Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Βίντεο: Όταν η Πόπη Τσαπανίδου έπαιξε στους «Δύο Ξένους»!

Ποιος θυμάται ότι η Πόπη Τσαπανίδου είχε κάνει guest στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Δύο ξένοι» του MEGA;

Κι όμως η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ είχε παίξει ένα μικρό ρόλο στο σήριαλ.

Δείτε το βίντεο, όπου είναι κυριολεκτικά αγνώριστη με το κοντό μαύρο μαλλί:


Εκτεταμένοι έλεγχοι στη Χρυσή και στην Ιεράπετρα για παράνομο εμπόριο

Μεγάλης έκτασης ελέγχους πραγματοποίησε η Δημοτική Αστυνομία Ιεράπετρας την περασμένη Παρασκευή με στόχο το παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Καταρχήν στη νήσο Χρυσή, κλιμάκιο με συντονιστή τον αντιδήμαρχο κ. Μανόλη Ζερβάκη και υπό τον Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομία κ. Γιάννη Γαιτανάκη, προσέγγισε με άκρα μυστικότητα τη νήσο Χρυσή με αποτέλεσμα να συλλάβει επ’ αυτοφωρω 7 πλανόδιους και στάσιμους πωλητές οι οποίοι πουλούσαν χωρίς άδεια εμπορεύματα, στις δύο βασικές παραλίες του νησιού.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις που αφορούσαν πλανόδιους οι οποίοι πωλούσαν παράνομα σουβλάκια, καλαμπόκια, νερά, αναψυκτικά, μπύρες, χειροποίητα κοσμήματα κ.α.

Οι παραβάσεις αφορούσαν: 6 για «Έλλειψη αδείας» ύψους χιλίων (1000) ευρώ έκαστη. Μία για «Στέρηση Τιμολογίων και λοιπών παραστατικών» πέντε χιλιάδων (5000) ευρώ και μία για «Αυθαίρετη κατάληψη Θέσης».

Στην Ιεράπετρα

Παράλληλα στην πόλη της Ιεράπετρας κλιμάκιο με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Μανόλη Κατρίνη, προχώρησε σε αντιστοιχους ελέγχους και κατάσχεσε εμπορεύματα από 4 πλανόδιους πωλητές οι οποίοι βρέθηκαν να διακινούν παράνομα εμπορεύματα στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν καροτσάκι με 400 ρολά χαρτιού κουζίνας από ημεδαπό επί της οδού Κύρβα, καροτσάκι με 260 ρολά χαρτιού κουζίνας από ημεδαπό επί της οδού Αγίου Γεωργίου αλλά και 121 ψηφιακοί δίσκοι (dvd) από αλλοδαπό επί της οδού Καλημεράκη καθώς και 78 πλαστικές μπάλες από αλλοδαπό επί της οδού Στρατηγού Σαμουήλ.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας έκανε τις παρακάτω δηλώσεις :

“Είναι προφανές πως το παράνομο υπαίθριο εμπόριο αποτελεί μια μάστιγα που πλήττει τις επιχειρήσεις της περιοχής. Αφαιρεί τζίρο από το οργανωμένο και φορολογούμενο λιανικό εμπόριο, χωρίς παράλληλα να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς την εθνική οικονομία (απόδοση ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος, ανταποδοτικών τελών, ασφαλιστικών εισφορών κλπ.), δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού απέναντι στις στεγασμένες επιχειρήσεις. Για τη Νήσο Χρυσή οργανώνουμε ειδικό συνεργείο για την κατάσχεση τόσο των εμπορευμάτων που διακινούνται παράνομα όσο και όλων των παρελκόμενων κατασκευών που κατεγράφησαν όπως ψησταριές, αυτοσχέδιοι πάγκοι, κιόσκια κλπ. Δυστυχώς, το γραφειοκρατικό κράτος έχει μοιράσει αρμοδιότητες παντού εκτός από το Δήμο που λογοδοτεί στην τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα να περιοριζόμαστε στις δυνατότητες παρέμβασης που έχουμε σ‘ ένα τόσο κρίσιμο σημείο για τον τόπο”.
flashnews.gr

Τυμπάκι: Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τους θείους του 18χρονου

Απαγορεύεται στους τρεις θείους του 18χρονου να πλησιάζουν τον 42χρονο θείο της ανήλικης μετά τη συμπλοκή που σημειώθηκε προ ημερών στην πλατεία του Τυμπακίου.
Προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύεται στους τρεις θείους του 18χρονου να πλησιάζουν τον 42χρονο θείο της ανήλικης με την οποία είχε στο παρελθόν σχέση, μετά την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε προ ημερών στην πλατεία του Τυμπακίου, εξέδωσε σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου μετά του αίτημα του 42χρονου.
Συγκεκριμένα, απαγορεύεται στους τρεις θείους του 18χρονου να πλησιάζουν στα 50 μέτρα τον 42χρονο και την οικογένειά του.
Το αίτημα είχε κατατεθεί την Παρασκευή από τον 42χρονο μετά το αιματηρό περιστατικό που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία.
Η δικάσιμος προσδιορίστηκε για τις 7 Σεπτεμβρίου.
cretalive.gr

Περίεργες αλήθειες για τις γυναίκες στο σεξ

Από το φαγητό και το χτύπημα του τηλεφώνου μέχρι τα κοπλιμέντα, το Facebook αλλά και τα διαδικτυακά παιχνίδια, πέντε σπουδαίες αλήθειες φέρνουν τη γυναικεία σεξουαλικότητα στο προσκήνιο, δίνοντας απαντήσεις σε καίρια ζητήματα!

1. Προτιμώ το παστίτσιο της μαμάς μου…

Μια βρετανική έρευνα σε δείγμα 5.000 ατόμων έδειξε ότι οι γυναίκες σκέφτονται περισσότερο το φαγητό από ό,τι το σεξ. Πιο συγκεκριμένα, το 25% των γυναικών σκέφτονται το φαγητό κάθε 30 λεπτά, ενώ μόνο το 10% δήλωσε ότι σκέφτεται το σεξ με παρόμοια συχνότητα. Και το πιο θλιβερό: «Τέσσερις στις δέκα γυναίκες δηλώνουν ότι είναι πάντα σε δίαιτα / ή ανησυχούν μονίμως για το βάρος τους και πάνω από το 60% ομολογεί ότι δεν αισθάνεται άνετα να τρώει μπροστά στο σύντροφό της. Επιπλέον, το 13% των γυναικών ομολόγησε ότι στην παραγγελία που κάνει επιλέγει πιάτα με λιγότερες θερμίδες από ό,τι πραγματικά ήθελε και θα έκανε εάν ήταν μόνη της!

2. Λέγετε παρακαλώ…

Μια δημοσκόπηση της βρετανικής εταιρείας MyPhoneDeals.co.uk κατέδειξε ότι το 25% των γυναικών απαντούν στο τηλέφωνο την ώρα που κάνουν σεξ! Μία στις τέσσερις γυναίκες, δηλαδή! Οι απαντήσεις τους, μάλιστα, είναι συνήθως σύντομες ή και μονολεκτικές! Ένα ξερό «ναι» ή «όχι» είναι αρκετό, γιατί αν δεν απαντήσω θα ανησυχήσουν όλοι, άσε που μπορεί να είναι κάτι επείγον! Άραγε απαντάνε και στα μηνύματα;

3. Ένα Like στο Facebook…

Μία στις πέντε γυναίκες προτιμάει περισσότερο το Facebook από το σεξ. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το περιοδικό «Cosmopolitan» ανάμεσα σε 2.000 γυναίκες, το 20% απάντησε ότι θα προτιμούσε να στερηθεί το σεξ για μία εβδομάδα παρά το Facebook. Και με αποδείξεις, δηλαδή, το Fecebook εξελίσσεται σε δεινό «εραστή» αλλά και στον πρώτο στη σειρά ανταγωνιστή που κάθε άντρας ο οποίος σέβεται τον εαυτό του πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη!

4. «Παιχνιδιάρα» κυριολεκτικά…

Οι γυναίκες που παίζουν παιχνίδια στο Facebook, στο κινητό τηλέφωνο και στον υπολογιστή έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή. Ακόμα καλύτερα, κάνουν συχνότερα σεξ από τις γυναίκες που δεν παίζουν παιχνίδια, επειδή είναι περισσότερο κοινωνικές, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η Harris Interactive για λογαριασμό της GameHouse. Και το πιο σημαντικό; 64% των γυναικών που παίζουν διαδικτυακά και λοιπά παιχνίδια είναι παντρεμένες ή μένουν με το σύντροφό τους, ενώ σε μια κλίμακα από το 1-10 (το 10 είναι το «άριστα»), 71% αυτών των γυναικών βαθμολογεί τη σχέση τους πάνω από 6!

