Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Μόνο πεζοί στο παλιό λιμάνι των Χανίων-Αναβαθμίζεται η περιοχή

Μέχρι το Πάσχα αναμένεται να εφαρμοστεί η απόφαση για πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων σε ολόκληρη την χερσαία ζώνη του ενετικού λιμένα των Χανίων.
Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ.Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, εντάσσοντάς την στην προσπάθεια ανάδειξης και προστασίας της πλέον τουριστικής περιοχής των Χανίων, η οποία - εκτός των επισκεπτών - αποτελεί και βασικό τόπο περιπάτου και για τους πολίτες των Χανίων.


Μέχρι τώρα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων εφαρμοζόταν για την περιοχή απο το Μεγάλο Αρσενάλι (ΚΑΜ) μέχρι το φρούριο Φιρκά, ενώ στα σημεία εισόδου - εξόδου υπήρχαν αλυσίδες ή μπάρες.

Τα οχήματα στάθμευαν στον χώρο μεταξύ του Αρσεναλιού του Παλιού Τελωνείου και των Νεωρίων ή στην προβλήτα.

Μετά την εφαρμογή της απόφασης θα απαγορευτεί η κυκλοφορία και στάθμευση οχημάτων απο την ανατολική άκρη του παλιού λιμένα (Νεώρια Μόρο), ενώ για η στάθμευση οχημάτων θα μπορεί να γίνει στους χώρους που υπάρχουν περιμετρικά όπως :

Ανατολικά υπάρχει ο χώρος στάθμευσης πίσω από τα Νεώρια του Μόρο (οδός Δευκαλίωνος) ο οποίος θα επεκταθεί, ενώ με λίγο... επιπλέον περπάτημα, υπάρχουν και οι χώροι στάθμευσης στην "Ρεγγίνα", στην ανατολική τάφρο, στην οδό Μίνωος και σε παρακείμενες οδούς.

Νότια - με λίγο περπάτημα από τα σοκάκια της παλιάς πόλης - υπάρχουν οι χώροι στάθμευσης κοντά στην Δημοτική Αγορά.

Δυτικά υπάρχει ο χώρος στάθμευσης στην πλατεία Τάλως και με λίγο επιπλέον περπάτημα, στην πρώην ΑΒΕΑ και στις παρακείμενες οδούς της Νέας Χώρας.

Η απαγόρευση δεν θα ισχύει από τις 7 έως τις 11 το πρωί, μόνο για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων, ενώ ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εξεταστούν για τα οχήματα ατόμων με αναπηρία, για τους ιδιοκτήτες σκαφών και για τους αμαξάδες.

Πρόθεση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων είναι να καταργηθούν οι αλυσίδες που έμπαιναν μέχρι τώρα και να εφαρμοστεί η αυστηρή αστυνόμευση της απαγόρευσης εισόδου οχημάτων στο ενετικό λιμάνι με την επιβολή προστίμων που θα ξεκινούν από 200 ευρώ.

Στόχος είναι να "παραδοθεί" ολόκληρη η χερσαία ζώνη του ενετικού λιμένα των Χανίων στους πεζούς, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να περπατούν χωρίς ακροβασίες ανάμεσα στα οχήματα, χωρίς να κινδυνεύουν και είναι κάτι που θεωρείται βέβαιο πως θα οδηγήσει στην περαιτέρω αναβάθμιση και ανάδειξη του μνημείου του ενετικού λιμένα, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις αντίστοιχες Ευρωπαικές πόλεις.
flashnews.gr

Μιχελογιαννάκης: Όλοι στο Αγροτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα


Κάλεσμα του Γιάννη Μιχελογιαννάκη σε  όλους τους αγρότες  και όχι μόνο για κοινωνικούς  αγώνες

Οι αλήθειες για το αγροτικό ζήτημα :

