Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Στο "σκαμνί" ο δημοσιογράφος του Spiegel για το συκοφαντικό δημοσίευμα

Στο "σκαμνί" του β΄τριμελούς πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθεται, σήμερα, ο δημοσιογράφος του "Der Spiegel" για το συκοφαντικό δημοσίευμα του 2010, στο οποίο γινόταν λόγος για τη διαφθορά στην Ελλάδα, με συγκεκριμένες αναφορές σε κτηνοτρόφους της Κρήτης που με πλάγιους τρόπους εξασφαλίζουν παράνομες επιδοτήσεις.

Με αφορμή το δημοσίευμα, μήνυση στο δημοσιογράφο, κατέθεσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων ν.Ηρακλείου. Στο δικαστήριο, σήμερα, παρών είναι ο Γερμανός δημοσιογράφος, ενώ ο δικηγόρος του υπέβαλε ένσταση ισχυριζόμενος ότι είναι η άκυρη η παρουσία του Συλλόγου στο δικαστήριο, καθώς μήνυση μπορούν να υποβάλλουν μόνο φυσικά πρόσωπα και όχι σύλλογοι.

Εν τω μεταξύ και εκ μέρους των κτηνοτρόφων, ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης υπέβαλε ένσταση ζητώντας να μη ληφθούν υπόψη καταθέσεις που έχουν γίνει εκ μέρους των κτηνοτρόφων.

Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφανθεί επί των ενστάσεων.

Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε το άρθρο του γνωστού περιοδικού που δημοσιεύτηκε στις 3 Απριλίου 2010. Ο εγκαλούμενος δημοσιογράφος φιλοξενούσε συνέντευξη από μία τυπική ελληνική οικογένεια που διαμένει στην Αθήνα και ειδικότερα από την οικογένεια Παπαδάκη και αναφερόταν στη διαφθορά ανά την Ελληνική Επικράτεια, διαφθορά που όπως υποστηρίζει το περιοδικό, είναι ικανή να κλονίσει μία ολόκληρη ένωση Κρατών.

Στο άρθρο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης εξαπατούν τους ελεγκτές των Βρυξελλών με ένα "απίθανο κολπάκι" προκειμένου να εξασφαλίζουν επιδοτήσεις.

Έρχεται 38 χρόνια στην Κρήτη και φυσικά τον...παντρέψαμε!

Ο Detlef Fabian η συζυγός του και ο δήμαρχος Χερσονήσου
Αυτή είναι φιλία και σταθερότητα! Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης απένειμε Δίπλωμα τιμής στον Γερμανό κ. Detlef Fabian, ο οποίος επιλέγει σταθερά τη Χερσόνησο ως τόπο των διακοπών του επί 38 συναπτά έτη!

Ο κ. Fabian μάλιστα επέλεξε τη Χερσόνησο για να τελέσει χθες το γάμο του με την επί 15 χρόνια σύντροφό του Angelika!

Ο  Detlef Fabian αγαπάει πάρα πολύ τη Χερσόνησο και την Κρήτη έχει πάρα πολλούς φίλους στο νησί  και δηλώνει απερίφραστα την συμπαράστασή του για τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας.

Το όνειρό του είναι να έλθει να κατοικήσει για πάντα στην περιοχή της Χερσονήσου!!


 cretalive.gr

Χανιά: Το τρακτέρ του πλάκωσε το πόδι - Τυχερός στην ατυχία του ο αγρότης

Πρόκειται για έναν 46χρονο απο τα Κεραμειά Χανίων, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι, όταν καταπλακώθηκε απο το τρακτέρ του τραυματίστηκε μόνο στο πόδι.


Ο 46χρονος,χειριστής μηχανημάτων,βρισκόταν σε χωράφι του κοντά στην Αγ.Παρασκευή στο χωριό Κοντόπουλα όταν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, το τρακτέρ που οδηγούσε ανετράπει με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί το ένα του πόδι.

