Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Από το Σάββατο «πιάνει δουλειά» ο γερανός της τροχαίας στα Χανιά

Τα αυτοκίνητα των Χανιωτών, και όχι μόνο φυσικά, που δεν θα σέβονται τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τις ειδικές πινακίδες σήμανσης των οδών... θα μαζεύει ο γερανός της τροχαίας από το ερχόμενο Σάββατο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης,

Όπως τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Σκουλάκης, η ενεργοποίηση του γερανού προκύπτει μετά και το απίστευτο κυκλοφοριακό μπλοκάρισμα του Μεγάλου Σαββάτου, και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο κέντρο της πόλης και ταλαιπώρησαν Χανιώτες αλλά και επισκέπτες.

Προκειμένου λοιπόν τα μην παρατηρηθούν ανάλογα φαινόμενα κατά τη διάρκεια και της τουριστικής περιόδου όπου η επισκεψιμότητα στα Χανιά θα είναι ιδιαιτέρως αυξημένη από το ερχόμενο Σάββατο οποίο αυτοκίνητο παρακωλύει τις συγκοινωνίες θα σηκώνεται από το γερανό της τροχαίας και θα μεταφέρεται σε ειδικό χώρο φύλαξης του δήμου. Τέλος ο κ. Σκουλάκης έκανε έκκληση στους Χανιώτες να αποφεύγουν τα κατεβαίνουν στην πόλη με τα ι.χ τους ενώ συνέστησε και στους καταστηματάρχες του κέντρου να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους έξω από τα καταστήματα τους. 
 

Δυναμικά στη μάχη κατά του Αλτσχάιμερ το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Πρωτοποριακή έρευνα παγκοσμίως στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με επικεφαλής τον καθηγητή Αχιλλέα Γραβάνη, υπεύθυνο του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας, εξουδετέρωσε ολοκληρωμένα και θεράπευσε στο εργαστήριο βαριές νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως Αλτσχάιμερ, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.λπ., σε συνεργασία σταδιακά με το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, το Ιατροβιολογικό Ινστιτούτο της Ακαδημίας Αθηνών και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Αυτό επιτεύχθηκε με τη χρησιμοποίηση μιας κατηγορίας ουσιών που ονομάζονται μικρονευροτροφίνες, και ιδιαιτέρως η λεγόμενη δευδροεπιανδροστερόνη (DHEA), με την κατάλληλη χρήση και τροποποίησή της, αντιμετώπισε αποτελεσματικά στο εργαστήριο σε ποντίκια τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες και ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία αποτελεσματικής θεραπείας, δίνοντας ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Aυτοκτονία στελέχους της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Τέλος έδωσε στη ζωή του, για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, το μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Μεστροπιάν.

Ο κρητικός επιχειρηματίας που, επί σειρά ετών στέλεχος της ΝΔ Ηρακλείου και σύμβουλος του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τίποτα στη συμπεριφορά του, το προηγούμενο διάστημα, δε μαρτυρούσε ότι αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα.

"Σάλτο μορτάλε" για άνεργο στο Ηράκλειο...

Τέλος επιχείρησε να δώσει στη ζωή του ένας νέος άνδρας στην Κρήτη χθες το απόγευμα.

Ο 37χρονος που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται λόγω της ανεργίας σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού του και πήδηξε στο κενό.

Οι οικείοι του, που γνώριζαν εδώ και καιρό την κακή ψυχολογική του κατάσταση τον μετέφεραν εσπευσμένα στο Παγκρήτιο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται με σοβαρές κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ξυλοκόπησε 24χρονη μαζί με άλλους τέσσερις !

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους …νταήδες!

Πίσω από τα κάγκελα βρέθηκε ένας ευέξαπτος νεαρός ο οποίος επιτέθηκε ασκώντας σωματική βία σε μια 24χρονη κοπέλα, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο 24χρονος, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η νεαρή γυναίκα, άρχισε να την απειλεί και να την εξυβρίζει απροκάλυπτα.

Μάλιστα, ο ευέξαπτος νεαρός είχε μαζί του και άλλους τέσσερις άντρες οι οποίοι και αναζητούνται.

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ: Έκανε τσαμπουκά μέσα στο αστυνομικό τμήμα!

Ένας 48χρονος πατέρας εισέβαλε έξαλλος στο αστυνομικό τμήμα της Χερσονήσου στην Κρήτη και απαιτούσε από τον αστυνομικό να μη βεβαιώσει κλήση που είχε κόψει στο γιο του.

Ο 48χρονος φώναζε και έβριζε, αλλά και επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι αναγκάστηκαν να του περάσουν χειροπέδες.

Εκείνος αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, αλλά τελικά συνελήφθη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και αντίσταση.
newsbeast.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...