Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ντ. Μπακογιάννη: Υπαρκτός ο φόβος εξόδου από το ευρώ

Ο φόβος για έξοδο από το ευρώ είναι υπαρκτός, δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παρέστη σήμερα στην τελετή αγιασμού των υδάτων στα Χανιά.

«Αυτό το οποίο σήμερα χρειάζεται για να αποφύγουμε τη βέβαιη κατάρρευση, είναι να συνεννοηθούμε, να συνεργαστούμε και να διαπραγματευτούμε τώρα. Μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», ανέφερε.

«Από το χέρι των τριών αρχηγών των τριών πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και του πρωθυπουργού, εξαρτάται», είπε η κ. Μπακογιάννη 


H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ηράκλειο: Θύμα τροχαίου ο Μάντζιος-Δεν άνοιξαν οι αερόσακοι του Ι.Χ.

Οι γιατροί έβαλαν κολάρο στο λαιμό του επιθετικού του ΟΦΗ...

Ο επιθετικός του ΟΦΗ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, μάρκας SMART και απο την πρόσκρουση ο ίδιος πήγε προληπτικά σε ιδιωτική κλινική, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ του τοποθετήθηκε και κολάρο στο λαιμό.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ρέθυμνο: Βγήκε ζωντανός από αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο!

Ο οδηγός στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του...

Τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, έχασε ένας 20χρονος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Το ατύχημα συνέβη λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι, στο Μπαλί Ρεθύμνου, στο ύψος της Παναγιάς της Χαρακιανής.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αγρια συμπλοκή σε καφετέρια- Ένας τραυματίας από μαχαίρι

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ένας 26χρονος τσιγγάνος, ο οποίος τραυματίστηκε με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα τα ξημερώματα, στην διάρκεια συμπλοκής σε καφετέρια στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού.

Ντόρα Μπακογιάννη: Εμείς οι Κρήτες ξέρουμε να κάνουμε αγώνες, ξέρουμε όμως και να σηκώνουμε ανάστημα

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Κρήτη, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο του Ρεθύμνου. Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης Τύπου της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ντόρα Μπακογιάννη: Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε πάρα πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση. Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να ενώσουμε δυνάμεις και να ενδυναμώσουμε τη φωνή μας. Η Δημοκρατική Συμμαχία ξέρετε ότι είναι ένα κόμμα το οποίο από το Μάιο έχει καλέσει σε συστράτευση όλες τις δυνάμεις. Είμαστε ένα κόμμα το οποίο δεν συμμετέχουμε αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου.  Είμαστε όμως και ένα κόμμα το οποίο ταυτόχρονα στηλιτεύει με τον πιο αποφασιστικό και δυναμικό τρόπο τη συμπεριφορά κομμάτων που θεωρούν ότι μπορούν να είναι ταυτόχρονα και συμπολίτευση και αντιπολίτευση στη χώρα. Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι το επόμενο τρίμηνο απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Απαιτείται όμως να υπάρξουν συγκεκριμένες ελληνικές προτάσεις οι οποίες θα πρέπει να κατατεθούν στη διαπραγμάτευση.
Κυρίες και κύριοι εγώ θέλω να πω μια κουβέντα, εδώ στο Ρέθυμνο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι τα όρια της κοινωνικής συνοχής έχουν ξεπεραστεί. Ότι σήμερα στη χώρα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φτάσει, αν δεν έχουν ξεπεράσει, τις αντοχές τους. Είναι απολύτως αναγκαίο οι προτάσεις  της ελληνικής πλευράς να είναι προτάσεις ουσιαστικής και βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι την Τετάρτη να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις, οι οποίες θα είναι κοστολογημένες και  μετρημένες. Εμείς στο πλαίσιο του διαλόγου που έχουμε με την τρόικα θα τις θέσουμε υπόψη τους. Την Τετάρτη θα τις ανακοινώσουμε  διότι θεωρούμε ότι σ’ αυτήν τη διαπραγμάτευση δεν πρέπει να λείψει κανείς και ότι όποιος κρύβεται πίσω από μικροκομματικά τερτίπια ή πίσω από μικροκομματικές σκοπιμότητες στη φάση αυτή βλάπτει τη χώρα.
Διότι περιθώρια άλλης διαπραγμάτευσης, μετά δηλαδή τη σύναψη της δανειακής σύμβασης και μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης για το PSI δεν θα υπάρχουν. Και ο ελληνικός λαός και όλοι οι Κρήτες θέλω να ξέρουν ποια είναι η αλήθεια και θέλω να ξέρουν ότι αυτή η μάχη του τριμήνου πρέπει να δοθεί από όλους και να είναι νικηφόρα. Εμείς οι Κρήτες ξέρουμε να κάνουμε αγώνες, ξέρουμε όμως και να σηκώνουμε ανάστημα όποτε χρειάζεται και αυτή τη στιγμή αυτό το ανάστημα ήρθε η ώρα κατά τη δική μας άποψη να το σηκώσουμε τώρα.