5. Πες μου μια καλή κουβέντα…

Οι νεαρές γυναίκες προτιμούν τα κοπλιμέντα περισσότερο από το σεξ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Journal of Personality, τα οποία ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους και τους δίνουν καλύτερη ώθηση σε ό,τι κάνουν. Οι φιλοφρονήσεις και μόνο αρκούν σε ένα ποσοστό 60% των νεαρών γυναικών, ενώ δίνεται μεγάλη έμφαση στα κοπλιμέντα που αφορούν την προσωπικότητα και όχι την εξωτερική εμφάνιση σε ποσοστό 30%.
kouinet.gr

Πώς δείχνω ηλιοκαμένη, και χωρίς διακοπές

Δεν έχετε προλάβει να κάνετε ακόμη ούτε ένα μπάνιο στην θάλασσα; Κανένα πρόβλημα! Αυτά είναι τα τρία βασικά μυστικά μου που κάνουν την... επιδερμίδα μου να δείχνει ηλιοκαμένη χωρίς να έχω εκτεθεί στον ήλιο.

Στο πρόσωπο
Αντικαθιστώ την ενυδατική κρέμα προσώπου με ένα self tan. Τα νέα προϊόντα αυτομαυρίσματος είναι ιδιαίτερα εξελιγμένα. Περιέχουν ισχυρούς ενυδατικούς και αντιοξειδωτικούς παράγοντες, βιταμίνες και άλλα φυσικά εκχυλίσματα χαρίζοντας μεταξένια επιδερμίδα και χρυσαφένιο μαύρισμα. Μην ξεχάσετε βέβαια, να πλύνετε τα χέρια σας μετά!

Στο μακιγιάζ
Για τις βραδινές και τις πρωινές μου εμφανίσεις χρησιμοποιώ μια μπρονζέ πούδρα. Την απλώνω με ένα φαρδύ πινέλο από τις περιοχές που αγγίζει περισσότερο ο ήλιος, τα ζυγωματικά, την μύτη και το μέτωπο. Εσείς μπορείτε ακόμα να περάσεις το πινέλο πάνω από τα βλέφαρα αλλά και το ντεκολτέ σας. Φροντίστε μόνο να είστε προσεκτικοί στην επιλογή της απόχρωσης για να πετύχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Στα χείλη
Απλώνω στα χείλη μου ένα lip gloss σε κοραλλί απόχρωση που αναδεικνύει το μαύρισμά μου και χαρίζει στα χείλη μου ένα διάφανο λαχταριστό χρώμα.

Το μυστικό
Δεν λείπει ποτέ από το νεσεσέρ μου μία πούδρα τερακότα.Την απλώνω σε πρόσωπο και λαιμό και δείχνω μαυρισμένη και λαμπερή στη στιγμή!
omorfamystika.gr

«Πράσινο φώς» για να ξεκινήσει πιλοτικά ο αναδασμός στο φράγμα Ινίου-Μοναστηρακίου Μαχαιράς

Την βούληση της Περιφέρειας Κρήτης να στηρίξει τις διαδικασίες εκούσιου αναδασμού αγροτικών εκτάσεων στα δημοτικά διαμερίσματα Ινίου-Μοναστηρακίου-Μαχαιράς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου, επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης μιλώντας σε πολυπληθή εσπερίδα στο Ίνι που οργάνωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι των τριών διαμερισμάτων. Στην εσπερίδα-που είχε θέμα «Αναδασμός στην περιοχή φράγματος Ινίου, Μαχαιράς, Μοναστηρακίου» - εκφράστηκε διάχυτα από τους παραβρισκομένους, τον Δήμαρχο Ζαχαρία Καλογεράκη, τους τοπικούς φορείς και κατοίκους, το αίτημα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες του αναδασμού που θα σημάνει την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Νωρίτερα στην ημερίδα υπήρξε ενημέρωση για τα οφέλη και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αναδασμού από τον Κώστα Κατεχάκη προϊστάμενο της τμήματος τοπογραφίας, εποικισμού και αναδασμού της Περιφέρειας ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Εκούσιος Αναδασμός Κτηματικής Περιφέρειας Ινίου» και ακολούθησε γόνιμος διάλογος-συζήτηση με τους παραβρισκόμενους φορείς και τους ιδιοκτήτες κτημάτων.

Το έργο, όπως αναφέρθηκε, είναι εφικτό να γίνει ενώ η ήδη η σχετική μελέτη έχει ενταχθεί στο προγραμματισμό της Περιφέρειας από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η ορθολογική και ήπια αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, προς όφελος των κατοίκων της, είναι μονόδρομος.

Στον αγροτικό τομέα ο Αναδασμός, ως μέσο για την δημιουργία οικονομικά βιώσιμων μονάδων γης, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες υποδομές του φράγματος, τα υφιστάμενα δίκτυα άρδευσης, το έφορο έδαφος και τους εργατικούς και φιλοπρόοδους κατοίκους, θα δώσει μια άλλη διάσταση στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής...» τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ινίου – Μοναστηρακίου Τίτος Κοκολάκης και προσέθεσε:

«Το έργο αυτό που προσδοκούμε να αποτελέσει την βάση για να ξεκινήσουν επιχειρηματικά βιώσιμες γεωργικές εκμεταλλεύσεις, απαιτεί από τους εμπλεκόμενους υπέρβαση παλιών κατεστημένων αντιλήψεων, συλλογική δράση, εθελοντισμό, αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή.

Ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε θα έχει αίσιο τέλος.

Ευχαριστούμε θερμά τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κουκιαδάκη, ο οποίος ενστερνίστηκε την πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου για τον αναδασμό, την παρουσίασε για πρώτη φορά σε εκδήλωση με τίτλο «Βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη στην περιοχή Ινίου» στα «ΑΡΚΑΔΕΙΑ 2011» παρόντος του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και αμέσως μετά σε διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ενταχθεί η μελέτη του έργου στον προγραμματισμό της Περιφέρειας».  
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης ανέφερε ότι το έργο είναι από τα σημαντικότερα που θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή και θα είναι πιλοτικό για την επέκταση του σε όλον τον Δήμο. Επαίνεσε την πρωτοβουλία των φορέων και υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια ενώ εξέφρασε την χαρά του για την πολιτική βούληση της Περιφέρειας.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κουκιαδάκης αναφέρθηκε στο ιστορικό της πορείας του έργου, το οποίο μάλιστα θεωρεί απαραίτητο για κάθε περιοχή που θέλει να αναπτυχθεί πραγματικά και προσέθεσε:

«Στόχος μας είναι να επενδύσουμε σε έργα γεωργικών υποδομών, όπου είναι ώριμες οι συνθήκες, για να επανακινήσουμε την αγροτική οικονομία με σωστές προϋποθέσεις.

Από την σημερινή συνάντηση πήραμε το μήνυμα ότι η τοπικοί φορείς και η κοινωνία είναι σύμφωνοι να προχωρήσουμε στο μέτρο του εκούσιου αναδασμού σε όλη την κτηματική περιφέρεια του φράγματος Ινίου – Μαχαιράς – Μοναστηρακίου».

Ωστόσο ο κ. Κουκιαδάκης παρατήρησε ότι «ο αναδασμός δεν είναι πανάκια, και από μόνος του δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα της βιώσιμης ανάπτυξης» ενώ έθεσε τα θέματα που πρέπει να συνοδεύσουν τον αναδασμό όπως: Της διαρκούς εκπαίδευσης των νέων αγροτών στην εφαρμογή καλών καλλιεργητικών πρακτικών, της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, της δημιουργίας ομάδας παραγωγών, της πιστοποίησης των προϊόντων, κ.α

Γερά "ποτήρια" οι ανήλικοι στη Κρήτη...

Αλκοόλ σε ανηλίκους σερβίρουν ένα στα τρία καταστήματα στα Χανιά, όπως προέκυψε από τους αστυνομικούς ελέγχους σε μπαρ και καφετέριες.

Στους 83 ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 4- 5 Αυγούστου, βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικότερους ρυθμούς και σε καθημερινή βάση, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο πλαίσιο της τελευταίας έρευνας από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, στην οποία συμμετείχαν 622 μαθητές από ένα τυχαίο δείγμα 13 σχολικών μονάδων (6 γυμνάσια και 7 λύκεια) των Χανίων προέκυψε πως το 63,7% των μαθητών που συμμετείχαν στην έρευνα ήπιαν κάποιο οινοπνευματώδες ποτό τον τελευταίο μήνα πριν από την έρευνα.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 16,3% των μαθητών απάντησε ότι έχει μεθύσει τουλάχιστον τρεις φορές στη ζωή του, ενώ το 50,9% των μαθητών, ηλικίας 15- 19 ετών, ήπιε 5 ή περισσότερα ποτά στη σειρά τουλάχιστον μία φορά τον μήνα πριν από την έρευνα (υπερβολική χρήση).

