Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Γονείς στα κρατητήρια γιατί έκλεψαν τα παιδιά τους!

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δεματίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, δυο Έλληνες ηλικίας 16 και 17 ετών, για κλοπή.

Ειδικότερα, οι ανήλικοι συλληφθέντες, είχαν προβεί από κοινού στην αφαίρεση δίκυκλης μοτοσικλέτας, ιδιοκτησίας 54χρονου, στην προσπάθεια τους όμως να διαφύγουν έγιναν αντιληπτοί από το θύμα και τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 16χρονο και τον 17χρονο, καθώς επίσης και τους γονείς τους, ηλικίας 56 και 57 ετών, διότι παραμέλησαν την εποπτεία των ανήλικων παιδιών τους.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου.

Βιάννος: Συνέλαβαν τους μετανάστες, δεν πρόλαβαν τους δουλεμπόρους...


Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα, στην παραλία της Αγίας Παρασκευής Φαγλάγκου Άρβης του Δήμου Βιάννου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου, πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Αιγύπτου ηλικίας 16, 23, 24, 24 και 48 ετών, για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες είχαν μεταφερθεί από διακινητές μέσω θαλάσσης, από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και αποβιβάστηκαν στην παραλία της Αγίας Παρασκευής Φαφλάγκου Άρβης Βιάννου, όπου τους ανέμεναν τέσσερα (4) άτομα, με τρία (3) οχήματα προκειμένου να τους παραλάβουν.

Αντιλαμβανόμενοι οι ανωτέρω διακινητές, το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Λιμενικού Σώματος Καστρίου Βιάννου, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, εγκαταλείποντας στο σημείο τα οχήματα.

Στη συνέχεια οι πέντε (5) μετανάστες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου, ενώ τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν.

Διεξάγονται, συνεχείς αστυνομικές αναζητήσεις, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των διακινητών.

Οι έρευνες διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Δικαίωση πολύτεκνου υπαλλήλου, της Πολεμικής Αεροπορίας από το Ειρηνοδικείο Χανίων

Στην ευχάριστη θέση βρίσκεται για μια ακόμα φορά, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, να ανακοινώσει, την δικαίωση μέλους της (υπερχρεωμένο νοικοκυριό) από το Ειρηνοδικείο Χανίων.
Με την υπαρ.143/2012 απόφαση του ,το Ειρηνοδικείο Χανίων ,δικαίωσε πολύτεκνο υπάλληλο της Πολεμικής Αεροπορίας, που προσέφυγε σαυτό, αφού οι πιστώτριες Τράπεζες, αρνήθηκαν τις προτάσεις του στην εξωδικαστική διαδικασία, όπου ο υπερχρεωμένος δανειολήπτης, με την συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης κατέθεσε σαυτές, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το επόμενο βήμα της διαδικασίας , ως ο νόμος 3869/2010 ορίζει ,και να καταφύγει δικαστικά, καταθέτοντας αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων , με την συμπαράσταση και επιμέλεια του δικηγόρου των Χανίων , κ.Βροντάκη Γιώργου.

Επί του περιεχομένου της απόφασης:

O δανειολήπτης είναι έγγαμος ,πατέρας τεσσάρων ενηλίκων τέκνων, εκ των οποίων τα δύο είναι άνεργα και μένουν μαζί του επιβαρύνοντας τον οικονομικά .εργάζεται ως υπάλληλος στην Πολεμική Αεροπορία .Το ετήσιο εισόδημά του βάσει εκκαθαριστικού για το οικονομικό έτος 2010 ανερχόταν στις 30.623,40 ευρώ και το μηνιαίο εισόδημά του τον Αύγουστο 2011 ανερχόταν σε 1.549,31 Ευρώ μεικτά .Η σύζυγος του εργάζεται στο Νοσοκομείο Χανίων.Και οι δύο σύζυγοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.Το χρέος του ήταν σε τέσσερις Τράπεζες συνολικού ύψους 93.058 Ευρώ.Το ενδιαφέρον σαυτήν την υπόθεση είναι ότι ο δανειολήπτης είχε πάρει δάνειο και συνάψει πιστωτική κάρτα από συγκεκριμένη Τράπεζα, η οποία στην πορεία εκχώρησε το δικαίωμα απαίτησης σε θυγατρική της εταιρεία, η οποία κατάφερε να παρέμβει στην δίκη και να αιτήσει από το δικαστήριο να συμπεριληφθεί και η δικιά της απαίτηση , στην ρύθμιση του χρέους και πράγμα το οποίο τ πέτυχε.

