Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Ισχυρός σεισμός 4.2 ρίχτερ ανατολικά του Αγίου Νικολάου


Στις 11.25 ταρακουνήθηκε για άλλη μια φορά η Κρήτη, με σεισμό έντασης 4,2 της κλίμακας ρίχτερ, 46 χλμ. ανατολικά του Αγίου Νικολάου και με εστιακό βάθος 10 χλμ. 

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές, αλλά οι κάτοικοι έχουν βγει για άλλο ένα βράδυ έξω από τα σπίτια τους, ανησυχώντας για μετασεισμούς...

Τριήμερο λόγου και τέχνης «1913-2013: Κρήτη, ένας αιώνας ιστορίας και πολιτισμού»

Τριήμερο λόγου και τέχνης 20131913-2013: Ένας αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Ένας αιώνας που η Κρήτη αποτελεί οργανικό μέλος του σύγχρονου ελληνικού κράτους, συνεισφέροντας με όσες δυνάμεις διαθέτει στην εξέλιξή του, την πρόοδό του, την ευημερία του. Οι Κρήτες, είτε διαμένοντας στο νησί μας ή σε άλλα μέρη, έδωσαν και δίδουν το «παρών» σε όλα τα επίπεδα δράσης της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτισμικής ζωής του τόπου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εικόνα της χώρας μας.

Το Τριήμερο λόγου και τέχνης 2013 είναι αφιερωμένο στην εκατόχρονη πορεία της πατρίδας μας και των ανθρώπων της. Τρεις ημέρες γεμάτες  ιστορία, λογοτεχνία και μουσική θα μας σεργιανίσουν στο παρελθόν και το παρόν της συλλογικής μας παρουσίας και θα ανοίξουν διάλογο με το μέλλον. Συνοδοιπόροι μας σπουδαίοι άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης.

Παρασκευή 18/10: Ιστορική τεκμηρίωση

Άννα Μάμου, Φιλόλογος: Η πορεία προς την Ένωση και ο νομός Λασιθίου

Γιάννης Κοκκινάκης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης: "Ο Βενιζέλος και «η παραδοχή του χρυσού μόνου ως νομισματικής βάσεως»: Διεθνής έλεγχος και νομισματικές ρυθμίσεις στην Κρητική Πολιτεία."

Μάνος Περάκης: Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης: Η οικονομία της Κρήτης από την Αυτονομία μέχρι τη  δεκαετία του 1970

Θεατρικό αναλόγιο: Π. Πρεβελάκη, «Ο Κρητικός, Η Πολιτεία»

Διαβάζουν: Μανώλης Σγουρός, Μαριάνθη Μενεγάκη

Ο τρίτος τόμος της κρητικής τριλογίας του Παντελή Πρεβελάκη, Η Πολιτεία (1950) έχει για ιστορικό φόντο την αυτόνομη Κρητική Πολιτεία (1898-1913) με τον Πρίγκιπα Γεώργιο διορισμένο ως Ύπατο Αρμοστή από τις Μεγάλες Δυνάμεις και το ένοπλο Κίνημα του Θερίσου (1905) υπό την ηγεσία του Ελευθερίου Βενιζέλου. Μέσα σ' αυτό το ιστορικό πλαίσιο ο Πρεβελάκης τοποθετεί τον Βενιζέλο ως ιστορικό υποκείμενο δίπλα στον πρωταγωνιστή του Κρητικού, τον Κωσταντή.

Σάββατο 19/10: Κρήτες λογοτέχνες

Lucile Arnoux- Farnoux, καθηγήτρια συγκριτικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Tours.
Το ταξίδι του Ματαρόα - Η Έλλη Αλεξίου (1894-1988)
Μάρω Δούκα, Ρέα Γαλανάκη, Μανώλης Πρατικάκης
Τρεις σπουδαίοι λογοτέχνες μιλούν για το γενέθλιο τόπο τους, την Κρήτη μας, και την επιρροή της στο έργο τους. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Κυριακή 20/10: Κρήτες δημιουργοί στο ελληνικό μουσικό στερέωμα

Θεοδωράκης - Χατζιδάκις - Μαρκόπουλος - Λεοντής

Συναυλία με το Γιάννη Κασσωτάκη και την Ξανθούλα Πορφυράκη
Συμμετέχει η Χορωδία του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

Παίζουν οι μουσικοί : Μανόλης Κανακάκης, Μιχάλης Σπυριδάκης, Μιχάλης Κώτης

Έναρξη, καθημερινά 19.30 στο Κινηματοθέατρο REX

Το Τριήμερο Λόγου και Τέχνης συνδιοργανώνεται με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Ε.Π.Κ.Κρήτης : "Καταναλωτές ,δίνουμε αίμα, για τους Γιατρούς του Κόσμου

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ ΜΑΣ

Οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία την ερχόμενη εβδομάδα.

Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 21, Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στη νοσοκομειακή υπηρεσία αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, κατά τις πρωινές ώρες από τις 09.00 έως τις 14.00, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα αιμοδοσίας και το απόγευμα της Δευτέρας από τις 17.00 έως τις 20.00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – κάλεσμα:

Σας καλούμε για ακόμη μια φορά να δώσετε το παρόν βοηθώντας συνανθρώπους που η ζωή τους εξαρτάται από μια σταγόνα αίματος.

Σας καλούμε να κάνουμε Όλοι ΜΑΖΙ την ελπίδα ΠΡΑΞΗ!

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γιατροί του Κόσμου: Μπουνιαλή 11, Χανιά Τηλ. : 2821023110 chania@mdmgreece.gr, Ηλίας Ν. Κυριακόπουλος (6974200394)
Ε.Π.Κ.Κρήτης: Πλατεία 1866 Αρ2 (πάνω από το Everest) epkxan@gmail.com, κ.Γιώργος Παπαλάς Αντιπρόεδρος τηλ.:28210.92666

Ηράκλειο: Δανειολήπτρια θα πληρώσει 5.760 ευρώ για χρέος 307.000 ευρώ

Μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου - Τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της είναι άνεργοι


Το ποσό των 5.760 ευρώ για χρέος 307.837,24 ευρώ καλείται να πληρώσει δανειολήπτρια μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου.

