Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Ηράκλειο : Αθωώθηκαν οι δύο γιατροί από το Εφετείο


Αθωώθηκαν σήμερα από το Εφετείο δύο γιατροί που πρωτόδικα είχαν καταδικασθεί για διαφορετικούς λόγους ο καθένας .

Το Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης αθώωσε λόγω αμφιβολιών πρώην καρδιοχειρουργό σε δημόσιο νοσοκομείο του Ηρακλείου, ο οποίος κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος για τρεις περιπτώσεις ασθενών που, σύμφωνα με τις κατηγορίες τους, οδήγησε σε ιδιωτική κλινική για να χειρουργηθούν.

Ο καρδιοχειρουργός πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή...

Επίσης, το Εφετείο αθώωσε και τον πρώην διευθυντή κλινικής δημόσιου νοσοκομείου, ο οποίος κατηγορούνταν για αποσιώπηση λόγω εξαίρεσης.
Ο γιατρός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή, επειδή δεν υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης από τις επιτροπές διαπραγμάτευσης και διαγωνισμού που μετείχε,
αν και η σύζυγος του είναι ιδιοκτήτρια εταιρείας που συμμετείχε σε διαγωνισμούς για προμήθεια ιατρικών υλικών στο νοσοκομείο.

Παλαιόχωρα: Έκλεψαν 9 μαγαζιά σε απόσταση 500 μέτρων!


Αναστάτωση επικρατεί στην Παλαιόχωρα ύστερα από το μπαράζ διαρρήξεων που αποκαλύφτηκε τα ξημερώματα σε καταστήματα στο κέντρο της περιοχής.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, άγνωστοι "άνοιξαν" χρησιμοποιώντας πέτρες και άλλα αιχμηρά αντικείμενα 9 καταστήματα που βρίσκονται σε απόσταση 500 μέτρων, κλέβοντας όσα χρήματα βρήκαν στο ταμείο.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η "Νέα Τηλεόραση", τα περιστατικά έχουν θέσει σε προβληματισμό τις αρχές ενώ και ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του στο δελτίο ανέφερε ότι από σήμερα στην περιοχή επικρατεί ένα κλίμα φόβου στους κατοίκους που δεν υπήρχε πριν στο τόπο τους.

Επίσης, αποκάλυψε ότι το Σάββατο άγνωστοι έκλεψαν χρήματα από το παγκάρι της εκκλησίας.

Η λεία των δραστών ήταν μικρή και ενδεχομένως για αυτό "χτύπησαν" σε εννέα διαφορετικά καταστήματα, καθώς στα ταμεία δεν υπήρχαν παρά μόνο λίγα χρήματα.

Ξύλο μεταξύ αντιεξουσιαστών και Χρυσαυγιτών στο Ηράκλειο


Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τρίτης στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου όταν αντιεξουσιαστές και μέλη της Χρυσή Αυγής ήρθαν στα χέρια προκαλώντας μικρής έκτασης υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν κατά την πορεία διαμαρτυρίας που έκανα πενήντα περίπου νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου διαμαρτυρόμενοι για τις επεμβάσεις της Αστυνομίας σε καταλήψεις της Αθήνας ήρθαν αντιμέτωποι με μέλη της Χρυσής Αυγής που μοίραζαν φυλλάδια σε διερχόμενους πολίτες.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και υπήρξαν αντεγκλήσεις και μικροσυμπλοκές μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ σημειώθηκαν και μικρές υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα στην περιοχή.

Τα πνεύματα ηρέμησαν λίγη ώρα αργότερα όταν κατέφθασαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

20χρονος Βούλγαρος είχε ρημάξει τις εκκλησίες στην Κρήτη


O ιερόσυλος που είχε ρημάξει τις εκκλησίες σε χωριά της κρητικής υπαίθρου, είναι ένας 20χρονος από τη Βουλγαρία. Ο νεαρός αλλοδαπός είχε “χτυπήσει” σε έξι περιπτώσεις αρπάζοντας τάματα, αλλά και χρήματα από τα παγκάρια. Ο ιερόσυλος έπεσε χθες στα χέρια των αστυνομικών και θα λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, ο Βούλγαρος είχε χτυπήσει:

- Την 01/02.06.2011 και από ώρες 18:30 έως 06:30, αφαίρεσε από το συρτάρι παγκαριού του Ιερού Ναού «Αγίου Αντωνίου» του Δημοτικού Διαμέρισματος Σκινιά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500,00) ευρώ.