  1. Σε μια εφταετία η φυτική παραγωγή έπεσε από 8,2 δις στα 6,8 δις.
  2. Η γεωργία απορροφά μόνο το 1,7% του συνόλου των δανείων. Όταν για παράδειγμα το εμπόριο και οι βιομηχανίες παίρνουν το 20%.
  3. Σε μια διετία η τραπεζική χρηματοδότηση έπεσε 50% και τώρα είναι μηδενική.
  4. Από το ΤΕΜΠΕ οι αγρότες δεν πήραν τίποτα.
  5. Έχουμε το παράλογο της διπλάσιας αύξησης επιτοκίων δανεισμού.
  6. Από το ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας οι αγρότες δεν πήραν τίποτα.
  7. Το αγροτικό εισόδημα στη Ελλάδα μειώθηκε 23%, την ίδια ώρα που στην Ευρώπη αυξήθηκε 20%.
  8. Το κόστος ενέργειας αυξήθηκε 18%.
  9. Το κόστος ζωοτροφών αυξήθηκε 12%.
  10. Το κόστος λιπασμάτων αυξήθηκε 12%.
  11. Το κόστος ρεύματος, με την αύξηση 6% το 2011 και το 9% του 2012, έγινε ανυπόφορο.
  12. Συνολικά το κόστος παραγωγής αυξήθηκε 8% ,ενώ οι τιμές παραγωγού έπεσαν 5%.
  13. Περίπου το 12% του ενεργού πληθυσμού ασχολείται με τη γεωργία.
  14. Έχουμε 820.000 γεωργικές εκμεταλλεύσεις από τις οποίες το 25% έχουν μέγεθος κάτω από 9 στρέμματα.
  15. Το αγροτικό συμβάλει στο 7% του εθνικού μας εισοδήματος, στο 18% στην απασχόληση και στο 30% περίπου των εξαγωγών μας.
  16. Ειδικότερα για την ελιά, τα ¾ της διεθνούς παραγωγής πραγματοποιούνται από τρεις χώρες, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα.
  17. Η Ελλάδα έχει περίπου 2.500 ελαιουργία και περίπου 300 τυποποιητήρια.
  18. Η Ελλάδα παράγει περίπου 400.000 τόνους ελαιολάδου και δυστυχώς μόνο το 20% φτάνει στην τυποποίηση. 
  19. Τα ελαιόδεντρα που καλλιεργούνται είναι 100.000.000 περίπου.  
  20. Υπολογίζεται ότι η ελληνική παραγωγή ελαιολάδου θα περιοριστεί κοντά στους 340.000 τόνους το 2015 και στους 300.000 τόνους το 2020. 


Η πολιτική της εσωτερικής τρόικας  δεν ασχολείται καθόλου με την αύξηση του κόστους παραγωγής, με τα καρτέλ, με τους τοκογλύφους και με τους μεσάζοντες. Δεν ασχολήθηκε καθόλου με τη δυνατότητα του αφορολόγητου πετρελαίου ενώ ξεπούλησε την Αγροτική Τράπεζα. Όσον αφορά τη δέσμευση της για πρόωρη συνταξιοδότηση, αυτή  ευνοεί μόνο λίγους. Κοροϊδεύει με το φιάσκο του νυχτερινού ωραρίου της ΔΕΗ καθώς γνωρίζει ότι θερμοκήπια και βοσκοί δεν μπορούν να δουλέψουν τη νύχτα, όπως επίσης  αψηφά ότι τους θερινούς μήνες κάθε ώρα είναι πολύτιμη. Όσον αφορά την επιστροφή φόρου «αγνοεί» ότι είναι χρήματα που αγρότες τα έχουν πληρώσει. Όσον αφορά τα της υποθήκης, δεν ξεκαθαρίζει και μάλιστα κοροϊδεύει, καθώς γνωρίζει ότι με μια απλή αίτηση μπορούν ζητήσουν το 120% άρα το 80% των αγροτών δεν κερδίζουν. Όσον αφορά το 0,2 έως 0,3 ευρώ ανά ζώο που δίνουν, πρέπει όλοι να ξέρουμε ότι ισοδυναμεί με ένα κιλό καλαμπόκι το χρόνο.

Η κοροϊδία έφτασε στο τέλος της.  Η λύση είναι μία, όλοι μας στους δρόμους για αγώνες που είναι δίκαιοι και που αφορούν όλη την κοινωνία.

Όλοι μαζί  στο Αγροτικό Συλλαλητήριο την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 στις  12:00 το μεσημέρι στον κόμβο Γιόφυρου Ηρακλείου.  


Ιωάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ν. Ηρακλείου

Συλλήψεις στο Ηράκλειο για όπλα και ναρκωτικά


Σε οκτώ συλλήψεις ανδρών, ηλικίας 25-35 ετών, προχώρησε η Αστυνομία έπειτα από ευρεία επιχείρηση στα χωριά Ατσιπάδες και Μοριά, στο Μονοφάτσι Ηρακλείου.