Η γυναίκα προσέφυγε στη δικαιοσύνη δηλώνοντας αδυναμία αποπληρωμής του χρέους.

Τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της - γονείς δύο παιδιών - είναι άνεργοι. Το μοναδικό εισόδημα της γυναίκας ήταν τα 5.266 ευρώ που έλαβε ακαθάριστα για εργασία την τουριστική περίοδο που πέρασε, ενώ για τους χειμερινούς μήνες επιδοτήθηκε από τον Ο.Α.Ε.Δ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  που συνέδραμε τη γυναίκα, το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου διαπιστώνοντας την αδυναμία της δανειολήπτριας ως προς την ικανοποίηση των οφειλών αποφάσισε

1)Την καταβολή μηνιαίων δόσεων, επί τετραετίας ,όπου θα καλυφθεί μέρος των οφειλών (120 ΕΥΡΏ Χ 48 μήνες=)5.760 Ευρώ.
2)Διέταξε τον διορισμό εκκαθαριστή εκποίησης για το 5% του εξ αδιαιρέτου αστικού ακινήτου, που η δανειολήπτρια δεν είχε ζητήσει την εξαίρεση από την ρευστοποίηση, αλλά είχε τεθεί στην διάθεση του δικαστηρίου, προκειμένου να ρευστοποιηθεί ικανοποιώντας η μοναδική πιστώτρια.

Κλείνει το Δημοτικό Σχολείο Γαλιάς λόγω του σεισμού

Μπορεί ο μεγάλος σεισμός του περασμένου Σαββάτου με μέγεθος 6,4 Ρίχτερ, να είχε επίκεντρο δυτικά της Κρήτης και να ταρακούνησε κυρίως τα Χανιά, αλλά στην ανατολική Κρήτη και συγκεκριμένα στον Δήμο Φαιστού αποφασίστηκε το κλείσιμο ενός σχολείου, στο οποίο εμφανίστηκαν ρωγμές.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, έπειτα από αυτοψία που διενεργήθηκε χθες, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, από ομάδα μηχανικών του Δήμου, η Δήμαρχος Φαιστού έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010 τεύχος Α’) «Νέα Αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», το άρθρο 58 του Ν. 3852/2010 καθώς και του υπ’ αριθμ. ΦΕΚ 161/Α/1998 που αφορά στην «Οργάνωση και Λειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων» αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Γαλιάς.

Συγκεκριμένα, μετά από έκθεση αυτοψίας κτιρίου από τη Δ/νση Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φαιστού και κατόπιν μακροσκοπικού ελέγχου, λόγω της κατηγορίας σπουδαιότητας του κτιρίου, κρίνεται σκόπιμη η διακοπή λειτουργίας του σχολείου λόγω του σεισμού της 12/10/2013 και αναστολή λειτουργίας μέχρι έλεγχου από δευτεροβάθμια επιτροπή που θα τεκμηριώνει όλα τα απαιτούμενα εργαστηριακά και επιστημονικά δεδομένα για τη στατικότατα και την ασφάλεια του κτιρίου.

Ηράκλειο: Χιλιάδες επισκέψεις στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων

Περί τις 7.500 επισκέψεις έχει καταγράψει το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, που λειτουργεί εδώ και περίπου έναν χρόνο στην Αλικαρνασσό, από τον Δήμο Ηρακλείου, ενώ περίπου 200 άτομα, το επισκέπτονται σε καθημερινή βάση. 

Τα στοιχεία που παρουσίασαν σήμερα οι κοινωνικοί φορείς που απαρτίζουν το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ηρακλείου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Φτώχειας που «γιορτάζεται» στις 17 Οκτωβρίου, είναι πραγματικά συγκλονιστικά, καταδεικνύοντας το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει και την Κρήτη.

Χανιά: Δεν βρίσκουν χώρο για τους αστέγους

Την αλληλεγγύη ευαισθητοποιημένων κατοίκων για τη δημιουργία ενός Κέντρου Υποδοχής Αστέγων ζητά ο δήμαρχος των Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, καθώς οι προσπάθειες των τελευταίων ετών προς αυτή την κατεύθυνση δεν απέδωσαν καρπούς.

Αν και το πρόβλημα με τους άστεγους δεν έχει λάβει ακόμα ανησυχητικές διαστάσεις στα Χανιά, ο δήμαρχος αναφέρει πως «είναι αναγκαία η δημιουργία ενός κέντρου υποδοχής την ώρα ωστόσο που δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη κτηριακή εγκατάσταση», προειδοποιώντας μάλιστα πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

«Καλούμε ευαίσθητους συμπολίτες μας που διαθέτουν διαμερισματα χωρίς ενοικιαστή και έχουν διάθεση να τα προσφέρουν στο Δήμο, ώστε να βρεθεί μια φόρμουλα και να λειτουργήσει ένας χώρος με τα υπόλοιπα έξοδα του Δήμου», τόνισε σε δήλωσή του στο prismanews.gr.

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για την νομιμοποίηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων

Του Ηρακλείου στο ΛΙΝΤΟ, του Κολυμβητηρίου και του Σταδίου Ελευθερίας..


