Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ Την απειλούσε ότι θα δημοσιεύσει ροζ βίντεο

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης μέσω Διαδικτύου και πορνογραφίας ανηλίκων ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου.

Σύμφωνα με την καταγγελία 21χρονης, άγνωστο άτομο την απειλούσε μέσω προφίλ που διατηρούσε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι θα δημοσίευε στο Διαδίκτυο βίντεο ερωτικού περιεχόμενο με την ίδια, όταν ήταν ανήλικη! 

Σε αντάλλαγμα ο δράστης απαιτούσε εκβιαστικά να έρθουν σε σεξουαλική επαφή ή να του δώσει χρήματα.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 30χρονος ενώ σε έρευνα που ακολούθησε σπίτι του, αναφέρει το thebest.gr.
Στα αρχεία του ηλεκτρονικού του υπολογιστή βρέθηκε τόσο το επίμαχο προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης όσο και ο λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του οποίου γινόταν η σύνδεση στο επίμαχο προφίλ.

Ηρακλειο: Διεθνούς κύρους ομιλητές σε διημερίδα για τα οδοντικά εμφυτεύματα

Με έμφαση στο γεγονός ότι ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου θεωρεί πως η συνεχής επιμόρφωση αποτελεί απαραίτητη συνιστώσα για τον σύγχρονο οδοντίατρο, αναβαθμίζει την επιστημονική γνώση και βελτιώνει το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών του προς τους ασθενείς.

Στα πλαίσια αυτά, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, διοργανώνει επιστημονική διημερίδα στις 22&23 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με θέμα τα οδοντικά εμφυτεύματα και πιθανές επιπλοκές όπου έχουν κληθεί ομιλητές διεθνούς κύρους με ιδιαίτερη κλινική και ερευνητική εμπειρία.

Πληρώνει τους φαρμακοποιούς η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Την πρόθεσή της να καλύψει το κόστος των φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία των Χανίων, ανακοίνωσε η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων. Όπως ανακοινώθηκε, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων αποφάσισε να καλύψει η ίδια το κόστος των φαρμάκων, που δεν έχει πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία των Χανίων για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2012, προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η παροχή φαρμάκων.

 Ως εκ τούτου όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να προμηθεύονται κανονικά τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία των Χανίων. «Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών των Χανίων την κρίσιμη αυτήν περίοδο των απεργιακών κινητοποιήσεων. Έναντι της πληρωμής αυτής, τα φαρμακεία θα εκχωρήσουν στην τράπεζα τις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι το προϊόν της χρηματοδότησης θα κατευθύνεται απευθείας στους προμηθευτές των φαρμακείων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Την πρόταση αυτή κατέθεσε o πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Μιχάλης Μαρακάκης, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων Τάσο Βάμβουκα, ενώ αναμένεται η αποδοχή των φαρμακοποιών προκειμένου αυτή να υλοποιηθεί.

«Στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων πήραμε την απόφαση να παρέμβουμε σε αυτό το κρίσιμο για τη δημόσια υγεία θέμα, γιατί θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας ως ενεργού εταίρου της κρητικής κοινωνίας. Ως συνεταιριστική τράπεζα είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και όχι ένας απρόσωπος οργανισμός, παρατηρητής των γεγονότων.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ο ρόλος μας είναι να είμαστε κοντά στους πολίτες και να δίνουμε λύσεις στις πραγματικές τους ανάγκες» δήλωσε ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας, «με τη συγκεκριμένη αυτή πρωτοβουλία η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων δίνει λύση στο ζωτικό πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αποδεικνύει στην πράξη τη δέσμευσή της να λειτουργεί με υπευθυνότητα και ευαισθησία».

H Περιφέρεια Κρήτης πρωτοπορεί στην εθελοντική προσπάθεια αποκατάστασης της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό

Στις δυνατότητες της Κρήτης να πρωτοπορήσει σ’ εθνικό επίπεδο, στον αγώνα που γίνεται για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας στη διεθνή κοινότητα, αναφέρθηκε...
χθες βράδυ ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε συνεργασία με την εθελοντική πρωτοβουλία πολιτών «Repo(we)rGreece», η οποία υπηρετεί και το συγκεκριμένο στόχο.