Αμέσως στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το πλήρωμα του οποίου απεγκλώβισε τον 46χρονο, καθώς και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον τραυματία για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει υποστεί κατάγματα στο πόδι το οποίο βρέθηκε κάτω απο το αγροτικό όχημα, ενώ δεν υπάρχουν περαιτέρω κίνδυνοι.

ΧΑΝΙΑ: Έργα στη "Θοδωρού"

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για την βελτίωση των υποδομών και την έναρξη της επισκεψιμότητας στη νησίδα των Θοδωρού, πρόκειται  να προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Χανίων.  
 
Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Θεοδώρων και το προσκύνημα στη νησίδα, αύριο Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012.
 
Ο Δήμαρχος Χανίων, εξέφρασε την πεποίθηση ότι του χρόνου η νησίδα θα έχει αλλάξει σημαντικά όψη όσον αφορά τις υπάρχουσες υποδομές και θα είναι πλέον επισκέψιμη για το κοινό, δημότες και επισκέπτες, αναβαθμίζοντας έτσι σημαντικά και το τουριστικό προϊόν του Δήμου και ειδικά της περιοχής της Ν. Κυδωνίας.
 
 
neakriti.gr

Πλάτανοι παράνομα κομμένοι σε φαράγγι

Η οικονομική δυσπραγία της εποχής μας έχει επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα της κοινωνικής ζωής.
Μια από τις λιγότερο φωτισμένες πλευρές είναι και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από ενέργειες και παραλείψεις με δικαιολογία την κρίση. Μια κρίση που, καθώς, φαίνεται δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά πρωτίστως κρίση κοινωνική και κρίση αξιών.

Ένα από τα παρεπόμενα των πολλαπλών μορφών κρίσης που βιώνουμε ως κοινωνία, είναι και το φαινόμενο της παράνομης υλοτόμησης. Το φαινόμενο γνώρισε μεγάλη άνθηση τον περασμένο χειμώνα. Εξακολουθεί να είναι, ωστόσο, αισθητό, ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι που έχουν αναγάγει την παράνομη υλοτόμηση σε επάγγελμα, δε δίστασαν να αποψιλώσουν μια ολόκληρη έκταση από πλατάνια. Προφανώς προετοιμάζουν την πραμάτια τους για τον επόμενο χειμώνα...

Το συμβάν καταγράφτηκε στην περιοχή Κεραμάρι Καλαθενών και συγκεκριμένα στο "Κεραμαριανό Φαράγγι" του Δήμου Κισάμου. Εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Δασών Χανίων εντόπισαν την Τετάρτη 6 Ιουνίου περίπου δεκαπέντε κυβικά μέτρα, παράνομα υλοτομημένων και επιμελώς στοιβαγμένων δέντρων πλατάνου.

Οι δασικοί υπάλληλοι ετοιμάζουν τώρα δικογραφίες εις βάρος των δραστών, φυσικών και ηθικών αυτουργών, που θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων. Ταυτόχρονα, η Διεύθυνση Δασών δεσμεύεται ότι με καθημερινούς ελέγχους "προσπαθεί να αποτρέψει την καταστροφή εις βάρος της κοινής δασικής μας περιουσίας"... 
 
 
neakriti.gr

Χρυσή διάρρηξη στο Ρέθυμνο σε βάρος 45χρονης.

Χρυσή διάρρηξη στο Ρέθυμνο σε βάρος 45χρονης.

 

'Άγνωστοι δράστες όπως κατήγγειλε στην αστυνομία μπήκαν στο σπίτι της κατά τη διάρκεια της απουσίας της και πήραν κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ και 150 ευρώ σε μετρητά.   


Οι δράστες  αναζητούνται.

Μιχελογιαννάκης: Εμείς οι Έλληνες διδάξαμε την Δημοκρατία, εμείς πρέπει σήμερα να την διαφυλάξουμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ του υποψήφιου Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, ΙΩΑΝΝΗ Δ. ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ:

Στην κρίση του τόπου μας, δοκιμάζονται εκτός από την τσέπη μας, οι αρχές, η ηθική, η συμπεριφορά, τα ιδανικά και οι αξίες μας.