Τη νομιμοποίηση των  Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Ηρακλείου στο ΛΙΝΤΟ, το Κολυμβητήριο, το Στάδιο Ελευθερίας που είναι αυθαίρετες εδώ και πολλά χρόνια ζητεί με παρέμβαση του ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Στην παρέμβαση του ο κ. Κεφαλογιάννης ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό Αθλητισμού  να ενεργοποιηθεί η ΓΓ Αθλητισμού για να τακτοποιηθεί άμεσα το θέμα ελέγχοντας τις προτάσεις νομιμοποίησης που έχουν κατατεθεί από τους αρμόδιους φορείς  και να δώσει τις πολεοδομικές άδεια για όλες τις εγκαταστάσεις επειδή στο κλειστό του Λίντο , γίνεται πρωτάθλημα  Μπάσκετ κατηγορία και η ΓΓ Αθλητισμού έχει  δώσει προσωρινή  άδεια έως 31/12/2013.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό έχει ως ακολούθως:

Με το  Νόμο 4178/2013 (ΦΕΚ Α 174/8-8-2013) περί «Αντιμετώπισης της αυθαίρετης δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» στο άρθρο 16, γίνεται προσπάθεια για τακτοποίηση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων των Αθλητικών χώρων που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι εγκαταστάσεις αυτές στη πόλη του Ηρακλείου είναι το Κλειστό Γυμναστήριο του Λίντο, το Κολυμβητήριο και το Στάδιο Ελευθερίας.

Να σημειωθεί ότι ήδη για το κλειστό Γυμναστήριο του Λίντο έχει χορηγηθεί προσωρινή άδεια λειτουργίας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης έως 31/12/2013 και επιβάλλεται σύμφωνα με την απόφαση η προσκόμιση ή υλοποίηση της νομιμοποίησης του αθλητικού χώρου για τη χορήγηση οριστικής άδειας.

Επομένως κρίνεται άμεσα ανάγκη για την ενεργοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείο Αθλητισμού για το θέμα αυτό.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάσθε:

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή θα προβεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την άμεση  νομιμοποίηση των ανωτέρω αθλητικών εγκαταστάσεων.

“Ζωοδόχος Πηγή”: Εκδήλωση στο Ηράκλειο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας

Πολλοί συμπολίτες μας, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής  κρίσης, δεν μπορούν να ανταποκριθούν  στις καθημερινές βιοποριστικές  τους ανάγκες. Η πρόσβαση σε τρόφιμα, φάρμακα και υπηρεσίες έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολη δεδομένων των τεράστιων ποσοστών ανεργίας και της δραματικής αύξησης του αριθμού των συμπολιτών μας που ζουν στα όρια της φτώχειας ή κάτω από αυτά.

 Στην πόλη μας,  έχει δημιουργηθεί, με την υποστήριξη  του Δήμου Ηρακλείου,  από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και με συντονιστή φορέα το Κέντρο “Ζωοδόχος Πηγή” το “Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας”.

Το Δίκτυο αποτελείται  από επτά Κοινωνικές Δομές, στελεχωμένες με εξειδικευμένο προσωπικό, που προσφέρουν ολοκληρωμένη βοήθεια με αξιοπιστία και διακριτικότητα σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Οι Κοινωνικές αυτές  Δομές είναι οι παρακάτω:

Δομή Παροχής Συσσιτίου και Κοινωνικό Παντοπωλείο (εμψυχώνεται από το ΚΕ.ΘΕ.Α. Αριάδνη) από τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ανδρέου και Μαρίας Καλοκαιρινού.
Ανοικτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων και Γραφείο Διαμεσολάβησης από το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου.
Δημοτικός Λαχανόκηπος και Κοινωνικό Φαρμακείο (υποστηρίζεται από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ηρακλείου) από το Σύλλογο Τριτέκνων Ν. Ηρακλείου.
Τράπεζα Χρόνου από το Κέντρο “Ζωοδόχος Πηγή”.

  Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχιας, την Πέμπτη 17/10/2013 από τις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθούν, στο χώρο της Λότζια, εκδηλώσεις με σκοπό την  ενημέρωση των πολιτών για τη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών από τα στελέχη του Δικτύου. Επίσης από τις 17:30 έως τις 19:30 θα πραγματοποιηθούν ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για παιδιά ενώ η βραδιά θα κλείσει με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα.

Καθ’  όλη τη διάρκεια της ημέρας θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και φάρμακα για τους σκοπούς του δικτύου.



Ας δώσουμε όλοι το παρόν.

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Αγοράζω πετρέλαιο θέρμανσης γνωρίζοντας τα δικαιώματά μου


Επειδή βρισκόμαστε, ένα βήμα πριν ο χειμώνας, μας δείξει τις άγριες διαθέσεις του, και εμείς ως καταναλωτές, παρά τα οικονομικά προβλήματα που βιώνουμε... από την οικονομική ύφεση, θα πρέπει να εφοδιαστούμε με πετρέλαιο θέρμανσης, και επειδή η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης ,ανοίγει επίσημα αύριο, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για την προστασία μας, από τυχόν καταδολιεύσεις και ελλιπείς παραδόσεις, μας παραθέτει τις συμβουλές της:

ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ

1)Έρευνα αγοράς:
Απαραιτήτως ,κάνουμε έρευνα αγοράς για την εξασφάλιση καλής τιμής.. Η τιμή του πετρελαίου μπορεί να διαμορφώνεται ελεύθερα στην αγορά, αλλά υπάρχει διαφορά από πρατήριο σε πρατήριο και από εταιρεία σε εταιρεία..Απαραίτητο επίσης είναι να ελέγχουμε την τιμή της πινακίδας,πριν παραγγείλουμε. (τα πρατήρια καυσίμων υποχρεούνται να αναγράφουν τις τιμές των καυσίμων, σε φωτεινές πινακίδες, εμφανείς, στους καταναλωτές)


2)Απαραίτητη η Ογκομέτρηση της δεξαμενής,

Υποχρεωτικά ,πρέπει να υπολογίσουμε την χωρητικότητα της δεξαμενής μας. Ο υπολογισμός της χωρητικότητας είναι εύκολος εφόσον η δεξαμενή έχει σχήμα ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου ,γίνεται πολλαπλασιασμός των διαστάσεων της (μήκος, πλάτος, ύψος) σε μέτρα. Το αποτέλεσμα είναι ο όγκος της δεξαμενής σε κυβικά μέτρα που όταν πολλαπλασιαστεί επί (Χ) 1.000 μας δίνει την χωρητικότητα της δεξαμενής σε λίτρα