Σε αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού οικογένειας - που και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές - καθώς και στα υπόλοιπα σπίτια εντοπίστηκαν συνολικά 20 βαρέλια των 200 κιλών με εκατοντάδες κιλά χασίς. Εντοπίστηκαν ακόμη 3.000 σφαίρες, τρία καλάσνικοφ, δύο πιστόλια και ένα περίστροφο, δύο κουκούλες «full face» και 20 ξυλοκοπτικά, μηχανήματα που κινούν υποψίες για τις δραστηριότητες των συλληφθέντων.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε το απόγευμα με πρωτοβουλία του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου και με τη συμμετοχή ανδρών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Μεσαράς, του ΤΑΕ Ηρακλείου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, δύο εισαγγελέων και του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Ηρακλείου.

Ηράκλειο: Την Τρίτη η απολογία των 8 της "οικογενειακής" σπείρας


Προθεσμία για την Τρίτη πήραν οι οκτώ συλληφθέντες για συμμετοχή σε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών που στην κατοχή τους βρέθηκε εκτός από τεράστια ποσότητα κάνναβης και πλήθος όπλων...

Τη βαρύτατη κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση αντιμετωπίζουν τα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε Ατσιπάδες και Μοριά Μονοφατσίου καθώς στα σπίτια τους βρέθηκαν τεράστιες ποσότητες κάνναβης, καλάσνικοφ, άλλα όπλα και χιλιάδες σφαίρες.

Πρόκειται για επτά Έλληνες και έναν Αφγανό, ηλικίας 20 - 77 ετών, ενώ αναζητείται και ένας 43χρονος.

Οπως γράφει το cretalive.gr οι οκτώ που προσήχθησαν στο Δικαστικό Μέγαρο λίγο πριν τις 10.00 το πρωί του Σαββάτου, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, ενώ τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Στους δύο αδερφούς, ηλικίας 20 και 26 ετών στο σπίτι των οποίων βρέθηκαν 39 φυσίγγια, ένα καλάσνικοφ με 29 φυσίγγια, ένα πιστόλι και επτά αλυσοπρίονα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατοχή όπλων με σκοπό την τέλεση κακουργηματικών πράξεων και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Στο σπίτι του 77χρονου, δεύτερου θείου των δύο πρώτων, στο οποίο μένει και ο 43χρονος που αναζητείται, βρέθηκαν 21 βαρέλια με 218 κιλά και 780 γραμμάρια χασίς, δύο καλάσνικοφ, δύο κυνηγετικές καραμπίνες και 1.400 φυσίγγια, καθώς και μια ζυγαριά ακριβείας. Ιδιοκτήτης των ευρημάτων φέρεται να είναι ο 43χρονος γιος του. Σε βάρος πατέρα και γιου ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή και αποθήκευση ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών από δράστη που ενεργεί κατ'επάγγελμα, κατοχή και εμπορία όπλων.

Στο σπίτι της μητέρας δύο αδερφών, ηλικίας 38 και 48 ετών, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο 38χρονος, βρέθηκε ένα πλαστικό βαρέλι με 1.510 γρ.χασίς και δύο ακόμη σακούλες 1.255 γραμμαρία. Ο αδερφός του, ηλικίας 48 ετών είχε στην κατοχή του ένα περίστροφο, 50 φυσίγγια και μια κυνηγετική καραμπίνα. Στο 38χρονο ασκήθηκε δίωξη για αποθήκευση και κατοχή ναρωκτικών ουσιών από άτομο που ενεργεί κατ'επάγγελμα και στον 48χρονο για παράνομη κατοχή όπλων, φυσιγγίων και πυρομαχικών. Και στους δύο ασκήθηκε δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Στο σπίτι ενός 55χρονου και του 21χρονου γιου του, στο Μοριά, βρέθηκαν δύο πυροδοτημένα φυσίγγια, τρία πλήρη φυσίγγια, δύο κουκούλες και δύο ζευγάρια μάλλινα γάντια. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

Συνελήφθη επίσης και ένας 28χρονος Αφγανός που φέρεται να είχε προσληφθεί ως βοσκός στο ποιμνιοστάσιο των δύο αδερφών 20 και 26 ετών, ενώ φέρεται σύμφωνα με την αστυνομία να είχε λάβει σαφείς εντολές, σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου να αποκρύψει ή να πετάξει ό,τι παράνομο αποθηκευόταν στο ποιμνιοστάσιο. Σε βάρος του ασκήθηξε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, η αστυνομία είχε πληροφορίες για σύσταση εγκληματικής ομάδας, που το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον είχε διαρκή δράση και διακριτή δομή, και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κλοπή αγροτικών μηχανημάτων και στην αγοραπωλησία πολεμικού υλικού. Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση έπαιζε ο 38χρονος, που ρύθμιζε τις προς πώληση ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και είχε το πελατολόγιο. Τη διακίνηση την αναλάμβαναν τα δύο αδέρφια 20 και 26 ετών, ο 48χρονος αδερφός του 38χρονου, καθώς και ο πατέρας και ο γιος από το Μοριά.