Ο σεβασμός στο διάλογο και στην διαφωνία, πρέπει να είναι δεδομένος. Ο σεβασμός στον κάθε άνθρωπο και ιδίως στην γυναίκα, είναι αδιαπραγμάτευτος.

Ο θυμός, πάντοτε πρέπει να ελέγχεται. Εμείς οι Έλληνες διδάξαμε την Δημοκρατία, εμείς πρέπει σήμερα να την διαφυλάξουμε.

Χανιά:Μπήκε στο σπίτι και την πυροβόλησε 6 φορές- Βίντεο!

Η άτυχη γυναίκα που βρέθηκε αντιμέτωπη με τον κακοποιό, νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, σε νοσοκομείο της πόλης


Όλα έγιναν στις 22.30 το βράδυ (06-06-2012) στην οδό Κροκιδά, στην Αμπεριά, όταν νεαρό άτομο 22-25 χρόνων οπλισμένο πιθανότατα με καραμπίνα πυροβόλησε 60χρονη αλλοδαπή γυναίκα, μέσα στο σπίτι της, τραυματίζοντας την ελαφρά.

Σύμφωνα με τους περίοικους ο δράστης πυροβόλησε 5 με 6 φορές, μέσα στο σπίτι της γυναίκας προκαλώντας πανικό στους γείτονες που πετάχθηκαν έξω απο τα σπίτια τους για να δουν τι συμβαίνει.

Ο νεαρός που σύμφωνα με το flashnews.gr, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, τράπηκε σε φυγή πεζός ενώ οι αστυνομικές δυνάνεις που έσπευσαν άμεσα στην περιοχή και την απέκλεισαν, εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό, για τον εντοπισμό του.

Την τραυματισμένη γυναίκα παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο Χανίων. Τα αίτια που προκάλεσαν το περιστατικό διερευνούν οι αστυνομικές αρχές. Δείτε το βίντεο με τα όσα έγιναν...

Ακόμα ένας πνιγμός στην Κρήτη

«Πάγωσαν» οι λουόμενοι στο Σίσσι, το μεσημέρι όταν είδαν μια αλλοδαπή λουόμενη να χάνει τις αισθήσεις της καθώς αδυνατούσε να... βγει από το νερό. Αν και αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν σε βοήθειά της και την έβγαλαν στη στεριά εντούτοις, όπως αποδείχτηκε ήταν ήδη πολύ αργά αφού είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Το περιστατικό συνέβη στις 3.20 το μεσημέρι της Τετάρτης σε παραλία κοντά στο ξενοδοχείο "Καλημέρα Κρήτη".

Στην περιοχή έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου προσπάθησε να παράσχει βοήθεια στη γυναίκα, η οποία τελικά διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
flashnews.gr

Πυροβόλησε γυναίκα με καραμπίνα, επειδή είχε διαφορές με τον... γιο της

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει έναν 31χρονο άνδρα ο οποίος σε κατάσταση αμόκ τραυμάτισε την 58χρονη γειτόνισσά του.

Όπως δημοσιεύει το cretalive.gr, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Κροκίδα, στην πόλη των Χανίων. Ο δράστης φέρεται να είναι τοξικομανής και μάλλον είχε διαφορές με τον γιο της γυναίκας που πυροβόλησε, ο οποίος διαμένει στην ίδια πολυκατοικία με αυτόν.

Γι άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, πήρε την καραμπίνα του και πήγε στο διαμέρισμα της 58χρονης, την ώρα που ο γιος της δεν ήταν εκεί. Τότε άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά με αποτέλεσμα να τραυματίσει την άτυχη γυναίκα στην πλάτη.

Μετά την πράξη του ο 31χρονος τράπηκε σε φυγή, ενώ οι γείτονες ειδοποίησαν τόσο το ΕΚΑΒ όσο και την Αστυνομία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα δεν διατρέχει κάποιο σοβαρό κίνδυνο για την ζωή της.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...