Κυριακή 8 Μαΐου 2011

O Λευτέρης Αυγενάκης για τις κλειστές συναντήσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κρήτη

«Οι «κλειστές» συναντήσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με αγροτοσυνδικαλιστές της Κρήτης αποδείχθηκαν για ακόμα μια φορά άκαρπες, καθώς ο κ. Σκανδαλίδης, πρώτον δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση για τα φλέγοντα ζητήματα και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και δεύτερον δεν είχε την ευθιξία να συγκαλέσει και να ενημερώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ως όφειλε.

ίναι γεγονός ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα πολλά και σοβαρά θέματα και ότι η υπομονή των αγροτοκτηνοτρόφων εξαντλείται λόγω απουσίας συγκεκριμένου σχεδιασμού και στρατηγικής από μέρους της κυβέρνησης για την άσκηση μιας αποτελεσματικής αγροτικής πολιτικής, ενώ η πλειονότητά τους βρίσκεται στο χείλος οικονομικής καταστροφής.
Επομένως, είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναβάλει επ’ αόριστον την αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων και τη λήψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των αγροτών. Κατά την παρούσα χρονική συγκυρία, είναι κρίσιμο με κορωνίδα την Κρητική διατροφή και το ελαιόλαδο να επενδύσουμε στην ποιότητα και στην καινοτομία και με συγκεκριμένες παρεμβάσεις να αντιστρέψουμε τη λογική από την παραχώρηση επιδομάτων στον παραγωγό υπέρ της απόδοσης του προϊόντος του και της ενίσχυσης της παραγωγικότητάς του.»

ΧΑΝΙΑ: Η βελτίωση του παραλιακού μετώπου στο Ενετικό Λιμάνι

Για κατάσταση πλήρους αναρχίας η οποία επικρατεί στο Παραλιακό μέτωπο του Ενετικού λιμένα των Χανίων... και η οποία κάποια στιγμή πρέπει να εκλείψει έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το δήμαρχο Χανίων Μανόλη Σκουλάκη η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Μενδώνη την οποία συνόδευαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου της, ζήτησε "τη συνεργασία του δήμου Χανίων προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα του παραλιακού μετώπου, η εικόνα των Χανίων στην ουσία, ώστε να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα και μια μελέτη σε τελική ανάλυση αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου, κάτι το οποίο στο ΥΠ.ΠΟ. θεωρούμε καθοριστικό οχι μόνο για την πολιτιστική της πόλης αλλά και για το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν". Όπως επεσήμανε η κ. Μενδώνη, η εικόνα που έχει σήμερα το Ενετικό Λιμάνι επιδέχεται πολύ μεγάλη βελτίωση.

Σε ότι αφορά άλλα θέματα τα οποία συζητήθηκαν η κ. Γενική Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ και Τουρισμού, έκανε γνωστό οτι θα διατεθούν περίπου 100.000 ευρώ για να συνεχιστούν οι τομές που έχουν ξεκινήσει κάτω από το εθνικό στάδιο Χανίων προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς υπάρχει κάτω από το χώρο αυτό ο οποίος προορίζεται για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ.


Επίσης η κ. Μενδώνη ζήτησε από το δήμου Χανίων τη σύνταξη στατικής μελέτης για κτίριο της οδού Ζαμπελίου για το οποίο προβλέπεται χρήση που θα έχει άμεση σχέση με την φυσιογνωμία της πόλης.

Δηλώσεις Μ. Σκουλάκη

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων έκανε γνωστό οτι σε αυριανή σύσκεψη στο Υπουργείο με των Γενικό Γραμματέα Τουριστικών και Πολιτιστικών Υποδομών είναι πιθανό να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης στο δήμο Χανίων της κυριότητας των Αγίων Αποστόλων, της πισίνας του πρώην Ξενία και των Τάφων των Βενιζέλων.

Επίσης ο δήμαρχος Χανίων έκανε γνωστό πως σε ότι αφορά την εικόνα του Ενετικού Λιμένα θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να αποκτήσει το λιμάνι την εικόνα που του αρμόζει.

Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης σημείωσε ότι στο πρόγραμμα ανάπλασης της Παλιάς Πόλης προβλέπεται η δημιουργία θεάτρου στην Δυτ. Τάφρου αλλά από την πλευρά του υπουργείου τονίστηκε οτι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο στην ανατολική Τάφρου με τη μορφή ήπιας παρέμβασης.