- Την 14/15.06.2011 και από ώρες 23:00 έως 15:00, προέβη στην αφαίρεση από το συρτάρι παγκαριού του Ιερού Ναού «Ευαγγελισμού» του Δημοτικού Διαμερίσματος Κάτω Καστελλιανά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος το χρηματικό ποσό των τριακοσίων (300,00) ευρώ.

- Την 15/16.08.2011 και από ώρες 15:00 έως 14:00 προέβη στην αφαίρεση από το συρτάρι παγκαριού Ιερού Ναού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Στύρωνα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ.

- Το χρονικό διάστημα από 13.11.2011 έως 23.11.2011, προέβη στην αφαίρεση διαφόρων ταμάτων από τον Ιερό Ναό «Αγίων Αναργύρων» του Δημοτικού Διαμερίσματος Γαλατά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

- Το χρονικό διάστημα από 04.12.2011 έως 17.12.2011, προέβη στην αφαίρεση από το συρτάρι παγκαριού του Ιερού Ναού «Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου» του Δημοτικού Διαμερίσματος Φιλλίπων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος το χρηματικό ποσό των είκοσι (20,00) ευρώ, ένα πομπό ασύρματης μικροφωνικής εγκατάστασης και ένα ασύρματο μικρόφωνο αξίας τριακοσίων (300,00) ευρώ.

- Την 09/10.01.2012 προέβη στην αφαίρεση περίπου εκατό (100) ευρώ σε κέρματα, από το συρτάρι του παγκαριού του Ιερού Ναού «Αγίου Νικολάου» του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Αντί για καφέ στο μνημόσυνο έβαλε πετρέλαιο σε σχολείο!


Λύθηκε το πρόβλημα που προκαλούσε πονοκέφαλο σε γονείς και δήμο


Χάρη στην ευγενική χορηγία ενός δημότη, λύθηκε το πρόβλημα θέρμανσης στον Παιδικό Σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Βαρβάρας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το cretalivr.gr ο κάτοικος Αγίας Βαρβάρας, Θεόδωρος Λαγουδάκης προσέφερε 500 ευρώ στην Κοινωφελή Εταιρεία του Δήμου Γόρτυνας, προκειμένου να βάλει πετρέλαιο ο παιδικός σταθμός της ενότητας Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται στα Πρεβελιανά.

Να σημειωθεί πως ο δωρητής αποφάσισε να διαθέσει το παραπάνω ποσό εις μνήμη της συζύγου του, Ευαγγελίας Λαγουδάκη, επιλέγοντας αντί τον καθιερωμένο καφέ στο μνημόσυνο της, να διαθέσει τα χρήματα για τις ανάγκες θέρμανσης των μικρών μαθητών.

Γι' αυτό ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον κ. Λαγουδάκη, εκ μέρους του Δήμου, για την εξαιρετική και χρήσιμη πρωτοβουλία του.

Λαγκάδα: Ο εργολάβος στέλνει στο σκαμνί 65 κατοίκους και τον ευρωβουλευτή Σπ. Δανέλλη

Στις δικαστικές αίθουσες έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα η υπόθεση της κοπής 52.000 δέντρων για την κατασκευή του φράγματος του Αποσελέμη στην περιοχή της Λαγκάδας.

Η μήνυση του εργολάβου του έργου αφορά σε 65 κατοίκους της περιοχής του Δήμου Χερσονήσου, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Δανέλλης για τον οποίο έχει ζητηθεί η άρση της κοινοβουλευτικής του ασυλίας(έτσι κι αλλιώς πάντως θα διαχωριστεί η περίπτωσή του).

Την αναγγελία, για την υποβολή αιτήματος άρσης ασυλίας του ευρωβουλευτή από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, έκανε, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς

Χανιά: Το Ειρηνοδικείο διέγραψε το 64% του χρέους γιατρού


Δικαιώθηκε η γιατρός του ΠΑ.Γ.Ν.Η, καθώς με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, η δανειολήπτρια μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πέτυχε να διαγραφούν 49.200 ευρώ, από το χρέος της.

