Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Χανιά: «Μάστιγα» η κακοποίηση ζώων

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει στα Χανιά το θέμα της κακοποίησης ζώων, καθώς τα κρούσματα είναι συνεχή

Οπως έγινε γνωστό, σήμερα, συνελήφθη από την αστυνομία ένας 70χρόνος, καθώς υπήρχε καταγγελία σε βάρος του ότι σκότωσε, στα Δελιανά, του δήμου Πλατανιά, με κυνηγετικό όπλο σκύλο και μάλιστα μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη του. Ο δράστης συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκε το κυνηγητικό όπλο.

Η αστυνομία συνέλαβε και μια γυναίκα η οποία, όπως καταγγέλθηκε, πέταξε σε κάδο απορριμμάτων κουτάβια και γατάκια.
Σε περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων, αναφέρθηκε και η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Αναστασία Μπομπολάκη.
Επίσης, συχνό είναι το φαινόμενο να πετούν κουτάβια και γατάκια σε κάδους απορριμμάτων. Την Τρίτη συνελήφθη και κατατέθηκε μήνυση σε μια γυναίκα μέσα στην πόλη των Χανίων που πέταξε στον κάδο τα ζώα, υπάρχουν αλλεπάλληλες δηλητηριάσεις ζώων».

Την ίδια ημέρα καταγγέλθηκε από το φιλοζωικό σύλλογο ότι άγνωστοι πυροβόλησαν ένα ποιμενικό σκύλο και δηλητηρίασαν άλλους δυο.
Το πρόβλημα που απασχολεί όλη την Κρήτη θα συζητηθεί σε ευρεία παγκρήτια σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Ηράκλειο.

ethnos.gr

Ηράκλειο: «Σαρωτικοί» έλεγχοι για το παραεμπόριο

«Σαρωτικούς» ελέγχους σε όλη την πόλη του Ηρακλείου, διενεργούν από το πρωί, μεικτά συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, για την πάταξη του παρεμπορίου.

Η αρχή έγινε στη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης, που γίνεται στο οικόπεδο «Λυδάκη» στις Πατέλες, και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν τόσο στο κέντρο του Ηρακλείου, όσο και στις εισόδους της πόλης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Λαμπρινού και του Αντιδημάρχου Στρατή Δαγκωνάκη.
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στους κεντρικούς δρόμους και πλατείες όπως για παράδειγμα στην Πλατεία Ελευθερίας, στην Πλατεία των Λιονταριών στην οδό Χάνδακα, εκεί όπου αναμένεται κοσμοσυρροή από τους επισκέπτες των Κρουαζιερόπλοιων.

flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...