3)Καθαρισμός της δεξαμενής:

Πριν ανάψουμε το καυστήρα μας, θα πρέπει να τον καθαρίσουμε και είναι αναγκαίο να πραγματοποιείται, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, συντήρηση – ρύθμιση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης. Η συντήρηση αποτελεί προϋπόθεση, για λιγότερη κατανάλωση πετρελαίου και επομένως, εξοικονόμηση χρημάτων. Καταλληλότερος χρόνος για τη συντήρηση, είναι, αμέσως, μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης δηλαδή Απρίλιο και Μάιο, ώστε να μη μείνουν κατάλοιπα καύσης, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε γίνεται πιο δύσκολος ο καθαρισμός του συστήματος.να τον ρυθμίσουμε ώστε να είναι πιο αποδοτικός και λιγότερο ρυπογόνος.

4) Σωστή διαχείριση σε πολυκατοικία:
Ο Διαχειριστής της πολυκατοικίας θα πρέπει να γράψει το ύψος της δεξαμενής πριν και μετά την παράδοση ¨του πετρελαίου, στην απόδειξη παραλαβής. Σε περίπτωση που η δαπάνη για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης βαρύνει από κοινού πολυκατοικίες-διπλοκατοικίες κ.λ.π. και υπάρχει επαγγελματική διαχείριση, στις αποδείξεις λιανικής πώλησης οι οποίες είναι από θεωρημένα χειρόγραφα στελέχη, αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. του προσώπου (φυσικού ή νομικού) που ασκεί την επαγγελματική διαχείριση και το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του εκπροσώπου εκ των συνιδιοκτητών ή ενοίκων του κτιρίου που έχει συν αποφασισθεί και οριστεί ως συνδιαχειριστής. Επίσης αναγράφεται, ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος του κτιρίου που προμηθεύεται το πετρέλαιο θέρμανσης, η διεύθυνση, η ώρα παράδοσης, η ποσότητα, η συνολική αξία και ο αριθμός κυκλοφορίας του φορτηγού αυτοκινήτου ιδιωτικού ή δημοσίου. κ.λ.π.)

ΕΠΙΜΕΛΏΣ ΠΡΟΣΈΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΕΞΑΠΑΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΉ ΜΑΣ

α) Να μην είναι Παραποιημένος ο μετρητής βυτιοφόρου: Είναι μία μορφή κλοπής του καταναλωτή κατά την παράδοση του πετρελαίου θέρμανσης. Φυσιολογικά ο μετρητής είναι κατασκευασμένος έτσι που να μετρά μόνο την ροή του πετρελαίου. Ο μεταφορέας όμως μπορεί να επέμβει στον μετρητή κατά τρόπο που να μετράει εκτός από την ροή του καυσίμου και την ταυτόχρονη ροή του αέρα ,που με κανονικές συνθήκες ο αέρας πρέπει να φεύγει από μια βαλβίδα εξαέρωση προτού φθάσει στον μετρητή. Έτσι μπορεί να παραδίδεται μαζί με το πετρέλαιο θέρμανσης και αέρας.

β) Η μάνικα του βυτιοφόρου πρέπει να είναι εντελώς άδεια, τόσο προτού όσο και μετά την παράδοση του πετρελαίου. Αν η μάνικα είναι άδεια πριν από την παράδοση και γεμάτη μετά την παράδοση ο μεταφορέας καρπούται το περιεχόμενό της που μπορεί να είναι από δεκάδες λίτρα ανάλογα με το μήκος και την διατομή της μάνικας, δηλαδή μας γίνεται κλοπή πετρελαίου ,μπροστά μας.

γ) Παράδοση με προ μέτρηση: Να είστε παρόντες στην παράδοση, εάν γίνεται να υπάρχει και δεύτερο πρόσωπο και να ελέγχονται όλες οι λεπτομέρειες της παράδοσης. Βεβαιωθείτε ότι στην προ μέτρηση, το μέτρο πρέπει να ακουμπά στον πυθμένα της δεξαμενής.
δ) Ελέγχετε ,ώστε το μέτρο να μην λυγίζει και ότι κατά την επιμέτρηση τοποθετείται κατακόρυφα μέσα στην δεξαμενή και στο ίδιο περίπου σημείο τόσο κατά την προ μέτρηση όσο και κατά την επιμέτρηση.

ε) Παραποιημένη βέργα μέτρησης: Να έχετε δική σας βέργα μέτρησης ,καθώς και ένα σωστό μέτρο. Στην ανάγκη μια απλή ίσια ξύλινη ή μεταλλική βέργα και ένα μέτρο για την ογκομέτριση της δεξαμενής.

ζ) Έχουμε δικαίωμα αμφισβήτησης, Εφόσον υπάρχει αμφισβήτηση έχουμε δικαίωμα να γράψουμε πάνω στην απόδειξη παραλαβής τις λέξεις «ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ» και να ζητήσουμε την παρέμβαση της Ε.Π.Κ.Κ, ή της αρμόδιας Αρχής.. Εάν παρά τα παραπάνω νιώσετε εμπορική πρακτική που θίγονται καταναλωτικά σας δικαιώματα , μπορείτε να το καταγγείλετε αφού επικοινωνήσετε με το γραφείο Προστασίας Καταναλωτή, της Ε.Π.Κ.Κ και στα τηλέφωνα 2821092666 και 2821092306 αλλά και ακόμα στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο 1520

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Ενημερωτική ημερίδα για την σεξουαλική κακοποίηση στο Ηράκλειο

Στις 30 Οκτώβρη ημερίδα για τη σεξουαλική κακοποίηση στο Ηράκλειο Στις 30 Οκτώβρη ημερίδα για τη σεξουαλική κακοποίηση στο Ηράκλειο

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών διοργανώνει η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Καινοτόμων Δράσεων, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Φύλων της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθει στις 30 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 5:00 μ. μ στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου (2ος όροφος).

