Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Σεισμός στη Κρήτη

Σεισμική δόνηση κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου στις 21:44, στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης.

O  σεισμός ήταν 2,9 της κλίμακας ρίχτερ και το εστιακό βάθος  εντοπίζεται στα 22χλμ, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται στα 53 χλμ Νότια του Ρεθύμνου και 77 Νοτιοδυτικά του Ηρακλείου.

Λασίθι: Στα χέρια Χρυσαυγίτες με Αριστερούς στη... λαϊκή - Έγιναν προσαγωγές

Τα επεισόδια έγιναν σήμερα το πρωί στον Άγιο Νικόλαο μεταξύ υποψηφίων της Χρυσής Αυγής και εκπροσώπων αριστερών κινημάτων. 


Σύμφωνα με το FlashNews, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής στο Νομό Λασιθίου, πήγαν στη Λαϊκή Αγορά Αγίου Νικολάου μοιράζοντας φυλλάδια στους εμπόρους και τον κόσμο που ήταν εκεί για να κάνει τα ψώνια του.

Εκπρόσωποι αριστερών κινημάτων πλησίασαν τους υποψηφίους λογομάχησαν μαζί τους και στη συνέχεια ο καβγάς πήρε διαστάσεις καθώς... πιάστηκαν στα χέρια.

Από την συμπλοκή δεν τραυματίστηκε κανείς, ωστόσο άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ πήγαν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα ενώ έγιναν και προσαγωγές ατόμων στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Νικολάου.

Λίγο αργότερα, αφέθηκαν ελεύθεροι...

Ποια μνημεία ενοποιούνται με την Κνωσό

Συνεχίζονται οι επαφές Δήμου Ηρακλείου και ΥΠ.ΠΟ. για την Κνωσό.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης , τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας ¨Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων - Αναπλάσεις¨ (ΕΑΧΑ), δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους, μετά την πρόσφατη αυτοψία στον Αρχαιολογικό χώρο και στα γειτονικά μνημεία, η ενοποίησή των οποίων εξετάζεται με βάση τη μελέτη ενός γενικότερου ρυθμιστικού πλαισίου που εκπονεί η ΕΑΧΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Εκτός από τη μεγάλη αρχαιολογική σημασία των μνημείων που περιβάλλουν το χώρο της Κνωσού, όπως η Βίλα Αριάδνη, η Βίλα Διονύσου, ο Τάφος - Ιερό, η Βασιλική Έπαυλη, η Κατοικία του Αρχιερέα, το Καραβάν Σαράϊ, κ.τ.λ. - άγνωστα εν πολλοίς στο ευρύ κοινό - και η χωροταξική τους κατανομή είναι τέτοια, τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΥΠ.ΠΟ. και της ΕΑΧΑ, που όχι μόνο δεν δημιουργεί προβλήματα στη σύνδεσή τους με τον κυρίως Αρχαιολογικό Χώρο, αλλά αντίθετα προσφέρεται ιδιαίτερα για ελκυστικές περιπατητικές διαδρομές με ήπιες παρεμβάσεις, που συνάδουν με τη σπουδαιότητα και την όλη μορφή του χώρου.

Στο πλαίσιο αυτό θα μελετηθούν επίσης η Λεωφ. Κνωσού από το ύψος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου περίπου, ο χώρος στάθμευσης, καθώς και τα μορφολογικά στοιχεία των κτιρίων που γειτνιάζουν με τον Αρχαιολογικό χώρο, με στόχευση την καθιέρωση Συγκεκριμένης Τυπολογίας.

Όλες οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στη σημαντική αναβάθμιση του χώρου, γεγονός που θα βοηθήσει αποφασιστικά την προσπάθεια μας για ένταξη της Κνωσού στο κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO).

Τα πρώτα συμπεράσματα για την μελέτη τόνισε ο Δήμαρχος θα είναι στη διάθεσή του Δήμου σύντομα, όπως δεσμεύτηκαν τα αρμόδια στελέχη
 
 cretalive.gr

Οι Αθηναίοι δικηγόροι πρόλαβαν τους.. Κρητικούς

Αυξημένο, μαθαίνω, πως είναι το ενδιαφέρον από τους Αθηναίους δικηγόρους προκειμένου να οριστούν, ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στο νησί στις εκλογές της Κυριακής. 