Σε ό,τι αφορά το φύλο, προέκυψε ότι τα ποσοστά των αγοριών που καταναλώνουν οινοπνευματώδη και μεθούν είναι σημαντικά υψηλότερα από τα αντίστοιχα των κοριτσιών. Το 71,8% των αγοριών, έναντι του 54,9 % των κοριτσιών, ήπιαν κάποιο οινοπνευματώδες ποτό τον τελευταίο μήνα πριν από την έρευνα- και το ίδιο διάστημα τουλάχιστον 10 φορές ήπιαν το 14,1% των αγοριών και το 6,1% των κοριτσιών. Επίσης, έχουν μεθύσει τουλάχιστον τρεις φορές στη ζωή τους το 23% των αγοριών και το 9,2% των κοριτσιών, που συμμετείχαν στην έρευνα.

Σχετικά με τις ηλικιακές διαφοροποιήσεις, προέκυψε πως ήπιαν κάποιο οινοπνευματώδες ποτό τον τελευταίο μήνα πριν από την έρευνα το 38,3% των εφήβων ηλικίας 13- 14 ετών και η πλειονότητα των μαθητών των άλλων δύο ηλικιακών ομάδων (69,9% ηλικίας 15- 16 ετών και 79,6% ηλικίας 17- 18 ετών). Επίσης, τουλάχιστον 10 φορές τον τελευταίο μήνα πριν από την έρευνα ήπιαν κάποιο οινοπνευματώδες ποτό το 4,6% των εφήβων ηλικίας 13- 14 ετών, το 10,8% ηλικίας 15- 16 ετών και το 12,5% ηλικίας 17- 18 ετών.

Αίσθηση προκαλούν και τα στοιχεία σχετικά με την κατάχρηση αλκοόλ, αφού το 3,6% των μαθητών ηλικίας 13- 14 ετών, το 15,4% ηλικίας 15- 16 και το 25,6% ηλικίας 17-18 ετών, ανέφεραν ότι έχουν μεθύσει τουλάχιστον τρεις φορές στη ζωή τους, ενώ σε ανάλογο ερώτημα περισσότεροι από τους μισούς εφήβους ηλικίας 15- 16 ετών (53,3%) και το 47,8% ηλικίας 17- 18 ετών απάντησαν ότι έχουν κάνει υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών.

ΤΩΡΑ: Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Μουρνιές Ιεράπετρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή, μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα, στην περιοχή Μουρνιές. 

Επιχειρούν 16 οχήματα με 36 πυροσβέστες και 14 άτομο πεζοπόρο.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση.

Εξέδιδε τη 19χρονη αδελφή του και εισέπραττε την αμοιβή!

Εξιχνιάστηκε στη Σάμο υπόθεση μαστροπείας σε βάρος μιας 19χρονης, η οποία εδώ και ένα χρόνο ζούσε τον εφιάλτη μέσα στο σπίτι της...

Η 19χρονη κατήγγειλε ότι κατά τον τελευταίο χρόνο ο 22χρονος αδερφός της την ανάγκαζε να συνευρίσκεται ερωτικά με διάφορα άτομα, κατόπιν ραντεβού τα οποία αυτός προκαθόριζε, έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία εισέπραττε ο ίδιος.

Πνίγηκε στον Μυλοπόταμο

Τέλος δεν έχουν οι πνιγμοί ηλικιωμένων στην Κρήτη καθώς ένας ακόμη ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα.

Πρόκειται για έναν 77 χρόνο που εντοπίστηκε νεκρός στην θαλάσσια περιοχή του Μυλοπόταμου στο Ρέθυμνο.

Η σορός διακομίστηκε στο τοπικό Γενικό Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Εισαγγελέα σε ΣΔΟΕ: Πού βρήκε τα 8 εκ. ευρώ ο Πανταλάκης της ΑΤΕ

Εντολή στο ΣΔΟΕ να διερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της «φοροδιαφυγής» και «παράνομων εσόδων», έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, μετά την αποκάλυψη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ότι διερευνάται καταγγελία πως ανώτατο στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας έβγαλε 8 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό.

