Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

Τρία χρόνια συνεπούς δράσης της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.

"Η λειτουργία της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.βασίζεται, σε συγκεκριμένες αρχές. Εθελοντισμός, αξιοπιστία, διαφάνεια, δημοκρατία, συλλογικότητα, ανεξαρτησία. Αυτές τις αρχές διαφυλάξαμε όλη την προηγούμενη περίοδο".
 
Αυτό τονίστηκε στο απολογισμό έργου της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ που έγινε πριν λίγες μέρες και επισημάνθηκε ότι: 
 
 "Πιστεύουμε ότι η παρουσία μας ήταν έντονη και σε όλα τα επίπεδα, στις αρχές,στους θεσμοθετημένους φορείς ,στο περιβάλλον.
  Ξεκινήσαμε ως Ένωση Καταναλωτών Νομού, αλλά οι καταναλωτές, δεν έχουν γεωγραφικά όρια , και η ανάγκη της ενημέρωσης μέσω των Δελτίων Τύπου ,της Ιντερνετικής σελίδας μας .εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί όλους που θα την  επισκέφθηκαν και θα την  επισκεφθούν.Για την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, η ενημέρωση του καταναλωτή είναι προτεραιότητα και όταν καλείται τηλεφωνικά από τον Καταναλωτή δεν μπορεί να του αφαιρέσει την επικοινωνία, από όπου και εάν αυτός καλεί, από όποιον καταναλωτή και εάν προέρχεται το τηλεφώνημα, η η επαφή μέσω email"

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Αποδοκίμασαν τον Κεγκέρογλου

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν νωρίτερα σήμερα στην διάρκεια των εκδηλώσεων τιμής για τους 62 Μάρτυρες, στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων , στο Γάζι Ηρακλείου.

Την στιγμή που κατέθετε στεφάνι στο ΜνημείοΗ ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ένας ηλικιωμένος, που βρέθηκε στο σημείο, πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει "Έξω οι κλέφτες" .

Το γεγονός φαίνεται να ενόχλησε ιδιαίτερα τον Ηρακλειώτη βουλευτή, ο οποίος αφού κατέθεσε άρον άρον το στεφάνι, στράφηκε ( με άγριες διαθέσεις) εναντίον του "αγανακτισμένου" ηλικιωμένου, ο οποίος πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν είχε μεταβεί για την εκδήλωση ή ήταν περαστικός . Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην παρέμβαση των πιο ψύχραιμων που έσπευσαν να ηρεμήσουν τον κ. Κεγκέρογλου και να απομακρύνουν τον ηλικιωμένο άνδρα.

Είχε προηγηθεί το Αρχιερατικό μνημόσυνο, υπό τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, ενώ οι εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στην μνήμη των 62 Ηρακλειωτών που εκτελέσθηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή για μία ακόμα χρονιά.

Οι 62 μάρτυρες

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 1942 οι γερμανικές αρχές κατοχής, ως αντίποινα σε αντιστασιακές ενέργειες, εκτελούν στη θέση «Ξεροπόταμος» δυτικά της πόλης 12 πολίτες. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Μηνάς Γ. Γεωργιάδης και τα αδέλφια του Τίτος και Εμμανουήλ.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 14 του ίδιου μήνα, στην ίδια θέση εκτελούνται ομαδικά 50 ακόμη άτομα ως αντίποινα για σαμποτάζ που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη νύχτα στο αεροδρόμιο. Έτσι ο αριθμός των εκτελεσθέντων ανέρχεται συνολικά στους 62.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...