Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Συναλλαγές μόνο, από τα ΑΤΜ της Τράπεζας που τηρούμε λογαριασμό

ATM at the secretary of state in Portage, MIImage via WikipediaΗ Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, κάλεσε τους καταναλωτές της Κρήτης ,να υποβάλλουν αιτήματα ενεργειών καταχρηστικότητας, εκ μέρους των Τραπεζών, για να καταθέσει  Συλλογικές  Αγωγές, διεκδικώντας τα χρήματα των καταναλωτών, που κάποιες Τράπεζες αιτούσαν καταχρηστικά, χρεώνοντας τους λογαριασμούς των καταναλωτών, παράνομα και καταχρηστικά,.
Στο κάλεσμα αυτό, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις καταναλωτών, που προσκόμισαν τα  αντίγραφα κινήσεως των λογαριασμών τους, όπου εκεί, σε κάποιους από αυτούς , καταγραφόταν "προμήθεια"  για χρήση του Αυτόματου Ταμειολογικού  Μηχανήματος (ΑΤΜ) και φαινόταν η καταβολή προμήθειας π.χ "προμήθεια ΑΤΜ ,ερώτηση υπολοίπου 0,15 Ευρώ".
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ισοβίτης αποπειράθηκε να δραπετεύσει από το Βενιζέλειο

Απόπειρα απόδρασης από θάλαμο νοσηλείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, έκανε στις 6.30 τα ξημερώματα ένας ισοβίτης Αλβανός, ο οποίος προσποιούμενος ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, με σκοπό να το σκάσει από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Στάθηκε όμως, άτυχος, καθώς οι δύο άντρες της εξωτερικής φρουράς των φυλακών της Ν. Αλικαρνασσού, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης 25 ετών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, του χάλασαν τα σχέδια.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6.30 τα ξημερώματα. Ο ισοβίτης αλλοδαπός κρατούμενος, προσποιούμενος ότι ήθελε να πάει στην τουαλέτα, αν και διασωληνομένος, απώθησε με τα χέρια τους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, χωρίς ωστόσο, να καταφέρει να το σκάσει. Στο νοσοκομείο επικράτησε ένταση.
Αξίζει να επισημάνουμε, ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος, φαίνεται ότι την απόδρασή του την σχεδίαζε αρκετές βδομάδες, καθώς, συνέχεια διαμαρτυρόταν ότι έχει έντονους πόνους στο κεφάλι. Αν και οι θεράποντες ιατροί, έλεγαν ότι δεν έχει πρόβλημα υγείας, εκείνος επέμενε, αναγκάζοντας τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να τον μεταφέρουν συνέχεια στο νοσοκομείο.
Το σοβαρό αυτό περιστατικό, που είχε αίσιο τέλος, φέρνει για μία ακόμα φορά στην δημοσιότητα το πρόβλημα έλλειψης θαλάμου νοσηλείας, για τους κρατούμενους των φυλακών. Αν και μέχρι πριν έναν περίπου χρόνο, υπήρχε ξεχωριστός θάλαμος, για τους έγκλειστους των φυλακών, σήμερα δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα από την μια οι άντρες της εξωτερικής φρουράς να μην μπορούν να ανταποκριθούν σωστά στα καθήκοντά τους, και από την άλλη οι ασθενείς του νοσοκομείου να γίνονται συχνά μάρτυρες απόπειρας απόδρασης κρατουμένων, κινδυνεύοντας ακόμα και η ζωή τους.
Για το θέμα, μάλιστα, αυτό, έχει ήδη επέμβει και ο Προϊστάμενος Εισαγγελίας Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στον διοικητή του νοσοκομείου, για τα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας της έλλειψης ειδικού θαλάμου νοσηλείας για τους κρατούμενους.

Flashnews.gr

Στο εδώλιο αξιωματικοί για το φιάσκο στα Ζωνιανά

Αποκαλυπτική των όσων προηγήθηκαν της αιματηρής επιχείρησης των Ζωνιανών ήταν η κατάθεση που έδωσε στην διάρκεια της πολύκροτης δίκης ο πρώην...
Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Αντώνη Βιτωράκης, κατάθεση την οποία παρουσιάζει σήμερα η «Πατρίδα» σε δημοσίευμά της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ήταν πλήρως ενημερωμένο τόσο για την επιχείρηση όσο και για την μετάβαση του στα Ζωνιανά, για την οποία αδίκως στοχοποιήθηκε, αφού-όπως είπε-δεν συνάντησε ποτέ κανέναν κάτοικο ή φορέα.

