Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Χανιά: Αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων ο ΣΥΡΙΖΑ

Το αεροδρόμιο  Χανίων επισκέφθηκε χθες o  βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ  Γιώργος Σταθάκης, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του αερολιμένα και ενημερώθηκε για όλα τα τελευταία ζητήματα που έχουν προκύψει και αφορούν τη λειτουργία του.

Ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου, ενώ έκανε λόγο και   για  ελλιπή χρηματοδότησή του.

Σύμφωνα με το Χανιώτη βουλευτή το αεροδρόμιο Χανίων έχει ετησίως κέρδη που ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ και την ίδια στιγμή αντιμετωπίζει τεράστια υποχρηματοδότηση.  Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση  ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι τα αεροδρόμια στην Ελλάδα είναι δημόσιου συμφέροντος, είναι κερδοφόρα και συμβάλλουν αποφασιστικά στην τουριστική και τοπική ανάπτυξη.

Το εγχείρημα της κυβέρνησης είναι καταστροφικό από αναπτυξιακή, οικονομική και κοινωνική σκοπιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μην περάσει η ιδιωτικοποιήση των αεροδρομίων τόνισε ο κ. Σταθάκης.

“p_public 2013” και φέτος στα Χανιά για το δημόσιο χώρο

Ο δημόσιος χώρος θα βρεθεί και φέτος στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του p_public που θα γίνει στα Χανιά από τις 7 έως 9 Ιουνίου. 

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει και φέτος για 4η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ 'p_public 2013'.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών θα υλοποιηθεί διήμερο δημόσιων συζητήσεων και παρουσιάσεων, από νέους επιστήμονες. Ταυτόχρονα θα υπάρξει σειρά γεγονότων και εικαστικών εγκαταστάσεων από καλλιτέχνες και δημιουργικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού που φιλοδοξούν να αλλάξουν το αστικό και φυσικό τοπίο της πόλης.

Στη φετινή συνάντηση των νέων επιστημόνων που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, θα γίνει  προσπάθεια  να εντοπιστούν οι επιρροές που καθόρισαν τη σημερινή εικόνα του δημόσιου χώρου.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «μέσω των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, καλούμαστε να συμβάλουμε στην ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου με άξονα την αποκατάσταση της σχέσης των δημόσιων χώρων της με τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Έμφαση θα δοθεί στη χρήση των υπαίθριων αδιαμόρφωτων, δυσλειτουργικών, εγκαταλελειμμένων χώρων και στην εναλλακτική χρήση των υφιστάμενων δημόσιων».

Ηράκλειο: Κι όμως, άνοιξαν περισσότερες επιχειρήσεις από όσες έκλεισαν!

Εικόνα βελτίωσης παρουσιάζει η αγορά του Ηρακλείου το μήνα Μάιο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όπως αποτυπώνεται... στα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την ίδρυση και τη διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων.

Κατά τον προηγούμενο μήνα σημειώθηκαν 135 εγγραφές νέων επιχειρήσεων και 102 διαγραφές από το μητρώα του Επιμελητήριου Ηρακλείου, σε αντίθεση με τον Μάιο του 2012 στη διάρκεια του οποίου άνοιξαν 134 νέες επιχειρήσεις και έκλεισαν 161.

Συγκεκριμένα, στο Εμπορικό Τμήμα δημιουργήθηκαν κατά τον περασμένο Μάιο 48 επιχειρήσεις και έκλεισαν 31,ενώ κατά τον αντίστοιχο περσινό άνοιξαν 44 και έκλεισαν 60.

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζει το Τμήμα Υπηρεσιών στο οποίο σημειώθηκαν 68 εγγραφές και 46 διαγραφές πέρυσι, ενώ φέτος 71 εγγραφές και 25 διαγραφές.

Στα ίδια επίπεδα κινήθηκε το Τμήμα Εξαγωγών και τους δύο μήνες καθώς έγινε από μια διαγραφή και δεν σημειώθηκαν εγγραφές.

Στο Τουριστικό Τμήμα πέρυσι το Μάιο ιδρύθηκαν 4 επιχειρήσεις και έκλεισαν 8, ενώ τον αντίστοιχο μήνα φέτος ιδρύθηκαν 4 και έκλεισαν 6.

Τέλος, στο Τμήμα Μεταποίησης σημειώθηκαν 18 εγγραφές και 46 διαγραφές κατά τον περσινό Μάιο και αντίστοιχα 12 εγγραφές και 39 διαγραφές το φετινό.

flashnews.gr

Ηράκλειο: Πρωτοβουλίες προσέλκυσης κρουζιερόπλοιων

Holland America Line
Holland America Line (Photo credit: Wikipedia)
Επίσκεψη στο κρουαζιερόπλοιο Noordam της εταιρείας «Holland America Line» πραγματοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Ιωάννης Μπρας, συνοδευόμενος από το διευθυντή Λιμενικών Υπηρεσιών, Ευάγγελο Τσαμπουράκη. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών, ενώ ο καπετάνιος του πλοίου και μέλη του πληρώματος ξενάγησαν τα στελέχη του Οργανισμού στο εσωτερικό του πλοίου.

Παράλληλα, ο κ. Μπρας ενημέρωσε τον καπετάνιο του πλοίου, Jeroen Nicolaas Van Douselar, για σειρά έργων/παρεμβάσεων που έχει εκτελέσει η ΟΛΗ Α.Ε. για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των πληρωμάτων, αλλά και για το μελλοντικό προγραμματισμό της διοίκησης του Οργανισμού. Ενώ εξέφρασε και την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Holland America Line που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ελληνική βιομηχανία της κρουαζιέρας και τις εξωστρεφείς πρωτοβουλίες του ΟΛΗ, ενέταξε το λιμάνι του Ηρακλείου στους προορισμούς της.

Η «HAL» απευθύνεται κυρίως στις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά, της Μ. Βρετανίας και της Αυστραλίας. Δηλαδή σε απομακρυσμένες αγορές που είναι σημαντικές για τον τουρισμό. Το πλοίο που παρέμεινε στο λιμάνι του Ηρακλείου από τις 07:00-15:00 και μετέφερε 1967 επιβάτες και 800 μέλη πληρώματος, κατέπλευσε από την Αλεξάνδρεια, ενώ επόμενος προορισμός του ήταν ο Πειραιάς.
naftemporiki.gr
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...