Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Οι 7 'πρωτάρηδες' από την Κρήτη!

Μια μόνο γυναίκα ανάμεσα στους 7 "Πρωτάρηδες της Βουλής"
Εφτά...πρωτάρηδες και 9 παλιοσειρές θα συμμετέχουν στη νέα βουλή με βάση τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.

Οι νέοι που εκλέγονται (ορισμένοι και στις 6 Μαίου , αλλά ουσιαστικά δεν πρόλαβαν) είναι:


Ο κ.Σενετάκης

-Στο Ηράκλειο απο τη ΝΔ ο πολιτικός μηχανικός Μ.Σενετάκης. Νέος και πολλά υποσχόμενος.Είχε εκλεγεί και στις 6 Μαίου ως δεύτερος και μετά την προσθήκη Αυγενάκη ήταν τρίτος στο ψηφοδέλτιο


 Η κ.Διακάκη

Από τον ΣΥΡΙΖΑ η φαρμακοποιός Μαρία Διακάκη που ήταν και παλιότερα υποψήφια με τον Συνασπισμό, αλλά τώρα εξελέγη αφού ήταν δεύτερη στη σχετική λίστα.


Ο κ.Νότης Μαριάς

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ.Νότης Μαριάς.


Ο κ.Κεφαλογιάννης και ο κ.Ξανθός

-Στο Ρέθυμνο με τη ΝΔ ο δικηγόρος κ.Γιάννης Κεφαλογιάννης που κατάγεται από τα Ανώγεια Ρεθύμνου, ενώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Είναι γιος του Αχιλλέα Κεφαλογιάννη και της Ελένης Δουρουντού και έχει δύο αδέρφια, την Κατερίνα, Αρχιτέκτονα και το Νικόλα, Μηχανολόγο Μηχανικό( είναι ανηψιος του πρώην υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη) και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο γιατρός κ.Ξανθος


Ο κ.Σταθάκης

-Στα Χανιά εκλέγεται από το ΣΥΡΙΖΑ ο οικονομολόγος και αντιπρύτανης του ΠΚ κ.Σταθάκης.

- Στο Λασίθι εκλέγεται  από το ΣΥΡΙΖΑ ο φαρμακοποιός κ.Κ.Δερμιτζάκης


cretalive.gr

Ρέθυμνο: Κι άλλη κλοπή σε κοσμηματοπωλείο ξενοδοχείου! 100 χιλιάδες η ζημιά για τον ιδιοκτήτη

Αυτή τη φορά, στόχος έγινε ένα κοσμηματοπωλείο ενός 54χρονου, μέσα σε ξενοδοχειακό συγκρότημα του Ρεθύμνου.


Όλα έγιναν χθες, λίγο πριν ανατείλει για τα καλά ο ήλιος, στο συγκρότημα της Σκαλέτας. Οι κλέφτες με πολυουρεθάνη "νέκρωσαν" το συναγερμό και έκαναν ανενόχλητοι τη δουλειά τους, δεδομένης και της απόστασης του κοσμηματοπωλείου από το κεντρικό κτίριο και τη ρεσεψιόν.

Πήραν κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα αξίας 100 χιλιάδων ευρώ και έφυγαν χωρίς κανείς να καταλάβει το παραμικρό.

Αργότερα, τη διάρρηξη κατάλαβε ο φύλακας του ξενοδοχείου ο οποίος περιπολούσε και διαπίστωσε πως η πόρτα ήταν παραβιασμένη και από τη βιτρίνα έλειπαν τα κοσμήματα και άλλα πολύτιμα είδη που πωλούσε η επιχείρηση.

Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε άμεσα, κάνει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, έρευνες που μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αποδώσει...

Κάποιοι λένε ότι ίσως να πρόκειται για την ίδια συμμορία που "χτύπησε κοσμηματοπωλείο", επίσης μέσα σε ξενοδοχειακή μονάδα, στην περιοχή Αδελιανού Κάμπου, στις 20 Μαίου 2012. Από εκεί, είχαν πάρει χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας 500 χιλιάδων ευρώ!

Οι έρευνες συνεχίζονται...

