Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ηράκλειο: Άσσοι στις διαρρήξεις αυτοκινήτων τρείς αλλοδαποί

Τρίδυμο αλλοδαπών χρεώνεται σωρεία κλοπών σε βάρος αυτοκινήτων στο Ηράκλειο.
Πρόκειται για ένα 34χρονο από την Παλαιστίνη, ένα 29χρονο από τη Συρία και ένα 19χρονο από την Αλγερία.

Σύμφωνα με τις αρχές ο 19χρονος μαζί με τον 29χρονο, το απόγευμα της 25ης Απριλίου στην περιοχή του Καρτερού, αφού παραβίασαν πόρτα αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 46χρονης από τη Γαλλία, αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, μια φωτογραφική μηχανή, ένα πορτοφόλι και ένα ρολόι συνολικής χρηματικής αξίας χιλίων (1.000) ευρώ.

Στη συνέχεια, διέρρηξαν το αυτοκίνητο ενός 66χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ. Οι φερόμενοι ως δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή του Γιόφυρο .

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου τόσο στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν όσο και στο σπίτι που έμεναν βρέθηκαν αντικείμενα την ύπαρξη των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Στους ίδιους χρεώνεται η διάρρηξη του αυτοκινήτου 73χρονης από την Ιταλία στο χώρο της Κνωσού, 59χρονου από τη Μ. Βρετανία στην ίδια περιοχή και ενός 34χρονου στη Αμουδάρα του δήμου Μαλεβιζίου.

Πόλος έλξης τα Μάταλα

Πόλος έλξης για Διεθνή Τηλεοπτικά Δίκτυα, παραμένουν τα Μάταλα του Δήμου Φαιστού, τα οποία και πάλι κινούνται στους ρυθμούς του 2ου Matala Festival, που θα πραγματοποιηθεί... στις 2,3 και 4 Ιουνίου.

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Ευρώπης arte/ZDF, που ειδικεύεται στα ταξιδιωτικά ντοκυμαντέρ, βρέθηκε στα Μάταλα προκειμένου να γυρίσει σκηνές για την περιοχή, την ιστορία της, αλλά και τους διάσημους Χίπις.

Τα Μάταλα, αλλά και ο Δήμος Φαιστού, θα προβληθούν μέσα από το συγκεκριμένο ντοκυμαντέρ σε Γαλλία και Γερμανία, στο πλαίσιο της παραγωγής Greek Islands.

Τα γυρίσματα περιλαμβάνουν τόσο ατμοσφαιρικές λήψεις και ιστορίες ανθρώπων, όσο και εναέριες λήψεις από ελικόπτερο.
Αξίζει ν’ αναφερθεί πως στο ντοκυμαντέρ, πρόκειται με αφετηρία τα Μάταλα να προβληθούν επίσης μοναδικότητες τόσο του Αρχαιολογικού Ανακτόρου της Φαιστού, όσο και του Ζαρού, που εντάσσεται στο Δίκτυο «Τα ομορφότερα χωριά της Κρήτης».

Στο πλαίσιο των γυρισμάτων, ο Δήμος Φαιστού στάθηκε συμπαραστάτης, θέλοντας να συμβάλει σε μια γενικότερη προσπάθεια για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της περιοχής.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού μάλιστα κ. Γιάννης Φασομυτάκης, παραβρέθηκε στα γυρίσματα και παρείχε στο τηλεοπτικό συνεργείο όλες τις διευκολύνσεις που χρειάζονταν, προκειμένου να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο τα Μάταλα, όσο και ο Δήμος Φαιστού.

Το ενδιαφέρον των Διεθνών Τηλεοπτικών Δικτύων αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερο για την περιοχή, όσο πλησιάζει το φεστιβάλ Matala Festival 2012, το οποίο φέτος αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη δυναμική.

Η αρμόδια αντιδημαρχία Τουρισμού και Πολιτισμού, αλλά και η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, στοχεύουν σε ακόμα μεγαλύτερη απήχηση του φεστιβάλ φέτος, ενώ ήδη πολλά ταξιδιωτικά γραφεία απ’ όλη την Ευρώπη έχουν εκδηλώσει τεράστιο ενδιαφέρον για να έρθουν επισκέπτες το τριήμερο του φεστιβάλ.

Δήμαρχος, αρμόδια αντιδημαρχία, και η αρμόδια επιτροπή για το φεστιβάλ, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή απήχηση.

Τη φετινή χρονιά, πρόκειται να δοθεί μεγάλη έμφαση στην «Ελλάδα», αλλά και στη στήριξη τοπικών κι ελληνικών προϊόντων. Η θεματική των Χίπις παραμένει βέβαια κυρίαρχη, ενώ αρκετοί πρώην Χίπις δηλώνουν έτοιμοι να έρθουν ξανά.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο, ωστόσο πολύ μεγάλες συναυλίες με δωρεάν είσοδο για το κοινό, έχουν ήδη κλειστεί.

Παρά την οικονομική κρίση, η δέσμευση για το ότι τόσο η είσοδος στις συναυλίες, όσο και η διαμονή στο Δημοτικό Κάμπιγκ θα είναι ελεύθερη, παραμένει σε ισχύ, με σεβασμό στην κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα.

Στο Matala Festival διοργανώνονται ακόμα, πολλά παράλληλα δρώμενα και events, που θ’ ανακοινωθούν σύντομα, ενώ οι διοργανωτές υπόσχονται πως φέτος το καλοκαίρι ξεκινά από τα Μάταλα.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...