Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

«Μεγάλα τα προβλήματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου»

Ανακοίνωση από την Ένωση Ιατρών ΕΣΥ του νομού


«Το νοσοκομείο Ρεθύμνου συνεχίζει να λειτουργεί και να παρέχει τις υπηρεσίες του στην τοπική κοινωνία χάριν της προσφοράς των γιατρών, των νοσηλευτών, του παραϊατρικού και του διοικητικού προσωπικού» υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των γιατρών του ΕΣΥ στο Ρέθυμνο, οι οποίοι από κοινού με το προσωπικό των Κέντρων Υγείας επιχειρούν, μέσω ανακοίνωσή τους, να αναδείξουν: «τα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου αλλά και της υγείας γενικότερα». 

«Παρά την οικονομική μας εξαθλίωση και την υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας , θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο για όλους με ελεύθερη πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, τονίζοντας παράλληλα ότι, τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και το υπουργείο οφείλουν να «…κάνουν το χρέος τους…».

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου κάνει λόγο για προβλήματα που «χρονίζουν» όπως: «οι συνεχώς μειούμενες επιχορηγήσεις, η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα και νοσήλια, την ώρα που επικρατούν περικοπές μισθών και συντάξεων και η υπογραφή ομολόγου χρέους από τους ανασφάλιστους πολίτες ακόμη και για επείγουσες εξετάσεις. Επίσης το εμβολιαστικό πρόγραμμα των ανασφάλιστων παιδιών, αλλά και των δικαιούχων της πρόνοιας, είναι ακόμη στα λόγια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία, ενώ ο χρόνος αναμονής για ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία είναι απαράδεκτα μεγάλος ως αποτέλεσμα της ουσιαστικής ανυπαρξίας επανδρωμένων δομών του ΕΟΠΥΥ».

Οι γιατροί κάνουν λόγο επίσης για επικίνδυνες εφημερίες δεδομένου ότι συχνά δεν καλύπτονται από νευραλγικές ειδικότητες. Καυτηριάζουν επίσης το γεγονός πως τα υλικά και τα φάρμακα, όσα υπάρχουν - όπως υποστηρίζουν - και το φαγητό των ασθενών, έχουν επιλεγεί με μόνο κριτήριο το χαμηλότερο κόστος, όχι την ποιότητά τους.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στο Ρέθυμνο «παρά τις χρωστούμενες άδειες, τα χρωστούμενα ρεπό, τις απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες ετών αλλά και την υπέρβαση του νόμιμου ορίου εβδομαδιαίας εργασίας θα συνεχίζουν», όπως τονίζουν, «να στηρίζουν την τοπική κοινωνία και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε μία περίοδο δύσκολη όπου οι πολίτες έχουν ανάγκη να αισθάνονται όσο αυτό είναι δυνατόν ασφαλείς για θέματα υγείας περίθαλψης και νοσηλείας».

Στον αέρα η μισθοδοσία των υπαλλήλων του δήμου Γόρτυνας

Νέα έκκληση προς τους δημότες της Γόρτυνας προκειμένου να τακτοποιήσουν άμεσα τις ληξιπρόθεσμές οφειλές τους, απευθύνει ο Δήμαρχος, Νίκος Σχοιναράκης, διακηρύσσοντας παράλληλα σε όλους τους τόνους πως η οικονομική κατάσταση του δήμο Γόρτυνας είναι σε πολύ άσχημα επίπεδα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον αέρα ακόμη και η μισθοδοσία των υπαλλήλων!

Οπως γράφει το flashnews, ο Δήμαρχος ανέφερε ενδεικτικά πως μόνο οι οφειλές για την άρδευση ξεπερνούν κατά πολύ το 1 εκ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα ο δήμος αδυνατεί να καλύψει τις απαιτήσεις της ΔΕΗ, αλλά και να επισκευάσει γεωτρήσεις και δίκτυα.

Μάλιστα επισήμανε πως η δημοτική αρχή ναι μεν έχει αποφασίσει να δείξει ελαστικότητα για οφειλές που αφορούν την ύδρευση, ωστόσο δεν θα δείξει καμία ανοχή στους οφειλέτες της άρδευσης, καθώς από τη χρήση του νερού επωφελούνται επαγγελματικά οι ίδιοι.

«Καλώ τους πολίτες που έχουν οφειλές προς το δήμο Γόρτυνας, να προχωρήσουν άμεσα στην εξόφληση τους, καθώς δεν μπορούμε πλέον ούτε το ηλεκτρικό ρεύμα να πληρώσουμε, ούτε να βάλουμε καύσιμα στα οχήματα, αλλά ούτε και να επισκευάσουμε τις διάφορες ζημιές. Δυστυχώς ακόμη και η μισθοδοσία των υπαλλήλων κινδυνεύει, με ότι αυτό συνεπάγεται για την συνέχιση της λειτουργίας του δήμου μας.

Κατανοώ πλήρως τι σημαίνει να ζητάς αυτή την περίοδο από τον κόσμο να πληρώσει λογαριασμούς αλλά δυστυχώς επειδή στο θέμα της διαχείρισης του νερού υπάρχει ανταποδοτικότητα, θα πρέπει οι δημότες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Αν δεν εισπράξουμε πως θα αποκαταστήσουμε τις ζημιές στις γεωτρήσεις και στα δίκτυα;

Πως θα επισκευάσουμε τα διάφορα μηχανήματα; Πως θα βάλουμε καύσιμα στα οχήματα; Πως θα εξυπηρετήσουμε τις μεγάλες ανάγκες των πολιτών και τα αιτήματά τους.

Οι οφειλέτες θα πρέπει να αναλογιστούν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος και ο καθένας από την πλευρά του να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί.» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γόρτυνας.

Στο Ηράκλειο ο... Αμπράμοβιτς

‘Εξω από το λιμάνι του Ηρακλείου, λόγω… όγκου, έδεσε η υπερπολυτελής θαλαμηγός του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, προερχόμενη από τα Χανιά.

Το σκάφος κατέπλευσε στις 07:00 και αναμένεται να αποπλεύσει στις 14:00, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό βρίσκεται και ο ιδιοκτήτης του, πολυεκατομμυριούχος, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, με την παρέα του, η οποία φέρεται ενθουσιασμένη από την Κρήτη και τις ομορφιές του.

Η θαλαμηγός βρίσκεται χωρίς συναγωνισμό μέχρι νεωτέρας... καθελκύστηκε στα παγωμένα νερά του Αμβούργου, από τους ναυπηγούς της Blohm & Voss. Το διάστημα που οι υπεύθυνοι της ναυπηγικής εταιρίας… φιλοτεχνούσαν το νέο έργο της συλλογής των γιοτ του Αμπράμοβιτς, όπως ήταν φυσικό, τηρήθηκε σιγήν ιχθύος.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ήταν χαρακτηριστικό το γεγονός πως οι υπεύθυνοι το μόνο που άφηναν να διαρρεύσει ήταν ότι το νέο γιοτ θα ονομάζεται «Eclipse» και πως η ναυπήγησή του λάμβανε χώρα «κάπου στη Γερμανία».

Πηγές της βρετανικής εφημερίδας δήλωσαν πως το «Eclipse» σχεδιάστηκε με μοναδικό στόχο να επισκιάσει το μέχρι σήμερα μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο, αυτό του ηγέτη του Ντουμπάι, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, που το μήκος του φτάνει… μόλις τα 160 μέτρα!

Πηγή: cretalive.gr
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...