Ο Δήμος Ηρακλείου, έχοντας συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης σε ένα ευρύ φάσμα ενεργειών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχει ξεκινήσει από το περασμένο έτος (2012) να συμβάλει μέσα από μια σειρά ενημερωτικών ομιλιών στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να μειωθεί το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζεται την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας προχωρώντας στη διοργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης προς τους γονείς και φροντιστές των παιδιών σχετικά με το θέμα αυτό, για την εξάλειψη του φαινομένου.


prismanews.gr

Νέος αποκλεισμός Εφοριών στην Κρήτη την Τετάρτη

Σε νέο αποκλεισμό των εφοριών της Κρήτης προχωρούν οι αγροτικές οργανώσεις την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου.

Ο αποκλεισμός των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών της Κρήτης γίνεται από τους αγρότες, ως μορφή αντίδρασης στην επικείμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

 Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου  πραγματοποίησαν επίσης συμβολικό αποκλεισμό των κτιρίων των Εφοριών σε όλη την Κρήτη. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές οι κινητοποιήσεις έχουν προειδοποιητικό χαρακτήρα. Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου οι αγροτικές οργανώσεις θα συνεδριάσουν ξανά με σκοπό να αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις, έστω και αν οι τωρινές δεν έχουν τη μαζικότητα που προσδοκούσαν.

Οι επικεφαλής της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου αν και παραδέχονται ότι η συμμετοχή του κόσμου στην κινητοποίηση δεν ήταν ικανοποιητική, τονίζουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.

«Η φορολόγηση της αγροτικής γης θα αποτελέσει την ταφόπλακα της παραγωγικής βάσης της χώρας» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης και τονίζει: Δεν θα υποχωρήσουμε, θα φθάσουμε την κατάσταση μέχρι τέρμα. Κι αυτό, επειδή οι αγρότες δεν αντέχουν άλλη αύξηση του κόστους παραγωγής. Σε λίγο εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούμε να καλλιεργούμε τη γη μας. Καλούμε, είπε ο κ. Τζωρτζάκης, όλους τους ανθρώπους που έχουν έστω και από ένα αγροτεμάχιο, να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας».

Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση σκοπίμως προχωρά στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, γνωρίζοντας ότι οι παραγωγοί δεν έχουν χρήματα να πληρώνουν την Εφορία. Κι αυτό, επειδή «έχει βάλει στο μάτι τις επιδοτήσεις και την επιστροφή ΦΠΑ» για να αυξήσει τα δημόσια έσοδα. «Η φορολόγηση και γενικότερα η αύξηση του κόστους παραγωγής θα μας οδηγήσει σε εξαιρετικά δυσάρεστες καταστάσεις, με τους αγρότες να είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν τη γη τους αφού δεν θα μπορούν να την καλλιεργούν. Τη γη που αργότερα θα αναγκαστούν να  πουλήσουν φθηνά σε κάποιους που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να την αγοράσουν, όπως κάποιοι σχεδιάζουν» δηλώνει ο κ. Τζωρτζάκης.

Οι Ηρακλειώτες μαθαίνουν πως φτιάχνεται το ψωμί

Kάθε λογής ψωμιά, κουλουράκια και άλλα αρτοσκευάσματα θα γεμίσουν την περιοχή της Λότζιας στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωμιού, που διοργανώνουν οι αρτοποιοί του Νομού. 

 Η γιορτή ψωμιού θα διεξαχθεί 13 με 16 Οκτωβρίου διοργανώνεται εν όψη της παγκόσμιας ημέρας ψωμιού στις 16 Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρτοποιών νομού Ηρακλείου,  Μανώλης Βολανάκης, ο στόχος είναι "να μάθουν τα παιδιά το ψωμί".

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι "Τα πρωινά θα μπορούν να επισκεφτούν σχολεία την έκθεση για να μάθουν πως ζυμώνεται και γενικά να μάθουν την όλη διαδικασία παραγωγής ψωμιού. Τα απογεύματα αρτοποιοί του συλλόγου μας θα ζυμώσουν κρητικό παραδοσιακό παξιμάδι, λαδοκουλουρα και άλλα πολλά αρτοσκευάσματα. Σύμφωνα με τον κ. Βολανάκη, τα προϊόντα που θα παρασκευαστούν  θα διατεθούν στον κόσμο άλλα και σε ιδρύματα".

Πως αντιμετωπίζουμε την ανακοπή καρδιάς - Εκπαίδευση στο Ηράκλειο


Στην εκδήλωση θα γίνουν επιδείξεις αντιμετώπισης καρδιακής ανακοπής και θα ακολουθήσει πρακτική εξάσκηση από τους παρευρισκόμενουςΣτην εκδήλωση θα γίνουν επιδείξεις αντιμετώπισης καρδιακής ανακοπής και θα ακολουθήσει πρακτική εξάσκηση από τους παρευρισκόμενους

Με σύνθημα Let's save more than 100,000 lives ! - Ας σώσουμε πάνω από 100.000 ζωές ! πραγματοποιείται εκδήλωση αύριο στην Ροτόντα του κτηρίου του τμήματος Φυσικής, στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Restart a Heart Day - Ευρωπαϊκή Μέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  12:00-15:00 στην Ροτόντα του κτηρίου του τμήματος Φυσικής,

Η εκδήλωση οργανώνεται από το εργαστήριο Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Π.Κ. αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού κέντρου του Ελληνικού  Συμβούλιου Εκπαίδευσης στην Αναζωογόνηση (ΕΣΕΑΝ) και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).
Στην εκδήλωση θα γίνουν επιδείξεις αντιμετώπισης καρδιακής ανακοπής και θα ακολουθήσει πρακτική εξάσκηση από τους παρευρισκόμενους υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) καθώς και προβολή ενημερωτικών βίντεο. Στόχος  είναι ευαισθητοποίηση του κοινού στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με απώτερο σκοπό την αύξηση της επιβίωσης θυμάτων καρδιακής ανακοπής.
Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό μπορείτε να επισκεφτείτε το site της πρωτοβουλίας www.restartaheart.eu


prismanews.gr

Πρεμιέρα στις ... εκπτωτικές Τρίτες στην αγορά του Ηρακλείου

Η προσπάθεια αυτή του εμπορικού συλλόγου στηρίζεται από το δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης, τουριστικούς παράγοντες και άλλους φορείς της πόλης

Πρεμιέρα κάνουν σήμερα στην αγορά του Ηρακλείου οι ... εκπτωτικές Τρίτες στο πλαίσιο των οποίων ξένοι και ντόπιοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν καλύτερες τιμές σε συνδιασμό με χορευτικά, παραστάσεις και συναυλίες εν κινήσει.