Δημοσιογράφος: Οι θέσεις που θα εκφράσετε την Τετάρτη έχουν να κάνουν με τον ιδιωτικό τομέα, με τους μισθούς, τα δώρα;
Ντόρα Μπακογιάννη: Οι θέσεις που θα καταθέσουμε την Τετάρτη θα είναι ένα ευρύτερο πακέτο. Ένα συνολικό πακέτο το οποίο πιστεύουμε ότι μέσα στη συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση την οποία περιμένουμε ότι θα έχουμε, θα πρέπει να κατατεθεί για να μπορέσει η ελληνική οικονομία και κοινωνία να προχωρήσει και να ξεφύγει  από τον υφεσιακό  κύκλο στον οποίο βρισκόμαστε.

Δημοσιογράφος: Δώστε μας όμως ένα πλαίσιο..
Ντόρα Μπακογιάννη: Θα κάνετε λίγο υπομονή μέχρι την Τετάρτη .Το πλαίσιο είναι πολύ συγκεκριμένο .Εμείς είμαστε το μόνο κόμμα το οποίο έχουμε μια ανοιχτή  γραμμή με τους ευρωπαίους και πάρα πολλές από τις εισηγήσεις μας, θέλω να σας θυμίσω, έγιναν δεκτές από τους ευρωπαίους Φιλελεύθερους και Δημοκράτες και μέσω αυτών από τις Βρυξέλλες. Αυτό που θα καταθέσουμε τώρα είναι ένα πακέτο το οποίο είναι εφικτό, μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Ευρώπη, έχει όμως όλα τα στοιχεία που χρειάζεται  σήμερα η χώρα. Σας μιλάει ένας άνθρωπος που ξέρετε ότι δεν έχει ποτέ λαϊκίσει, αυτή τη στιγμή αυτό το οποίο χρειάζεται είναι  άμεση δράση. Προστασία της ελληνικής επιχείρησης  και των Ελλήνων που είναι στα όρια των αντοχών τους. Αναφέρομαι σε ανέργους αρχηγούς οικογενειών, ανθρώπους που έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια, συμπολιτών μας που βλέπουν με βίαιο τρόπο να αλλάζει ο προγραμματισμός της ζωής τους..

Δημοσιογράφος: Μιλήσατε για την μάχη του τριμήνου άρα εσείς ως Δημοκρατική Συμμαχία βλέπετε τις εκλογές αμέσως μετά; Θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές αμέσως μετά;
Ντόρα Μπακογιάννη: Εάν όλα πάνε καλά, και πρώτα ο Θεός ελπίζω πως θα πάνε καλά,  και πάντως τουλάχιστον εμείς θα αγωνιστούμε γι’ αυτό,  και ολοκληρωθεί η δανειακή σύμβαση αφού κλείσει η διαπραγμάτευση για το PSI, τότε κατά τη γνώμη μου θα γίνουν εκλογές. Μια εβδομάδα πριν, μια εβδομάδα μετά το Πάσχα, τώρα τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του.