Ο δανειολήπτης ,ζήτησε ρύθμιση του χρέους του αναλογικά με το εισόδημα του, αλλά και διάσωση της μοναδικής του κατοικίας 72,50 τετρ. η οποία βρίσκεται σε περιοχή της πόλης των Χανίων.
Το δικαστήριο με την τόσο σημαντική απόφασή του αποφάσισε:

1) Να ρυθμίσει τα χρέη του δανειολήπτη, όπως ο ίδιος αιτούσε ,καλώντας τον ¨να καταβάλλει προς τις πιστώτριες Τράπεζες, κατά αντιστοιχία και σε μηνιαίες καταβολές επί μία τετραετία. 500 Ευρώ και να πληρώσει συν.ποσού 24.000 Ευρώ την τετραετία.

2)Του χορηγήθηκε περίοδος Χάριτος τεσσάρων ετών , για την καταβολή δόσεων , για να εξασφαλίσει την διάσωση της κατοικίας του.

3)Εκλήθη στην καταβολή 120 δόσεων (δεκαετίας) των 532 Ευρώ,.η καταβολή των οποίων θα αρχίσει μετά την πάροδο της τετραετίας.

4)Διεγράφη χρέος 5.218 Ευρώ.

Στην προκειμένη περίπτωση η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρεί την απόφαση "λογικότατη" και "ισορροπημένη" διότι έχουμε την επιβεβαίωση της έκκλησης της Ένωσης (Ε.Π.Κ.Κ) ,προς τις Τράπεζες ,που δεν είναι άλλη, από την ρύθμιση των οφειλών των καταναλωτών και όχι την παγιωμένη συνεχιζόμενη άρνησή τους και τις χωρίς ουσίας απαντήσεις τους, ακόμα θέλουμε να τονίσουμε ότι οι καταναλωτές, θέλουν και αιτούν την δίκαιη διαχείριση των αιτημάτων τους, εκ μέρους των δανειστών και όχι να βρίσκονται σαυτή την διαδικασία που και ταλαιπωρία τους φορτώνει ,αλλά και οικονομικό βάρος προσθέτει και στα δύο συμβαλλόμενα μέρη (Τράπεζες-Καταναλωτές).

Τέλος η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, συγχαίρει τους ΄Ελληνες δικαστές , για το ρόλο τους , για την σημαντική τους στήριξη που προσφέρουν με τις αποφάσεις τους , στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που στις μέρες στενάζουν από τον βραχνά του άγχους της οικονομικής ανέχειας.-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησε από την Κρήτη η Ουκρανική επιχειρηματική αποστολή

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων για την Κρήτη, τα Κρητικά προϊόντα, το τουριστικό της προϊόν, και τις συζητήσεις τους με Κρητικούς επιχειρηματίες αναχώρησαν από το ...
αεροδρόμιο Ηρακλείου ‘Ν. Καζαντζάκης’ οι 100 Ουκρανοί επιχειρηματίες υπό τον Περιφερειάρχη Κιέβου Anatolii Prysiazhniuk, τον Έλληνα πρέσβη Γιώργο Γεωργούντζο, τον Επίσκοπο Κιέβου Παντελεήμονα, και τον επίτιμο πρόξενο της Ουκρανίας στην Κρήτη Γιάννη Λίτινα.

