Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Νέο Τροχαίο στο Ηράκλειο-Ταξί συγκρούστηκε με Ι.Χ

Τελειωμό δεν έχουν τα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη.  Δεν πρόλαβαν να περάσουν καλά -καλά δύο ώρες από το τροχαίο στο ύψος του Φόδελε και άλλο ένα ευτυχώς χωρίς τραυματισμό σημειώθηκε περίπου στις 3 παρά τέταρτο το μεσημέρι στο ύψος του κόμβου της Αλικαρνασσού.

Το τροχαίο έγινε όταν σύμφωνα με πληροφορίες, ένας οδηγός Ταξί έχασε κάτω από άγνωστες συνθήκες τον έλεγχο του οχήματός του και συγκρούστηκε με ένα άλλο όχημα.
Οι δύο οδηγοί είναι καλά στην υγεία τους .

"Πακέτα" ... του 10ευρου για να έρθουν οι τουρίστες

Τουριστικά πακέτα με 10 ευρώ το άτομο την ημέρα για διαμονή σε ξενοδοχείο με ημιδιατροφή, πωλούν αυτή την περίοδο τουριστικοί επιχειρηματίες... του Ν. Ηρακλείου που έχουν ρίξει κι άλλο σε ακόμη πιο εξευτελιστικό βαθμό τις τιμές τους, για να μπορέσουν να φέρουν κόσμο στις μονάδες τους, ωστόσο η μέση πληρότητα στην Κρήτη τον Μάιο δεν θα ξεπεράσει το 50%.

Άλλοι επιχειρηματίες που βλέπουν άδεια τα ξενοδοχεία τους, πωλούν το πακέτο για διαμονή σε 4άστερο ξενοδοχείο με υπηρεσίες all ιnclusive προς 15 ευρώ την ημέρα.

"Οι τιμές έχουν πέσει σε δραματικά επίπεδα" είπε ο Δημήτρης Κουμπαράκης, αντιπρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων". Ο ίδιος ανέφερε ότι:

"Οι πληρότητες θα είναι χαμηλές όχι μόνο το Μάιο αλλά και τον Ιούνιο. Τον Ιούλιο οι πληρότητες θα είναι υψηλές της τάξης του 95%, ωστόσο πτωτικά θα κινηθεί ο Αύγουστος, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο".

Πρόβλημα και με τα Last Minute

Ο Δ. Κουμπαράκης σημείωσε ακόμη ότι και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής στις οποίες όλοι στρέφουν τις ελπίδες τους είναι επίφοβες και όλα δείχνουν ότι η χρονιά θα κλείσει με μεγάλο αρνητικό πρόσημο.
cretalive.gr

Ηρακλειώτης ξενοδόχος αποκάλυψε τους εκβιαστές του υπουργείου - Δείτε τι λέει ο ίδιος

Ο άνθρωπος που βρήκε τη δύναμη και κατήγγειλε τα κυκλώματα εκβιαστών που δρούσαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ο ξενοδόχος... Ν. Χ., ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή της Σταλίδας, λύνει τη σιωπή του και αποκαλύπτει το πως οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης τον ταλαιπωρούσαν για χρόνια αποσκοπώντας σε μίζα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την επένδυση του ύψους περίπου
3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Κρητικός επιχειρηματίας, είναι ο άνθρωπος που είχε το σθένος να τα βάλει με το «σάπιο σύστημα» επίορκων δημόσιων υπαλλήλων με αποτέλεσμα οι Διωκτικές Αρχές της Αθήνας να συλλάβουν χθες δύο υπαλλήλους του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις τις επόμενες ημέρες.

Ο ίδιος είναι πολύ γνωστός στον ξενοδοχειακό τομέα, χαρακτηρίζεται ως ένας πολύ έντιμος επιχειρηματίας και συνεπής στα λόγια και τις πράξεις του.

Ο κ. Χ. περιγράφει πως ξεκίνησε η περιπέτειά του και το πως αποφάσισε να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία τόσο στην ηγεσία του Υπουργείου, όπως λέει, όσο και στην Αστυνομία.

«Βρεθήκαμε λίγο πριν φαλιρίσουμε και γι αυτό αναγκάστηκα να κάνω την καταγγελία. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου μας εκβίαζαν και κρατούσαν τους φακέλους μας, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν τα θέματά μας. Αναγκαστήκαμε να μιλήσουμε με την ηγεσία του Υπουργείου η οποία μας άκουσε με πολλη προσοχή κι έτσι προχώρησε το θέμα» τονίζει.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, το έργο που είχε βαλτώσει λόγω της συμπεριφοράς συγκεκριμένων υπαλλήλων, αφορούσε σε ανακαίνιση και αναβάθμιση ξενοδοχειακής μονάδας.

«Τριάμισι χρόνια μας ταλαιπωρούσαν. Η ιστορία μας ξεκινάει το 2009. Το ποσό της επένδυσης ήταν πολύ μεγάλο και μας δούλευαν. Δεν είναι μόνο οι δύο υπάλληλοι που συνελήφθησαν, αλλά πολλοί περισσότεροι εκεί μέσα. Εγώ είχα δώσει χρήματα για να προχωρήσει το θέμα μου, γιατί μου έλεγαν ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν προχωράει. Μου υπόσχονταν ότι θα πάρω τα χρήματά μου πίσω σε έναν χρόνο. Αντί να περιμένω το Υπουργείο που θα κάνει τρία με τέσσερα χρόνια, αυτοί μου έλεγαν ότι θα έχω ξεμπερδέψει σε έναν χρόνο και θα έπαιρνα νωρίτερα τα χρήματα που δικαιούμουν εάν έκανα ότι μου ζητούσαν».