Την αποθήκευση και συσκευασία των προς πώληση των ναρκωτικών, την είχε αναλάβει ο 43χρονος που αναζητείται. Τις ποσότητες φέρεται να τις αποθήκευε στο σπίτι του πατέρα του, ο οποίος είχε το ρόλο του φύλακα.

Στις κλοπές των αγροτικών μηχανημάτων και λοιπών αντικειμένων δραστηριοποιούνταν όλοι εκτός από τον 77χρονο. Οι δράστες, αφού διέπρατταν τις κλοπές, πουλούσαν τα κλοπιμαία σε πελάτες που έβρισκε ο 38χρονος.

Στον χορό των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Κρήτης


Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από τη Δευτέρα και οι αγρότες του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα που ξεκινούν τριήμερη διαμαρτυρία ζητώντας την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων τους.

Οι αγρότες του Ηρακλείου δίνουν ραντεβού στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου στον κόμβο του Γιόφυρου και από εκεί θα αναχωρήσουν για την εθνική οδό όπου θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην άκρη του δρόμου και θα διανέμουν δωρεάν κηπευτικά στους διερχόμενους οδηγούς.

Παράλληλα προγραμματίζουν για κάποιο χρονικό διάστημα τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού χωρίς ωστόσο όπως υποστηρίζουν να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες

Η κινητοποίηση θα συνεχισθεί την Τρίτη καθώς και την Τετάρτη ημέρα της πανεργατικής γενικής απεργίας όπου οι αγρότες δηλώνουν ότι θα δώσουν δυναμικό παρόν στο Πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο.

«Οι αγρότες της Κρήτης ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον αγώνα των αγροτών όλης της χώρας. Για ένα αγροτικό τομέα που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, για ένα αγροτικό τομέα που παράγει εθνικό πλούτο» αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ) προσθέτοντας ότι η συνάντηση της Δευτέρας έχει στόχο «να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης στις πολιτικές της εξαθλίωσης, της ταπείνωσης και του αφανισμού των Ελλήνων αγροτών».

Επίσης η ΟΑΣΝΗ τονίζει ότι «Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Δεν ζητάμε παροχές. Δεν είμαστε επαίτες. Αγωνιζόμαστε για να συνεχίσουμε να παράγουμε, για να παραμείνουμε στον τόπο μας και στη γη μας», και αναπτύσσει τα αιτήματα των αγροτών που μεταξύ άλλων είναι:

Να μειωθεί το κόστος παραγωγής, τα φυτοφάρμακα, τα λιπάσματα, οι ζωοτροφές, ο εξοπλισμός, το πετρέλαιο, το ηλεκτρικό ρεύμα

Nα μειωθεί το κόστος μεταφοράς των προϊόντων τους

Nα παραμείνει η επιστροφή του ΦΠΑ στο 11%.

Να είναι οικονομικά και κοινωνικά δίκαιη η φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση των αναγκών του παραγωγού, των συνεταιριστικών οργανώσεων και επιχειρήσεων που τυποποιούν, διακινούν και εξάγουν τα προϊόντα τους.

Να λειτουργήσουν οι αγορές, να σπάσουν τα καρτέλ, να δημιουργηθεί το πρώτο ηλεκτρονικό δημοπρατήριο της χώρας στην Κρήτη.

Τέλος ζητούν να ψηφισθούν άμεσα από τη Βουλή οι αναγκαίες τροπολογίες του Ν. 4015/2011 ώστε να γίνουν επιτέλους, όπως αναφέρουν, οι συνεταιριστικές οργανώσεις βιώσιμες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις των αγροτών.

Στην υπόλοιπη Κρήτη προγραμματίζονται κινητοποιήσεις των αγροτών στα Χανιά στο Πλατάνι, στο Ρέθυμνο στον κόμβο Εσταυρωμένου και στο Λασίθι στον κόμβο Αγίου Νικολάου.