Ο Περιφερειάχης Κιέβου και οι 100 Ουκρανοί επιχειρηματίες που ήρθαν στην Κρήτη με δικά τους έξοδα πριν αναχωρήσουν υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, 152 μαθητές από την Ουκρανία. Στην υποδοχή των παιδιών ήταν παρόν και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης όπου οι μαθητές από το Κίεβο έδωσαν δώρα και τις ευχαριστίες τους στους δυο Περιφερειάρχες.

Τα 152 παιδιά με τους συνοδούς τους, που θα αποτελέσουν τους μελλοντικούς πρεσβευτές της Κρήτης και της Ελλάδας γενικότερα, θα παραμείνουν για 7 ημέρες στο νησί όπου παράλληλα με τις διακοπές τους θα γνωρίσουν την ιστορία, και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Έρχονται για διακοπές και φέρνουν ... τρόφιμα και ρούχα!

Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία για τη στήριξη του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης έχει αναπτύξει τους τελευταίους μήνες η υπεύθυνη του τομέα Εξυπηρέτησης Πελατών του τουριστικού πρακτορείου "Apollo", Ελένη Χάμλετ - Σκουλουδάκη.
Σε συνεργασία με εκατοντάδες επισκέπτες από τη Σκανδιναβία, οι οποίοι ενημερώνονται για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) πριν καν έρθουν για διακοπές στα Χανιά και την ευρύτερη περιοχή, συγκεντρώνονται ρούχα, παπούτσια, σχολικά και άλλα είδη, που διανέμονται στη συνέχεια στα παιδιά του Κέντρου.

Χανιώτικα Νέα

Έφυγε ξαφνικά ο Α.Νεραντζούλης

Ένας από τους πιο επιτυχημένους κρητικούς επιχειρηματίες έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών. Ο γνωστός αρτοποιός και τέως πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η Δήμητρα», Αντώνη Νεραντζούλης κηδεύτηκε χθες  στα Μάλια που εκτός των άλλων ήταν και βασικός υποστηρικτής της τοπικής ομάδας, του ΠΑΝΟΜ, αφού υπήρξε ένας από τους ανθρώπους

που τον ίδρυσαν.Είχε τρεις γιους, ένας εκ των οποίων ακολουθεί τα επαγγελματικά του βήματα.
Ο Αντώνης Νεραντζούλης πέθανε το πρωί του Σαββάτου από ανακοπή καρδιάς ενώ χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Πριν από μερικούς μήνες είχε παραιτηθεί από τη θέση του στο Δ.Σ. του σωματείου αρτοποιών γιατί σκόπευε να βγει στη σύνταξη.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Σε ψήφισμά του, το σωματείο αρτοποιών αναφέρει:
“Λόγω του αιφνίδιου θανάτου του τέως προέδρου του σωματείου μας Νεραντζούλη Αντώνη το Δ.Σ. του σωματείου συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε:
Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία
Να συλλυπηθεί τους δικούς του
Να καταθέσει αντί στεφάνου 100 ευρώ στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών
“Ζωοδόχος Πηγή””.

Οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

Κι όμως, οι φαρμακοποιοί στο Ηράκλειο, νιώθοντας ότι δεν διασφαλίζεται τίποτα με βάση τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος από το Υπουργείο, αποφάσισαν, ομόφωνα, να συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όπως τονίστηκε στην ανοιχτή Γ.Σ του κλάδου, δεν είναι ικανοποιημένοι και μέχρι τότε η Γ.Σ θα είναι ανοιχτή και θα συνεδριάσει όποτε κριθεί σκόπιμο ενώ τότε αναμένεται να επανεξετάστουν τη στάση τους.