Στόχος της πρωτοβουλίας που ξεκινά σήμερα και θα συνεχιστεί τις επόμενες Τρίτες μέχρι τις 5 Νοέμβρη μακροπρόθεσμα να μετατραπεί σε ένα θεσμό που θα καθιερώσει την αγορά του Ηρακλείου σημείο αναφοράς και κίνητρο για την προσέλκυση τουριστών. Μέσα απο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι διοργανωτές στοχεύουν η ... εκπτωτική Τρίτη να διαφημιστεί στο εξωτερικό από τους Τουριστικούς φορείς στις προσεχείς τουριστικές εκθέσεις, ώστε του χρόνου το Ηράκλειο να είναι προορισμός όπου οι ξένοι επισκέπτες να γνωρίζουν ότι θα κάνουν τις αγορές τους.

Ο τουρισμός είναι απο τους ελάχιστους πυλώνες που στηρίζουν την οικονομία μας και είναι απαραίτητο να αξιοποιηθεί για εμπορικούς και επιχειρηματικούς σκοπούς. Έτσι οι επισκέπτες της πόλης που επισκέπτονται τα ιστορικά μνημεία θα μπορούν να περιηγηθούν στην αγορά που θα προσελκύει το καταναλωτικό τους ενδιαφέρον ανέφερει στο prismanews.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλης Κουμαντάκης. Σύμφωνα με τον κ. Κουμαντάκη η προσπάθεια αυτή του εμπορικού συλλόγου στηρίζεται από το δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης, τουριστικούς παράγοντες και άλλους φορείς της πόλης.

 prismanews.gr 

«60’ Ελλάδα»: Ο Νίκος Μάνεσης στον νομό Λασιθίου

Πυξίδα ο  άνθρωπος. Προορισμός η ελληνική περιφέρεια. Στόχος του ταξιδιού η καταγραφή  των προβλημάτων, αλλά και του αισιόδοξου μηνύματος ότι σε έναν τόπο που βιώνει έντονα τη νέα σκληρή πραγματικότητα υπάρχουν πολίτες που όχι μόνο στέκονται όρθιοι αλλά και βρίσκουν τη δύναμη να δημιουργούν. 

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στις 24:00, η εκπομπή του Alpha «60’ Ελλάδα» και ο Νίκος Μάνεσης συνεχίζουν το ταξίδι τους με τρίτο σταθμό τον νομό Λασιθίου.

Σε ποιο σταυροδρόμι η παράδοση συναντά την ανάπτυξη; Πώς το δημιουργικό πνεύμα πολεμά τα αδιέξοδα; Ποιες εναλλακτικές ιδέες προτείνουν οι νέοι άνθρωποι της περιοχής;

Οι κάτοικοι του νομού Λασιθίου μας ταξιδεύουν στον τόπο τους και μας αποκαλύπτουν μια ενδιαφέρουσα πλευρά της Κρήτης, αυτή της προόδου, της ανάπτυξης και των εξαγωγών. Μας δείχνουν την καθημερινότητά τους, μοιράζονται μαζί μας τα προβλήματα του σήμερα και τις αισιόδοξες προοπτικές του αύριο, μας ξεναγούν στα αγαπημένα τους μέρη και μας κερνούν ρακή και… μαντινάδες.

Στο Λασίθι, η  κάμερα του «60’ Ελλάδα» καταγράφει την καθημερινότητα εκείνων που  παραμένουν στον τόπο τους στην πρώτη  γραμμή της μάχης με την κρίση. Πρόσωπα που δεν διστάζουν  να ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού και της καρδιάς τους.

Ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό ανθρώπων, ιστοριών και συναισθημάτων!

Μέσα από την εκπομπή  γνωρίζουμε:

• Τους δημιουργούς του αγάλματος της «Αρπαγής της Ευρώπης» που βρίσκεται στην είσοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

• Μια παρέα φίλων με ένα, μοναδικό στην Ελλάδα, «κινητό» μουσείο, με αυτοκίνητα αντίκες. Σε πλήρη λειτουργία: μια μοτοσικλέτα του 1936, ένα αυτοκίνητο MERCEDES του 1940, αλλά και ένα Τζιπ του 1957 από το Βιετνάμ. Βλέπουμε επίσης, ένα συμβόλαιο αγοράς αυτοκινήτου όπου αντί πληρωμής δόθηκαν 3.000 οκάδες λάδι!

• Στο «μαγικό  Γαϊδουρονήσι», τη φιλοξενία των τριών κατοίκων του που μένουν εκεί, χειμώνα – καλοκαίρι, ως ερημίτες και μαθαίνουμε τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόδραση από τον προηγούμενο τρόπο ζωής τους.

• Δύο αδέλφια, μαθητές Λυκείου, που σαρώνουν τα πρωταθλήματα αναρρίχησης.

