Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ρέθυμνο – 2 Αυγούστου: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ…»

Μετά τον εξαιρετικά επιτυχημένο κύκλο των 25 παραστάσεων στο θέατρο Badminton που παρακολούθησαν πάνω από 50.000 θεατές, η ADaM Productions και η 5Η ΕΠΟΧΗ παρουσιάζουν σε καλοκαιρινή περιοδεία την παράσταση ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ…».

 (Photo credit: Wikipedia)
Η ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού, στο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς. Μια μεγάλη μουσική παράσταση…

Η Ελλάδα ταξιδεύει από το ’22 μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τη ζωή, τις μουσικές και τα τραγούδια του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να μεταφέρει τον θεατή της στην ιστορική διαδρομή Μικρασιατική καταστροφή – Σήμερα.

25 ηθοποιοί-χορευτές, τέσσερις τραγουδιστές και 11 μουσικοί μας ταξιδεύουν από «την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού», στη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας.

Η Μικρασιατική καταστροφή, η δικτατορία του Μεταξά, η Κατοχή, τα Δεκεμβριανά, ο εμφύλιος, οι εξορίες, η «άνοιξη της δεκαετίας του 60», η δικτατορία, η μεταπολίτευση.

Σκηνές που συγκλονίζουν, μουσικές που συνεπαίρνουν, περνούν από τα πέτρινα χρόνια, στην «άνοιξη της δεκαετίας του 60»… και στη μεταπολίτευση… Η συνύπαρξη ποίησης και μουσικής… Η αποθέωση του τραγουδιού…

Η συνάντησή του Μίκη Θεοδωράκη, με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του σύγχρονου πολιτισμού. Χατζιδάκις, Ελύτης, Ρίτσος, Σεφέρης, Αναγνωστάκης, Γκάτσος, Λειβαδίτης, Κατσαρός, Σαββίδης, Χιώτης, Κατράκης, Ελευθερίου και δεκάδες άλλοι…

Η ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, αποκαλυπτική και παρούσα, συνοδεύει και συνοδεύεται από τα σημαντικότερα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του αιώνα που πέρασε. Διαρκώς παρών, ο Μίκης δημιουργεί μια νέα πολιτιστική πρόταση, όχι μόνο καταγράφοντας τη σκληρή ελληνική πραγματικότητα, αλλά προτείνοντας διαρκώς μέσα από το έργο του νέες ιδέες και εκδοχές. Δημιουργεί μια νέα αντίληψη περί λαϊκότητας της τέχνης. Τα τραγούδια του επιθυμία και ανάγκη ενός ολόκληρου λαού.

Από τη γενέτειρά του Χίο, μέχρι την απογείωση στην παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση, ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε μια ζωή μυθική και περιπετειώδη. Φύση ανυπότακτη, άρρηκτα δεμένη, με την έμπνευση και τη δημιουργία, ο Θεοδωράκης, παραμένει ένα σπάνιο φαινόμενο δημιουργού που το έργο του φτάνει στο μέλλον κάθε εποχής.

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ…»

Περισσότερα από 50 τραγούδια – σταθμοί του Μίκη Θεοδωράκη, συνδέονται με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας σε μια μουσική παράσταση γεμάτη μνήμες και συγκίνηση που ακουμπά στο σήμερα. Περισσότεροι από 60 συντελεστές συνεργάζονται σε ένα κορυφαίο γεγονός.

Μια σειρά συναντήσεων του σκηνοθέτη και του Μιχάλη Αδάμ, με τον Μίκη Θεοδωράκη, ολοκλήρωσαν τη «διαδρομή» του σεναρίου. Ο συνθέτης αγκάλιασε με την αγάπη και την καθοδήγησή του, κάθε στάδιο προετοιμασίας της παράστασης. Μιας παράστασης που με τη σειρά της βαδίζει στα χνάρια του.

Το σενάριο της παράστασης και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης.