Δημοσιογράφος:  Έχετε κάποια πρόβλεψη για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ;
Ντόρα Μπακογιάννη: Εδώ και η Πυθία στους Δελφούς θα δυσκολευόταν. Νομίζω ότι αυτό το οποίο ζούμε σήμερα είναι το οριστικό τέλος του δικομματισμού. Τα τέως μεγάλα κόμματα περνάνε τη μεγαλύτερη κρίση την οποία μπορούν να περάσουν. Είναι λογικό και αναμενόμενο. Μία τέτοια κρίση δεν αφήνει κανένα πολιτικό σύστημα ανέπαφο. Δεν μπορεί να καταρρέει οικονομικά η χώρα και το πολιτικό σύστημα να μείνει και το μιντιακό παρεμπιπτόντως προσθέτω, ανέπαφο. αρα εκ των πραγμάτων θα ζήσουμε πάρα πολύ μεγάλες αλλαγές. Που θα καταλήξουν αυτές οι αλλαγές, δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Αν θα τελειώσουν γρήγορα, θα τελειώσουν αργότερα, πριν ή μετά τις εκλογές, νομίζω ότι είναι πρόωρο και πάντως εγώ δεν θέλω να το σχολιάσω. Εύχομαι πάντως να αντιληφθούν και μέσα στο ΠΑΣΟΚ τα μηνύματα των καιρών.

Παραμένει χωρίς φύλαξη η Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου

Χωρίς ενημέρωση από την ΕΤΒΑ οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις


Και δεύτερη κοινοβουλευτική παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη για το θέμα

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για την έλλειψη φύλαξης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδη, ζητώντας να επιλυθεί το ταχύτερο δυνατόν το θέμα, προκείμενου να μην παραμείνει η ΒΙ.ΠΕ.Η. «ξέφραγο αμπέλι».

Ειδικότερα, ο βουλευτής αναφέρει στο έγγραφό του ότι «σε συνέχεια της με αριθμό πρωτ. 3741/4.1.2012 κοινοβουλευτικής παρέμβασης, επισημαίνεται εκ νέου ότι η Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου έχει μείνει χωρίς φύλαξη, καθώς η ΕΤΒΑ, διαχειρίστρια εταιρεία της ΒΙΠΕ, ζήτησε από την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης της περιοχής να σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες από το νέο έτος», ενώ επισημαίνει ότι «το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στην ΒΙΠΕ, αλλά και την εξώδικη διαμαρτυρία προς την ΕΤΒΑ, στην οποία όμως έως σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει ότι «σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδέσμου εγκατεστημένων επιχειρήσεων, η μόνη λύση είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη» και «μέλη του ΔΣ αναφέρουν μάλιστα ότι ενώ κάθε φορά η επιλογή της εταιρείας μέσω του διαγωνισμού για τη φύλαξη γινόταν μετά από πρόταση των εγκατεστημένων, η ΕΤΒΑ δεν το δέχτηκε την τελευταία φορά και αποφάσισε να προχωρήσει σε δική της προκήρυξη». Και συνεχίζει ότι «αφού έγινε ο διαγωνισμός τον Δεκέμβριο, παρουσιάστηκαν προβλήματα, ώστε τελικά ο νέος διαγωνισμός δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα, η ΕΤΒΑ ενημέρωνε ότι η φύλαξη θα σταματήσει στο τέλος του 2011, όπως και έγινε», ενώ «οι επιχειρηματίες τονίζουν μάλιστα ότι εάν πάψει η φύλαξη της ΒΙΠΕ, αυτή θα αποτελέσει κέντρο διερχομένων, χώρος στάθμευσης όλων των συρόμενων (νταλίκες), χώρο διακίνησης ναρκωτικών, χώρο εκπαίδευσης των υποψηφίων οδηγών, χώρο εναπόθεσης μπαζών κλπ.».

Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι «ακριβώς για την αντιμετώπιση κατάστασης και ύστερα από αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες των εγκατεστημένων επιχειρήσεων είχαν ληφθεί τα μέτρα φύλαξης». Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει ως κρίσιμο για την ομαλή λειτουργία της ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, αλλά και για την προστασία της περιουσίας των εγκατεστημένων επιχειρήσεων σε αυτή, «να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη συνέχιση της φύλαξης της ΒΙ.ΠΕ.Η., αλλά και να αποσαφηνιστούν οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε από την ΕΤΒΑ να ζητηθεί από την ιδιωτική εταιρία να πάψει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην περιοχή».

Καταλήγοντας και επισημαίνοντας ότι «ορισμένοι επιχειρηματίες αναζητούν ήδη ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης για να προστατεύσουν την περιουσία τους», ο κ. Αυγενάκης ζητά διευκρινήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης «για ποιο λόγο δεν έχει δοθεί ακόμα καμία απάντηση στο Σύνδεσμο των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου στο εξώδικο που απέστειλαν», καθώς και εάν έχει ενημερωθεί «για την απόφαση της ΕΤΒΑ να ζητήσει από την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου να σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της», αλλά και «για ποιους ακριβώς λόγους ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση». Ακόμη του ζητά να μεριμνήσει προσωπικά προκειμένου «να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη συνέχιση της φύλαξης της ΒΙ.ΠΕ.Η., γεγονός που θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της και την προστασία της περιουσίας των εγκατεστημένων επιχειρήσεων».

Αυγενάκης: Για ακόμα μία φορά, οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται εμπαιγμό

«Για ακόμα μία φορά, οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται εμπαιγμό, αφού παρακολουθούν άναυδοι να παρουσιάζονται σοβαρές καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα, χωρίς όμως να κατονομάζονται οι υπεύθυνοι. Θα περιμέναμε τουλάχιστον οι οικονομικοί εισαγγελείς, κ.κ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, να αποκαλύψουν ποιοι ασκούσαν πιέσεις για να παρεμποδιστεί η δικαιοσύνη και για να αποδείξουν την ορθότητα των ισχυρισμών τους, αλλά και για να αποδοθούν ευθύνες.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη, Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, για τα υπομνήματα των οικονομικών εισαγγελέων και επισημαίνεται:

"Η Δημοκρατική Συμμαχία, ζητά πλήρη διαφάνεια στην υπόθεση των οικονομικών σκανδάλων, αλλά και την άσκηση πιέσεων στους εισαγγελικούς λειτουργούς, ώστε να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα στην ελληνική κοινωνία.»

Μιχελογιαννάκης: "Να εισπράξουμε την δυσαρέσκεια, αλλά προς θεού όχι να ταπεινωθούμε. "

Ο Βουλευτής του  ΠΑΣΟΚ Νομού Ηρακλείου, Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, σε δήλωσή του για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

"Η Ελλάδα κινδυνεύει με πτώχευση. Η κοινωνία δοκιμάζεται  και έχει ξεπεράσει τις αντοχές της. Η δημοκρατική παράταξη  βρίσκεται σε κρίση.
Χρειάζεται :
Εθνικά
Συνετή πολιτική
Κοινωνικά
Νουθετημένες  κινήσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας και επαναπροσδιορισμό πολιτικής.
Η Δημοκρατική Παράταξη
Προβληματισμό, όσον αφορά την ανάγκη νέου προγραμματικού λόγου. Σεβασμό στις διαδικασίες ώστε να ακουστούν όλοι. Αντιπαράθεση με πολιτικούς και μόνο όρους.
Δεν χρειάζεται ούτε να ταπεινώσουμε ούτε να ταπεινωθούμε. Να εισπράξουμε την δυσαρέσκεια που μας αναλογεί, να ακούσουμε όσοι δεν ακούγαμε, να ματώσουμε όσοι δεν ματώσαμε, αλλά προς θεού όχι να ταπεινωθούμε. " 
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...