Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ο γύρος της Κρήτης με κανόε καγιάκ

Birnie Rocks. The Forth from the promenade. A ...Image via WikipediaΟ Χανιώτης Γιώργος Περράκης, ο οποίος σήμερα το μεσημέρι ξεκίνησε με ένα κανόε καγιάκ ξεκίνησε από το ενετικό λιμάνι των Χανίων για να κάνει το γύρο της Κρήτης, μεταφέρει το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ανάγκης για προσφορά στο συνάνθρωπο καθώς η προσπάθειά του στόχο έχει να προβληθούν οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες.
Επίσης στόχος της προσπάθειας είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποπεράτωση του κτιρίου του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με ειδικές ανάγκες.
Στο λιμάνι των Χανίων τον αποχαιρέτησαν γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες και η πρόεδρος του κέντρου Νίκη Βελεγράκη. Ο Γιώργος Περράκης δήλωσε: «Τα μόνα μου όπλα θα είναι το σκάφος μου και το κουπί μου .Θέλω με αυτό τον τρόπο να δείξω τις δυσκολίες των οικογενειών που έχουν άτομα με ειδικές ανάγκες και τραβούν και αυτές το δικό τους κουπί».
Στο ταξίδι των 22 ημερών θα κάνει στάσεις σε πολλές περιοχές του νησιού.
Enhanced by Zemanta

Σώος ο τραυματίας ορειβάτης στον Ψηλορείτη

MountainsImage by Stacy Lynn Baum via FlickrΣώος απεγκλωβίστηκε από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ένας νεαρός ορειβάτης, ο οποίος κατά την διάρκεια ανάβασης σε δύσκολο σημείο του Ψηλορείτη, τραυματίστηκε στο πόδι με αποτέλεσμα να μην μπορεί εύκολα να μετακινηθεί.

Για καλή του τύχη είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο, με το οποίο ειδοποίησε αμέσως τις αρμόδιες αρχές ζητώντας βοήθεια. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, που απεγκλώβισε τον ορειβάτη και τον μετέφερε σε Κέντρο Υγείας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ορειβάτης είναι Έλληνας ενώ μαζί του είχε και έναν φίλο του, ο οποίος σε όλη την διάρκεια της περιπέτειας έμεινε στο πλευρό του και ανέλαβε να δώσει στις αρχές τις απαραίτητες οδηγίες για να τους εντοπίσουν.
Enhanced by Zemanta

Διαμαρτύρονται στο λιμάνι Αγ. Νικολάου για το Tarhir


Διαμαρτυρία για τον απόπλου του πλοίου «TAHRIR», φωνάζοντας συνθήματα σχετικά με τη Γάζα, πραγματοποίησε  στη μαρίνα Αγίου Νικολάου ομάδα 30 ατόμων.

Η προϊστάμενος του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου, μετά από συνεννόηση με αντιπροσωπεία της ομάδας των διαμαρτυρομένων, διευκρίνισε θέματα που σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου «TAHRIR» σημαίας Κομόρες, με χθεσινή Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη η οποία έχει επιδοθεί στον Κυβερνήτη του πλοίου καθώς και σε σχέση με εκκρεμότητες που επηρεάζουν την αξιοπλοΐα του.
Μετά το πέρας της συνάντησης, το σύνολο των ατόμων της ομάδας των συγκεντρωμένων αποχώρησε ειρηνικά, χωρίς να προκληθούν επεισόδια.

ΤΟ ΚΟΥΖΟΥΛΟΧΩΡΙ στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη

Η Θεατρική Ομάδα Συλλόγου Κρητών Πετρούπολης θα παρουσιάσει ΤΟ ΚΟΥΖΟΥΛΟΧΩΡΙ στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011, 9:30 μ.μ.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα χωριό της Κρήτης.

Αναβιώνουμε το έθιμο του Κλήδονα και την ζωή των χωρικών, που στο συγκεκριμένο χωριό δεν είναι και πολύ ήσυχη . Είναι γεμάτη με περίεργες και αστείες ιστορίες , ερωτικά παιχνίδια και τον τροζο-Μανούσο !! Όλοι στο χωριό υποστηρίζουν την τάξη και την ηθική … Οι γκάφες όμως και ο αυθορμητισμός τους δεν τους αφήνει να τα πετύχουν….