Σιλά:Η γιαγιά μου ήταν από την Ελλάδα -ΒΙΝΤΕΟ

Η τηλεοπτική "Σιλά" έκανε ποδαρικό στην εκπομπή "Μίλα" της Τατιάνας Στεφανίδου. Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε ότι έχει και ελληνικές ρίζες, αφού η γιαγιά της ήταν από τη Θεσσαλονίκη.

Η ίδια έχει επισκεφθεί τη συμπρωτεύουσα, μερικά ελληνικά νησιά αλλά και την Αθήνα. Οι εικόνες που της έρχονται στο μυαλό είναι οι αρχαιολογικοί χώροι. Άλλωστε, η διάσημη ηθοποιός τη Τουρκίας, έχει σπουδάσει αρχαιολογία.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή ΕΔΩ

Συναντήσεις με τους φορείς του τουρισμού στο νομό Λασιθίου

Συνάντηση με τους φορείς του τουρισμού στο νομό Λασιθίου έχει προγραμματίσει η διοίκηση της Ανοικτής Σύμπραξης Τουριστικής Ανάπτυξης Κρήτης (ΑΣΤΑΚ), προκειμένου να παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες και τους στόχους της.

Σκοπός των συναντήσεων είναι η διεύρυνση της συμμετοχής φορέων και επιχειρήσεων απ' όλη την Κρήτη στην κοινή προσπάθεια προώθησης του τουρισμού και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα ΤΕΔΚ (οδός Χορτατσών και Αναπαύσεως), δίπλα από το Δημαρχείο Αγίου Νικολάου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων αντίστοιχων φορέων και επιχειρηματιών.

Στις συναντήσεις μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος χωρίς οικονομική ή άλλη δέσμευση.
Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο "Avra Imperial" στο Κολυμπάρι Χανίων, με προσκεκλημένους τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους Χανίων, τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων, της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων, του Επιμελητηρίου και του Οργανισμός Λιμένος Χανίων, καθώς και όλους τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

"Έφυγε" ο κορυφαίος χειρουργός του Βενιζελείου Στ.Κανδυλάκης

Συγκίνηση προκαλεί η δυσάρεστη είδηση για το χαμό του πρώην διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου, Στέλιου Κανδυλάκη.

Ο Ρεθυμνιώτης χειρουργός, πασίγνωστος για τις ικανότητές του, τα τελευταία τρία χρόνια κι αφού συνταξιοδοτήθηκε, είχε επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ρέθυμνο.

Ο Στ.Κανδυλάκης το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, για τα οποία μάλιστα είχε χρειαστεί να μεταβεί και στην Αθήνα.

110.000 Θεατές παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2012».

Σκηνή από το "Μεγάλο μας τσιρκο"
Με επιτυχία ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Δήμου «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2012». Οι Ηρακλειώτες για άλλη μια φορά τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του προγράμματος που φέτος χαρακτηρίζονταν από τις πολύ καλές θεατρικές παραστάσεις αλλά και τις εξαιρετικές μουσικές και άλλες παρουσιάσεις των ντόπιων καλλιτεχνικών σχημάτων.

Περίπου 100,000 θεατές  παρακολούθησαν τις 160 εκδηλώσεις του φεστιβάλ ενώ   10,000 ήταν οι σινεφίλ στις 52 προβολές του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ».

Οικονομικά για άλλη μια χρονιά το Φεστιβάλ δεν χρεώνει ούτε ένα ευρώ τον Δήμο αλλά αντίθετα θα έχει κάποιο μικρό οικονομικό κέρδος μια και τα έσοδα του από την ενοικίαση των θεάτρων, τα εισιτήρια του κινηματογράφου  και τις χορηγίες είναι περισσότερα από τα έξοδα του.

Ο Δήμος Ηρακλείου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλα τα Καλλιτεχνικά σχήματα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, όλους τους φορείς και τους εθελοντές που βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στη λειτουργία του, τους χορηγούς και τους Ηρακλειώτες που με την παρουσία τους κατέστησαν για άλλη μια χρονιά τον θεσμό αυτό σε ένα από τους κορυφαίους της χώρας μας.