Και όχι μόνο από τους Αθηναίους για να είμαι ακριβής. Θέλετε η δυνατότητα να συνδιάσουν μια μίνι εκδρομή, θέλετε πως η...λόρδα έχει χτυπήσει πιο πολύ τα μεγάλα αστικά κέντρα, το ενδιαφέρον είναι σημαντικό, την ώρα που οι εδώ δικηγόροι εμφανίζονται να ΄΄σνομπάρουν΄΄ τη διαδικασία σ΄ένα ποσοστό του 30%.

 Παρόλα αυτά, όπως πληροφορούμαι, έχει εξαιρέσει ο Άρειος Πάγος αρκετούς από εκείνους, τους λίγους, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον από το Ηράκλειο, για να οριστούν ως εκπρόσωποι.

 Υπάρχει άραγε κάποιος λόγος;

 cretalive.gr

"Επανάληψη" της διάθεσης πατάτας στους τρίτεκνους Ηρακλείου, Χανίων και Λασιθίου

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου ενημερώνει τα μέλη του, ότι μετά την τεράστια ζήτηση που παρουσίασε η διάθεση πατάτας της προηγούμενης εβδομάδας, την Πέμπτη 3 Μαΐου από τις 10 το πρωί και μετά, θα διαθέσει ξανά 25 τόνους πατάτες Νευροκοπίου προς 10 ευρώ το σακί (30 κιλά), στο χώρο του λιμανιού, δίπλα στο καρνάγιο (είσοδος από λεωφόρο Καζαντζίδη).

 Απαραίτητη προϋπόθεση, η επίδειξη της τριτεκνικής ταυτότητας του συλλόγου. Κάθε οικογένεια μπορεί να πάρει μέχρι δυο σακιά.

Ακόμη θα διατίθεται αλεύρι, ξερά φασόλια και γίγαντες σε πολύ χαμηλές τιμές.



ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - ΛΑΣΙΘΙ

Την Πέμπτη 3 Μαΐου από τις 8 το πρωί στην πλατεία Αγίων Αποστόλων (Ξένιος Δίας) θα διατεθούν πατάτες Νευροκοπίου για τους Χανιώτες: τα 30 κιλά 12 ευρώ.

10 ευρώ για 30 κιλά πατάτες θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν οι τρίτεκνοι και στο Λασίθι. Με ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Τριτέκνων Λασιθίου ενημερώνει ότι η διανομή πατάτας Νευροκοπίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαΐου από τις 9 το πρωί και μετά.

Η διάθεση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο μπροστά από το χώρο του 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου (πρώην γραφεία ΕΛΠΑ). Απαραίτητη προϋπόθεση, η επίδειξη της τριτεκνικής ταυτότητας του συλλόγου (ανανεωμένη για το έτος 2012).

Άφησαν 9 παιδιά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα...

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα άφησε συνεργείο της ΔΕΗ τα 9 παιδιά μιας οικογένειας στις εργατικές κατοικίες της Αγίας Αικατερίνης.

Χωρίς ίχνος κατανόησης, συνεργείο της ΔΕΗ προχώρησε, το πρωί, στη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο σπίτι της οικογένειας, που αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Την κοινωνική δικαιοσύνη ήρθε να αποκαταστήσει ο Σύλλογος Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου, μέλη του οποίου προχώρησαν στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.



cretalive.gr

Πήγε να εξαργυρώσει ... κλεμμένη επιταγή!

Σαν ... κύριος πέρασε το κατώφλι της τράπεζας, ένας 59χρονος, στο Ηράκλειο, ζητώντας να εξαργυρώσει επιταγή. Τα πράγματα δεν πήγαν, όμως, όπως τα είχε σχεδιάσει, καθώς κατά τον τυπικό έλεγχο της επιταγής, διαπιστώθηκε ότι ήταν άκυρη. Ο 59χρονος τράπηκε σε φυγή, ωστόσο λίγο αργότερα συνελήφθη για απάτη και υπεξαίρεση.

Ο 66χρονος, ο οποίος είχε εκδώσει την επιταγή, απολύοντας τον μέχρι πρότινος εργαζόμενό του ως γενικό διευθυντή και οικονομικό διαχειριστή, δεν αντιλήφθηκε αμέσως ότι φεύγοντας ο 59χρονος ... πήρε μαζί του επιταγές της εταιρείας!

Σε έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου χθες στο σπίτι του 59χρονου στο Ηράκλειο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ των εγγράφων και των παραστατικών δελτίων, συνολικά 15 συμπληρωμένα φύλλα επιταγών του δικαιούχου και κατά περίπτωση εκδόσεως εταιρείας του 66χρονου.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...