«Ήμουν ο μόνος που δεν είχα σχέση με την Κρήτη και είδα μία αδράνεια απ’ όλο το προσωπικό να κάνει το στοιχειώδες υπηρεσιακό του καθήκον» ανέφερε, θέλοντας να καταδείξει το προβληματικό καθεστώς αστυνόμευσης που επικρατούσε στην περιοχή.

Τόσο ο ίδιος όσο και δύο πρώην αξιωματικοί αναμένεται σήμερα να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου για τις τυχόν ευθύνες τους στην επιχείρηση-φιάσκο.

Δημοσίευμα που περιέγραφε την επιχείρηση

Οι 45 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ρεθύμνου και Ηρακλείου και των ΤΑΕ ήταν οπλισμένοι με υποπολυβόλα τύπου ΜΡ-5 και πιστόλια USR των 9 χιλ., ενώ ορισμένοι από τον ιδιωτικό τους οπλισμό, κυρίως 9άρια πιστόλια, και 38άρια περίστροφα Smith & Wesson.

Γνώριζαν ότι το ελαφρύτερο όπλο που θα είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν το ΑΚ-47 Kalashnikov - τα υπόλοιπα θα ήταν βαριά όπλα, αλλά και πολυβόλα ανατολικής προέλευσης. Για το λόγο αυτό, όλοι φορούσαν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, με ενισχυμένο υλικό, κυρίως πεπιεσμένο πλαστικό, επάνω από την κυρίως θωράκιση. Θεωρούσαν πως το πιο πιθανό ήταν να μην δώσουν μάχη -ως είθισται άλλωστε στα Ζωνιανά- καθώς είχε υπάρξει προσωπική επαφή και συνεννόηση της οικογένειας του καταζητούμενου με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Όμως, η Αστυνομία απέστειλε περισσότερες από τις αναμενόμενες δυνάμεις για μια απλή κατ' οίκον έρευνα. Η σοδειά ήταν ήδη απλωμένη στους μουσαμάδες για αποξήρανση, και το κομβόι των αστυνομικών βρισκόταν μια ανάσα από την πρώτη είσοδο της κοινότητας. Οι παράνομοι πίστεψαν πως οι αστυνομικοί δεν θα περιορίζονταν σε μια απλή κατ' οίκον έρευνα, αλλά θα προχωρούσαν σε ευρεία επιχείρηση. Αμέσως πήραν τα ΑΚ-47 ανά χείρας.

Η πρώτη γραμμή άμυνας των παρανόμων στήθηκε στη πρώτη είσοδο του χωριού. Στην ουσία, σε μια απότομη πλαγιά με πανοραμική θέα τον φιδίσιο δρόμο, από όπου ανέβαιναν τα τζιπ της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., στην επίθεση δεν πήραν μέρος περισσότεροι από δέκα άνθρωποι, οπλισμένοι με Καλάσνικοφ, ρωσικής κατασκευής, διαμετρήματος 7,62χ39 χιλ. Μάλιστα οι αστυνομικοί -που είχαν πια στα χέρια τους το συγκεκριμένο όπλο- βρήκαν ακόμα μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

Οι περίπου δέκα παράνομοι Ζωνιανοί ήξεραν πως θα αντιμετωπίσουν γύρω στους 45 αστυνομικούς οπλισμένους με πολυβόλα ΜΡ-5. Αξιοποίησαν όμως το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Οι μισοί από τους παρανόμους ταμπουρώθηκαν στην κορυφή της πλαγιάς, κοντά στα σπίτια, ενώ οι υπόλοιποι έπιασαν τα παράθυρα σε συγκεκριμένες κατοικίες στις παρυφές του χωριού. Επρόκειτο δηλαδή για δύο ζώνες άμυνας. Η πρώτη, στο <<φρύδι>> της πλαγιάς, πίσω από τους βράχους, ενώ η δεύτερη ζώνη, στα παράθυρα και τις ταράτσες των σπιτιών, που στην ουσία θα ήταν η γραμμή πυρός σε ενδεχόμενη οπισθοχώρηση των συνεργών τους, στην περίπτωση αντίδρασης των αστυνομικών, ώστε με ασφάλεια να φύγουν από το χωριό και να ανέβουν στις σπηλιές του Ψηλορείτη.