Οι  παραστάσεις που προσέλκυσαν τους περισσότερους θεατές και συζητήθηκαν από τους θεατές για την ποιότητα τους ήταν:
  1. «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» (2 παραστάσεις) 2,600 θεατές
  2. Κάρμεν Ρουγγέρη «ΗΡΑΚΛΗΣ» (4 παραστάσεις) 3,500 θεατές
  3. «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» (2 παραστάσεις) 1,700 θεατές
  4. «Οιδίπους Τύραννος» (2 παραστάσεις) 1,400 θεατές
  5. Αφιέρωμα στον Μητροπάνο (1 συναυλία) 2,800 θεατές Είσοδος Ελεύθερη
  6. Μουσική Βραδιά με τον Βαγγέλη Σαμαράκη (1 συναυλία) 500 θεατές
  7. Συναυλία με τον Μάριο Φραγκούλη (1 συναυλία) 1,300 θεατές
  8. «Η Αυλή των θαυμάτων» (5 παραστάσεις) 2,500 θεατές
  9. «Ο Επιθεωρητής» (3 παραστάσεις) 1,500 θεατές
  10. «Νόστιμον Ημαρ» ( 1 παράσταση) 1,200 θεατές Είσοδος Ελεύθερη
  11. «Ερωφίλη 3» θέατρο, χώρος (2 παραστάσεις) 300 θεατές
  12. «Αετογιάννης» (1 συναυλία) 1,300 θεατές Είσοδος Ελεύθερη
  13. «Μήδεια» του Μποστ (3 παραστάσεις) 1,500 θεατές
  14. Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη ( 1 συναυλία) 1,500 θεατές
  15. Σύλλογος Μικρασιατών «Άγιος Πολύκαρπος» ( 1 συναυλία) 1,300 θεατές Είσοδος Ελεύθερη
  16. Σύλλογος Μικρασιατών Αλατσατιανών  (1 συναυλία) 1,300 θεατές Είσοδος Ελεύθερη
  17. «Ένας Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» (2 παραστάσεις) 1,600 θεατές
  18. «Φεστιβαλάκι» ( 2 παραστάσεις) 1,500 θεατές
  19. «Από το Τορόντο στη Κρήτη» ( 1 παράσταση) 500 θεατές Είσοδος Ελεύθερη
  20. Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ ( 1 παράσταση) 1,200 θεατές Είσοδος Ελεύθερη
Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν επίσης τα περισσότερα από τα Ντόπια Θεατρικά και Μουσικά σχήματα.

Επισκοπή: Μια γυναίκα ... πίσω από τη δολοφονική επίθεση;

Όλα για το "φουστάνι"; Ακόμη και μια έφοδος σε σπίτι, συνοδευόμενη από πυροβολισμούς σε ένα 18χρονο; Διόλου απίθανο, καθώς οι έρευνες της αστυνομίας φέρεται να στρέφονται γύρω από μια σχέση που είχε ο 18χρονος από την Επισκοπή, ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμούς από δύο κουκουλοφόρους που εισέβαλαν στο σπίτι του .

Ο 18χρονος, κατλα τη μεταφορά του στο νοσοκομείο φέρεται να ζήτησε συγνώμη από τους γονείς για το συμβάν, γεγονός που υποδεικνύει ότι ο νεαρός γνώριζε τα κίνητρα της επίθεσης που από θαύμα δεν του στοίχιζε τη ζωή... Παράλληλα ο νεαρός το τελευταίο διήμερο, πριν την επίθεση, δεν είχε "ξεμυτίσει" από το σπίτι του, γεγονός που παραξένεψε και τους γονείς του!