Επίσης, η εκπομπή πραγματοποιεί απόβαση στην ιστορική Σπιναλόγκα και αναζητεί τους κατοίκους που έγιναν γνωστοί από το τηλεοπτικό σήριαλ «Το Νησί». Ο Νίκος Μάνεσης συναντά:

• Τον Μανώλη Χαρούλη, πατέρα του τραγουδιστή Γιάννη Χαρούλη, ο οποίος, εκτός από ηθοποιός, είναι σιδηρουργός που φτιάχνει παλιά κοσμήματα, γλύπτης πέτρας αλλά και ζωγράφος. Στα Λακώνια, μας φιλοξενεί στο εργαστήριό του και μας παρουσιάζει μοναδικά μουσικά όργανα έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά.

• Τον Μανώλη Τσαγκαράκη, τον «μικρό Δημητράκη», που ως μεγάλο παιδί σήμερα πια, κάνει όνειρα για το μέλλον του τόπου του.

 «60’ Ελλάδα», με τον Νίκο Μάνεση: Βλέπουμε αυτά που δεν βλέπουν οι άλλοι!

Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης: «Η Παιδεία στον Καιάδα»

1. 35 κενά σε νηπιαγωγεία
2. 25 κενά στα πρωινά δημοτικά σχολεία
3. 25 κενά στο ολοήμερα κλασικά...
4. 38 κενά σε σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος
5. Τάξεις με παραπάνω από 25 μαθητές
6. Υποβάθμιση του 6-θέσιου σε 5-θέσιο, του 3-θέσιου σε 2-θέσιο, του 2-θέσιου σε 1-θέσιο

Απαραίτητα μέτρα:

1. Σίτιση στα σχολεία
2. Χώροι ξεκούρασης
3. Παρουσία ενός δασκάλου ανά 15μαθητές, με σκοπό την προετοιμασία της επόμενης μέρας
4. Όχι κλείσιμο σχολείων
5. Όχι συγχωνεύσεις σχολείων
6. Όχι απολύσεις
7. Όχι κατάργηση οργανικών θέσεων
8. Όχι πάνω από 20 μαθητές ανά τάξη
9. Όχι ιδιωτικοί χορηγοί στην Παιδεία

Όλα τα παραπάνω αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.


Όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

1. Κατάργηση του άδικου νόμου για το νέο Λύκειο
2. Όχι απολύσεις
3. Όχι υποχρεωτικές μεταθέσεις
4. Επαναλειτουργία των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ
5. Προκήρυξη 2.122 θέσεων
6. Επανεξέταση του δεύτερου και τρίτου πτυχίου
7. Δυνατότητα μετάταξης σε θέσεις διοικητικές και σε θέσεις τεχνικών
8. Παροχή πλασματικών χρόνων
9. Δεν αρκούν οι 60.000, οι οποίοι είναι 13.000 λιγότεροι από σήμερα
10. Προσοχή στις 12.500 νέες διαθεσιμότητες
11. Προσοχή στις 15.000 απολύσεις του 2013 και 2014, χωρίς εξαίρεση των εκπαιδευτικών

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για το ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου

Με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Ιωάννη Βρούτση επικοινώνησε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ κ.Μανώλης Κεφαλογιάννης,ύστερα και από την ενημέρωση που είχε από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος,από τον οποίο ζήτησε να επανεξετάσει το ζήτημα του παραστήματος ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου για το οποίο οι πληροφορίες του Δήμου της περιοχής λένε ότι έχει αποφασιστεί η μετατροπή του σε τοπικό γραφείο.

Ο κ.Κεφαλογιάννης επασήμανε στον αρμόδιο Υπουργό ότι πιθανή υποβάθμιση του παραρτήματος θα έχει σαν αποτέλεσμα να μπορεί να διεκπεραιώνει τις ανάγκες των πολιτών οι οποίοι ανέρχονται ετησίως σε περισσότερους από 60.000 σε ολόκληρο τον νοτιοανατολικό νομό Ηρακλείου στον οποίο επιπροσθέτως λειτουργούν και ένας υψηλός αριθμός επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι στα πλαίσια των δυνατοτήτων του θα διερευνήσει τη δυνατότητα παραμονής του τοπικού παραρτήματος του ΙΚΑ τόσο στο Αρκαλοχώρι όσο και στην περιοχή της Μεσαράς λαμβάνοντας υπόψη  τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε αυτές τις περιοχές.

Χανιά: Δύο γιατροί στη «φάκα» της Εφορίας

Μια ολόκληρη "φάμπρικα" φαίνεται πως είχαν στήσει γιατροί και διαγνωστικά κέντρα σ΄όλη την Ελλάδα, που δια μέσω των  εξετάσεων και των παροχών υγείας των ξένων τουριστών στη χώρα μας, είχαν βρει έναν ασφαλή τρόπο να κλέβουν την εφορία!

Όπως αποκάλυψε ήδη το cretalive συνεργείο του ΣΔΟΕ Κρήτης, την περασμένη εβδομάδα, ήλεγξε γιατρό των Χανίων, με πάνω από 6.000(!) παραβάσεις και του επέβαλε πρόστιμο που προσεγγίζει τις 900.000 ευρώ.

Φαίνεται όμως πως δεν είναι ο μόνος. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, άλλοι δύο γιατροί των Χανίων, βρίσκονται στο στόχαστρο της Εφορίας, αφού φαίνεται πως είχαν ακολουθήσει τον ίδιο τρόπο για να κρύβουν τα έσοδα που τους κατέβαλαν οι ασφαλιστικές εταιρείες του εξωτερικού.

Το σύστημα, όπως αποκαλύπτουμε, δούλευε, ως εξής: ο ξένος επισκέπτης - τουρίστας στη χώρα μας και δη στην Κρήτη, όταν υπήρχε η ανάγκη για γιατρό,ή διαφόρου τύπου εξετάσεις, πήγαινε στους συγκεκριμένους γιατρούς, που είχαν συμβληθεί με συγκεκριμένη Κυπριακών συμφερόντων εταιρεία, η οποία ήταν θυγατρική σκανδιναβικής εταιρείας  και η οποία λειτουργούσε ως διαμεσολαβητής των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ο γιατρός και το διαγνωστικό κέντρο εισέπραττε την επίσκεψη από τον ασθενή, τη δήλωνε κανονικά στην Εφορία, ωστόσο τις ιδιαίτερα δαπανηρές και ακριβές εξετάσεις που χρέωνε στον ξένο επισκέπτη δεν τις εμφάνιζε πουθενά στα βιβλία του.