Αεροπλάνο από την Κρήτη για την Πολωνία

Μεγάλη είναι η ζήτηση των εισιτηρίων για τον αγώνα της Παρασκευής απέναντι στη Γερμανία και ο "Γαλανόλευκος Φάρος" ανταποκρινόμενος στις ανάγκες του κόσμου έχει ήδη "κλείσει" δύο αεροπλάνα, ένα από Κρήτη και ένα από Αθήνα τα οποία θα ταξιδέψουν αυθημερόν (3 π.μ. της Παρασκευής αναχώρηση και 3 π.μ του Σαββάτου η πτήση της επιστροφής) για το Γκντανσκ της Πολωνίας.
Γίνεται προσπάθεια ώστε να ταξιδέψει ένα ακόμη αεροπλάνο από Θεσσαλονίκη.
Υπολογίζεται ότι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο πλευρό της εθνικής θα φτάσουν τους 5.000 με τις τιμές των εισιτηρίων να είναι 40, 80 και 150 ευρώ.
Πάντως προσπάθειες καταβάλει και η ΕΠΣΗρακλείου ώστε να καλύψει τις ανάγκες των φιλάθλων του Ηρακλείου. Μάλιστα γίνονται επαφές με ταξιδιωτικά γραφεία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της Ένωσης στο τηλέφωνο. 2810. 226-219.

Δύο ακόμη νεκροί στο Ηράκλειο

Τρεις άνθρωποι άφησαν την τελευταία του πνοή μέσα σε λίγες ώρες, με τα "μαύρα" μαντάτα να ξεκινούν από νωρίς το πρωί, με την αυτοκτονία του 44χρονου Λασιθιώτη (διαβάστε εδώ).

Λίγες ώρες μόνο πέρασαν και περίπου στις 13.00 μία 46χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην περιοχή των Καμινίων στο Ηράκλειο. Τη γυναίκα βρήκε ο αδερφός της, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο.

Λίγα λεπτά αργότερα, τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 70χρονος στην Αγία Βαρβάρα, ο οποίος έστησε ... την ίδια του την κρεμάλα. Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός από συγγενικό του πρόσωπο

 

 cretalive.g

Χανιά: 'Αγρια επίθεση εναντίον μεταναστών

Στο νοσοκομείο Χανίων κατέληξαν δύο μετανάστες, οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν άγρια από αγνώστους στην παραλία της Νέας Χώρας, όπου είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο.
Η επίθεση εναντίον τους έγινε χθες τα ξημερώματα, με σιδηρολοστούς και μαχαίρια από τέσσερα άτομα, οι οποίοι αφού τους χτύπησαν ανελέητα, τους πήραν ρούχα, κινητά και όσα χρήματα είχαν.
Οι δύο Αλγερινοί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χανίων με κακώσεις, σπασίματα και εκδορές.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας το Στέκι Μεταναστών Χανίων πραγματοποιεί ανοιχτή συνέλευση στο χώρο όπου στεγάζεται η Κοινωνική Κουζίνα, σήμερα στις 18:30.
 
cretalive.gr

Μιχελογιαννάκης: Πρέπει να κυριαρχήσει το συνεργατικό πνεύμα

Ο Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης,  Βουλευτής Ν. Ηρακλείου της ΔΗΜΑΡ έκανε την παρακάτω δήλωση:


"Το αποτέλεσμα των εκλογών, έδωσε σαφή εντολή σε όλους μας, ότι πρέπει να κυριαρχήσει το συνεργατικό πνεύμα. Ο Έλληνας με ευρώ στην τσέπη, ο Έλληνας συνοριοφύλακας της Ευρώπης, ζητάει επιτέλους κυβέρνηση από καθαρά πρόσωπα, σχέδιο απάλυνσης του κοινωνικού πόνου, σκληρή διαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου. Ο πεινασμένος, ο καταθλιπτικός, ο χωρίς εθνική αυτοπεποίθηση Έλληνας, αλλάζει από σήμερα πορεία. Ο νέος δεν θα φύγει από την χώρα, γιατί δεσμευόμαστε ότι εμείς θα αλλάξουμε τη χώρα".  

