλήττει την ανατολική Κρήτη από το πρωί της Τετάρτης, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους. Ετσι, με απόφαση των δημάρχων και για προληπτικούς λόγους, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου, τη Βιάννο και την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Σεισμός κοντά στο Ηράκλειο

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04.03 τα ξημερώματα σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο στην Κρήτη.

Κρήτη: Πτώσεις δέντρων λόγω των θυελλωδών ανέμων

Οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη.


Σύμφωνα με άρθρο του cretalive.gr, στην είσοδο του Τυμπακίου έσπασε ένας ευκάλυπτος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο. Από τις πτώσεις δέντρων δεν τραυματίστηκε κάποιο περαστικός ή οδηγός οχήματος. 

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να απομακρύνουν τα δέντρα.

ΒΙΝΤΕΟ - Ρέθυμνο: Κατέρρευσε η βίλα Clodio με ιστορία 500 και πλέον ετών

Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι του οικισμού Πίκρης, όταν είδαν να καταρρέει όλο το ανατολικό τμήμα της βίλας «Clodio». Την έκπληξη διαδέχτηκε η θλίψη για την κατάληξη αυτού του σπουδαίου βενετσιάνικου μνημείου, το οποίο μάλιστα είχε χαρακτηριστεί από την Αρχαιολογία ως διατηρητέο.


Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Σταματήστε να εκτοξεύετε πίεση, εκβιασμό και φόβο στους δανειολήπτες"

Θυμό, στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, προκαλούν τα έγγραφα των Τραπεζών, που προσκομίζονται από τους δανειολήπτες, μέλη της, ενταγμένων στο ν.3869/2010, τον γνωστό ως νόμο Κατσέλη, που περιμένουν να εκδικαστεί η υπόθεσή τους από το Ειρηνοδικείο του τόπου διαμονής ή κατοικίας τους. Διότι ενώ οι Τράπεζες έχουν γνώση της πορείας της υπόθεσης εκάστου δανειολήπτη -πελάτης τους , συνεχίζουν να προκαλούν με "τα εξώδικα" απειλώντας και φοβίζοντας τους , ότι θα καταγγείλουν την σύμβαση και τους καλούν , εντός προθεσμίας (πέντε ημερών) να προβούν στην πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του χρέους τους, ακόμα τους ενημερώνουν ότι τα προσωπικά στοιχεία τους και η καταγγελία της σύμβασης, θα διαβιβαστούν στην εταιρεία "Τειρεσίας Τραπεζικά Συστήματα Πληροφοριών Α.Ε"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...