«Η Κρήτη έχει τη δυναμική, αλλά και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να βγει άλλη μια φορά μπροστά στην εθνική προσπάθεια, αποτελώντας πρεσβευτή, αλλά και πυλώνα μίας μακρόπνοης προσπάθειας που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιοριστεί σε μία εκδήλωση ενός φορέα, αλλά μπορεί να αποτελέσει εργαλείο όλων μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

Σήμερα- πρόσθεσε- όπου η επιστροφή της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης αποτελεί πρωταρχική αναγκαιότητα, η αξιοποίηση και ενίσχυση των στρατηγικών αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων της Κρήτης στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στην έρευνα και τεχνολογία αποτελεί τη βάση της βιώσιμης ανάπτυξης για την Κρήτη του μέλλοντος.

Όπως τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, η Περιφέρεια Κρήτης στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των ντόπιων επιχειρήσεων να αναπτύξουν την εξωστρέφειά τους και να προωθήσουν τα τοπικά, εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους, στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές. «Αυτές, άλλωστε, οι δικές μας επιχειρήσεις, πιστεύουμε ότι αποτελούν και τους πλέον ικανούς πρεσβευτές για το Repo(we)rGreece αφού η δημιουργικότητα, τα ταλέντα, το μεράκι, το φιλότιμο και η αξιοπιστία που

αντανακλούν, αποτελούν την καλύτερη συνταγή για να ορίσουμε την Ελλάδα μας», επεσήμανε ο κ. Αρναουτάκης. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες επιχειρηματικές αποστολές, που αναμένονται στην Κρήτη στα τέλη της εβδομάδας (Ουκρανοί) και στα τέλη του μήνα (Ρώσοι) για κλείσιμο συμβολαίων και επαφές με ντόπιους επιχειρηματίες, σχετικά με την αγορά τοπικών προϊόντων.

Εκτός από τον κ. Αρναουτάκη στην εκδήλωση μίλησαν ο ιδρυτής της πρωτοβουλίας για τη διεθνή εκστρατεία Αλέξανδρος Κωστόπουλος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης, ενώ ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ο κορυφαίος Νομπελίστας Riccardo Giacconi!

Ο κορυφαίος Νομπελίστας Αστροφυσικός Riccardo Giacconi θα μιλήσει σε λίγη ώρα στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο με θέμα: 50 χρόνια Αστρονομία Ακτίνων χ!

Ο Riccardo Giacconi τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 2002 και θεωρείται ο πατέρας της Αστρονομίας Ακτίνων χ. Είναι Ιταλικής καταγωγής και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Αμερικής. Διετέλεσε μεταξύ άλλων Γενικός Διευθυντής μεγάλων Επιστημονικών Οργανισμών όπως του Space Telescope Science Institute (STScI) sτου οποίου αρμοδιότητα ανήκει το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble και του European Southern Observatory (ESO) στο οποίο ανήκουν τα μεγάλα τηλεσκόπια τοης Ευρώπης στις Χιλιανές άνδεις.

Η επίσκεψη του Νομπελίστα στο Τμήμα Φυσικής του Π. Κ. καταδεικνύει εκ νέου και την εκτίμηση που χαίρει το Φυσικό Τμήμα του Π. Κ. στο διεθνή επιστημονικό χώρο

 cretalive.gr

Enhanced by Zemanta

Ένταση στη λαϊκή αγορά για τις ταμειακές μηχανές

Ένταση επικράτησε, σήμερα, στη λαϊκή αγορά της Πέμπτης, στο οικόπεδο Λυδάκη στις Πατέλες, μεταξύ ελεγκτών του ΣΔΟΕ και παραγωγών, με αφορμή   ελέγχους για τις ταμειακές μηχανές, καθώς πλέον τόσο οι έμποροι όσο και οι αγρότες οφείλουν να έχουν ταμειακές μηχανές και να εκδίδουν αποδείξεις!

Τέσσερα τριμελή συνεργεία του ΣΔΟΕ διενήργησαν, σήμερα, ελέγχους, αρχικά στους εμπόρους της λαϊκής αγοράς, βεβαιώνοντας 4 παραβάσεις. Δεν πρόλαβαν, όμως, να ... ασχοληθούν με τους αγρότες, οι οποίοι προκαταβολικά ξεσηκώθηκαν! Αιτία η υπόσχεση που ισχυρίζονται ότι τους έχει δώσει ο υφυπουργός Οικονομικών για απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου, τουλάχιστον ως προς το κομμάτι που τους αφορά.

Μάλιστα περίπου 10-12 παραγωγοί συγκεντρώθηκαν και πήγαν στο γραφείο του Προϊσταμένου του ΣΔΟΕ, κ.Νικολακάκη με τον καυγά να συνεχίζεται εκεί. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια!