Η εισαγγελική παραγγελία δεν αναφέρεται ονομαστικά, ωστόσο, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Real News, ο πρώην διοικητής της τράπεζας Θόδωρος Πανταλάκης γνωστοποίησε πως είναι δικά του τα χρήματα αυτά και ότι πρόκειται για νόμιμα χρήματα, δηλωμένα και φορολογημένα, που αποτελούν μέρος της οικογενειακής περιουσίας το ύψος της οποίας τα δικαιολογεί. Ο κ. Πανταλάκης πρόσθεσε πως η κίνηση του λογαριασμού αποδεικνύει ότι μετακινήθηκαν σε δόσεις και σκοπός της συναλλαγής ήταν η απόκτηση περιουσιακού στοιχείου στο εξωτερικό.
Ολα ξεκίνησαν όταν την περασμένη Παρασκευή, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπεραμύνθηκε της πώλησης της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, αποκάλυψε πως κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος της ΑΤΕ μετέφερε το τελευταίο διάστημα 10 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό.
Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στην τραπεζική αγορά και στα δημοσιογραφικά γραφεία που αναζητούσαν το εν λόγω υψηλόβαθμο στέλεχος. Οταν κυκλοφόρησαν φήμες πως πρόκειται για τον ίδιο τον πρόεδρο της ΑΤΕ, ο κ. Πανταλάκης έλυσε τη σιωπή του και προέβη σε δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό προκειμένου να υπερασπιστεί την πράξη του και να υπεραμυνθεί της νομιμότητας του ποσού.
«Πρόκειται για οκτώ εκατομμύρια Ευρώ. Είναι δικά μου και της οικογένειας μου. Είναι νόμιμα, δηλωμένα και φορολογημένα και αποτελούν μέρος της οικογενειακής περιουσίας το ύψος της οποίας τα δικαιολογεί» απάντησε ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ κ. Πανταλάκης με αφορμή την καταγγελία για ανώτατο στέλεχος της τράπεζας που έβαλε κεφάλαια ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό.
Το θέμα έκανε το γύρο και του διεθνούς Τύπου και έδειξε ενδιαφέρον η οικονομική εφημερίδα Financial Times, ο οποία, αναζητώντας τον κ. Πανταλάκη τον βρήκε στη βίλα του στην Πάρο. Η εφημερίδα στο άρθρο της κάνει λόγο για «πολιτικούς κραδασμούς που δημιουργούνται γύρω από τις προσωπικές επενδυτικές κινήσεις του πρώην διοικητή της ΑΤΕ Θεόδωρου Πανταλάκη, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση κεφαλαίων του στο εξωτερικό».
Όπως αναφέρουν οι F.T., στην Αθήνα ξέσπασε πολιτικό θέμα μετά την αποκάλυψη ότι επικεφαλής μεγάλης κρατικής τράπεζας παραδέχθηκε πως μετέφερε 8 εκατ. ευρώ από προσωπικό του λογαριασμό για να αγοράσει ακίνητο στο Λονδίνο μήνες πριν η ΑΤΕ οδηγηθεί σε πτώχευση.
Ο κ. Πανταλάκης από την Πάρο, με έμφαση αρνήθηκε οτιδήποτε μεμπτό, σημειώνοντας ότι δήλωσε την συναλλαγή στις αρχές του 2011 και πλήρωσε φόρο για το ποσό που μετέφερε.
«Είμαι σε διακοπές και δεν σκοπεύω να πω οτιδήποτε μέχρι να γυρίσω στην Αθήνα», είπε στους F.T. από την Πάρο όπου βρίσκεται.
Σύμφωνα με τους Financial Times, ο κ. Πανταλάκης αναμένεται να δώσει κατάθεση ενώπιον επιτροπής του κοινοβουλίου στο τέλος Αυγούστου, για τα τρία χρόνια της παραμονής του στο τιμόνι της τράπεζας.
Στο δημοσίευμα των Financial Times παρατίθενται δηλώσεις τραπεζικών στελεχών, που επισημαίνουν ότι
«ο Θεόδωρος Πανταλάκης έστειλε τα χρήματα του στο εξωτερικό νομίμως. Υπάρχει ηθικό ζήτημα, από τη στιγμή που ήταν επικεφαλής μιας μεγάλης κρατικής τράπεζας σε περίοδο χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης».
Πάντως, ακόμα και αν οι ισχυρισμοί Πανταλάκη είναι αληθείς πάλι εγείρεται ηθικό ζήτημα για τη μεταφορά στο εξωτερικό από μέρους του ενός τόσο μεγάλου ποσού.
«Την ίδια ώρα που άπαντες πασχίζουν για να πείσουν ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές, ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες, αλλά και ότι πρέπει να εμπιστευτούμε και να επενδύσουμε στην ελληνική οικονομία, επικεφαλής τράπεζας, και μάλιστα κρατικής, δηλαδή διορισμένος, βγάζει στο εξωτερικό 8 εκατ. ευρώ. Εστω και αν επρόκειτο να τα επενδύσει και όχι να τα διαφυλάξει σε τράπεζα του εξωτερικού υπό τον φόβο της χρεοκοπίας της χώρας, ποιο μήνυμα λαμβάνουν οι πολίτες και οι επιχειρηματίες για το πώς πρέπει να διαχειρίζονται τα δικά τους κεφάλαια;», διερωτώνται τραπεζικά στελέχη.
Ο Θόδωρος Πανταλάκης κατάγεται από το Ηράκλειο και έχει διατελέσει κορυφαίο στέλεχος σε διάφορες τράπεζες. Υπήρξε το Νο2 της Πειραιώς, πριν ο Γιώργος Παπανδρέου τον τοποθετήσει διοικητή στην ΑΤΕ, το 2009.
Από το 1980 έως το 1991 εργάστηκε στην ΕΤΕΒΑ και από το 1991 έως το 1996 στον Όμιλο Interamerican. Από το Μάρτιο του 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 κατείχε την θέση του υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ενώ συγχρόνως ήταν Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος ή μέλος ΔΣ δεκάδων εταιρειών,θυγατρικών της Εθνικής Τράπεζας. Υπήρξε επίσης Αντιπρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Πρόεδρος του Αποθετηρίου Αξιών Αθηνών, κ.ά.
Τον Μάιο του 2004 έγινε Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ τον Ιανουάριο του 2009 ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου Δ.Σ. & Αναπληρωτή CEO της Τράπεζας.
Είναι επίσης Πρόεδρος Δ.Σ. της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ, της Πειραιώς Real Estate, της Ευρωπαϊκής Πίστης ΑΕΓΑ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Την περίοδο 1985-1988 ήταν διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας Θεόδωρου Καρατζά (μετέπειτα Προέδρου της Εθνικής).
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα με τις καταθέσεις του κ. Πανταλάκη στο εξωτερικό ήταν γνωστό εδώ και 2,5 μήνες και ότι για τις συναλλαγές χρησιμοποιήθηκαν η HSBC και η Citibank Ελλάδος για να μεταφερθούν τα χρήματα στο εξωτερικό. Ας σημειωθεί ότι η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων είναι θεσμικά κατοχυρωμένη και ο κ. Πανταλάκης όπως και κάθε Ελληνας έχουν δικαίωμα να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα προέρχονται από χρηματιστηριακά κέρδη - οπότε ανακύπτει ζήτημα χρήσης εσωτερικής πληροφόρησης, δεδομένου ότι ο κ. Πανταλάκης διετέλεσε υποδιοικητής της Εθνικής επί σειρά ετών και μάλιστα την περίοδο της χρηματιστηριακής ανόδου του 1999.
Η ηλεκτρονική σελίδα του CNBC γράφει ότι στην Αθήνα έχει ξεσπάσει πολιτική «αναταραχή», μετά από την παραδοχή του κ. Πανταλάκη ότι μετέφερε 8 εκατ. ευρώ από προσωπικό λογαριασμό του - για να αγοράσει μια κατοικία στο Λονδίνο, όπως ισχυρίζεται - λίγους μήνες πριν η τράπεζα οδηγηθεί σε κατάρρευση.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ATEbank επιμένει ότι δεν έκανε κάτι κακό και αφήνει το θέμα να «ξεφουσκώσει».
Η παρέμβαση βουλευτών της Χρυσής Αυγής ήταν αυτή που έφερε στο φως το όνομα του τέως διοικητή της ΑΤΕ κ. Πανταλάκη που μετέφερε 8 εκατομμύρια ευρώ στο Λονδίνο.
Σε ανακοίνωσή της σήμερα η Χρυσή Αυγή καταγγέλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αναδεικνύει το θέμα Πανταλάκη και αναφέρει :
«Μούγκα για το σκάνδαλο από τους άλλοτε λαλίστατους εκπροσώπους του Σύριζα. Φαίνεται πως ο άνθρωπος είχε βγάλει έξω τα λεφτά για να πάρουν αέρα! Δυστυχώς το ελλαδικό πολιτικό σύστημα και τα κυρίαρχα σε αυτό κόμματα έχουν μετατραπεί σε ανδρείκελα των τραπεζιτών και όλοι τους ζουν πλουσιοπάροχα εις βάρος του ελληνικού λαού».
Στη συνέχεια η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής παραθέτει τα πρακτικά της Επιτροπής όταν κάνει την παρέμβασή του ο βουλευτής του κόμματος :
«Απόσπασμα από τα πρακτικά της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων
ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Πρώτον, θα ήθελα μια συγκεκριμένη και όχι γενικόλογη απάντηση για το τι θα γίνει με τα δάνεια των κομμάτων. Έχουν γίνει μεγάλες συζητήσεις και τώρα μέσα σε αυτές τις αλλαγές, οι οποίες γίνονται, μιλάμε για 200 εκατομμύρια ευρώ. ΓιΆ αυτό, θα θέλαμε απολύτως συγκεκριμένη απάντηση. Η δεύτερη ερώτηση, στην οποία θα ήθελα επίσης μια πολύ συγκεκριμένη απάντηση, είναι η εξής. Τι θα γίνει με τα δάνεια των αγροτών; Η Χρυσή Αυγή κάνει μια πρόταση, η οποία είναι και πάγια θέση της, για διαγραφή των αγροτικών χρεών. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν με επιτυχία. Τρίτη ερώτηση που έκαναν όλοι όσοι μίλησαν πριν από εμένα, σχετικά με την τύχη των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα και στις θυγατρικές της. Μπορεί να λέτε ότι εξασφαλίζεται η εργασία τους, αλλά όπως γνωρίζουμε, είμαστε κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της τρόικα και μονιμότητα δεν υπάρχει πλέον ούτε στο δημόσιο τομέα, οπότε θα θέλαμε να γίνεται πιο συγκεκριμένοι για το πώς θα εξασφαλισθούν οι θέσεις τους.
Και μία τελευταία ερώτηση: Υπάρχει μέλος του ΔΣ της παλιάς Αγροτικής Τράπεζας που μετέφερε από το προσωπικό του λογαριασμό 8 εκατ.ευρώ στο εξωτερικό.
Απάντηση Γεώργιου Προβόπουλου
Ο κ. Παναγιώταρος έθεσε στην ουσία τα θέματα των κομμάτων. Τα δάνεια των κομμάτων από τη στιγμή που είναι δάνεια, τα οποία μέχρι στιγμής εξυπηρετούνται, δεν είχαμε κανέναν λόγο να τα βγάλουμε απέξω και καλώς πήγαν εκεί που πήγαν, στην καινούργια τράπεζα. Για τα δάνεια των αγροτών, την τύχη των εργαζομένων και τα λοιπά έχουν λεχθεί αρκετά πράγματα. Θέσατε ένα θέμα εάν μέλος Δ.Σ. έβγαλε 8 εκατομμύρια. Η Τράπεζα της Ελλάδος δέχθηκε κάποιες καταγγελίες, ότι πολύ υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας αυτής είχε βγάλει στο εξωτερικό περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Εκανε ελέγχους, λυπάμαι, που για λόγους νομοθεσίας, δεν μπορώ να πω τα ευρήματα, αλλά μπορώ να σας βεβαιώσω ότι τα ευρήματα αυτά έχουν σταλεί στις αρμόδιες αρχές».

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Συνδυάζουμε δρομολόγια τρένων με πλοίων

Oι ταξιδιώτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν τρένο και κυρίως εκείνοι που αναχωρούν από τη Βόρεια Ελλάδα με προορισμό την Αθήνα θα έχουν την δυνατότητα να συνδυάσουν δρομολόγια τρένου και πλοίων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει τους επιβάτες της ότι κατά την θερινή περίοδο θα μπορούν από τον σταθμό του Πειραιά να συνδυάσουν τα δρομολόγια των τρένων με αυτά των πλοίων, τα οποία αναχωρούν με προορισμό τη Κρήτη, τη Χίο και τη Μυτιλήνη. Ο σταθμός βρίσκεται απέναντι από τη πύλη Ε5 όπου βρίσκεται και η αφετηρία λεωφορείων του ΟΛΠ.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr .

Πέθανε ο Λευτέρης Βερυβάκης

Δίπλα στη θάλασσα που τόσο αγαπούσε, “έσβησε” σήμερα αφήνοντας την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 77 ετών, ένας από τους πιο μάχιμους πολιτικούς των τελευταίων δεκαετιών, ο Λευτέρης Βερυβάκης.
Στο πλαίσιο των διακοπών του στο Μπαλί Ρεθύμνου, ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, χανιώτικης καταγωγής, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Άμεσα του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά καθοδόν προς το νοσοκομείο Ρεθύμνου έφυγε από τη ζωή, μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Πληροφορίες θέλουν, ο επί χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να υπέστη καρδιακή προσβολή.
 Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Σπούδασε Πολιτικές - Οικονομικές Επιστήμες και Νομικά και μιλούσε Αγγλικά - Γαλλικά. Ήταν παντρεμένος με την Λίλα Χριστοφορίδου.

Στην πολιτική ακολούθησε τον Γ. Παπανδρέου από το 1954. Διετέλεσε Αρχηγός της Δημοκρατικής Νεολαίας του Γ. Παπανδρέου το 1964 (ΟΝΕΚ-ΕΔΗΝ). Διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Νέων Επιστημόνων και Διανοούμενων 1965-1966 και Γενικός Γραμματέας των Δημοκρατικών Συνδέσμων (1966-1967). Κατά τη Δικτατορία (1967-1974) συνελήφθη στις 11 Ιουνίου 1967 με την πρώτη Αντιδικτατορική Οργάνωση, το Εθνικό Κίνημα Δημοκρατικής Αντίστασης (ΕΚΔΑ). Τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 1967 ανακρίθηκε και βασανίστηκε στο κρατητήριο της Ασφάλειας Προαστίων. Στις 21 Αυγούστου 1967 καταδικάστηκε για πρώτη φορά από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών, σε 13 χρόνια φυλάκιση. Κρατήθηκε στις Φυλακές Αβέρωφ και Αίγινας. Αμνηστεύτηκε τον Δεκέμβρη του 1967, που βγήκε από τις φυλακές.
Όμως, ξανασυνελήφθη λίγο αργότερα τον Αύγουστο του 1968 για την ΑΠΟΠΕΙΡΑ κατά του Δικτάτορα.

Το Μάρτιο του 1969 κατέθεσε στην Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που ερευνούσε την Ελληνική Υπόθεση για τα βασανιστήρια της Δικτατορίας.

Συνελήφθη ξανά μετά την ΑΠΟΠΕΙΡΑ κατά του Δικτάτορα Παπαδόπουλου, τον Αύγουστο του 1968. Ανακρίθηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας του ΕΑΤ-ΕΣΑ, του ΚΕΣΑ και του Στρατοπέδου του Διονύσου. Παραπέμφθηκε σε δίκη για την ΑΠΟΠΕΙΡΑ και την οργάνωση που τη σχεδίασε. Στη Δίκη που έγινε στο Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών από τις 4 έως τις 19 του Νοέμβρη 1968, ο Βασ. Επίτροπος του Δικτατορικού Καθεστώτος, Λιάπης, τον χαρακτήρισε "επικίνδυνη προσωπικότητα" για το καθεστώς και ζήτησε γι' αυτόν και τον Α. Παναγούλη της Καταδίκη τους σε ΘΑΝΑΤΟ. Το Έκτακτο Στρατοδικείο τον καταδίκασε για δεύτερη φορά σε ΙΣΟΒΙΟ κάθειρξη, σαν αρχηγό της Συνομωσίας. Παρέμεινε στις φυλακές έξι σχεδόν χρόνια. Κρατήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, Αίγινας, Κέρκυρας, Επταπυργίου και Τρικάλων. Αποφυλακίστηκε με την Αμνηστία του Αυγούστου 1973.
 Προδικτατορικά μαζί με άλλους, συγκρότησαν τους Δημοκρατικούς Συνδέσμους για την προετοιμασία της Κίνησης του Α. Παπανδρέου και κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας συμμετείχε στην Αντίσταση τόσο από το ΠΑΚ, όσο και από την Οργάνωση που προετοίμασε την Απόπειρα κατά του Παπαδόπουλου. Κατά την Μεταπολίτευση αποτέλεσε μέλος του ΠΑΣΟΚ και συμμετείχε ως υποψήφιος Βουλευτής της Β' Αθήνας στις Εκλογές του 1974.

Το 1974 στις πρώτες Βουλευτικές Εκλογές μετά την Δικτατορία, υπήρξε υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Β' Περιφέρεια Αθήνας και το 1977 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής. Από τότε εκλέγεται συνεχώς Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β' Περιφέρεια Αθηνών. Διετέλεσε Γραμματέας, Εισηγητής και Μέλος στους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ των Υπουργείων Εργασίας, Παιδείας και Εξωτερικών. Διετέλεσε επανειλημμένα μόνιμος εκπρόσωπος της Ελληνικής Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Ένωση. Έχει διατελέσει Υπουργός των εξής Υπουργείων:

Οκτώβριος 1981: Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων στην πρώτη Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Ιούνιος 1982 - Σεπτέμβριος 1984: Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Σεπτέμβριος 1984 - Ιούνιος 1985: Υπουργείο Ενέργειας & Φυσικών Πόρων
Ιούνιος 1985 - Απρίλιος 1986: Υπουργείο Βιομηχανίας, Ενέργειας & Τεχνολογίας
Φεβρουάριος 1987 - Σεπτέμβριος 1987: Υπουργείο Δικαιοσύνης

Στην Βουλή, που προέκυψε από τις Εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 1989, ήταν Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και επικεφαλής του ΚΤΕ Υπουργείου Προεδρίας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από το 1993 έως το 1996. Υπήρξε μέλος πολλών Εξεταστικών και ανακριτικών Επιτροπών. Συμμετείχε σε πάμπολλες εκπροσωπήσεις της Ελληνικής Βουλής και της Χώρας μας σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς (ΟΗΕ - ΕΕ - Συμβούλιο Ευρώπης, ΝΑΤΟ, ΔΕΕ).

Κατασχέσεις προϊόντων από τη δημοτική αστυνομία Μαλεβιζίου

Με αμείωτους ρυθμούς, συνεχίζονται οι κατασχέσεις προϊόντων παραεμπορίου από τη δημοτική αστυνομία Μαλεβιζίου.

Ρολόγια, βραχιόλια, τσάντες, διακοσμητικά, CD και DVD, είναι μερικά μόνο από τα δεκάδες είδη που οι παράνομοι μικροπωλητές προσπαθούν να προωθήσουν σε καταναλωτές. Τα στελέχη της υπηρεσίας πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους, κατάσχουν τα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης προϊόντα, τα οποία μετά την προβλεπόμενη διαδικασία, καταστρέφονται.

Φυτεία 315 δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε στο Ρέθυμνο

Φυτεία 315 δενδρυλλίων κάνναβης εντόπισαν την Κυριακή το απόγευμα οι αστυνομικές αρχές στην Καρωτή Ρεθύμνου.

Η φυτεία εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε δύσβατη περιοχή. 
 
Οι αρχές διενεργούν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

"Θαύμα" για άνεργο Δανειολήπτη η απόφαση Δικαστηρίου

Στην ευχάριστη θέση βρίσκεται σήμερα, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, να ανακοινώσει την  πλήρη δικαίωση δανειολήπτη  μέλος της, ο οποίος την εμπιστεύτηκε πλήρως,  ακολούθησε τις οδηγίες της ,βήμα προς βήμα και σήμερα νοιώθει την ζητούμενη ανακούφιση , την απαλλαγή από την πίεση των δανειστριών Τραπεζών και των συνεργατών αυτών (εισπρακτικές) καθώς  ακόμα και στο δικαστήριο  με τις προτάσεις τους αρνήθηκαν την αίτηση,  προτείνοντας , την ένσταση της καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος, προβάλλοντας ακόμα  το αιτιολογικό ότι ο δανειολήπτης είχε περιουσία την οποία θα  μπορούσε  να εκποιήσει και τα καταβάλλει τα χρέη του στους δανειστές του.Όμως, παραταύτα  ο δανειολήπτης σήμερα νοιώθει ελεύθερος και δικαιωμένος να βροντοφωνάξει το "θαύμα" που βιώνει,  τόσο από τον ευεργετικό Νόμο (Ν.3869/2010) όσο και από τους φορείς υλοποίησης αυτού.