Λασίθι: Η πρώτη αυτοκτονία μετά τις εκλογές

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς και οι γείτονες του 45χρονου, που βρέθηκε το πρωί νεκρός...


Μια νέα τραγωδία έφερε στην επιφάνεια το πρώτο φως της ημέρας στη Νεάπολη Λασιθίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του prismanews.gr, ένας 45χρονος άνδρας σε μια πράξη απελπισίας αυτοκτόνησε καταπίνοντας φυτοφάρμακο

Το περιστατικό έγινε γνωστό στις 06.00 το πρωί σκορπώντας την θλίψη στην οικογένεια του άνδρα αλλά και την τοπική κοινωνία.  Προς το παρόν τα αίτια που οδήγησαν τον 45χρονο στην απονενοημένη πράξη δεν έχουν διευκρινιστεί.

Όλοι όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο, που ποτέ δεν είχε απασχολήσει με τη συμπεριφορά του...

'Ολη η Κρήτη είναι ροζ

Το πρώην κάστρο του ΠΑΣΟΚ άλωσε στις χθεσινές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση και στους τέσσερις νομούς του πρώην «πράσινου» νησιού.

Συγκεκριμένα στα Χανιά, ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 33,77% ήρθε στην πρώτη θέση ακολούθησε με ποσοστό 20,43% η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε την Τρίτη θέση με ποσοστό μόλις 13,76% και σε αυτή την αναμέτρηση το ΠΑΣΟΚ δεν εξέλεξε κανένα βουλευτή στο νομό.

Στην Τρίτη θέση βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ και στο γειτονικό νομό του Ρεθύμνου, αν και το ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο αύξησε τα ποσοστά του έχασε την έδρα ο Μανώλης Όθωνας.

Στο Ηράκλειο το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη θέση βρέθηκε στην τρίτη, αλλά διατήρησε την έδρα.
Τέλος στο νομό Λασιθίου το ΠΑΣΟΚ βυθίστηκε από την πρώτη στην τρίτη θέση με αποτέλεσμα να χάσει την έδρα στο Νησί και ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
Enhanced by Zemanta

Ρέθυμνο - Εκτός Βουλής ο «Κρητικάρχης» υπουργός

του Σωτήρη Μεταξά
Ο συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού, με τον τίτλο του «Κρητικάρχη» που απέκτησε μετά το υπουργικό χαρτοφυλάκιο, αλλά και τη διατήρησή του στο υπουργικό σχήμα, σε κάθε ανασχηματισμό που ακολούθησε, έχασε την...
έδρα του και μαζί του το ΠΑΣΟΚ απώλεσε ένα κεκτημένο δεκαετιών, καθώς εκλέγει ανεληπώς βουλευτή από το 1977 και έπειτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο Ρέθυμνο, σχεδόν διπλασίασε τα ποσοστά του σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου και κατέκτησε την κορυφή, εκθρονίζοντας το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη θέση και αφήνοντας τον «Κρητικάρχη» υπουργό Μανόλη Όθωνα εκτός Βουλής. Ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν κατάφερε να συσπειρώσει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ρεθύμνου και «πλήρωσε» την αποδοκιμασία των πολιτών απέναντι στις πολιτικές που σημάδεψαν την κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού, με τον τίτλο του «Κρητικάρχη» που απέκτησε μετά το υπουργικό χαρτοφυλάκιο, αλλά και τη διατήρησή του στο υπουργικό σχήμα, σε κάθε ανασχηματισμό που ακολούθησε, έχασε την έδρα του και μαζί του το ΠΑΣΟΚ απώλεσε ένα ... κεκτημένο δεκαετιών, καθώς εκλέγει ανεληπώς βουλευτή από το 1977 και έπειτα. Ο Μανόλης Όθωνας είναι ένας από τους πολλούς του υπουργικού σχήματος Παπανδρέου, που μένουν εκτός Βουλής, παράλληλα όμως, η απώλεια της ... πράσινης έδρας στο Ρέθυμνο δημιουργεί αίσθηση. Εξάλλου, με εξαίρεση το 1974 και το 2007, όταν η ΝΔ είχε έρθει στο νομό πρώτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, στην ιστορία της μεταπολίτευσης, δεν έχασε ποτέ τα σκήπτρα στο Ρέθυμνο, μέχρι χθες.