Ο εκτελών χρέη προϊσταμένου του ΣΔΟΕ Κρήτης, κ.Νικολακάκη απέναντι στον ισχυρισμό των αγροτών, έδωσε περιθώριο μίας εβδομάδας, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι δεν μπορούν παρά να συνεχιστούν μετά από αυτήν την περίοδο χάριτος.
cretalive.gr

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Κατσανεβάκης

«Έφυγε» στα 80 του χρόνια ο δημοσιογράφος Γιώργος Κατσανεβάκης.


Γεννήθηκε στον Άγιο Στέφανο Λασιθίου Κρήτης και αφού ολοκλήρωσε εκεί τις γυμνασιακές του σπουδές, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου σπούδασε στην Πάντειο Σχολή. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1968 από την ΥΕΝΕΔ και στη συνέχεια εργάστηκε και στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Ο Γιώργος Κατσανεβάκης ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση. Υπήρξε μέλος του Μεικτού Συμβουλίου και των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, ενώ για πολλά χρόνια διετέλεσε και πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ.

Η κηδεία του ευγενούς και ήπιου δημοσιογράφου, του αγαπητού απ΄όλους τους συναδέρφους του, θα γίνει αύριο, Παρασκευή, στις 17:00 από το κοιμητήριο Ζωγράφου.

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εκφράζει λύπη για την απώλεια στους οικείους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδερφο.

Ρέθυμνο: Νέος εμπρησμός στο χώρο του πανεπιστημίου

Νέος εμπρησμός, ο δεύτερος μέσα σε δέκα ημέρες εκδηλώθηκε τη νύχτα σε κτήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης στις εγκαταστάσεις του Γάλλου στο Ρέθυμνο.

Στο στόχαστρο βρέθηκε ξανά ο χώρος ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια λειτούργησε ως "στέκι φοιτητών",  τελώντας υπό κατάληψη για αρκετό διάστημα.

Επί ποδός για το ενδεχόμενο επέκτασης της φωτιάς στο υπόλοιπο κτίριο βρέθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με τέσσερις εστίες φωτιάς μέσα στο χώρο, καθώς οι δράστες ήταν αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω τους στάχτη.

Η πόρτα της εισόδου ήταν σπασμένη με κλωτσιές, όπως επιβεβαιώνει και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ρεθύμνου κ. Μαρκουλάκης, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου, στη διάρκεια της προσπάθειας κατάσβεσης της φωτιάς.

Οι δράστες δεν μπορούσαν να μπουν από τα παράθυρα όπως έγινε στην προηγούμενη απόπειρα που σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες, καθώς έκτοτε τοποθετήθηκαν σιδεριές.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εκκένωση του χώρου από τους καταληψίες που είχαν εκδιωχθεί πριν δυο χρόνια είχε και πάλι εκδηλωθεί εμπρησμός.

Προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου.

 neakriti.gr

Παγκρήτιος διαγωνισμός Κρητικής Κουζίνας

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης διοργανώνει φέτος στον Άγιο Νικόλαο τον 5ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Παραδοσιακής Κρητικής Κουζίνας, με τίτλο:«5η Γαστρονομική Συνάντηση Κρητικής Παραδοσιακής Μαγειρικής», σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων ,την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου και του Επιμελητηρίου Λασιθίου, του ΠΑΟΔΑΝ, της ΔΑΕΑΝ και της Iberostar καθώς και άλλων τοπικών παραγόντων, φορέων εστίασης και τουρισμού, πολιτιστικών συλλόγων κ.α.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2012 στον Άγιο Νικόλαο και θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Ερμής. Θα περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, ομιλιών και παρουσιάσεων από τοπικούς παραγωγούς, φορείς του Τουρισμού και της Γαστρονομίας.

Ο διαγωνισμός πλαισιώνεται τόσο από επαγγελματίες όσο και από ερασιτέχνες λάτρεις της Κρητικής παραδοσιακής Κουζίνας που συμμετέχουν ενεργά στο διαγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης καθώς και πλήθος παραγωγών τοπικών προϊόντων ,παραγόντων της Γαστρονομίας, της Εστίασης και του Τουρισμού.