Ο ίδιος δε θέλει να μπει σε λεπτομέρειες αναφορικά με την επιχείρηση που στήθηκε για τη σύλληψη των υπαλλήλων. «Αυτό είναι δουλειά της Αστυνομίας, αυτή τα σχεδίασε όλα. Εγώ απλώς πήγα στο προκαθορισμένο ραντεβού και έδωσα τα χρήματα που μου ζητήθηκαν. Το ραντεβού μας ήταν έκτος του Υπουργείου και τα χρήματα που ήταν προσημειωμένα τα έδωσα σε ένα άτομο» ανέφερε.

Η σύλληψη

Οι δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, ένας 58χρονος και μια 56χρονη προϊσταμένη τμήματος, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ οι δύο υπάλληλοι συνελήφθησαν για δωροδοκία και η υπόθεση αφορά σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τη καταγγελία του Κρητικού επιχειρηματία, οι δύο υπάλληλοι είχαν εκβιαστικά παραλάβει σε παλαιότερο χρόνο το ποσό των 50.000 ευρώ. Χθες τους δόθηκαν άλλα 10.000 ευρώ που είχαν προσημειωθεί από το συνολικό απαιτούμενο ποσό των 120.000 ευρώ. Αρχικά οι συλληφθέντες είχαν απαιτήσει το 10% της δικαιούμενης επιδότησης, που ανέρχονταν στο ποσό των 300.000 ευρώ περίπου, και ύστερα από συνεχείς διαπραγματεύσεις το ποσό ρυθμίστηκε στα 120.000 ευρώ.

Ο 58χρονος συλληφθείς υπηρετεί στη Διεύθυνση Οικονομικών, ενώ η 56χρονη είναι προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης και Παρακολούθησης Κοινοτικών Προγραμμάτων, του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία ο 58χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην οδό Μητροπόλεως στο Κέντρο της Αθήνας την ώρα που παραλάμβανε, το προσημειωμένο ποσό των 10.000 ευρώ από τον επιχειρηματία από την Κρήτη.

Η 56χρονη συνεργός του δεν ήταν στο ραντεβού. Συνελήφθη λίγα λεπτά μετά μετά στο σταθμό του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής, την ώρα που παραλάμβανε μερίδιο του προσημειωμένου ποσού από τον 58χρονο.

Ο Κρητικός ξενοδόχος χθες το μεσημέρι ενημέρωσε τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές ότι ενώ έχει εγκριθεί επιδότηση για αντίστοιχη επένδυση στην επιχείρηση, που διατηρεί στο Ηράκλειο ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, ο 58χρονος με συνεχή προσκόμματα απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 120.000 ευρώ προκειμένου να προωθήσει-εγκρίνει τον φάκελο της επιδότησης.

Στο ραντεβού με τον Ηρακλειώτη ξενοδόχο ο 58χρονος υπάλληλος παρέλαβε 10. 000 ευρώ που ήταν προσημειωμένα και τότε συνελήφθη.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που συνελήφθησαν είχαν «ξηλωθεί» πριν από λίγο καιρό από την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ είχε καταργηθεί όλη η υπηρεσία, όμως εξακολουθούσαν να πλησιάζουν επιχειρηματίες και επικαλούμενοι γνωριμίες και προσβάσεις στο υπουργείο ζητούσαν μίζες.

Σε δηλώσεις της η κα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι η διαφθορά θα τσακιστεί. Ανέφερε επίσης ότι οι νέοι επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων έχουν σαφή εντολή και σχέδιο: «Επιχείρηση Φως». Κάθε υποψία, κάθε καταγγελία, κάθε καθυστέρηση ελέγχεται και οδηγείται με κάθε τρόπο σε κάθαρση."Τους συγχαίρω για τα άμεσα αποτελέσματα και το καθαρό μήνυμα: Η έντιμη διοίκηση δεν σταματά ποτέ, δείχνοντας μηδενική ανοχή στο έγκλημα καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος".

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, το σώμα που έχει δημιουργηθεί για να εντοπίζονται υποθέσεις διαφθοράς φαίνεται να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια έπεφταν θύματα εκείνων που τους εκβίαζαν συστηματικά.

Τονίζεται επίσης, ότι καμία από τις υποθέσεις που μέχρι σήμερα έχουν καταγγελθεί δεν έχει θαφτεί στο συρτάρι κάποιου γραφείου.
cretalive.gr

Κουβέλης: Ο τόπος θα ζήσει και μετά την Κυριακή

«Ο τόπος αυτός θα ζήσει και μετά την Κυριακή, θα ζήσει πέρα και παρά τα μνημόνια. Η 6η Μαΐου δεν θα είναι η συντέλεια της Ελλάδας όπως προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης» ανέφερε απόψε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά την ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Λιοντάρια με την οποία ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος του.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...