Η αντεπίθεση

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ θεωρήθηκε άμεση, αν και πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για μια πρόχειρα στημένη επιχείρηση ανακατάληψης των Ζωνιανών, με την ημέρα και ώρα που θα πραγματοποιείτο η «γενική έφοδος» να έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ. Την αμέσως επόμενη ημέρα, στην Κρήτη κατέφθασε μια ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα της ΕΚΑΜ, αποτελούμενη από 45 άνδρες με πλήρη οπλισμό, και μια διμοιρία της ΥΑΤ (σ.σ.: ΜΑΤ), αποτελούμενη από 25 άνδρες με πλήρη εξάρτηση.

Οι δυνάμεις της ΕΚΑΜ ήταν οπλισμένες με τυφέκια G3 A3, ελαφρά πυροβόλα FN Fallow, ενώ έφεραν και τον ατομικό τους οπλισμό, αποτελούμενο από πιστόλια USP. Η διμοιρία των ΜΑΤ, εκτός από την κλασική εξάρτηση -γκλοπ, ασπίδα, δακρυγόνα χειρός, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και το υπηρεσιακό USP των 9 χιλ.- έφερε επιπλέον υποπολυβόλα, τύπου ΜΡ-5, ενώ ο επικεφαλής ήταν οπλισμένος με όπλο καταστολής που εκτοξεύει πλαστικά σφαιρίδια. Παράλληλα, δύο από την ομάδα έφεραν εκτοξευτή δακρυγόνων ξηράς κόνεως (σ.σ.: πιπερόριζα!), ενώ δύο από τους άνδρες των ΜΑΤ ήταν οπλισμένοι με τυφέκιο G3-A4.

Η πρώτη επιχειρησιακή σύσκεψη έγινε το βράδυ της Τρίτης, και σε αυτή κατατέθηκε η πρόταση να διεξαχθεί η επιχείρηση μέσα στη νύχτα. Ίσως για να τους «πιάσουν στον ύπνο». Οι πληροφορίες αναφέρουν πώς αντέδρασαν οι επικεφαλής των δυνάμεων που είχαν μεταφερθεί στο νησί, καθώς, όχι μόνο δεν γνώριζαν την περιοχή, αλλά δεν είχαν και ΧΑΡΤΕΣ. Ο μοναδικός χάρτης που υπήρχε ήταν ένας ασπρόμαυρος, και μάλιστα παλαιάς κοπής. Τελικά, η επιχείρηση αναβλήθηκε για το πρωί της Τετάρτης, πριν το ξημέρωμα.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, το σχέδιο που παρουσιάστηκε στους αστυνομικούς χαρακτηριζόταν από μια προχειρότητα, η οποία όμως ξεπεράστηκε λόγω της εμπειρίας των ανδρών της ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ. Το σχέδιο, έτσι όπως αναλύθηκε στο θάλαμο επιχειρήσεων, προέβλεπε τα εξής: πριν ακόμα χαράξει, ελεύθεροι σκοπευτές θα κύκλωναν το χωριό ώστε το τελευταίο να βρίσκεται σε όλη του την έκταση στο οπτικό τους πεδίο, και παράλληλα θα λειτουργούσαν ως η πρώτη μονάδα πυρός που θα εξουδετέρωνε ενδεχόμενη απειλή από ένοπλους Ζωνιανούς.