Ο 18χρονος έδωσε κατάθεση στην αστυνομία, το περασμένο Σάββατο, ωστόσο το σοκ που έχει υποστεί είναι τέτοιο, ώστε ακόμη δεν είναι σε θέση να βάλει τις σκέψεις του σε μια σειρά και να ξεκαθαρίσει τί ακριβώς συνέβη.

Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα ο 18χρονος δεχόταν επιθέσεις από κάποιους νεαρούς για τη σχέση που ο 18χρονος διατηρούσε με μια κοπέλα, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν αν οι απειλές αυτές σχετίζονται με την απόπειρα σε βάρος του νεαρού, μέσα στο σπίτι του στην Επισκοπή.

Ο 18χρονος, πάντως, που τη γλίτωσε ... από θαύμα, νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ εκτός κινδύνου, καθώς μετά τη χειρουργική επέμβαση στην υποία υποβλήθηκε, δεν παρουσιάστηκε καμία επιπλοκή, ενώ οι γιατροί κατάφεραν να σταματήσουν και την αιμορραγία.

 cretalive.gr

Κρήτη: Από Πειθαρχικό περνούν οι 8 υπάλληλοι για έκδοση παράνομων αδειών οδήγησης

Στην κρίση του Πειθαρχικού Συμβουλίου αφήνονται, αυτή την ώρα, οι οκτώ υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης, που φέρονται να ενεπλάκησαν σε κύκλωμα έκδοσης παράνομων αδειών οδήγησης. Ωστόσο το έργο του οργάνου που θα αποφασίσει το αν οι υπάλληλοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους ή θα αποπεμφθούν - οι οκτώ παραπέμπονται με το ερώτημα της αργίας από τα καθήκοντά του - καθώς το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης φαίνεται να είναι στον "αέρα"!

Για την υπόθεση δεν έχουν ασκηθεί διώξεις, ενώ εκκρεμεί ακόμη η προκαταρκτική εξέταση. Κάποιοι κάνουν λόγο για μη "δεμένη" υπόθεση, παρά το ότι πληροφορίες ανέφεραν ότι η αστυνομική έρευνα ήταν μακρά.

Υπενθυμίζεται ότι οι συλλήψεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση έγιναν με σχεδόν ... θεαματικό τρόπο, με τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους να οδηγούνται στο Δικαστικό Μέγαρο σιδηροδέσμιοι. Ωστόσο, λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να ασκηθούν ποινικές διώξεις, ενώ η δικογραφία που αριθμεί 3.000-4.000 σελίδες βρίσκεται ακόμη στο γραφείο της απερχόμενης Εισαγγελέως Στ.Στεφανάτου, προκειμένου να δοθεί διαταγή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

cretalive.gr

Γιώργος Νταλάρας: «Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα μέσα από τη δουλειά μου»

Μια μεγάλη συνέντευξη έδωσε στο περιοδικό «Down Town Κύπρου» ο Γιώργος Νταλάρας και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα επεισόδια που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια των συναυλιών του την Άνοιξη, τη σημερινή πολιτική κατάσταση, ενώ κάνει δημόσια την αυτοκριτική του.

«Στην Ελλάδα πάντα περνούσαμε δυσκολίες και κατορθώναμε να επιβιώσουμε. Η Ελλάδα δεν έπαψε ποτέ όμως να είναι μία φτωχή χώρα με ελάχιστους πλούσιους πολίτες, που δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες έζησε μια ψεύτικη ευημερία. Αυτή η περίοδος πέρασε ανεπιστρεπτί. Είναι σαφώς τραγική η κατάσταση σήμερα, ειδικά με την ανεργία και η μόνη ελπίδα είναι ότι υπάρχει περίπτωση να καταφέρουμε να ωριμάσουμε μέσα από αυτή την καταστροφή. Υπάρχει ελπίδα, μόνο αν ξεκινήσουμε από το μηδέν και ξαναφτιάξουμε το κράτος μας. Με υποδομές για την υγεία, την παιδεία, την πάταξη της φοροδιαφυγής. Το δυστύχημα, ξέρετε, είναι ότι αυτό που βιώνουμε δεν είναι αποτέλεσμα δυστυχώς ανωτέρας βίας, αλλά εξυφάνθηκε όλα αυτά τα χρόνια και από ανέντιμους πολιτικούς, αλλά και από πελατειακές σχέσεις που δημιουργήθηκαν από αφέλεια ή αμέλεια, στην καλύτερη περίπτωση, και από δόλο και κακουργηματικές στη χειρότερη. Αν δεν καθαρίσει αυτό το απόστημα, θα οδηγηθούμε πάλι σε αδιέξοδο», δήλωσε σχολιάζοντας τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