 Συγκεκριμένα:Σύμφωνα με την υπαρ.202/2012  "θαρραλέα" απόφαση  του Ειρηνοδικείου Χανίων,  πρόκειται για δανειολήπτη άνεργο, οικογενειάρχη, με περιουσιακά στοιχεία(αρκετά αγροτεμάχια) ,έχοντας την συγκυριότητα το 25% επί  αυτών ,τα οποία το δικαστήριο έκρινε ότι δεν κρίνονται πρόσφορα για εκποίηση, καθώς δεν θα προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον ,αλλά ούτε εκποιώντας τα θα αποφέρουν κάποιο αξιόλογο τίμημα,  για ικανοποίηση των πιστωτών του. Επίσης ο δανειολήπτης είναι κύριος ενός Ι.Χ.Ε  αυτοκινήτου, μάρκας :MERCEDES, T;YPOY 202018,.799 ¨κ.ε το οποίο κυκλοφόρησε το πρώτον το 1997 και του οποίου η εμπορική αξία εκτιμάται σε 4.700 Ευρώ.  Ο εν λόγω δανειολήπτης ,  είχε χρέος σε τέσσερις Τράπεζες,  από πιστωτικές και καταναλωτικά δάνεια,συνολικού ύψους  χρέους ,73.233,52 Ευρώ , αλλά με προφανή και αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής αυτών .Το Δικαστήριο  αποφάσισε να  "κουρέψει" το χρέος , κατά τα 72.682,48 δηλ. να κάνει  "κούρεμα" κατά 92,46% καλούμενος ο δανειολήπτης, να πληρώσει για τέσσερα χρόνια,  προς όλες τις Τράπεζες το  συνολικό ποσό των 551.04 Ευρώ ,με μηνιαία  δόση 11,48 Ευρώ διανεμόμενο αναλογικά.
  Τέλος, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων , εκφράζει αφενός τα ευχαριστήρια σε όλους τους συνεργάτες της ,που βοήθησαν σαυτό το αποτέλεσμα, ιδιαίτερα στους δικαστές της Κρήτης, που με συμπάθεια και ανοιχτά μυαλά στέκονται δίπλα στα "πολύπαθα" υπερχρεωμένα νοικοκυριά.-

                         
                                         Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

-                                                                                                                   Ιωάννα Μελάκη

Η Βιάννος φωνάζει: «Μη μας ξεχνάτε»

Μία εβδομάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας, το Flashnews επιστρέφει στη Βιάννο, κάνοντας πράξη αυτό που ζητούν όλοι οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς. Να μην ξεχαστεί  η καταστροφή και να δοθούν το γρηγορότερο δυνατό γενναίες αποζημιώσεις.

Η εικόνα της περιοχής είναι πια απογοητευτική και η απόγνωση στα μάτια των ανθρώπων δεν αφήνει περιθώρια για πολλά λόγια.

Ειδικά όσοι έχασαν ζώα και καλλιέργειες, δεν κρύβουν την οργή τους για ένα κράτος που τους άφησε στην τύχη τους την ώρα της καταστροφής. Εκφράζουν τον φόβο τους ότι και τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας σβήνουν θα συμβεί το ίδιο και ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια.

Με 10 αιτήματα ο δήμαρχος στην Αθήνα

Συναντήσαμε τον δήμαρχο Βιάννου κ.Παύλο Μπαριτάκη λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα προκειμένου να μεταφέρει τα 10 αγωνιώδη αιτήματα της περιοχής του προς τους τρεις συναρμόδιους υπουργούς εσωτερικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος θα ζητήσει:

1. Να κηρυχθεί η Βιάννος πυρόπληκτη περιοχή.

2. Να γίνει ρύθμιση χρεών του Δήμου Βιάννου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

3. Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στις υποδομές της περιοχής.

4. Να υλοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

5. Να εκπονηθεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.

6. Να αυξηθεί η χρηματοδότηση της πυροπροστασίας στο δήμο Βιάννου.

7. Να ενισχυθεί το τοπικό πυροσβεστικό κλιμάκιο και δασοφυλακείο.

8. Να ενισχυθεί το προσωπικό του Α.Τ Βιάννου και να προχωρήσει η μετεγκατάστασή του στο κτήριο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος.

9. Να επιχορηγηθεί ο Δήμος για την προμήθεια πυροσβεστικού οχήματος.

10. Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή της καταστροφής στο ζωικό-φυτικό κεφάλαιο, όπως και σε κτήρια.

«Δεν μας βοήθησε κανείς»

Αποκαλυπτική είναι η εικόνα και στην παραλία του Κερατόκαμπου. Οι εκπρόσωποι του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου λένε πως η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη και τονίζουν πως μόνο από τύχη δεν κάηκε ακόμα και η πινακοθήκη που με τόσο κόπο είχε φτιάξει ο αείμνηστος Σάββας Πετράκης.

Ο γιος του Γιάννης ήταν εκεί την ώρα της φωτιάς και πάσχιζε και ο ίδιος να προστατεύσει από τη μανία της φωτιάς τη σπουδαιότερη εστία πολιτισμού που έχει ο τόπος.

«Δε μας βοήθησε κανείς. Ήρθαν πολύ αργά τα αεροπλάνα ενώ το ελικόπτερο μετά τις πρώτες ρίψεις εξαφανίστηκε αφήνοντας τον τόπο στην τύχη του» λέει ο ίδιος και τονίζει πως η φωτιά έσβησε μόνο όταν έφτασε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις απο το χωριό Μάρθα, απ'όπου ξεκίνησε η φωτιά, μέχρι και τον Κερατόκαμπο, έγιναν στάχτη καλλιέργειες (κυρίως ελιάς), χορτολιβαδική και δασική βλάστηση, σε έκταση 45.000 στρεμμάτων, ενώ μεγάλες καταστροφές υπέστησαν και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Flashnews.gr/Μάριος Διονέλλης

Νέα έργα σε Ζαρό και Γαλιά

Ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή του Ζαρού μπήκε στο δρόμο της υλοποίησης με την υπογραφή της σύμβασης της Δημάρχου Φαιστού κ. Μαρίας Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη με τον ανάδοχο του έργου του βιολογικού καθαρισμού του Ζαρού.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 572.072,37 Ευρώ με κύρια λειτουργία την επεξεργασία των υγρών αποβλήτων η οποία θα γίνεται με συστήματα ήπιας μορφής.

Ο αντιδήμαρχος κ. Νικολιδάκης Γρηγόρης κατά την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης δήλωσε «Από την αρχή της θητείας μας στεκόμαστε δίπλα στα προβλήματα και την επίλυση τους, τα οποία έχουν αναπτυξιακή μορφή και οικολογική συνείδηση.

Για το λόγο αυτό, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πρόβλημα επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων της Δημοτικής Ενότητας Ζαρού. Έτσι λοιπόν επετεύχθη η ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο ΕΠΠΕΡΑΑ για χρηματοδότηση.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση και πιστεύουμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει λυθεί ολόκληρο το πρόβλημα των υγρών αποβλήτων της Δημοτικής Ενότητας Ζαρού.»

Στη συνέχεια στο γραφείο της Δημάρχου Φαιστού κ. Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Δ.Δ. Γαλιάς μεταξύ του Δήμου Φαιστού και του ανάδοχου κατασκευαστή.

Η κατασκευή περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και βοηθητικών χώρων υπόγειο με προϋπολογισμό έργου 330.829,51 Ευρώ και είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΠΔΕ. Με την κίνηση αυτή ο Δήμος Φαιστού βάζει τις βάσεις για την υλοποίηση ενός έργου πνοής για την περιοχή που θα εξυπηρετεί τους δημότες προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε καθημερινή βάση.

Ο Δήμος Φαιστού δείχνει έμπρακτα το κοινωνικό του πρόσωπο υλοποιώντας έργα και υποδομές που σχετίζονται με την Παιδεία και τη Δια Βίου Μάθηση. Η κατασκευή του έργου αυτού έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από δράσεις και προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης που υλοποιούνται από το Δήμο Φαιστού και στόχο έχουν την κατάρτιση και την ενημέρωση των πολιτών.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη συνάντηση για την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία η Δήμαρχος Φαιστού δήλωσε: « Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση κατασκευής του βρεφονηπιακού σταθμού στη Γαλιά, ένα έργο που εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα ανάπτυξης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών».


neakriti.gr

Δήμοι: Μετά τους μισθούς τέλος και σε κοινωνικές δομές

Τον κίνδυνο, μετά την αδυναμία καταβολής μισθών, οι δήμοι να μην είναι σε θέση να λειτουργήσουν τις στοιχειώδεις κοινωνικές δομές... (παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, σχολεία, ΚΗΦΗ, πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», κοινωνικά παντοπωλεία, Κέντρα Αλληλεγγύης φτωχών και άστεγων, παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων κ.λπ.) πρόκειται να αναδείξει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το αμέσως επόμενο διάστημα η ΚΕΔΕ.