Γνωρίζοντας την ανάγκη τόνωσης της τοπικής οικονομίας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τοπικών προϊόντων του Νομού Λασιθίου, και με στόχο να αναδειχθεί η Κρητική Διατροφή, στα πλαίσια των παραπάνω εκδηλώσεων καλούνται οι παραγωγοί τοπικών-παραδοσιακών προϊόντων, να συμμετέχουν δωρεάν σε παράλληλη έκθεση τροφίμων και ποτών που θα πραγματοποιηθεί εντός του ξενοδοχείου Ερμής στον Άγιο Νικόλαο, καθ όλη την διάρκεια του διαγωνισμού προκειμένου να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, να τα διαθέσουν εφόσον το επιθυμούν και να συνάψουν συμφωνίες συνεργασίας με ενδιαφερόμενους.

Αιτήσεις συμμετοχής έως 31 Οκτωβρίου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Λασιθίου στα τηλέφωνα 2841027140 κα Μαρία Φλουράκη.

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας του περιπτέρου στη Νέα Χώρα στα Χανιά

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι ο δράστης της θρασύτατης ληστείας του περιπτέρου στην οδό Σελίνου στη Νέα Χώρα στα Χανιά.

Πρόκειται για 36χριονο Έλληνα που έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές. Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος εισέβαλε στο περίπτερο, βάζοντας την κοντόκανη καραμπίνα στο λαιμό του 30χρονου εργαζόμενου και του ζήτησε τις εισπράξεις της ημέρας.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 12 το βράδυ, κι ενώ στην συγκεκριμένη περιοχή υπήρχε αρκετός κόσμος που παρόλα αυτά δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Σημειώνεται πως οι δράστες της ληστείας ήταν δύο, με τον ένα να εισβάλει στο περίπτερο και τον δεύτερο να περιμένει το συνεργό του σε ένα δίκυκλο.

Οι δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και ήταν έλληνες μετά την πράξη τους και αφού πήραν 700 ευρώ εξαφανίστηκαν. Ο 36χρονος συνελήφθη απο αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Χανίων ενώ ο συνεργός του αναζητείται.

Δείτε καρε καρέ τη ληστεία.
http://flashnews.gr/

Επιμένουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ – Επίσχεση εργασίας για ακόμα μία εβδομάδα

Μέχρι την επόμενη Τετάρτη 19/9/2012 θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Οι ίδιοι τονίζουν πως δεν θα σταματήσουν την επίσχεση εργασίας μέχρις ότου πιστωθούν τα οφειλόμενα ποσά στους λογαριασμούς τους.

Η ανακοίνωση των γιατρών

«Θυμίζουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις από τον Απρίλιο του 2012 καθώς και ιατρικές επισκέψεις από τον Μάιο του 2012, κατά παράβαση των συμβατικών του υποχρεώσεων. Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να οφείλει στους συναδέλφους ιατρούς 260 εκατ. ευρώ για το 2012 και 1.110 εκατ. ευρώ για το 2010 και 2011, ενώ χρωστά και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ. Τέλος θυμίζουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να αποδώσει άμεσα τα δεδουλευμένα των πρώην ταμείων (ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ) όλων των ιατρών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011», σημειώνουν οι γιατροί και ζητούν άμεσα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό, προκειμένου να διευκρινιστούν τα ερωτήματα που παραμένουν.

«Σε περίπτωση που η συνάντηση πραγματοποιηθεί και υπάρξουν ικανοποιητικές απαντήσεις και δεσμεύσεις είμαστε έτοιμοι να αναστείλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας σε ένδειξη συμπαράστασης προς την βαλλόμενη ελληνική Κοινωνία. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε μέχρις ότου πιστωθούν οι λογαριασμοί των ιατρών τα ανωτέρω ποσά, βάση των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ»

Ε.Π.Κ.Κ: Ειρηνοδικείο στην Κρήτη ,για πρώτη φορά, εξαιρεί , αντί για κατοικία οικόπεδο σε δανειολήπτρια

"Γενναία", χαρακτηρίζει την υπαριθμό 305/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, η ΄΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Kρήτης, καθώς για πρώτη φορά ελληνικό δικαστήριο, μπαίνει στην διαδικασία να «σώσει» και να εξαιρέσει από την εκποίηση ακίνητο (οικόπεδο).Το δικαστήριο έκρινε ότι στην δανειολήπτρια υπάρχει η δυνατότητα να ανεγερθεί μελλοντικά η κύρια κατοικία, δίδίδοντας της ακόμα περίοδο χάριτος "τέσσερα χρόνια " να κακαταβάλλει δόσεις των 160 Ευρώ/¨μηνα και με την υποχρέωση μετά την πάροδο του χρονικού ορίου ,να καταβάλλει επί 60 μήνες στις δύο αντίδικες Τράπεζες, το ποσό των των 150 Ευρώ /μήνα συνολικά να δώσει 9000 συν 7680 = 16.688 Ευρώ.Γα την διάσωση του οικοπέδου 9.000 Ευρώ.