—–

MΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ…»

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μουσική ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Σενάριο-Σκηνοθεσία ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Σκηνικό ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΣ
Κοστούμια ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ
Χορογραφίες ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗ
Ενορχηστρώσεις ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΚΗΣ
Φωτισμοί ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Παραγωγός ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΔΑΜ

Παίζουν:
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΑΡΗΣ ΛΕΜΠΕΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΚΟΜΝΗΝΟΥ // ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ*, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΛΑΪΝΗΣ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ,
ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΕNΤΖΑΣ, ΝΑΤΑΣΑ ΖΑΓΚΛΗ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΑΜΗΣ,
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΘΕΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΥΡΜΙΖΑΚΗ, ΕΡΙΚΑ ΜΠΙΓΙΟΥ,
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΕΡΓΟΥΝΙΩΤΗ, ΜΑΡΙΑ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ, ΙΡΙΣ ΜΑΡΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΗΣ, ΕΥΘΥΜΗΣ ΜΠΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΦΟΛΟΓΗΣ,
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΥΡΖΟΥΛΙΔΗΣ, ΝΑΤΑΣΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
*διπλή διανομή
Τραγουδούν:
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ,
ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ, ANNA ΛΙΝΑΡΔΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ «ΕΡΩΦΙΛΗ», ΡΕΘΥΜΝΟ, 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Παραγωγή:
ADaM Productions, 5η ΕΠΟΧΗ
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
20 €(κανονικό), 15 € (φοιτητικό), 10 € (ανέργων)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ :
viva.gr, τηλ. 13855, 11876
www.abcd.gr, τηλ. 210 88 40 600
Enhanced by Zemanta

Συνήθεια τα ταρακουνήματα στην Κρήτη - Πέντε σεισμοί σήμερα



Δεν σταματά να κουνιέται η Κρήτη τα τελευταία 24ωρα με τις σεισμικές δονήσεις να έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα για τους κατοίκους του νησιού! Μετά τους ισχυρούς σεισμου των 6 ρίχτερ που ταρακούνησαν γερά το νησί της προηγούμενες ημέρες η σεισμική ακολουθεία αποδεικνύεται ... συνεπής αφού και σήμερα σημειώθηκαν στο νησί τέσσερις σεισμοί από το γνώριμο σημείο της θαλάσσιας περιοχής νοτιοανατολικά του Τυμπακίου αλλά και ένας ακόμα σεισμός σημειώθηκε βόρεια της Σητείας. Οι σεισμοί δεν ξεπέρασαν τα τρία ρίχτερ πλην ενός που σημειώθηκε στις 5.57 το πρωί και ήταν μεγέθους 3.7 της κλίμακας ρίχτερ. Η σεισμική δραστηριότητα δεν δείχνει να έχει εμπνεύσει ανησυχία στους κατοίκους του νησιού ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.


Αναλυτικά οι σεισμοί που έχουν καταγραφεί ως τώρα:

23-06-2013, 13:22, 2.8 R, 77 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης

23-06-2013, 05:57, 3.7 R, 94 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης

23-06-2013, 05:23, 2.8 R, 67 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης

23-06-2013, 01:54, 2.9 R, 44 χλμ Βόρεια της Σητείας

23-06-2013, 01:10, 2.8 R, 65 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης


prismanews.gr

Άρση της βουλευτικής του ασυλίας θα ζητήσει ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Έχει αθωωθεί σε δύο δίκες με τις ίδιες κατηγορίες κατά το παρελθόν


Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης θα ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, προκειμένου να δικαστεί για θέμα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης αυθαιρέτων.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr ο κ. Μιχελογιαννάκης εκτέλεσε απόφαση δημοτικού συμβουλίου, σχεδόν ομόφωνη, ως απλό μέλος τριμελούς επιτροπής, ελέγχοντας τα κριτήρια και τους όρους όπως : κοινωνικοί λόγοι, λόγοι υγείας κτλ. για την ηλεκτροδότηση-υδροδότηση αυθαιρέτων.

Σεβάστηκε όλα τα κριτήρια και όσο αφορά την κατηγορία για την μη είσπραξη προστίμων, αναφέρει ότι αυτό θα αποτελεί αρμοδιότητα της διεύθυνσης πολεοδομίας και βούληση της δημοτικής αρχής.

Αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι αν σε κάθε έναν που δόθηκε ρεύμα, ακολουθούσαν τη διαδικασία υπολογισμός – ρύθμιση - εξόφληση, θα χρειαζόταν άπειρος χρόνος, με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί ο στόχος, που ήταν ικανοποίηση κοινωνικής ανάγκης και σταμάτημα του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης, η οποία τελικά, μετά την εφαρμογή της απόφασης, όντως επετεύχθη.

