Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Λήστεψαν εγγονό και παππού στο σπίτι τους στο Γάζι

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Γάζι Μαλεβιζίου, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν... σε ισόγεια μονοκατοικία όπου διαμένει 72χρονος μαζί με τον 33χρονο ημεδαπό εγγονό του και αφού τους ακινητοποίησαν με την χρήση σωματικής βίας και με την απειλή μαχαιριού που πιθανόν βρήκαν στον χώρο, τους έδεσαν με μονωτική ταινία και αφαίρεσαν από τον 72χρονο το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ περίπου.

Επίσης αφαίρεσαν ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε νόμιμα ο 72χρονος.

Ο 72χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησε.

Τις έρευνες και την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
flashnews.gr

Στο Ηράκλειο η Αγγελική Νικολούλη

Την Τρίτη 31 Ιουλίου στις 20:30 στην αίθουσα "Καστελάκη" του ΕΠιμελητηρίυο Ηρακλείου, το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και οι εκδόσεις Καστανιώτη διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της γνωστής δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη "Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου" βασισμένο σε αληθινή ιστορία

Για τη συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μαίρη Παχιαδάκη, Πρόεδρος Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, Συντονίστρια παραρτήματος Κρήτης Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών Καλειπάτειρα

Συντονίζει ο Μανώλης Δερμιτζάκης, Δημοσιογράφος

Η Αγγελική Νικολούλη γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Στη μάχιμη δημοσιογραφία μετρά κοντά 30 χρόνια, συνεργάζεται με το κανάλι ALTER συνεχίζοντας τις αναζητήσεις και τις αποκαλύψεις μέσα από την εκπομπή της «Φως στο Τούνελ». Αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά αστυνομικών βιβλίων της που θα εκδοθούν από τον Καστανιώτη,

Κρήτη: Πράκτορες της Μοσάντ ''σκιά'' των Ισραηλινών τουριστών!

Tο τρομοκρατικό χτύπημα στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, με στόχο Ισραηλινούς τουρίστες έχει ανάψει φωτιές μέχρι... την Κρήτη!

Σύμφωνα με το prismanews.gr, τις επόμενες μέρες, αναμένεται κατακόρυφη αύξηση των τουριστών από το Ισραήλ, μιας και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φοβήθηκαν μετά τα όσα έγιναν στη Βουλγαρία και άλλαξαν προορισμό διακοπών. Την ίδια στιγμή στα αεροδρόμια όλης της Κρήτης, με κυρίαρχο αυτό του Ηρακλείου, έχει σημάνει συναγερμός και όλες οι δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός από το χτύπημα στο Μπουργκάς και μετά. Μπορεί οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις τουριστών από το Ισραήλ να απαιτούσαν πάντα μια ... παραπάνω προσοχή, ωστόσο τώρα αυτό γίνεται στο πολλαπλάσιο, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Τα μέτρα στην πίστα του αερολιμένα, στους χώρους αφίξεων και αναχωρήσεων αλλά ακόμα και στους χώρους των αποσκευών, έχουν αυξηθεί σημαντικά από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και από όλους όσους εμπλέκονται στα μέτρα φύλαξης του αεροδρομίου.

Άνδρες με πολιτικά αλλά και ένστολοι βρίσκονται παντού και έχουν τα μάτια τους ''14'', ειδικά κατά τις ώρες που προσγειώνεται ή απογειώνεται πτήση με Ισραηλινούς τουρίστες, κάτι όχι σπάνιο για τα δεδομένα της Κρήτης που δέχεται σε καθημερινή βάση περί τους 1.000 τουρίστες από τη χώρα αυτή. Παράλληλα μέτρα , σύμφωνα με πληροφορίες, λαμβάνονται και στις περιοχές εκείνες που επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους τα γκρουπ των Ισραηλινών τουριστών σε Χανιά και Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι οι Έλληνες δεν είναι μόνοι τους σε αυτή τη διαδικασία αστυνόμευσης των Ισραηλιτών τουριστών. Οι πληροφορίες που υπάρχουν κάνουν λόγο ακόμα και για πράκτορες της Μοσάντ που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να συνοδεύουν γκρουπ ή πτήσεις ολόκληρες από και προς την Κρήτη, έχοντας βεβαίως ειδικές διαπιστεύσεις και άδειες έτσι ώστε να μην υπάρχει και δεοντολογικά πρόβλημα ανάμεσα στα σώματα ασφαλείας των χωρών.

Κρήτη:Οι σπαραχτικοί στίχοι των γονιών, για τον θάνατο των παιδιών τους!

''Έγινε χρόνος χωρισμού, που φύγατε παιδιά μου, μες στο μυαλό και στην καρδιά, σας έχω αγκαλιά μου'' είναι οι πρώτοι στίχοι που συγκλονίζουν...

Πέρασε ένας χρόνος από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον Μανώλη Σφακιανάκη και τη σύζυγό του Βαγγελιώ αλλά και τα δύο κοριτσάκια τους, τη 15χρονη Άννα και την 11χρονη Ζένια. Οι συγγενείς της 4μελούς οικογένειας ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το πόσο αναπάντεχα και άδικα έφυγαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, των οποίων η μνήμη είναι ζωντανή ως και σήμερα.