Αναλυτικά επί του περιεχομένου της απόφασης:της δανειολήπτριας της γίνεται "κούρεμα " του χρέους της κατά 11.000 Ευρώ δηλ. μείωση κατά 40% του χρέους της και βασικά δεν εκποιείται το οικόπεδο..

Επί της ουσίας της υπόθεσης, η δανειολήπτρια είναι ηλικίας 32 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, εργαζόμενη ως βοηθός κομμωτή, με μηνιαίο εισόδημα 539,62 Ευρώ /μήνα, πέραν τούτο δεν διαθέτει εισόδημα από άλλη πηγή, δεν διαθέτει κατοικία για να αιτήσει την εξαίρεση της, είναι φιλοξενούμενη στο σπίτι της μητέρας της, διαθέτει περιουσιακά στοιχεία 1)ακίνητο (οικόπεδο) οικοδομήσιμο, στο νησί της Λήμνου, αλλά και έχει ακόμα στην ιδιοκτησία της ένα αυτοκίνητο ,κατασκευής : OPEL τύπου CORCA-C .ετος κυκλοφορίας 2005, εμπορικής αξίας 4000 Ευρώ. Η εν λόγω δανειολήπτρια είχε χρέος σε δύο Τράπεζες, που μπορούσαν να ενταχθούν στο ν.3869/2010 συνολικού ύψους 27.709,77 Ευρώ, αλλά και σε Τρίτη που όμως δεν μπορούσε να ενταχθεί στο Νόμο, καθώς η ανάληψη είχε γίνει το τελευταίο έτος


Η Ειρηνοδίκης Χανίων που επιμελήθηκε της υπόθεσης, έκρινε ότι τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην ιδιοκτησία της η δανειολήπτρια, ακόμα και με την εκποίηση, δεν θα είναι ικανά να ικανοποιήσουν τις απαιτήσει ως προς τις πιστώτριες Τράπεζες , αλλά και ακόμα εάν τεθούν υπό ρευστοποίηση δεν θα προκαλέσουν εμπορικό ενδιαφέρον, και ακόμα αποφάσισε ότι το εισόδημά της των 539,62 Ευρώ /μήνα,παρέχει την δυνατότητα καταβολή ποσού 160 Ευρώ /μήνα επί τέσσερα χρόνια , αφού η ίδια δεν προσδιόρισε τις ανάγκες του βιοτικού της επιπέδου, μια και φιλοξενείται στο σπίτι της μητέρας της.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,μετά την ανακοίνωση της απόφασης, νοιώθει την δικαίωση , καθώς ακόμα ένα μέλος της δικαιώνεται πανηγυρικά, και καλεί τους δικαστές να κατανοήσουν το πνεύμα του Νόμου και να σταθούν κοντά στα Ελληνικά νοικοκυριά, που σήμερα «ματώνουν» από την ανέχεια και την φτώχεια, τους δανειολήπτες να κλείσουν τα αυτιά τους, στην παραπληροφόρηση που κάποιοι τους μεταδίδουν «εσκεμμένα" με αδιαφανή συμφέροντα, αλλά στρεφόμενη και προς τις Τράπεζες, τις καλεί σε «συνεργασία» την οποία μέχρι σήμερα δεν δείχνουν, με συμπέρασμα την απώλεια των οικονομικών εσόδων ν αμφοτέρων(δανειοληπτών-Τραπεζών).

Τέλος, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης οφείλει να ευχαριστήσει τόσο τους εσωτερικούς της συνεργάτες(νομικούς-οικονομολόγους) που συμβάλουν στο τεράστιο κοινωνικό έργο της προς όφελος των δανειοληπτών μελών της, που πραγματικά δίνουν τον δικό τους αγώνα, συμβάλλοντας στην δικαίωση των «υπερχρεωμένων νοικοκυριών"αλλά και τους εξωτερικούς συνεργάτες της και στην προκειμένη περίπτωση την δικηγόρο των Χανίων κ.Ράνια Μπουρδάκη , που είχε αναλάβει την δικαστική διεκπεραίωση της εν λόγω υπόθεσης που τόσο ένδοξα έφερε σε πέρας.


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...