Επίσης αναφορικά με το χώρο της Φορτέζας έγινε γνωστό οτι στις προθέσεις του δήμου είναι η αξιοποίηση του σε συμβατές με την ιστορία του μορφές.
http://www.flashnews.gr

Ηράκλειο: Δηλώσεις Ντορας Μπακογιαννη

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, λίγο πριν την έναρξη του 5ου προσυνεδρίου στη Χερσόνησο του Ηρακλείου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δέκα χρόνια μετά συζητάμε για έξοδο από το ευρώ;


ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Νομίζω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι αυτός είναι ένας εφιάλτης, είναι ένα καταστροφικό σενάριο το οποίο δεν πρέπει ούτε να το συζητάμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Δημοκρατική Συμμαχία, από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει την ανάγκη της συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων, της συνεννόησής τους, έτσι ώστε να συμφωνήσουμε σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, οι οποίες είναι αναγκαίες για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Αντί να μεμψιμοιρούμε, αντί να περιμένουμε να μας σώσει κάποιος Θεός της Ελλάδος, να καταλάβουμε ότι από εμάς θα κριθεί αν η Ελλάδα βγει από αυτή την κρίση ή όχι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα είστε θετική στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση;

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Είμαι θετική στο ενδεχόμενο συνεννόησης των δυνάμεων. Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν αναζητά να συγκυβερνήσει. Θεωρεί όμως ότι είναι απολύτως αναγκαίο τα δυο παλαιά κόμματα στην Ελλάδα, να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να συνεννοηθούν, να συμφωνήσουν, στις αναγκαίες αλλαγές, έτσι ώστε να προχωρήσει μπροστά η χώρα και να μην είναι δούλοι των οποιονδήποτε συντεχνιών, όπως εμφανίζονται σήμερα.

Ρέθυμνο: Μετά τον γιό αυτοκτόνησε και η μάνα του...

Επίλογος με τραγικό τέλος! Η 69χρονη γυναίκα, από το Ρέθυμνο, η οποία αποπειράθηκε να θέσει τέρμα στη ζωή της λίγο καιρό μετά την αυτοκτονία του 38χρονου γιου της, τελικά έχασε τη μάχη.

Η γυναίκα, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου, πήγε να συναντήσει τον 38χρονο γιό της που τόσο επιθυμούσε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

"Πλέον το λόγο παίρνουν τα δικαστήρια"!

"Πλέον θα εφαρμοστεί ο νόμος!" Με αυτά τα δύο λόγια αποτύπωσε ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης τα όσα διαδραματίστηκαν χθες κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων των Αγροτικών Συλλόγων Χανίων προκειμένου να εκλεγεί η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, αλλά και τις επόμενες κινήσεις της διοίκησης της Ομοσπονδίας οι οποίες θα ξεκινήσουν από αύριο κιόλας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γωνιατάκης " παρόλες τις προσπάθειες να γίνουν χθες οι εκλογές κάποιοι το μόνο που ήξεραν είναι να τραμπουκίζουν, και να βρίζουν. Θα γίνει οτι υπαγορεύει η νομοθεσία"!

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε οτι χθες η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων των αγροτικών συλλόγων του νομού σημαδεύτηκε από εντάσεις έντονους διαπληκτισμούς και μομφές εκατέρωθεν. Τελικά και μετά από σειρά αντεγκλήσεων έγιναν δύο ξεχωριστές διαδικασίες από αντίστοιχες ομάδες αγροτών.

Στη πρώτη περίπτωση οι αγρότες που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ(ελέγχεται από το ΚΚΕ)  αποφάσισαν να εκλεξουν μια επιτροπή αποτελούμενη από τους εκπροσώπους των συλλόγων Κάινας, Αρμένων, Μηθύμνης, Παλαιών Ρουμάτων και του κτηνοτροφικού συλλόγου προκειμένου να αναδείξουν μια μεταβατική επιτροπή που θα κινητοποιήσει τους αγρότες του νομού για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Στην δεύτερη περίπτωση οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων Βουκολιών, Κουντούρας καθώς και η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποχώρησαν απο την αίθουσα συνεδρίασης προκειμένου να αποφασίσουν τι θα πράξουν απο εδώ και στο εξής.

Νωρίτερα τα μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) κάνοντας λόγο για «χειραγώγηση και ξεπούλημα του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από νόθες και αδιαφανείς διαδικασίες» αμφισβήτησαν τις διαδικασίες ανάδειξης των αντιπροσώπων.

Από την πλευρά του ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Χαλακατεβάκης ισχυρίστηκε πως όλες οι διαδικασίες έχουν γίνει με απόλυτα νόμιμο τρόπο.