Αναφέρει ακόμα, ότι έχει αθωωθεί σε δύο δίκες, ομόφωνα και τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, όπου υπήρξε κατηγορία για εκτέλεση παράνομης απόφασης δημοτικού συμβουλίου, που αφορά την ηλεκτροδότηση, υδροδότηση αυθαιρέτων, των αυτών και με την τωρινή καταγγελία

Διακοπές ρεύματος όλη τη βδομάδα στο Ηράκλειο

Δείτε σε ποιες περιοχές θα κάνει διακοπές ρεύματος.


Από τη ΔΕΗ ανακοινώθηκαν οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στο νομό Ηρακλείου:

ΤΡΙΤΗ 25/06/2013

08.00-10.00: Στο Δ.Χερσονήσου, στο χωριό Γάλιπε, στην περιοχή της οικίας Τσαντηράκη Ηρακλή.

10.00-13.00: Στο Δ.Χερσονήσου, στην Επισκοπή στην περιοχή της εξόδου του χωριού προς το Σγουροκεφάλι.

10.00-13.00: Στο Δ.Χερσονήσου, στο χωριό Αϊτάνια, στην περιοχή των οικιών Μουστακάκη και Ξυδιανάκη Ελευθ.

11.00-15.00: Γενικά στο χωριό Κ. Βάθεια του Δ. Χερσονήσου.

13.00-15.00: Στο Δ.Μινώα Πεδιάδος, γενικά στο χωριό Σμάρι και στις περιοχές της Ι.Μ.Αγ.Ιωάννη, της μάντρας Παπαδάκη και του παλαιού τυροκομείου Καλογεράκη.

13.00-15.00: Γενικά στο χωριό Σγουροκεφάλι Δ. Χερσονήσου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/06/2013

08.00-10.00: Στο Δ. Ηρακλείου στον Κατσαμπά, στην οδό Καστοριάς στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Κατσαμπά.

08.00-16.00: Στο Δ. Μαλεβιζίου, χωριά Κορφές, Άνω και Κάτω Λουτράκι καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις, αντλιοστάσια και φωτοβολταϊκά πάρκα των παραπάνω χωριών.

11.00-13.00: Στο Δ. Ηρακλείου, στην Αλικαρνασσό στις οδούς Δωδεκανήσου, Μαυσώλου και Αρτεμισίας από την οδό Μούγλων μέχρι την οδό Διονυσίου,

Ηροδότου από την οδό Μούγλων μέχρι την οδό Κεράμου, Μούγλων από την οδό Δωδεκανήσου μέχρι την οδό Δημοκρατίας, Ζεφυρίας από την οδό Μαυσώλου μέχριτον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου και Κεράμου από την οδό Δωδεκανήσου μέχρι την οδό Ηροδότου.

ΠΕΜΠΤΗ 27/06/2013

08.00-13.00: Στο Δ. Μαλεβιζίου, στο Αγάκου Μετόχι, στις περιοχές Άγιοι Θεοδώροι, ξυλουργείου Μαρή, πρώην χοιρ. Βλατά, επιχειρήσεις ΒΙΟΜΟΤΟΡ και οικοδομικών υλικών μάντρας Παπαδάκη.

08.00-13.00: Στο Δ. Μαλεβιζίου, στην Αμμουδάρα, στην περιοχή της επιχειρή- σεως Τεχνόπολης και ταβέρνας Μπαρμπαγιώργος. Στην οδό Α. Παπανδρέου από την οδό Πάρου έως την ταβέρνα Πετούση μετά παρόδων.

12.00-15.00: Στο Δ. Ηρακλείου στη Γιόφυρο, στην περιοχή του ΟΑΕΔ, στην οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη από την οδό Μαρή Γεωργ. έως την οδό Σαρπιδώνος.

12.00-15.00: Στο Δ. Ηρακλείοιυ στην Αλικαρνασσό, στην οδό Ηροδότου από την οδό Ηρακλείτου έως τη θάλασσα. Επίσης στην οδό Λυσιμάχου.

12.00-15.00: Στο Δ. Μαλεβιζίου, στην Αμμουδάρα, στην περιοχή πάνω από την επιχείρηση Βravo, στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως και Ελ Γκρέκο.

