Εγκλεισμό στο Αναμορφωτήριο Βόλου για 13 χρόνια (αντί για 15 χρόνια που είχε προτείνει ο Εισαγγελέας έδρας) αποφάσισε το Δικαστήριο Ανηλίκων για το 17χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία με μαχαιριές ενός συνομήλικού του στο Ροτάσι. Το Δικαστήριο απαγόρευσε επίσης, στο 17χρονο να επιστρέψει στο Ροτάσι ως τα 21 και να έχει οποιαδήποτε επαφή με την οικογένεια του θύματος.

Στον έτερο 17χρονο δεν επιβλήθηκε ποινή, ωστόσο υποχρεούται να επισκέπτεται μια φορά το μήνα τον Επιμελητή Ανηλίκων προκειμένου μέσω συνεδριών να μπορέσει να προχωρήσει και να επανενταχθεί στην κοινωνία.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής (από κοινού με το Μαν.Μαρκογιαννάκη), Διονύσης Βέρρας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόφαση, εξέφρασε ωστόσο προβληματισμό και πίκρα για το γεγονός ότι "οι ουσιαστικοί αυτουργοί και δράστες του συμβάντος ξεφεύγουν, παραπεμπόμενοι αμετακλήτως για πλημμεληματικές πράξεις". "Είναι δυνατόν ο ανήλικος να σφάζει με δύο μαχαιριές και ο πατέρας που βρίσκεται δίπλα να κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη;" - ανέφερε ο κ.Βέρρας.
Η δίκη που πραγματοποιήθηκε, κεκλεισμένων των θυρών, συνεχίστηκε σήμερα, με τη διακοπή την περασμένη εβδομάδα

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 17χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για τη δολοφονία του 17χρονου αλλά και για τις υπόλοιπες πλημμελημματικές πράξεις (επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή, συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και οπλοχρησία ) για τις οποίες κατηγορούνταν. Κρίθηκε όμως αθώος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 39χρονου θείου του θύματος, σε συμφωνία με την εισαγγελική πρόταση.

Ο έτερος 17χρονος (ξάδελφος του θύματος) κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αλλά ένοχος για όλες τις πλημμελημματικές πράξεις (συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία πιστολιού και οπλοχρησία).

Η δίκη φιλοξενήθηκε, λόγω έλλειψης αιθουσών, στο ισόγειο της πρώην αστυνομικής διεύθυνσης Ηρακλείου, έξω από την οποία βρέθηκαν περίπου 30 κάτοικοι από το Ροτάσι

 cretalive.gr