Η απόφαση να επικεντρωθεί σε αυτό το σημείο, αλλά και να επισπευστεί η ενημερωτική καμπάνια της Κεντρικής Ένωσης Δήμων που είχε ήδη αποφασισtεί ελήφθη μετά και τη δραματική μείωση των ΚΑΠ των επόμενων μηνών που μέχρι το τέλος του χρόνου -σύμφωνα και με τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος Κώστας Ασκούνης στην κοινή συνεδρίαση δ.σ. ΚΕΔΕ και ΠΕΔαρχών- θα φτάσει τα... 70 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή, οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι θα είναι μειωμένοι σχεδόν κατά το ήμισυ (ή και πλέον) σε σχέση με τα περίπου: 133 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Μαρτίου, 150 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Απριλίου, 133 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Μαΐου, 135 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Ιουνίου, 168 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Ιουλίου, και φυσικά έναντι της... αναμενόμενης «έκρηξης» λουκέτων-ΚΑΠ Αυγούστου, ύψους 96 εκατ. ευρώ. Το «χορό» των συσκέψεων αρχίζει σήμερα η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η ΚΕΔΕ πραγματοποιεί έκτακτο συνέδριο στις 30 Αυγούστου στην Αθήνα, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Το πρώτο χτύπημα, στους παιδικούς

Το πρώτο πλήγμα στην κατάρρευση των κοινωνικών δομών δέχθηκαν ήδη οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς -σύμφωνα και με τον πίνακα της ΕΕΤΑΑ για την ένταξη παιδιών στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», 53.000 παιδιά δε θα γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς (επί συνόλου 96.151 αιτήσεων μητέρων). Για το σύνολο των παιδιών, οι δομές «χρειάζονται» 250 εκατ. ευρώ, αλλά στη διάθεση των φορέων υπάρχουν μόνον τα μισά, ήτοι τα 125 εκατ. ευρώ.

Η ΚΕΔΕ ήδη ζητεί το σύνολο των χρημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει κοινωνική έκρηξη από τον επόμενο μήνα, με δεδομένο πως η αύξηση στις αιτήσεις παρατηρήθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει την «τσέπη» της ελληνικής οικογένειας, αλλά -σύμφωνα με τις πληροφορίες- το υπουργείο Εσωτερικών τηρεί σιγή ιχθύος, παρά το ότι το ζήτημα έθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης την περασμένη Παρασκευή στον υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Έλεγχοι για συντάξεις και επιδόματα "μαϊμού"

Σε εξονυχιστικούς ελέγχους για τον εντοπισμό των συνταξιούχων-μαϊμού και των παράνομων επιδομάτων θα προχωρήσει... το υπουργείο Εργασίας μετά την ολοκλήρωση της απογραφής, στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ θα δώσει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους λαμβάνουν παράνομες συντάξεις.

Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, σχεδιάζει να προωθήσει εντός του προσεχούς διμήνου στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει σε όσους λαμβάνουν παρανόμως συντάξεις μια τελευταία ευκαιρία να το δηλώσουν και «να πέσουν στα μαλακά».

Μετά την ολοκλήρωση της νέας απογραφής συνταξιούχων του ΙΚΑ στις 28 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει μπαράζ διασταυρώσεων στοιχείων και το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές, θα κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την καταβολή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών. Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας θα συζητήσει σήμερα τα θέματα αυτά σε συνάντηση με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρόδη.

Ο κ. Βρούτσης έχει ξεκαθαρίσει ότι τα Ταμεία δεν θα χορηγούν πλέον καμία ασφαλιστική παροχή σε συνταξιούχους χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, ώστε να διευκολυνθούν οι έλεγχοι και επιπλέον να αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις συνταξιούχων που συστηματικά παραλείπουν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση ή δηλώνουν εισοδήματα πολύ χαμηλότερα των πραγματικών.

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να λειτουργεί ένα ενοποιημένο σύστημα παροχών όλων των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να εντοπίζουν με ευκολία κρούσματα φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής και παράνομης είσπραξης συντάξεων και επιδομάτων.

Αποκτήστε το βλέμμα της γάτας μόνο με ένα μολύβι ματιών!

Τονίστε τα μάτια σας δημιουργώντας το βλέμμα της γάτας μόνο με ένα μολύβι ματιών.

Συμβουλές δίνει στο life2day.gr η Έλενα Δερμεντζόγλου -καθηγήτρια μακιγιάζ – body painter.

Είναι μία εύκολη λύση για γρήγορο άλλα ταυτόχρονα εντυπωσιακό βλέμμα στις βραδυνές εξόδους.

Οι μελαχρινές γυναίκες προτιμήστε μαύρη απόχρωση μολυβιού ένω οι ξανθές δοκιμάστε το καφέ για μαλακό αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε μια έντονη γραμμή στο πάνω βλέφαρο με ανοδική φορά στο τελείωμα. Προσθέστε αρκετή μάσκαρα και συνδυάστε ένα ζουμερό lip-gloss σε συνδυασμό με ένα απαλό ρουζ στα μάγουλα για να δώσετε φρεσκάδα και υγειά.

Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για την φωτιά στην Βιάννο

Ελεύθεροι αφέθησαν μετά την απολογία τους, οι δύο κατηγορούμενοι για την πυρκαγιά στην Βιάννο Ηρακλείου. Συγκεκριμένα... ο 32χρονος κτηνοτρόφος αφέθη ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα, ενώ ο Πακιστανός τον οποίο απασχολούσε ο κτηνοτρόφος αφέθη ελέυθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εμπρησμό κατά συναυτουργία, από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή.

Τόσο ο 32χρονος όσο και ο εργάτης του, πάντως, αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Αιτιολόγησαν την παρουσία τους στα σημεία όπου εθεάθησαν, απο το πλήρωμα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, λέγοντας ότι ο κτηνοτρόφος διατηρεί κοπάδι στην περιοχή και είχαν πάει να δουν τί γίνεται, ανησυχώντας για τα ζώα.
flashnews.gr

«Μπούκαρε» στο δημαρχείο με μαχαίρι στο χέρι


Νεαρός άντρας, με μαχαίρι στο χέρι, μπήκε σήμερα νωρίς το πρωί στο Δημαρχείο του Βόλου, φτάνοντας στην γραμματεία του Δημάρχου, Πάνου Σκοτινιώτη.

Ο νεαρός δεν μίλησε, ούτε και απείλησε καμία από τις κοπέλες του γραφείου, έμεινε για λίγο και έφυγε, χωρίς να προκαλέσει την παραμικρή ζημιά.

Αμέσως ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία έφτασε στο σημείο όταν ο άντρας είχε ήδη φύγει.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο Δημαρχείο, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε περάσει από το Δημαρχείο και την προηγούμενη εβδομάδα ζητώντας δουλειά.

Έκλεψαν τάματα από τον Αγ. Ελευθέριο Νέας Αλικαρνασσού

Τα τάματα από την εικόνα του Αγίου Ελευθερίου στον φερώνυμο ναό της Νέας Αλικαρνασσού έκλεψαν άγνωστοι δράστες το διάστημα 4 με 5 Αυγούστου.

 Οι δράστες μπήκαν στο ναό παραβιάζοντας την πόρτα.  Η αξία των ταμάτων εκτιμάται στα 1.500 ευρώ. Στα 1.000 ευρώ το ύψος των φθορών που προκάλεσαν.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

 neakriti.gr

Επισκοπή: Σοβαρά 22χρονος μετά από τροχαίο

Σοβαρά τραυματίστηκε 22χρονος  σε τροχαίο στην Επισκοπή του Δήμου Χερσονήσου όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έφυγε από την πορεία του.

 

Τα αίτια του ατυχήματος ερευνά το αστυνομικό τμήμα της περιφέρειας. 

Τι πρόδωσε τον 21χρονο που επιτέθηκε στην 15χρονη Μυρτώ στην Πάρο

Στη Σύρο απολογείται αύριο ο 21χρονος Πακιστανός που ομολόγησε με λεπτομέρειες την επίθεση κατά της 15χρονης Μυρτούς στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου. Σε βάρος του ασκήθηκε χθες το βράδυ ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, για βιασμό, και ληστεία με ιδιαίτερα σκληρότητα κατά προσώπου.