13.00-15.00: Στο Δ. Ηρακλείου, στις Μεσαμπελιές, στις οδούς Συντιχάκη Δανήλου και Ανωγειανάκη Νικ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/6/2013

08.00-10.00: Στο Δ. Ηρακλέιου, στα Καμίνια στην περιοχή της πλατείας Καμινίων και του Γυμνασίου και στις οδούς, Απτέρων και Καντάνου από την οδό Σμυριλίου μέχρι την οδό Ελευθέρνης, από την οδό Καντάνου μέχρι την οδό Ισαύρων, Ισαύρων από την οδό Ελευθέρνης μέχρι την οδό Θεοκρίτου.

11.00-13.00: Στο Δ.Ηρακλείου, στα Καμίνια, στις οδούς Μάχης Κρήτης και Πετλέμπουρη από την οδό Ηφαίστου έως την οδό Κυταίου, Ηφαίστου από την οδό Πετλέμπουρη έως την οδό Βοίβης, Γορτύνης από την οδό Ηφαίστου έως την οδό Ελύρου.Επίσης στην οδό Ελύρου.

Ηράκλειο: εγκαινιάστηκε το κέντρο αστέγων

Mια σημαντική κοινωνική δράση, το κέντρο αστέγων στην Αλικαρνασσό, που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με άλλους φορείς εγκαινίασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης παρουσία αρκετών πολιτών και ωφελουμένων.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το ανοιχτό κέντρο υποδοχής αστέγων παραχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου και για τη δημιουργία του συνεργάστηκαν ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου στην πράξη "Ζωοδόχος Πηγή ο Σύλλογος Τριτέκνων, τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού το ΚΕΣΑΝ και οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου και άλλους φορείς.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημιουργία αυτού του Κέντρου που θα βοηθήσει όσους συνανθρώπους μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης ακόμη και επιβίωσης και επεσήμανε ότι η Δημοτική αρχή στήριζε και θα συνεχίζει να στηρίζει σημαντικές κοινωνικές δράσεις.

Το Κέντρο υποδοχής θα φιλοξενεί περίπου 50 άστεγους καθημερινά , θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ για 360 μέρες το χρόνο και σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο αρμόδια για τις Κοινωνικές Δομές κ. Δέσποινα Συγγελάκη θα το πλαισιώνουν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και κοινωνικός λειτουργός.

Οι άστεγοι θα υποβάλλονται σε δωρεάν εξετάσεις και θα τους δίνονται ιατρικές συμβουλές, ενώ θα μπορούν να παραμείνουν αν το επιθυμούν εκεί κατά τη διάρκεια της ημέρας όπως επεσήμανε και η πρόεδρος των Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου κ. Μαίρη Παχιαδάκη για να κάνουν το μπάνιο τους και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες. Στο Κέντρο απασχολούνται 33 άτομα επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό μέχρι 29 ετών.

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η δακοκτονία στα Χανιά

Mετά κόπων και με καθυστέρηση 10 ημερών ξεκίνησε -επιτέλους- χθες το πρωί η δακοκτονία στον Αποκόρωνα. Τα συνεργεία άρχισαν να ψεκάζουν στην παραλιακή ζώνη, όπου παρατηρείται 'καρπόδεση', από τις Καλύβες, την Αλμυρίδα και τη Γεωργιούπολη.

«Επιτέλους, με καθυστέρηση μεγάλη, ξεκίνησε η δακοκτονία. Οι αριθμοί του δάκου είναι αυξημένοι κατά πολύ. Ελπίζουμε να παρακολουθείται ο πληθυσμός, γιατί πιθανότατα να χρειαστεί και άλλος ψεκασμός. Ο δάκος για να βρει τροφή αναζήτησε δροσερά μέρη, δέντρα με μελιτώματα και σακχαρώδη εκκρίματα, αλλά τώρα που έχει δέσει ο καρπός της ελιάς θα πάει εκεί για να αποθέσει τα αβγά του. Η διαδικασία του πρώτου ψεκασμού έπρεπε να είχε ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον 10 ημέρες, γιατί οι πληθυσμοί του δάκου εντοπίζονται ιδιαίτερα αυξημένοι στην παραλιακή ζώνη», δήλωσε στα Χανιώτικα Νέα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Αποκορώνου, κ. Στέλιος Μιχελάκης.

