Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Επείγουσα έκκληση για αίμα για θύμα τροχαίου στα Χανιά

Ο Αθλητικός Όμιλος Χανιά απευθύνει έκκληση για αιμοδοσία προς τον Αναστάσιο Δασκαλάκη που έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος και νοσηλεύεται στην... Εντατική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων έχοντας άμεση ανάγκη για αίμα προκειμένου να παραμείνει στη ζωή.

Το flashnews.gr, παρά την 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων που ισχύει για την Τετάρτη 31/10 και με την άδεια της Ένωσης Συντακτών, δημοσιοποιεί το θέμα καθώς υπάρχει επιτακτική ανάγκη βοήθειας προς τον συνάνθρωπό μας.

Η αιμοδοσία είναι άκρως απαραίτητη από όλους και μπορεί να γίνεται επ' ονόματι του ή επ' ονόματι της Τράπεζας αίματος που διαθέτει το ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ΕΡΜΗΣ.

Ο ΑΟΧ με ανακοίνωσή του απευθύνει έκκληση αναφέροντας

"Φίλοι Χανιώτες βοηθήστε τον συνάνθρωπο μας, δίχως καθυστέρηση, μεταβαίνοντας άμεσα στο Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Χανίων".
flashnews.gr

Κρήτη: Στα χέρια της Αστυνομίας συμμορία κλεφτών

H εγκληματική ομάδα έκανε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Κατασχέθηκαν πλήθος γεωργικών εργαλείων, ηλεκτρονικών ειδών και μαχαιριών. Αναζητούνται ακόμη δυο αλλοδαποί.

Η εγκληματική ομάδα, εξαρθρώθηκε χθες το απόγευμα, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου.

Συνελήφθησαν τρεις Βούλγαροι ηλικίας 20, 21 και 21 ετών και ένας Έλληνας ηλικίας 52 ετών, ως μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, ενώ αναζητούνται ακόμη δυο Βούλγαροι, ηλικίας 36 και 57 ετών.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Δεκάδες ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές (σκληρός δίσκος Η/Υ, οθόνες υπολογιστών, DVD PLAYER , τηλεοράσεις, ηχεία WOOFER , κινητά τηλέφωνα, ράδιοκασετόφωνα αυτοκινήτων, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, σταθεροποιητής τάσης),

- Πλήθος γεωργικών - οικοδομικών εργαλείων (ηλεκτρικό τριβίο, σιδερένιος εξολκέας οικοδομής, ηλεκτρικά τρυπάνια, ξυλοκοπτικά μηχανήματα, χορτοκοπτική μηχανή και άλλα εργαλεία) και

- Μεγάλος αριθμός από μαχαίρια, σουγιάδες και ξύλινα ρόπαλα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.


Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτου για τις οποίες ερευνάται το νόμιμο της κατοχής τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά, κατά περίπτωση τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της κλοπής και της παράβασης του Ν. περί όπλων.

Τις έρευνες και την προανάκριση κάνει το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου.

Μιχελογιαννάκης: «Το μεγάλο ξεπούλημα»

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο βουλευτής Νομού Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της βουλής και τη συζήτηση επί του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών.

Χαρακτηριστική δε ήταν και η παράκληση, στο τέλος της ομιλίας του βουλευτή, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα : « Απόψε που θα πάτε στο σπίτι σας, θέλω να βάλετε το ντοκιμαντέρ του Florian Opitz «Το μεγάλο ξεπούλημα», όπου θα δείτε τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων στις Φιλιππίνες, τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση ρεύματος στη Νότια Αφρική, τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση μέσων μεταφοράς στη Βρετανία και τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση του νερού στη Βολιβία.»

Ε.Π.Κ. Κρήτης : "Τράπεζα υπεξαίρεσε χρήματα, από λογαριασμό γερόντισας"


Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να μεταφέρει την καταγγελία καταναλώτριας προς Τράπεζα , όπου βάσει του περιεχομένου της αναφέρει τα εξής:

"Σας καταγγέλλω ότι, η μητέρα μου διατηρεί ένα αποταμιευτικό λογαριασμό ταμιευτηρίου-σύνταξης στην Τράπεζα :MARFIN EGNATIA BAHK με αριθμό .....................στην οποία συλλέγει ένα ποσό για τις δύσκολες μέρες ,καθότι είναι 73 ετών.Δεν έχει λογαριασμό οφειλής, στην εν λόγω Τράπεζα(στεγαστικό δάνειο, καταναλωτικό δάνειο,πιστωτική κάρτα κ.λ.π) όμως , έχει ορίσει συν δικαιούχο του λογαριασμού της, τις δύο κόρες της, μία από τις οποίες είμαι και εγώ.η οποία έχω χρέος , αλλά δεν την έχω εγγυήτρια , βρίσκομαι ένα βήμα πριν το Δικαστήριο, ρύθμιση χρέους,(για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά) Το δικαστήριο,έχει προσδιοριστεί για τις 8-4-2016. και η Τράπεζα έχει κληθεί να συμμετάσχει όπως ο Ν.3869/2010 ορίζει. Η μητέρα μου,δεν έχει δώσει εντολή για καμία παρακράτηση ποσού,, ούτε έχει υπογράψει καμία σύμβαση με την εν λόγω Τράπεζα, της έγινε αφαίρεση του ποσού των 5.118,52 Ευρώ από τον λογαριασμό που είχε το ποσό των 6.370,52 Ευρώ.ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΆ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ.
Ζητάω από την Τράπεζα, να επιστραφούν άμεσα τα χρήματα στον λογαριασμό της μητέρας μου, να τιμωρηθεί η Τράπεζα για την πρακτική της , μέσω της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Επιφυλάσσομαι για περαιτέρω νομικές ενέργειες"

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΏΝ ΚΡΗΤΗΣ

-Επικοινώνησε άμεσα, με το αρμόδιο Τμήμα της Τράπεζας, ζητώντας εξηγήσεις, και αιτώντας την επιστροφή των χρημάτων στον λογαριασμό της ηλικιωμένης καταναλώτριας
-Διαβίβασε την καταγγελία στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
-Δημοσιοποίησε την καταγγελία

Τέλος ,η ' Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, α) καταγγέλλει αυτήν την Πρακτική, καλεί την Τράπεζα να επιστρέψει άμεσα τα χρήματα στον λογαριασμό της γερόντισσας, καθώς η πρακτική αυτή αποτελεί πράξη που διώκεται και τιμωρείται και Ποινικά ,από τον Κώδικα του Ποινικού Δικαίου (Υπεξαίρεση) και β) ΚΑΛΕΊ τους καταναλωτές να αποβάλλουν τον φόβο, τονίζοντας τους για μια ακόμα φορά ότι ζουν σε συντεταγμένη Πολιτεία με Νομοθεσία ,αλλά και άγρυπνο φρουρό έχουν την Δικαιοσύνη ,που εκτελεί το έργο της.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη
                

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...