Με την απόφαση του Ειρηνοδικείου διαγράφηκε για τη δανειολήπτρια το χρέος της, κατά 64%.
Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για δανειολήπτρια που δεν έχει παντρευτεί, δεν έχει παιδιά και εργάζεται ως παιδίατρος - νεογνολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Το μοναδικό της εισόδημα είναι ο μηνιαίος μισθός που παίρνει, που μαζί με υπερωρίες και εφημερίες φτάνει τα 1.301,29 ευρώ.
Άλλη πηγή εισοδήματος δεν έχει εκτός από ένα αυτοκίνητο 1398 cc (2008), αξίας περίπου 2.500 ευρώ και το οποίο είναι αναγκαίο για τις μετακινήσεις της.

Η δανειολήπτρια είναι χρεωμένη σε τέσσερις τράπεζες, με εννέα τραπεζικά προϊόντα (κάρτες και καταναλωτικά δάνεια) είτε ως οφειλέτρια είτε ως εγγυήτρια, συνολικού χρέους 76.910,52 ευρώ και παρουσίασε αδυναμία πληρωμής του χρέους της με αποτέλεσμα να ζητήσει να ενταχθεί στο Ν.3869/2010 για να ρυθμίσει τις οφειλές της.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, αποφάσισε να ρυθμίσει το χρέος της δανειολήπτριας, για τέσσερα χρόνια (48 δόσεις) ενώ της διέγραψε το 64% του χρέους της.

Κρήτη: Οι τύψεις και η ανοιχτή πληγή του ''αετού'' από το 1944!

Μια ενέδρα στα σκληρά χρόνια της κατοχής, έμελλε να στοιχειώσει τη ζωή του εικονιζόμενου...

Ήταν ο Αετός της Αντίστασης και σαν το περήφανο αρπακτικό «φτερούγιζε» στις βουνοκορφές, μεταφέροντας τα μαντάτα του αγώνα στη γερμανοκατοχή, σε καπετάνιους και ομάδες. Ο Σπύρος Αναστασάκης στα 88 του χρόνια σήμερα, στο σπίτι των «Μπίρηδων» στο Ζουρίδι, ένα μικρό χωριουδάκι 58 ψυχών στο Ρέθυμνο, νιώθει να τον κατατρώει μια πληγή που από το 1944 το καλοκαίρι, μένει ορθάνοιχτη και βασανιστική. Όσο περνά ο καιρός αυτό το τραύμα των εφηβικών του χρόνων τον σπαράζει…

Ήταν με δυο ακόμη νέους, συναγωνιστές του, όταν σκότωσαν το Γερμανό οδηγό του αυτοκινήτου. Του είπαν μετά οι δυο συμπρωταγωνιστές του επεισοδίου, πως από το δικό του τουφέκι έφυγε η σφαίρα που τον ξάπλωσε νεκρό και από τότε υπομένει μαρτυρικά ο ''Αετός''. Σαν να θέλει να «ξαλαφρώσει» από τις Eρινύες και τα λέει, όπως θα τα έλεγε στον εξομολόγο του. Μα και πάλι δεν ησυχάζει!

Η ροή του λόγου του στο madeincreta.gr, κάνει στάση «στο σκοτωμό του Γερμανού οδηγού» και συγκλονίζεται, λες και ξαναζεί εκείνες τις «μαύρες ώρες»…

«Στην κατοχή, εμένα με φωνάζανε Αετό», αρχίζει με σπαραγμό ψυχής την αφήγηση. Και συνεχίζει: «Ήμουν στην ομάδα του Κωστή του Μαντζώρου από την Επισκοπή, λοχαγού Ιππικού και με το Βαγγέλη το Βαρδάκη από την Αργυρούπολη περπατήσαμε βουνά και λαγκάδια...

Σαλέψαμε στ’ «Άγιο Πνεύμα» και στα βουνά του Μούντρου και πηγαίναμε στη Μικρή Γωνιά. Αυτή ήτανε η δουλειά μας! Και δε με νοιάζουν οι αποστολές που έκαμα, όσο το Γερμανό που σκοτώσαμε. Είναι πράγματα, που δε θέλω να τα αναστορούμαι γιατί μου καίνε την καρδιά…»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...