Ο θάνατος "βρήκε" την οικογένεια στην Εθνική Οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου, στο ύψος περίπου του Καρτερού, όταν το αυτοκίνητο, που επέβαινε η οικογένεια εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στο κράσπεδο και ανετράπη. Με στίχους - που δημοσιεύει το cretalive.gr - εκφράζουν τον πόνο τους ο πατέρας και η μητέρα του ζευγαριού. Ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα οι μνήμες είναι ακόμη ζωντανές και τα αμέτρητα "γιατί" μένουν αναπάντητα.

Έγινε χρόνος χωρισμού, που φύγατε παιδιά μου, μες στο μυαλό και στην καρδιά, σας έχω αγκαλιά μου. Εμένα ο χρόνος δε μπορεί, να σας απομακρύνει, θα είστε μες στη σκέψη μου, όση ζωή μου μείνει. Αννούλα, Ζένια, Βαγγελιώ, Μανόλη μου παιδιά μου, όσο θα ζω θα αιμορραγεί, εμένα η καρδιά μου. 

Σε ποιονε τάφο να σταθώ και ποιον να πρωτοκλάψω, που νιώθω μέσα στην καρδιά, παιδιά μου πως θα σκάσω.

Είχα φτιαγμένο ένα μπαξέ, με διαλεγμένες βιόλες, τέσσερις έκοψε ο Θεός και μαραθήκαν όλες.

Οι βιόλες που μου έκοψε, καρπό μου είχαν δώσει, και μου τον πήρε τον καρπό, για να με θανατώσει.

Μα δεν υπάρχει δύναμη, στον κηπουρό να δώσει, τις μαραμένες βιόλες του, να τις ξαναφουντώσει.

Τι να του κάνω του μπαξέ, τον βλέπω μαραμένο, όσο να θέλω δε μπορώ, να τονε συνεφέρω.

Αγγέλους έχω τέσσερις, στους ουρανούς απάνω, θέλω φεγγάρι μου συχνά, μήνυμα να λαμβάνω.

Μόνο εσύ φεγγάρι μου, θέλω να χαμηλώσεις, να σου πεμπα μηνύματα, τσ' αγγέλους μου να δώσεις.

Ήρθε ο Θεός στον ύπνο μου, αγγέλοι μου και μου πε, σας έχει στον παράδεισο, δεν είσαστε για λύπες.

Όσο να θέλω όνειρα, για τα' άλλα τα παιδιά μου, δε θα μ' αφήσουνε ποτέ οι πόνοι της καρδιάς μου. 

Χάρος, Θεός και η μοίρα μου, εμένα με δικάσαν, να μη μπορώ εις τη ζωή, να πάρω μια ανάσα.

Το Χάρο βάζεις μάρτυρα, Θεέ μου και με δικάζεις, και μου τα παίρνεις τα παιδιά, παντοτινά με σφάζεις.

Βλέπω ψηλά στον ουρανό, με μάτια δακρυσμένα, και όταν κοιτάξω προς τη γη, τα νιώθω ματωμένα.

Τώρα-Πυροβολισμοί στο Ρέθυμνο

Απίστευτες σκηνές και παραλίγο μακελειό στο Ρέθυμνο σε ορεινή περιοχή, όταν αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με χασισοκαλλιεργητές.

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τη φυτεία στην περιοχή Ρούστικα, αντάλλαξαν πυροβολισμούς με δύο Αλβανούς που την φύλαγαν

Ακολούθησαν σκηνές χάους και πανικού. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ο ένας εκ των χασισοκαλλιεργητών ενώ ο άλλος διέφυγε με τα πόδια και σε εξέλιξη είναι ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Πηγή: prismanews.gr

Ο Σειραγάκης επιστρέφει στο Ρέθυμνο

Συμπληρωματική απολογία καλείται να δώσει ο ο 47χρονος πρώην προπονητής Νίκος Σειραγάκης, οι πράξεις του οποίου σε βάρος ανήλικων αγοριών συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Ο 47χρονος έλαβε κλήση για να δώσει συμπληρωματική απολογία για τη νέα κατηγορία που έχει ασκηθεί σε βάρος του μετά την έκθεση που εστάλη από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με βάση την οποία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Σειραγάκη, που είχε κατασχεθεί την ημέρα της επιχείρησης, βρέθηκε πορνογραφικό υλικό με ανήλικους.

Ο Νίκος Σειραγάκης θα μεταφερθεί στο Ρέθυμνο, πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, και αμέσως μετά την απολογία του, θα επιστρέψει στις φυλακές Τριπόλεως όπου κρατείται από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.
cretalive.gr

Μιχελογιαννάκης: Πότε θα τελειώσει η έρευνα του ΣΔΟΕ για τους πολιτικούς;

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΔΗΜΑΡ Γ. Μιχελογιαννάκης σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών αναφέρει:
 
"Στον ημερήσιο τύπο υπάρχει αναφορά σε συγκεκριμένο αριθμό πολιτικών προσώπων που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ, όσον αφορά την ειλικρίνεια του «πόθεν έσχες».

Επειδή η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση εύρυθμης λειτουργίας του Κοινοβουλευτισμού αλλά και της κοινωνικής συναίνεσης στη Δημοκρατία πρέπει ο έλεγχος των οικονομικών των δημοσίων λειτουργών να είναι διαφανής, έντονος και εξονυχιστικός.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
Εάν γίνεται αυτή η έρευνα και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί;
Ποια επιπλέον μέσα (τεχνικά, υποδομής, προσωπικό) έχει ανάγκη το ΣΔΟΕ για να επεκτείνει και να εμβαθύνει τους ελέγχους και να καταθέσει τα πορίσματά του το ταχύτερο δυνατό;"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...