Γκάλοπ: Με 1,5 μονάδα προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ


Με 1,5 μονάδα προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας «6 Μέρες». Στη δημοσκόπηση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 21,5%, έναντι 20% της ΝΔ.

Ταυτόχρονα, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας ποσοστό 30%.

Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα είναι: Χρυσή Αυγή (12%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (5%), ΔΗΜΑΡ (4%),  ΠΑΣΟΚ (7%) και το ΚΚΕ (6%).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο πρόεδρος της ΝΔ  Αντώνης Σαμαράς, καθώς συγκεντρώνει το 30% των προτιμήσεων, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στο 23%.

Ηράκλειο: Ολοκληρώνεται η ανάπλαση στα «Αχτάρικα»


Στην τελική ευθεία υλοποίησής του βρίσκεται το δημοτικό κτίριο «Αχτάρικα» στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, όπου θα στεγαστεί η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Συγκεκριμένα έχουν ολοκληρωθεί η πρόσοψη του κτιρίου έχουν τοποθετηθεί τα κουφώματα και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός ενώ ολοκληρώνονται οι δαπεδοστρώσεις.
Τέλος ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάδειξης του Αραβοβυζαντινού Τείχους καθώς και του Τμήματος του παλιού Υδραγωγείου που τροφοδοτούσε την Κρήνη Μοροζίνι (Λιοντάρια).

Την Κυριακή θα παραμείνει κλειστή η λεωφόρος Δικαιοσύνης προκειμένου να τοποθετηθεί με γερανούς στο μη βατό δώμα, ο βαρύς εξοπλισμός του κτιρίου (κλιματιστικές μονάδες, ψυκτικές μονάδες,  γεννήτριες, κ.α).

Το κτίριο επισκέφθηκε  ο δήμαρχος, Γιάννης Κουράκης.

Ο Βασίλης Καλλίδης μαγειρεύει στο Ρέθυμνο για καλό σκοπό



Με μια μεγάλη εκδήλωση, που έχει ως στόχο ένα σπουδαίο σκοπό, θα γίνει φέτος η έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού!

Ο διάσημος και βραβευμένος Σεφ Βασίλης Καλλίδης, στήνει την κουζίνα του για τους Ρεθεμνιώτες και τους επισκέπτες της πόλης, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 20.00 το βράδυ, στην πλατεία Μικρασιατών, στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου. Βοηθοί του, οι Καρναβαλιστές που ήδη θα βρίσκονται εκεί από νωρίς για την καθιερωμένη γιορτή, που θα σημάνει την έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Εκλεκτά κρητικά εδέσματα, θα ετοιμαστούν με τις συνταγές του Βασίλη Καλλίδη και θα προσφερθούν στον κόσμο, έναντι ενός συμβολικού τιμήματος, που θα διατεθεί για να βοηθήσει δύο από τους σπουδαιότερους φιλανθρωπικούς φορείς της πόλης.

Οι ομάδες των Καρναβαλιστών, επέλεξαν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να δοθούν:

Στο Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου που βοηθά αρκετές χιλιάδες συμπολίτες μας, παρέχοντας τους φάρμακα και δωρεάν εξετάσεις και στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου μας που βοηθά τους άπορους μαθητές από τα 83 σχολεία του Δήμου, θα είναι οι αποδέκτες του ποσού που θα συγκεντρωθεί.

Η εκδήλωση αυτή έχει στόχο να βοηθήσει έμπρακτα τις πολλές χιλιάδες των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη και βοηθούνται αφιλοκερδώς από τις προσφορές όλων των Ρεθεμνιωτών, μέσω των δύο φορέων στους οποίους εργάζονται εθελοντικά ενεργοί πολίτες του Ρεθύμνου.

Ο διάσημος Σεφ Βασίλης Καλλίδης, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα των Ομάδων και αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή. Θα μαγειρέψει στο Ρέθυμνο, για αυτό τον σπουδαίο φιλανθρωπικό σκοπό, χωρίς καμία αμοιβή. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπά ιδιαίτερα την παράδοση και την φρέσκια πρώτη ύλη, αλλά πρώτα και πάνω από όλα τα ελληνικά προϊόντα. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός στον κόσμο, αφού πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στα εστιατόρια του και την τηλεόραση.

Κατά την εκδήλωση θα παρασκευαστεί συγκεκριμένος αριθμός μερίδων φαγητού, που στόχος είναι να πωληθούν στο σύνολο τους. Σε περίπτωση που εξαντληθούν, ο κόσμος θα μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά για τον φιλανθρωπικό σκοπό, εφόσον το επιθυμεί. Σε περίπτωση που περισσέψουν, θα συσκευαστούν και θα μοιραστούν την επόμενη μέρα στα συσσίτια της πόλης.