Οπως αποκαλύφθηκε από τη έρευνα των αστυνομικών οι οποίοι τον συνέλαβαν μαζί με δύο ομοεθνείς του στην Αθήνα, σε διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα, ο φερόμενος ως δράστης είχε επικοινωνήσει ήδη με την πρεσβεία του για να επιστρέψει στο Πακιστάν, εκμεταλλευόμενος στα προγράμματα επαναπατρισμού της Ε.Ε. Υπολόγιζε επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, να εισπράξει χρήματα που δίνονται από τα κοινοτικά κονδύλια για τον επαναπατρισμό λαθρομεταναστών.

Η ομολογία

«Ηθελα να της κλέψω το κινητό. Όταν άρχισε να φωνάζει, θόλωσα. Άρχισα να τη χτυπάω στα βράχια. Και μετά έγινε ό,τι έγινε. Μέχρι τότε δεν είχα σκεφτεί να κάνω κάτι άλλο στην κοπέλα. Μόνο το κινητό της ήθελα να πάρω», φέρεται να είπε στην απολογία του ο 21χρονος Πακιστανός.

Το λάθος

Τις πρώτες μέρες, όταν υπήρχε η αίσθηση πως η Μυρτώ έπεσε και χτύπησε στα βράχια, ο νεαρός Πακιστανός παρέμεινε στην Πάρο. Σύμφωνα μάλιστα με την Espresso, έπαιρνε μέρος στις συζητήσεις για την υπόθεση. Οταν όμως οι αστυνομικοί άρχισαν να πάρουν γενετικό υλικό και να κάνουν έρευνες, ήρθε ο πανικός!

Και αποφάσισε να φύγει από το νησί. Βρήκε την ευκαιρία όταν έμαθε ότι επρόκειτο να φύγουν και δυο συμπατριώτες του. Για να μη δώσει στόχο, είπε σε όλους και κυρίως στον εργοδότη του πως είχε οικογενειακό πρόβλημα και έπρεπε να επιστρέψει στο Πακιστάν.

Μόνο που έκανε το λάθος και δήλωσε ψεύτικο όνομα στο πρακτορείο όπου έβγαλε εισιτήριο για Πειραιά. Οι συμπατριώτες του έδωσαν τα αληθινά τους στοιχεία. Και όταν οι αστυνομικοί πήραν στα χέρια τους τη λίστα με τους αλλοδαπούς που έφυγαν από το νησί λίγο μετά την επίθεση στη 15χρονη, κατάλαβαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Δωρεάν μαστογραφία στο δήμο Χερσονήσου από την Τετάρτη

Δωρεάν μαστογραφίες θα πραγματοποιήσει ο δήμος Χερσονήσου με τη βοήθεια της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης. Οι μαστογραφίες θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη 8 μέχρι και την Δευτέρα 20 Αυγούστου, από τις 9 το πρωί έως τις 13.00 μετά το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα:

- Τετάρτη 8, Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Αυγούστου θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου στις Γούρνες,

- Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Αυγούστου θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος Δ.Ε. Χερσονήσου στο Λιμ. Χερσονήσου,

- Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17 Αυγούστου θα βρίσκεται έξω από το Γυμνάσιο-Λύκειο Μαλίων (στην είσοδο των Μαλίων) και

- Δευτέρα 20 Αυγούστου θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ελαιουργείου Επισκοπής.

Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 18-20 μαστογραφίες ανά ημέρα.

Όσες γυναίκες ηλικίας 40-70 ετών επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή,

μπορούν να δώσουν τα στοιχεία τους στα εξής τηλέφωνα:

- Για την Δημοτική Ενότητα Χερσονήσου: 28973-40034

- Για την Δημοτική Ενότητα Μαλίων: 28970-22014 , 28970-31968

- Για την Δημοτική Ενότητα Επισκοπής: 2813-400714

- Για την Δημοτική Ενότητα Γουβών: 28970-41789 .

Έχουν προτεραιότητα οι γυναίκες που δεν έχουν ποτέ υποβληθεί σε μαστογραφία.

Οι γυναίκες που έχουν προηγούμενες εξετάσεις που αφορούν το μαστό πρέπει να τις κρατούν μαζί τους κατά την εξέταση.

Εξαιρούνται οι γυναίκες που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή ή μαστεκτομή πριν την πάροδο 10 ετών και γυναίκες που έκαναν μαστογραφία τον τελευταίο χρόνο. Η δήλωση συμμετοχής είναι ατομική. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την ημέρα προσέλευσης.
 
 cretalive.gr

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Τύλισσο

Υπό έλεγχο έχει τεθεί πυρκαγιά που ξέσπασε στις 05.55 το πρωί, σε αγροτική περιοχή στην Τύλισσο του δήμυο Μαλεβιζίου, κοντά στο φαράγγι.

Στο σημείο επιχειρούν δύο πυροσβεστικά οχήματα με 6 άνδρες.

Η φωτιά έχει κάψει 4 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Στα κρατητήρια αστυνομικός και ντιλιβεράς επειδή χτύπησαν το "δράκο'"

Στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος της Σύρου και πάντως όχι στο ίδιο κελί, κρατήθηκαν τη νύχτα ένας ειδικός φρουρός, ο ... σκοπός των κρατητηρίων κι ένας ντελιβεράς, οι οποίοι κατηγορήθηκαν από τον 21χρονο δράκο της Πάρου πως τον χτύπησαν. 
Σύμφωνα πληροφορίες που δημοσιεύει το bloko.gr, ο αξιωματικός υπηρεσίας του τμήματος Ασφαλείας σχημάτισε δικογραφία μετά την καταγγελία, οδήγησε σε χώρο κράτησης τους δύο καταγγελόμενους και τώρα, αναμένεται με το καράβι της γραμμής ιατροδικαστής από την Αθήνα ώστε να εξετάσει τον κατηγορούμενο για την φρικιαστική κακοποίηση της 15χρονης Μυρτώς και ν' αποφανθεί εάν έχει πέσει θύμα κακοποίησης και αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Πάντως, σύμφωνα με όσα σημειώνονται, ο 21χρονος στην καταγγελία του υποστηρίζει ότι χτυπήθηκε από αστυνομικούς και στο πλοίο κατά τη μεταφορά του από τον Πειραιά στη Σύρο, όπου οδηγήθηκε για ν' απολογηθεί στον εισαγγελέα.

bloko.gr

Ηράκλειο: Τον κλέβουν μια φορά το μήνα!

Ο φόβος και ο τρόμος έχουν γίνει οι διαρρήκτες, που δε διστάζουν... να επιστρέψουν στον τόπο του εγκλήματος για να ξανακλέψουν!

Οι  διαρρήκτες άδειασαν το σπίτι οικογένειας στους Σταμνούς Πεδιάδος, κλέβοντας πολλά κοσμήματα (πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο τα δαχτυλίδια ήταν περίπου 180!), μεγάλο χρηματικό ποσό, laptop και ρολόγια.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς είναι ... η δεύτερη φορά που χάνει τα υπάρχοντά του.

Πριν περίπου 1,5 μήνα η οικογένειά του έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας. Μάλιστα μέσα στο σπίτι βρίσκονταν τότε και τα παιδιά του, τα οποία κατόπιν χρειάστηκαν παρακολούθηση από παιδοψυχολόγους.

ΣΟΚ! Αυτοκτονησε ανήλικος

Πένθος έχει τυλίξει την κοινότητα του Λόφου Πιερίας που συγκλονίστηκε από την τραγική είδηση του θανάτου ενός ανήλικου αγοριού το οποίο έβαλε μόνο του τέλος στη ζωή του, μια ημέρα μετά την επιστροφή του από τις θερινές διακοπές!

Το βράδυ του Σαββάτου, το 15χρονο αγόρι βρέθηκε κρεμασμένο από μια αυτοσχέδια αγχόνη, μέσα στην αποθήκη που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι του!

Συγγενείς και συγχωριανοί «πάγωσαν» μόλις πληροφορήθηκαν το θάνατό του, καθώς είχε μόλις επιστρέψει από διακοπές στην Σκιάθο μαζί με την οικογένειά του και κανείς δεν φανταζόταν τι είχε στο μυαλό του.

Ταυτόχρονα, περιμένει τα αποτελέσματα της νεκροτομής που θα γίνει την Δευτέρα, ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια που οδήγησαν το αγόρι σε αυτή τη πράξη

Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Κρήτη τα οποία έκλεβαν... τα πάντα!

Στη «φάκα» των ανδρών του λιμενικού έπεσαν, το μεσημέρι του Σαββάτου, ένας 30χρονος άνδρας και μία 20χρονη κοπέλα, οι οποίοι είχαν... διαρρήξει ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι τους, οι άνδρες του γραφείου ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου «βαρέθηκαν» να καταγράφουν, με τη λίστα με τα κλεμμένα αντικείμενα που βρέθηκαν να είναι ατελείωτη!
Cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...