Η ΝΔ φαίνεται πως συσπείρωσε τη γαλάζια βάση, κατάφερε να απορροφήσει τη δυναμική της Δημοκρατικής Συμμαχίας και από το 13,06% των εκλογών της 6ης Μαΐου, εκτόξευσε τα ποσοστά της στο 24,09%.

Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 28,29%, δεύτερη η ΝΔ με 24,09% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 21,72%.

Τις δύο έδρες στο Ρέθυμνο καταλαμβάνουν ο Ανδρέας Ξανθός του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης της ΝΔ.

Στην κατάταξη των κομμάτων ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜ.ΑΡ με 6,85% και 6,65% αντίστοιχα.

Έκτο κόμμα αναδείχθηκε η Χρυσή Αυγή με 4,14% ενώ το ΚΚΕ υποχώρησε στο 2,37%.

prismanews.gr
Enhanced by Zemanta

Πρωτιά ΝΔ με 29,66% - Δυναμική ΣΥΡΙΖΑ - Ανεβασμένη η ΔΗΜΑΡ - Ήττα του ΚΚΕ

Ποσοστό 29,66% και 129 έδρες καταλαμβάνει η ΝΔ με καταμετρημένο 100% των εκλογικών τμημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ δεύτερο κόμμα με 26,89% και 71 έδρες αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων εμφανίζονται ενισχυμένα σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου. Αντίθετα, απώλειες καταγράφουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ, ενώ τις δυνάμεις της διατητεί η Χρυσή Αυγή.
Αναλυτικότερα, τα ποσοστά και η κατανομή των εδρών διαμορφώνεται ως εξής:
ΝΔ: 29,66%, 129 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ: 26,89%, 71 έδρες
ΠΑΣΟΚ: 12,28%, 33 έδρες
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,51%, 20 έδρες
Χρυσή Αυγή: 6,92%, 18 έδρες
Δημοκρατική Αριστερά: 6,25%, 17 έδρες
ΚΚΕ: 4,51%, 12 έδρες
Σύμφωνα με εκτίμηση της Singular Logic για το εκλογικό αποτέλεσμα, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 29,66% και 129 έδρες και έπονται ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,89% και 71 έδρες, το ΠΑΣΟΚ με 12,328% και 33 έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,51% και 20 έδρες, η Χρυσή Αυγή με 6,92% και 18 έδρες, η ΔΗΜΑΡ 6,25% και 17 έδρες και το ΚΚΕ με 4,51% και 12 έδρες.
Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου η ΝΔ είχε συγκεντρώσει 18,85%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,78%, το ΠΑΣΟΚ 13,18%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,60%, το ΚΚΕ 8,48%, η Χρυσή Αυγή 6,97%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,11%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,93% και ο ΛΑΟΣ 2,9%.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, σε δέκα από τις 56 εκλογικές περιφέρειες αναδείχθηκε πρώτο κόμμα διαφορετικό απ' ότι στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Συγκεκριμένα, στην Α΄Αθηνών, στην Α΄ Πειραιώς και στην Α΄ Θεσσαλονίκης πρώτο κόμμα αναδείχθηκε η ΝΔ, ενώ στις εκλογές του Μαΐου είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, η ΝΔ εκλέγεται πρώτη δύναμη στη Ροδόπη, παίρνοντας την πρωτιά από το ΠΑΣΟΚ.
Στη Ζάκυνθο και στη Μαγνησία πρώτο κόμμα αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, στις προηγούμενες είχε αναδειχθεί η ΝΔ. Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο, παίρνοντας την πρωτιά από το ΠΑΣΟΚ.Επίσης, στη Σάμο ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει την πρωτιά από το ΚΚΕ.