Επίσης τα μέλη της ΠΑΣΥ ζητούσαν την πραγματοποίηση εκλογών μόνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων εκλεγμένων από τους αγροτικούς συλλόγους στους οποίους υπήρχε παρουσία δικαστικού αντιπρόσωπου. Με δεδομένη αυτή την κατάσταση και με αρκετές μομφές προς το πρόσωπο του ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Ο.Α.Σ. δήλωσε οτι δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία των εκλογών.
Το λόγο από εδώ και στα εξής παίρνουν τα δικαστήρια...
flashnews.gr

Τοκογλύφοι οδηγούν επιχειρηματίες στην αυτοκτονία

Κυκλώματα τοκογλυφίας φέρονται να κρύβονται πίσω από τα θλιβερά στατιστικά στοιχεία στην Κρήτη, όπου μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, περισσότεροι από είκοσι άνθρωποι, στην πλειονότητά τους επιχειρηματίες, έβαλαν τέλος στη ζωή τους.

Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής" (08/05), για την ύποπτη αυτή "σύμπτωση" ήδη διενεργείται έρευνα από την Εισαγγελία Ηρακλείου, ο Προϊστάμενος της οποίας, Νίκος Μαρκάκης, εξετάζει εάν πράγματι τοκογλύφοι λυμαίνονται την αγορά.
Μόνο την τελευταία εβδομάδα, τρεις επιχειρηματίες αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.
Η χήρα ενός από τους αυτόχειρες, που αυτοκτόνησε το 2009, η κα Κ.Κ., συνέλεξε πληροφορίες και στοιχεία, τα οποία την οδήγησαν στο συμπέρασμα, ότι ο σύζυγός της τα τελευταία 2 - 3 χρόνια της ζωής του, είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης οργανωμένου τοκογλυφικού εγκλήματος, το οποίο μάλιστα δρούσε με την "ανοχή" τραπεζικών στελεχών και υπαλλήλων.
"Έχω σοβαρές ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, για την εμπλοκή ΄και εκμετάλλευση του συζύγου μου από κύκλωμα τοκογλυφίας, που τον οδήγησε στην αυτοκτονία", δήλωσε στην εφημερίδα.
Δανείστηκε 1.7 εκατομμύριο ευρώ και έδωσε πίσω 3 εκατομμύρια!
Όπως αποκάλυψε η ίδια, ήδη από τις πρώτες ημέρες μετά το θάνατο του συζύγου της, άνθρωποι από το περιβάλλον του, είχαν εκδώσει επιταγές με δικαιούχο τον ίδιο και ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ και ο ίδιος είχε αντίστοιχα εκδώσει επιταγές, με δικαιούχους αυτούς, ακόμη μεγαλύτερων ποσών.
Η κα Κ.Κ. παρατήρησε τα εξής παράδοξα. Το πρώτο ήταν ότι κανείς από αυτούς δε διατηρούσε εμπορικές σχέσεις με τον θανόντα και συνεπώς δε δικαιολογείτο ανταλλαγή τραπεζικών επιταγών μεταξύ τους.
Το δεύτερο παράδοξο αφορούσε στα ίδια τα ποσά. Ενώ ο σύζυγός της φαινόταν να έχει λάβει από τους μηνυόμενους, επιταγές ύψους 1.732.406 ευρώ, ο ίδιος φαίνεται πως τους είχε επιστρέψει και πάλι με έκδοση επιταγών το ποσό των 3.006.256 ευρώ.
Και το τρίτο παράδοξο, που επιβεβαίωσε κατά κάποιον τρόπο τις ανησυχίες και υποψίες της, ήταν ότι όλες οι επιταγές είχαν εκδοθεί από συγκεκριμένο υποκατάστημα Τράπεζας στο Ηράκλειο.
Η κα Κ.Κ. αναμένει κλήση από την αρμόδια αντεισαγγελέα, στα χέρια της οποίας βρίσκεται από τις 24 Μαρτίου του 2011, μήνυση 140 σελίδων, προκειμένου να καταθέσει ενώπιον του ανακριτή όσα γνωρίζει για την υπόθεση.
Ανάλογες μηνύσεις έχουν κατατεθεί και από οικογένειες άλλων αυτόχειρων επιχειρηματιών.cosmo

3.000 θέσεις εργασίας στην Κρήτη από πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας

Στην πολιτική ανάσχεσης της ανεργίας κατά την κρίσιμη περίοδο που διέρχεται ο τόπος, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στη συνεδρίαση της ολομέλειας των Δημάρχων του Ν. Ηρακλείου και ιδιαίτερα στο πρόγραμμα δημιουργίας θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω των δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω επιχειρησιακών σχεδίων που θα εκπονήσουν οι δήμοι και οι άλλοι συλλογικοί φορείς και έχει προϋπολογισμό για την Κρήτη 9,2 εκατ. ευρώ που θα δημιουργήσουν 3.000 θέσεις απασχόλησης για πέντε μήνες.
«Θέλουμε να δώσουμε μια ανάσα στους ανέργους και στις οικογένειες που έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο από την κρίση» είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός οποίος διαβεβαίωσε για την απόφαση της Κυβέρνησης να διασφαλίσει την ομαλή χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις από την ύφεση.
Η συνάντηση που ήταν συνέχεια αυτής που διοργανώθηκε σε Περιφερειακό επίπεδο, από την Περιφέρεια Κρήτης, είχε στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο προϊστάμενος της διαχειριστικής αρχής του Υπουργείου κ. Χρήστος Ντίκος που ανέλυσε όλη την διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα που είπε ότι ενδεικτικά περιλαμβάνουν:
- έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας όπως π.χ. διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλους, καθαριότητα παραλίων περιοχών, καθαρισμούς και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις ρεμάτων κλπ.
- υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κλπ
- -κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού,
- -δράσεις για παιδιά και νέους, εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές και παιδιά, οδική ασφάλεια μαθητών, αίτηση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών,
- δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κ.α
Οι ωφελούμενοι απ’ αυτές τις δράσεις μπορεί να είναι άνεργοι μακροχρόνια και βραχυχρόνια αλλά και ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που αναζητούν εργασία και έχουν ατομικό εισόδημα έως 10.500.
Ο κ. Κεγκέρογλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε άλλες δράσεις του Υπουργείου, που θα ακολουθήσουν και αφορούν τόσο στα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα όσο και στη θεσμοθέτηση προγράμματος για την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

heraklion1.blogspot.com

Επεισοδιακές οι εκλογές στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων

Σε διάσπαση θέλουν να οδηγήσουν το αγροτικό κίνημα στα Χανιά μετά και την μεγάλη ένταση και τους διαξιφισμούς από τους οποίους συνοδεύτηκε... η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων των Αγροτικών Συλλόγων Χανίων προκειμένου να εκλεγεί η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Αποτέλεσμα του εκρηκτικού κλιματος ήταν τελικά να γίνουν μετά από 4 σχεδόν ώρες αντεγκλήσεων δύο ξεχωριστές διαδικασίες από επίσης δύο ομάδες αγροτών.

Στη πρώτη περίπτωση οι αγρότες που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ (που ελέγχεται από το ΚΚΕ) αποφάσισαν να εκλεξουν μια επιτροπή αποτελούμενη από τους εκπροσώπους των συλλόγων Κάινας, Αρμένων, Μηθύμνης, Παλαιών Ρουμάτων και του κτηνοτροφικού συλλόγου προκειμένου να αναδείξουν μια μεταβατική επιτροπή που θα κινητοποιήσει τους αγρότες του νομού για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Στην δεύτερη περίπτωση οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων Βουκολιών, Κουντούρας καθώς και η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποχώρησαν απο την αίθουσα συνεδρίασης προκειμένου να αποφασίσουν τι θα πράξουν απο εδώ και στο εξής.

Νωρίτερα τα μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) κάνοντας λόγο για «χειραγώγηση και ξεπούλημα του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από νόθες και αδιαφανείς διαδικασίες» αμφισβητησαν τις διαδικασίες ανάδειξης των αντιπροσώπων.Είναι η πάγια τακτική του ΚΚΕ στο αγροτικό κίνημα που θέλει να το διασπάσει, όπως προσπαθεί να κάνει με το ΠΑΜΕ στους εγαζόμενους.

Από την πλευρά του ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Χαλακατεβάκης ισχυρίστηκε πως όλες οι διαδικασίες έχουν γίνει με απόλυτα νόμιμο τρόπο.

Επίσης τα μέλη της ΠΑΣΥ ζητούσαν την πραγματοποίηση εκλογών μόνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων εκλεγμένων από τους αγροτικούς συλλόγους στους οποίους υπηρχε παρουσία δικαστικού αντιπρόσωπου. Με δεδομένη αυτή την κατάσταση και με αρκετές μομφές προς το πρόσωπο του ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Ο.Α.Σ. δήλωσε οτι δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία των εκλογών.

Μια άλλη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι, αφορούσε στη συγκρότηση μια προσωρινής επιτροπής η οποία θα αναλάμβανε να οδηγήσει το αγροτικό κίνημα του νομού σε εκλογές ενεργοποιώντας τους αγροτικούς συλλόγους. Και αυτή όμως η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση για διαφορετικούς λόγους είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...