Μάλιστα για να είναι καλυμμένος στις απαιτήσεις των ξένων, έστελνε στο εξωτερικό αθεώρητα τιμολόγια προκειμένου να περνάνε οι ξένοι συνεργάτες τους στα βιβλία τους τα ποσά που εκείνοι χρέωναν.Το κουβάρι της φοροδιαφυγής άρχισε να ξετυλίγει όταν στα χέρια του Υπουργείου Οικονομικών βρέθηκε η λίστα των Ελλήνων γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων που συνεργάζονταν με την Κυπριακή Εταιρεία και έτσι σιγά- σιγά, δια μέσου των τοπικών Ελεγκτικών Κέντρων του Υπουργείου Οικονομικών καλούνται οι εμπλεκόμενοι να δικαιολογήσουν τα...αδικαιολόγητα!

Ήδη η πρώτη καμπάνα έπεσε, όπως ήδη αποκαλύψαμε, και όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και στους άλλους δύο γιατρούς, θα ακολουθηθεί παρόμοια διαδικασία. Προφανώς ανάλογος έλεγχος θα γίνει και σε γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα της υπόλοιπης Κρήτης, που ...υποδέχονται τουρίστες και τους παρέχουν υπηρεσίες υγείας!

cretalive.gr

Τεράστια προβλήματα για την ειδική αγωγή στην Κρήτη

Κλειστά τμήματα ένταξης, ελλείψεις σε προσωπικό και εκπαιδευτικούς τα σοβαρά προβλήματα της ειδικής εκπαίδευσης


Της Κατερίνας Μηναδάκη / prismanews.gr

Με τεράστια προβλήματα και μεγάλα κενά έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά και για την ειδική εκπαίδευση στην Κρήτη. Τμήματα ένταξης παραμένουν κλειστά και χωρίς εκπαιδευτικούς αλλά και βοηθητικό προσωπικό, κενά υπάρχουν στα τμήματα κωφών και βαρήκοων, στα τμήματα ένταξης στο Ηράκλειο ενώ την ίδια στιγμή μεταφέρονται παιδιά από τη Μεσαρά στο Ηράκλειο για μαθήματα στα ειδικά σχολεία αντί να δημιουργηθεί ένα τμήμα στην περιοχή. 

Το κόστος της μεταφοράς φτάνει τα 100 ευρώ ανά μέρα, όπως επεσήμαναν άνθρωποι της ειδικής αγωγής ενώ την ίδια στιγμή από το Υπουργείο Παιδείας έχουν έρθει 26 πιστώσεις που αφορούν μόνο στο βοηθητικό προσωπικό των 32 ειδικών σχολείων σε όλη την Κρήτη και ενώ οι ανάγκες τους ξεπερνούν τις 150 θέσεις. Η ειδική εκπαίδευση στο νησί παραμένει υποστελεχωμένη και τα ειδικά σχολεία υποφέρουν από την έλλειψη προσωπικού !

Όπως επεσήμανε ο κ. Καψαλάκης από το Ειδικό Σχολείο Τυμπακίου μιλώντας στο Σκάι Κρήτης, αναμένεται και 2η φάση πιστώσεων ωστόσο το πρόβλημα δεν καλύπτεται ενώ αναμένεται να γίνουν προσλήψεις μέσω προγραμμάτων και μέσω ΟΑΕΔ. Έτσι εργαζόμενοι των 400 ευρώ θα εργάζονται για κάποιους μήνες και θα καλύπτουν κενά στην εκπαίδευση χωρίς επί της ουσίας λύση του προβλήματος, τόνισε ο κ. Καψαλάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τα προβλήματα της εκπαίδευσης στο νομό δεν εντοπίζονται μόνο στο θέμα των κενών των εκπαιδευτικών αλλά και στο θέμα της γενικότερης λειτουργίας των σχολείων αφού συνολικά 1500 παιδιά δημοτικών σχολείων σε όλο το νομό αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους. Ο τεράστιος αυτός των μικρών μαθητών βρίσκεται καθημερινά στο δρόμο με ένα κόστος εξωφρενικό αλλά και κινδύνους πολλούς για τα ίδια τα παιδιά στα πλαίσια της νοοτροπίας και των αλλαγών του υπουργείου παιδείας.

Κρήτη: Συμβολικός αποκλεισμός ΔΟΥ από αγρότες

Σε αποκλεισμό των εφοριών του Ηρακλείου προχώρησαν οι αγρότες του νομού διαμαρτυρόμενοι για το φόρο που πρόκειται να επιβάλει η κυβέρνηση στα αγροτεμάχια.


Στη συμβολική κατάληψη των Α' και την Β' ΔΟΥ του Ηρακλείου προχώρησαν σήμερα αγρότες της περιοχής, αντιδρώντας στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και ζητώντας την άμεση επιστροφή του ΦΠΑ.

Οι αγρότες ζητούν από την Περιφέρεια, τους δήμους, αλλά και όλους τους φορείς της Κρήτης, να συγκαλέσουν έκτακτα διοικητικά συμβούλια και να πάρουν αποφάσεις οι οποίες να είναι κατηγορηματικά αντίθετες στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Στο κλείσιμο της εισόδου του κτηρίου όπου στεγάζεται η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Χανίων προχώρησαν το πρωί και αγρότες-μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων η «Ενότητα».  Οι συγκεντρωμένοι τοποθέτησαν στην είσοδο του κτηρίου πανό, ενώ η κινητοποίηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Μπικάκη, είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα.

Οι φορείς των αγροτών της Κρήτης, διοργανώνουν νέα συνάντηση την Πέμπτη το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου, για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...