Στη συνέχεια, λίγα λεπτά πριν ξημερώσει, η διμοιρία των ΜΑΤ αρχικά και αμέσως μετά άνδρες της ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας, συνοδευόμενοι από τρεις εισαγγελείς, θα έμπαιναν στο χωριό. Την ίδια στιγμή, μαζί με τις δυνάμεις θα έκανε την εμφάνισή του και το θωρακισμένο όχημα της ΕΚΑΜ, το οποίο διαθέτει τον κατάλληλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τέτοιου είδους επιχείρηση. Δύο οχήματα αυτού του τύπου είχαν αγοραστεί λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από τα ελάχιστα που έχουν γίνει γνωστά για τον εξοπλισμό του οχήματος, αυτό σίγουρα διαθέτει θερμικές κάμερες υψηλής ευκρίνειας και μικρόφωνα υπερευαίσθητα σε κάθε ήχο. Στον επίσης θωρακισμένο πυργίσκο ( στην ουσία πρόκειται για ένα άνοιγμα της οροφής) φέρεται πολυβόλο βαρέως τύπου.
http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=20711&cid=3

Ηράκλειο: Χειροπέδες σε επαίτες

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη επαιτών.
Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθησαν την Τρίτη συνολικά 9 αλλοδαποί σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου ζητιάνευαν.

Οι επαίτες βρίσκονταν σε φωτεινούς σηματοδότες στη λεωφόρο Κνωσού και τη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως και όταν ακινητοποιούνταν τα αυτοκίνητα στο κόκκινο, ζητούσαν από τους οδηγούς χρήματα.

Πολλές είναι οι καταγγελίες πολιτών, οι οποίοι δυσανασχετούν ιδιαίτερα όταν οι επαίτες έχουν μαζί τους μικρά παιδιά, ακόμα και νεογέννητα. Πέρα από τα φανάρια και κεντρικά σημεία της πόλης, όπου δρουν κυρίως αλλοδαποί, γυρνούν και σε καφετέριες και εστιατόρια ζητώντας από τους θαμώνες χρήματα.

Ανεξάρτητα από την κοινωνική ευαισθησία του καθενός, είναι πλέον αντιληπτό ότι οι περισσότεροι είναι κατ’ επάγγελμα ζητιάνοι. Επίσης, υπάρχουν υποψίες για τη δράση κυκλωμάτων εκμετάλλευσης θέσεων επαιτείας και των ίδιων των επαιτών.

Στα φανάρια
Τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί η παρουσία αλλοδαπών ανδρών στα φανάρια. Ζητάνε να καθαρίσουν τα τζάμια των αυτοκινήτων και αρκετά συχνά γίνονται μικροεπεισόδια, με εκνευρισμένους οδηγούς και επίμονους επαίτες να πιάνονται στα χέρια.

Άλλες «πιάτσες» τις έχουν καταλάβει επαίτες με αναπηρίες που κινδυνεύουν να βρεθούν κάτω από τις ρόδες αυτοκινήτων και δίκυκλων μηχανών, όταν ανάβει το πράσινο φανάρι. Με αναπηρικά καρότσια ή δεκανίκια κινούνται με δυσκολία στην άκρη του δρόμου, όμως, υπάρχουν και οι πιο ριψοκίνδυνοι που μπαίνουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Αυτά συμβαίνουν συχνότερα σε φανάρια της λεωφόρου 62 Μαρτύρων, της Στέλιου Καζαντζίδη και της Εθνικής Αντιστάσεως. Για το… πόστο στις κεντρικές αυτές αρτηρίες δίνεται μάχη. Κάποια σημεία επαιτείας εξασφαλίζουν ένα καλό μεροκάματο, σε αντίθεση με τα περισσότερα.

Στις κεντρικές καφετέριες και τα εστιατόρια πριν καν προλάβει να καθίσει κανείς εμφανίζεται ο πρώτος επαίτης και μπορεί ν’ ακολουθήσουν δέκα ακόμα… συνάδελφοί του σε διάστημα μιας ώρας. Άλλος απλώς παρακαλεί για βοήθεια. Άλλη προτείνει να σου πει τη μοίρα, γιατί διαισθάνεται ότι κάτι φοβερό και τρομερό θα σου συμβεί. Άλλη θέλει να σου πουλήσει εικόνες αγίων και όταν αρνηθείς, σου δίνει κατάρες…Πολύ συχνή είναι και η παρουσία μικροπωλητών με διάφορα μικροαντικείμενα «made in China», αλλά και πωλητών πειρατικών cd και dvd.
http://heraklion1.blogspot.com/2011/06/blog-post_9224.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...