Η παρακολούθηση των δακοπαγίδων θα δείξει πότε θα πρέπει να επαναληφθεί ο ψεκασμός.

ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

Τη δακοκτονία στην περιοχή του Δήμου υλοποιεί η Δημοτική Επιχείρηση. Ερωτηθείς από τα 'Χ.Ν.' ο κ. Μιχελάκης για το πώς θα διασφαλιστεί ο σωστός ψεκασμός καθώς έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που τα συνεργεία δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, ο αντιδήμαρχος απάντησε πως «προσλάβαμε από νωρίς γεωπόνο προκειμένου να παρακολουθεί την όλη διαδικασία. Θα προσπαθήσουμε να πυκνώσουμε τους ελέγχους. Βέβαια και ο κάθε παραγωγός έχει την ευθύνη και θα πρέπει να παρακολουθεί τους ψεκασμούς στα χωράφια και στις ελιές του και να μην βάζει εμπόδια με τα συρματοπλέγματα στην πρόσβαση των ψεκαστών. Θέλουμε και από τον παραγωγό μία περισσότερο υπεύθυνη στάση. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι όλα τα δέντρα πρέπει να ψεκάζονται γιατί ακόμα και αυτά που έχουν μειωμένη παραγωγή γίνονται εστίες του δάκου. Πρέπει επιτέλους να αναθεωρηθεί ο νόμος που λέει ότι, όταν η παραγωγή είναι κάτω από το 25%, δεν γίνεται ψεκασμός», λέει ο κ. Μιχελάκης, συμπληρώνοντας πως «με αυτά που βλέπουμε δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι, ειδικά από τη στάση του Υπουργείου καθώς ούτε οι γεωπόνοι ούτε οι παγιδοθέτες ούτε τα φάρμακα είναι στη θέση τους, ώστε να γίνονται οι ψεκασμοί όπως πρέπει. Γι’ αυτό και πρέπει να πιέσουμε το Υπουργείο και την Περιφέρεια, ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες».

Ασθενείς σεισμικές δονήσεις τις τελευταίες ώρες στα νότια της Κρήτης

Επιστροφή στα ... συνηθισμένα για την Κρήτη, μια περιοχή που θεωρείται σεισμογενής, χωρίς ευτυχώς να σημειώνονται μεγάλης εντάσεως δονήσεις.

Τις τελευταίες ώρες έχουν σημειωθεί τέσσερις σεισμοί με επίκεντρο το Τυμπάκι και τη Σητεία, με τα ρίχτερ ωστόσο να μην υπερβαίνουν τα 3,7 ρίχτερ. Σεισμικές δονήσεις στα νότια του νησιού είχαμε και το Σάββατο, χωρίς ωστόσο να προκληθεί ανησυχία.

Η σεισμική δραστηριότητα από τα μεσάνυχτα

23-06-2013, 05:57, 3.7 R, 94 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης
23-06-2013, 05:23, 2.8 R, 67 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης
23-06-2013, 01:54, 2.9 R, 44 χλμ Βόρεια της Σητείας
23-06-2013, 01:10, 2.8 R, 65 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης -
rethymnoguide.gr

Βράβευση καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Μαλεβιζίου


Τους καθηγητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Μαλεβιζίου, βράβευσε το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τους καθηγητές, δήλωσε: «Με μεγάλη μας χαρά τιμούμε σήμερα τις καθηγήτριες και τους καθηγητές, που εθελοντικά συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Μαλεβιζίου. Ξέρω ότι με την προσφορά τους αυτή δεν επεδίωκαν τη βράβευση και ενδεχομένως τους φέρνουμε σε δύσκολη θέση. Είναι όμως απαραίτητο να δίνεται δημοσιότητα για να διαδίδεται το μήνυμα ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά εξακολουθεί να ανθεί στο Μαλεβίζι. Μπορώ επίσης να αντιληφτώ, ότι όσα βραβεία κι αν τους απονεμηθούν, κανένα δεν μπορεί να καλύψει την ικανοποίηση που νιώθουν όταν μια μαθήτρια ή ένας μαθητής τους, τους κοιτάει στα μάτια και τους λέει «ευχαριστώ». Εύχομαι και ελπίζω να εξαλειφθεί κάθε ανάγκη λειτουργίας τέτοιων δομών. Μέχρι όμως να γίνει αυτό, δεσμεύομαι ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε την προσπάθεια στήριξης των αδύναμων συμπολιτών μας, με κάθε μέσω που έχουμε στη διάθεσή μας. Και με τέτοιους συμπαραστάτες όπως είναι αυτοί οι καθηγητές, είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε αποτελεσματικοί».