Για όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν χρηματικά ποσά για τον ίδιο σκοπό και δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην εκδήλωση, μπορούν να καταβάλουν το ποσό στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

Σύλλογος Φίλων Εθελοντικού Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Alpha Bank, 790002101098660,
IBAN: GR6901407900790002101098660 και Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Emporiki Bank, 70988032730,
IBAN: GR2001207090000000088032691.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Σας καλούμε όλους, να γευτούμε, να διασκεδάσουμε, να ξεκινήσουμε το Καρναβάλι μας, μα πάνω από όλα να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη! Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 20.00 το βράδυ στην Πλατεία Μικρασιατών!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της ΚΕΔΗΡ στην Αρκαδίου 48-50 , τηλ. 28310 40140 – 48 ή στο e-mail: carnival@rethymno.gr και typos@kedir.gr.

flashnews.gr

Διασφάλιση και καταβολή των πάσης φύσεως οφειλών της ασφαλιστικής EVIMA


Από τον Υπουργό Οικονομικών, ζητά με παρέμβασή του ο Λευτέρης Αυγενάκης


Την άμεση καταβολή αλλά κυρίως τη διασφάλιση των οφειλών της υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρείας Evima προς ασφαλισμένους, προσωπικό, συνεργάτες και δικαιούχους αποζημιώσεων, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Η E.I.G. Evima Insurance Group A.A.E., έχασε οριστικά την άδεια λειτουργίας της, η οποία ανακλήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος και τίθεται σε ασφαλιστική εκκαθάριση, καθώς δεν ήταν σε θέση να διατηρεί επαρκές περιθώριο φερεγγυότητας, ενώ δεν είχε σχηματίσει επαρκή τεχνικά αποθέματα και παρουσίαζε έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση.

Η εταιρεία απασχολεί 200 εργαζόμενους, 500 συνεργαζόμενους  ελεύθερους επαγγελματίες, 1.300 ασφαλιστικούς  διαμεσολαβητές και καλύπτει 270.000 ασφαλισμένους. Ο κύριος όγκος αφορά κατόχους αυτοκινήτων.

Όπως τονίζει  ο Λευτέρης Αυγενάκης: «μετά την κατάρρευση της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια, ακολούθησε αιφνιδιαστικά, η ανάκληση της άδειας ακόμη μίας ασφαλιστικής εταιρείας, αφήνοντας εκτεθειμένους ασφαλισμένους και προσωπικό».

Στις διατάξεις της παρ. 3, του άρθρου 10, του Ν.Δ. 400/1970 «Περί Ιδιωτικής Επιχειρήσεως Ασφαλίσεως»: ορίζεται ότι «σε περίπτωση ασφαλιστικής εκκαθάρισης ή πτώχευσης ασφαλιστικής επιχείρησης ο επόπτης εκκαθάρισης ή πτώχευσης καλεί μέσα σε 10 ημέρες τους δικαιούχους ασφαλίσματος…». Όπως αναφέρεται ακόμα στην παρ 7 και 8 του ίδιου Διατάγματος «Τίτλοι, ομόλογα και λοιπά παρόμοια και άμεσα ρευστοποιήσιμα  περιουσιακά στοιχεία εκποιούνται στην τρέχουσα χρηματιστηριακή τους αξία… καταθέσεις σε τράπεζες στην άμεση διάθεση και διαχείριση του Επικουρικού Κεφαλαίου» και «το Επικουρικό Κεφάλαιο υποχρεούται να καταβάλει στα όργανα εκκαθάρισης το ποσό που αντιστοιχεί στην αναλογική συμμετοχή του στην ικανοποίηση των προνομιακών απαιτήσεων των εργαζομένων και στα έξοδα εκκαθάρισης»

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ερωτά πόσο χρόνο θα διαρκέσει η ανωτέρω διαδικασία της καταβολής των πάσης φύσεως υποχρεώσεων της εταιρείας, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας και ζητά την ρητή διασφάλιση των χρημάτων και της πληρωμής των υποχρεώσεων στο σύνολό τους μέσω της εκποίησης περιουσιακών στοιχείων, τίτλων, ομολόγων και χρηματοοικονομικών προϊόντων της εταιρείας γενικότερα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...