Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Εκσυγχρονιστικές παρεμβάσεις στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο

Τροπολογία με εισηγητή τον Λευτέρη Αυγενάκη


Αλλαγές στην λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, εισηγείται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την σημερινή, επί των άρθρων συζήτηση, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας και άλλες διατάξεις».

Ο Μαν. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ για το ιστορικό υψηλό... 65 ετών που κατέγραψε το 2013 το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών!

Ο Μαν. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ μιλώντας στην  τηλεόραση του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στο ιστορικό υψηλό... 65 ετών που κατέγραψε το 2013 το ισοζύγιο  τρεχουσών συναλλαγών!


Τόνισε ανάμεσα στα άλλα:

Ιστορικό υψηλό... 65 ετών στο ισοζύγιο κατέγραψε το 2013 τρεχουσών συναλλαγών!

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε το επίπεδο ζωής του Έλληνα»

«Είναι κανόνας χωρίς εξαίρεση! Προκοπή για κάθε χώρα σημαίνει, ανταγωνιστικότητα, εξωστρέφεια, δημιουργία ευκαιριών για όλους»


Βασικά σημεία εισήγησης Λευτέρη Αυγενάκη στο σχέδιο νόμου «Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας


«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια εποχή που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, όχι γιατί απλά βιώνουμε μια βαθιά οικονομική κρίση όλοι οι Έλληνες, αλλά γιατί τώρα, που βγαίνουμε σιγά-σιγά απ’ την κρίση έχουμε χρέος να διαμορφώσουμε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης και ένα νέο μέλλον για την πατρίδα μας και για τη νέα γενιά. Η ελληνική οικονομία -μέχρι πρότινος- βρισκόταν μετέωρη ανάμεσα στο χθες και στο αύριο. Ανάμεσα στα ερείπια ενός μοντέλου ανάπτυξης που κατέρρευσε με δραματικές επιπτώσεις και στα θεμέλια ενός νέου, βιώσιμου μοντέλου που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε.

Γιάννης Μιχελογιαννάκης : «Το αγροτικό πρόβλημα και η λύση του».

Στο διάστημα των τελευταίων ετών η ελληνική γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία, υπέστη και υφίσταται τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθείται. 


Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά :

  • Σε εφτά χρόνια η φυτική παραγωγή έπεσε από το 8,2 στο 6,8 δηλαδή χάθηκαν 1,4 δις.
  • Το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε 23% ενώ στην Ευρώπη αυξήθηκε 20%. 
  • Τα λιπάσματα είχαν αύξηση 20%. 
  • Οι ζωοτροφές είχαν αύξηση 12%. 
  • Η ενέργεια είχε αύξηση 18%.
  • Το ρεύμα είχε αύξηση το 2011 6% και το 2012 9%. 

«Αποκάλυψη των Δημάρχων που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος»

Παρέμβαση Μαρκόπουλου - Αυγενάκη και 18 ακόμη Κυβερνητικών Βουλευτών


«Να δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα όσων Δημάρχων, Περιφερειαρχών και συμβούλων που περιλαμβάνονται στην έκθεση πεπραγμένων της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και κατηγορούνται για φοροδιαφυγή ή άλλα σοβαρά ποινικά αδικήματα και να επισπευθούν οι νομικές διαδικασίες εξέτασης των κατηγορούμενων», ζητούν σε κοινοβουλευτική τους παρέμβαση ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Κώστας  Μαρκόπουλος, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και 18 ακόμη Κυβερνητικοί Βουλευτές, με κοινή τους παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.κ. Ιωάννη Μιχελάκη και Χαράλαμπο Αθανασίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...