Οι καθηγήτριες και οι καθηγητές που βραβεύτηκαν είναι:

· Αναστασάκη Καλλιόπη

· Γαργεράκης Ανδρέας

· Καλομοίρη Κατερίνα

· Χιαμιλάκη Σοφία

Ανάλογη εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί και τον Ιανουάριο, όπου και είχαν βραβευτεί οι καθηγητές Ειρ. Κανιαδάκη, Ειρ. Κογιαλού, Ελ. Κουράκη, Κ. Λημναίου, Αθ. Μουτάφη-Χαλκιαδάκη, Γ. Μπορμπουδάκης, Χ. Σταματάκης, Ν. Στεφανίδης, Θ. Στιβακτάκη, καθώς και οι εθελόντριες που είχαν την ευθύνη λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Μ. Απλαδά-Κοκολογιαννάκη και Ειρ. Μαυράκη.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, αποτελεί μια ακόμα στοχευμένη κοινωνική παρέμβαση της δημοτικής αρχής, με στόχο να προσφερθεί η δυνατότητα σε αδύναμους μαθητές να βοηθηθούν στα σχολικά μαθήματα.



Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΕ και στο Ρέθυμνο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιουνίου προγραμματίζει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ρεθύμνου, διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση του οργανισμού.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΒΕΡ αναφέρει:

«Η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ασφαλιστικός Οργανισμός των Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), σε συνάρτηση με την παντελή απουσία διάθεσης, τόσο από Διοίκηση του Οργανισμού όσο και από την Κυβέρνηση, για υιοθέτηση μέτρων που να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του και για μια ρεαλιστική ρύθμιση των συνεχώς αυξανόμενων οφειλών των ασφαλισμένων, αποτελούν προάγγελο για νέες τροπολογίες και μειώσεις συντάξεων και παροχών.

Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της O.E.B.E. Ρεθύμνου, αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή. στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ στο Ρέθυμνο, όπως και σε όλη την Ελλάδα την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 10 το πρωί.

Διεκδικούμε:

- Κοινωνική προστασία των ελευθέρων επαγγελματιών

- Εκλογίκευση της λειτουργίας του ΟΑΕΕ

- Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ

- Ενεργοποίηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του λογαριασμού ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες

- Ελεύθερη επιλογή κλάσης στον ΟΑΕΕ, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014

- Αποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα

- προστασία του ασφαλιστικού φορέα από την κατάρρευση».

prismanews.gr

Δίωξη σε δημοσίους υπαλλήλους στη Κρήτη για κατάληψη σε δημαρχείο


Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου έχει προκαλέσει η δίωξη τριών δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι το πρωί της Παρασκευής, έλαβαν κλήση σε απολογία για την κατάληψη που είχε γίνει πέρυσι... τον Φεβρουάριο στο δημαρχείο Ρεθύμνου στα πλαίσια ευρύτερων κινητοποιήσεων που έλαβαν χώρα στη πόλη.

Πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους στο χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων ο Προέδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου και ο τ. Προέδρου της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου

Η κλήση των τριών δημοσίων υπαλλήλων σε απολογία έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και αντιδράσεις, αφού όπως υποστηρίζεται υπάρχει ο κίνδυνος με το νέο νόμο που έχει ψηφιστεί να τεθούν ακόμα σε αργία αν οριστεί δικάσιμος

Στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση φορέων και συλλογικοτήτων στο δημαρχείο , ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν στα δικαστήρια την Τρίτη, την ημέρα δηλαδή που έχουν κληθεί οι τρεις δημόσιοι υπάλληλοι να καταθέσουν.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να σταματήσει άμεσα η δίωξη των 3 συνδικαλιστών, οι οποίοι όπως αναφέρει "έχουν την αμέριστη συμπαράσταση όλης της τοπικής κοινωνίας. Οι αγώνες των εργαζομένων και οι μορφές πάλης που επιλέγουν μέσα από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως υπόθεση της δικαιοσύνης και των κατασταλτικών μηχανισμών".

flashnews
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...