Θα καταφέρουν τελικά να επιβάλουν την τάξη , σε αυτό το ασυμβίβαστο χωριό;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Παπαγιάννης Μάνος
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & VIDEO: Χαιρόπουλος Γιάννης

ΔΙΑΝΟΜΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΔΡΑΚΩΝΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΤΕΧΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΕΦΑΛΑ ΛΟΥΚΙΑ, ΚΟΥΝΑ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΚΩΣΤΑΝΤΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, ΜΠΑΪΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΞΕΝΟΥΛΗ ΔΑΝΑΗ, ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΠΑΠΟΡΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΡΑΠΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΡΙΓΙΖΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Είσοδος Ελεύθερη

www.petroupoli.gov.gr

Σε ταβέρνα περίμεναν τον Α. Λοβέρδο όταν εκείνος επισκέπτονταν το Νοσοκομείο Χανίων


Περιστατικό που μπορεί να σχολιαστεί μόνο θετικά με πρωταγωνιστή τον υπουργό υγείας Ανδρέα Λοβέρδο σημειώθηκε χθες σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Flashnews.gr. Συγκεκριμένα χθες αργά το μεσημέρι κι ενώ περίμεναν σε ταβέρνα των Χανίων τον κ .Λοβέρδο για φαγητό, ο δήμαρχος Χανίων, και οι διοικητές των Νοσοκομείων της Κρήτης, ο υπουργός υγείας πραγματοποιούσε μη προγραμματισμένη επίσκεψη στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, χωρίς να συνοδεύεται από κανένα πλην του άνδρα της προσωπικής του ασφάλειας. Έκπληκτοι ασθενείς του νοσοκομείου, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό είδαν τον κ. Λοβέρδο να επισκέπτεται το τμήμα επειγόντων περιστατικών όπου εκείνη τη στιγμή παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες σε κοπέλα που είχε κτυπήσει από μπασκέτα. Μάλιστα παρέμεινε στο ΤΕΠ μέχρι που ολοκληρώθηκε η παροχή των πρώτων βοηθειών στην κοπέλα. Επίσης ο κ. Λοβέρδος επισκέφθηκε και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου μπήκε μέσα και ενημερώθηκε για τα προβλήματα υγείας των νοσηλευομένων. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο Χανίων ο υπουργός υγείας συνομίλησε με ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο ίδρυμα, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι το επίπεδο παροχής των υπηρεσίων υγείας στους Χανιώτες για το οποίο φέρεται να δήλωσε ικανοποιημένος από όσα ειδε χωρίς πάντως να παραγνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ρωσίδα τίναξε στον αέρα επιχείρηση στο Ρέθυμνο

Μία 45χρονη γυναίκα από τη Ρωσία συνελήφθη το Σάββατο (02/07), κατηγορούμενη για εμπρησμό, σε κατάστημα με λευκά είδη, ενώ από τη φωτιά κινδύνευσαν και δύο υπερήλικες γυναίκες, που διέμεναν σε οικία πάνω από το εμπορικό κατάστημα.

Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η 45χρονη έβαλε τη φωτιά, σπάζοντας τη τζαμαρία της πόρτας του καταστήματος.

Από οπτικοακουστικό υλικό φαίνεται πως η 45χρονη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες εργαζόταν πριν από κάποιο διάστημα στο εμπορικό κατάστημα, βρισκόταν για ώρα στην περιοχή γύρω από το κατάστημα στη συμβολή των οδών Αρκαδίου και Κρητοβουλίδου, και όταν αισθάνθηκε πως δεν την βλέπουν, προέβει στον εμπρησμό.

Το είδος των εμπορευμάτων (υφαντά, είδη προικός) βοήθησαν να εξαπλωθεί άμεσα η φωτιά και να καταστραφεί ολοκληρωτικά η επιχείρηση.cosmo

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...