Στο Λασίθι, με διαφορά ελάχιστων ψήφων (28 ψήφοι) κονταροχτυπιούνται για την πρωτιά ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, στις προηγούμενες εκλογές είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά του στο Λασίθι 24,82%, στο Ρέθυμνο 21,86%, στη Ροδόπη 21,07%, στο Ηράκλειο 19,43% και στα Γρεβενά 19,20% ενώ τα μικρότερα ποσοστά στην περιφέρεια Αττικής με 7,54%, στη Β' Πειραιώς με 8,01%, στη Β' Αθηνών 8,53%, στην Α' Πειραιώς με 8,67% και στην Α' Αθηνών με 8,75%.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έλαβαν τα μεγαλύτερα ποσοστά τους σε Δράμα με 10,22%, Καστοριά με 10,02%, Κυκλάδες με 9,74%, Δωδεκάνησα με 9,63% και Αττική με 9,54%. Αντιθέτως, τα χειρότερα ποσοστά είχαν σε Μεσσηνία με 4,02%, Ζάκυνθο με 4,09%, Λευκάδα με 4,54%, Πρέβεζα με 4,63% και Γρεβενά με 4,75%.
Η Χρυσή Αυγή έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά της σε Λακωνία με 10,64%, Κορινθία με 9,98%, Αττική με 9,97%, Αργολίδα με 9,46% και Β' Πειραιώς με 9,44%. Τα μικρότερα ποσοστά έλαβε σε Λασίθι με 2,53%, Ηράκλειο με 3,40%, Ρέθυμνο με 4,14%, Ροδόπη με 4,55% και Αρτα με 4,57%.
Η ΔΗΜΑΡ έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά της σε Ροδόπη με 15,79%, Ηράκλειο με 7,80%, Β' Αθηνών με 7,76%, Χίο με 7,71% και Α' Θεσσαλονίκης με 7,50%. Τα μικρότερα ποσοστά έλαβε σε Λακωνία με 3,74%, Καστοριά με 4,03%, Ξάνθη με 4,16%, Ζάκυνθο με 4,21% και Άρτα με 4,27%.
Τέλος, το ΚΚΕ έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά του σε Σάμο με 18,27%, Λέσβο με 11,24%, Κεφαλληνία με 8,76%, Λευκάδα με 8,60% και Ζάκυνθο με 7,56% και τα μικρότερα ποσοστά έλαβε σε Λασίθι με 1,98%, Ροδόπη με 2,09%, Κορινθία με 2,12%, Ευρυτανία με 2,16% και Δράμα με 2,23%.
Στο 39% η αποχή
Στο 39% ανήλθε η αποχή στις βουλευτικές εκλογές, ξεπερνώντας το 34,90% της αποχή του Μαΐου και το 32% των εκλογών του 2009.
Το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής σημειώθηκε στη Φλώρινα και ανήλθε στο 62,25%. Ακολουθούν η Κεφαλλονιά με αποχή 56,89%, η Λακωνία με αποχή 56,18%, η Λέσβος με 55,60%, η Ευρυτανία με αποχή 54,68%, η Αρκαδία με 51,53% και η Χίος με αποχή 51,36%.
Τη μεγαλύτερη αποχή μεταξύ των Περιφερειών με ποσοστό αποχής μικρότερο από 50%, είχαν η Θεσπρωτία με ποσοστό αποχής 48,42%, η Λευκάδα με 47,91% και η Μεσσηνία με ποσοστό αποχής 47,33%.
Ποιοι εκλέγονται βουλευτές Επικρατείας
Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Γιάννης Μιχελάκης εκλέγονται βουλευτές Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Μανώλης Γλέζος, η Θεανώ Φωτίου και ο Δημήτρης Τσουκαλάς, από το ΠΑΣΟΚ οι Πύρρος Δήμας και Φώφη Γεννηματά, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Τέρενς Κουίκ, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς και από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης.
Κανένας υποψήφιος από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ δεν κατάφερε να εκλεγεί. Στην πρώτη θέση ήταν ο Θανάσης Παφίλης.
Πού χάνουν και πού κερδίζουν έδρες τα κόμματα
Ενισχυμένη κατά 21 έδρες είναι η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την κοινοβουλευτική του δύναμη κατά 19 έδρες, σύμφωνα με την ενσωμάτωση του 97% των εκλογικών τμημάτων.
Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ χάνει οκτώ έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 13 έδρες, η Χρυσή Αυγή τρεις έδρες, η ΔΗΜΑΡ δύο έδρες και το ΚΚΕ καταγράφει σημαντικές απώλειες καθώς χάνει 14 έδρες.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, τα οποία αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα ξημερώματα όπως έχει ανακοινώσει η Singular Logic, η ΝΔ κερδίζει μία έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης, στην Α' Πειραιά, στην Καβάλα, στην Κορινθία, στη Μεσσηνία, στην Πιερία, στη Β' Θεσσαλονίκης, στη Μαγνησία, στο Ρέθυμνο, στην Καρδίτσα, στην Πέλλα, στην Εύβοια, στα Ιωάννινα και στην Κέρκυρα. Δύο έδρες κερδίζει σε Ηλεία, Ημαθία και Κοζάνη ενώ τρεις έδρες στη Φθιώτιδα. Ωστόσο χάνει από μία έδρα στα Δωδεκάνησα, στα Τρίκαλα, στη Ζάκυνθο και στα Χανιά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει στη Β' Αθηνών επιπλέον τέσσερις έδρες σε σχέση με το Μάιο και από μία έδρα σε Α' Θεσσαλονίκη, Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Ηράκλειο, Δράμα, Δωδεκάνησα, Ζάκυνθο, Καστοριά, Κοζάνη, Λασίθι, Μαγνησία, Πρέβεζα, Σάμο, Σέρρες, Τρίκαλα, Φλώρινα, και Λάρισα. Χάνει μία σε Ημαθία, Καβάλα, Κορινθία, Κέρκυρα.
Το ΠΑΣΟΚ χάνει μία έδρα σε Β΄ Αθηνών, Β΄ Θεσσαλονίκης, Κοζάνη, Λασίθι, Μεσσηνία, Πρέβεζα, Τρίκαλα, Ρέθυμνο, Φθιώτιδα, Φλώρινα και Ημαθία. Κερδίζει μία σε Κέρκυρα, Κυκλάδες και Λέσβο,
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν δύο έδρες στη Β' Αθηνών και από μία έδρα σε Α΄ Θεσσαλονίκης, Αιτωλοακαρνανία, Δράμα, Ηλεία, Καστοριά, Κυκλάδες, Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα και Φθιώτιδα.
Η Χρυσή Αυγή χάνει από μία έδρα σε Α΄ Αθηνών, Ηλεία και Φθιώτιδα και η ΔΗΜΑΡ χάνει από μία έδρα σε Κοζάνη και Σέρρες.
Τέλος, το ΚΚΕ χάνει από μία έδρα σε Β΄ Αθηνών, Α' Πειραιά, Εύβοια, Ημαθία, Ηράκλειο, Α΄ Θεσσαλονίκης, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Λέσβο, Μαγνησία και Σάμο.
Συνολικό ποσοστό 6% συγκέντρωσαν τα κόμματα εκτός Βουλής
Μειωμένα είναι τα ποσοστά των κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Συνολικά τα κόμματα εκτός Βουλής συγκέντρωσαν ποσοστό 6% ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχαν φτάσει στο 19%.
Συγκεκριμένα, ο ΛΑΟΣ υποχώρησε από το 2,9% του Μαΐου στο 1,58%, οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 0,88% από το 2,93%, και η Δημιουργία, Ξανά (Δράση, Δημιουργία Ξανά και Φιλελεύθερη Συμμαχία) λαμβάνει το 1,59% των ψήφων. Τον Μάιο, η Δράση είχε λάβει ποσοστό 1,8% και η Δημιουργία, Ξανά 2,15%.
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα ο Β. Πολύδωρας
Oπως έγινε στο μεταξύ γνωστό, στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, προκειμένου να ενημερώσει επίσημα τον Κάρολο Παπούλια για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Νωρίτερα, στις 10 το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να του παραδώσει τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα.

ΧΑΝΙΑ: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 1 έδρα, δεύτερη η Ν.Δ. με.. 3 έδρες!


ΡΕΘΥΜΝΟ: Από μία έδρα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.


ΛΑΣΙΘΙ: Από μία έδρα ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.


ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ (2 έδρες) με 3 η Ν.Δ. από μία ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΔΗΜΑΡ


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...