"Δεν είμαστε ζητιάνοι" φωνάζουν οι ένστολοι

Κινητοποίηση έξω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη, πραγματοποιείται, αυτή την ώρα, από πυροσβέστες, αστυνομικούς και άνδρες του λιμενικού που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες ανέχειας που τους επιβάλλει το κράτος, με τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.

Με πανό στα οποία καταγράφεται γλαφυρά το πρόβλημα οι ένστολοι διαμαρτύρονται για τις σημαντικές μειώσεις στις αμοιβές τους, τη στιγμή που οι ίδιοι, καθημερινά, θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, μαχόμενοι με το έγκλημα και τις φλόγες...

 cretalive.gr

Κρήτη:''Συγγνώμη μάνα που είδες να πυροβολούν το γιο σου''!

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν τα λόγια του 18χρονου στη μητέρα του, την ώρα που μεταφερόταν με φορείο σε νοσοκομείο...


Φως στις συνθήκες της πρωτοφανούς επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής (14-09-2012), στην Επισκοπή φαίνεται να ρίχνει η κατάθεση του 18χρονου νεαρού που όπως φαίνεται αποτελούσε και τον στόχο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ε.ΛΑΣ το κίνητρο εντοπίζεται στις προσωπικές διαφορές του νεαρού χωρίς ωστόσο να έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο της ληστείας. Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα ''Πατρίς'' στο πλαίσιο της κατάθεσής του, ο νεαρός έδωσε στοιχεία που φαίνεται πως ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Η κατάθεση του οδηγεί τις έρευνες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση με τα στοιχεία που έδωσε να ελέγχονται για το αν είναι ικανά να αποτελέσουν τους λόγους της εισβολής των άγνώστων στο σπίτι του και στον εν ψυχρώ πυροβολισμό του 18χρονου.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους αστυνομικούς το γεγονός ότι ο 18χρονος την ώρα που μεταφερόταν με το φορείο μέσα στο νοσοκομείο ζητούσε συγγνώμη από τη μητέρα του που είδε με τα μάτια της τον γιο της να πέφτει αιμόφυρτος από τις σφαίρες των αγνώστων.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, ο πατέρας του νεαρού απο την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι στόχος της επίθεσης ήταν ο γιος του και οχι η ληστεία ενώ ο νεαρός τα τελευταία βράδια πριν την επίθεση προτίμησε να μεινει σπίτι του και όχι να βγει όπως συνήθιζε. 

Ζημιά στο αντλιοστάσιο λυμάτων του Ξηροποτάμου από διακοπή της ΔΕΗ

 Άμεση αντίδραση της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου

Άμεσα κινητοποιήθηκε σήμερα το πρωί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου, όταν μετά από διακοπή του... ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή του Ξηροποτάμου, τέθηκε εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο λυμάτων της περιοχής, το οποίο προωθεί τα λύματα στο κεντρικό δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού.

Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να ξεχειλίσουν οι δεξαμενές συλλογής και ποσότητες λυμάτων να χυθούν στην παραλία της Βαγιάς.

Μετά από άμεση αντίδραση του δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη, μετέβη στο σημείο ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Άρης Σαλούστρος ο οποίος συντόνισε τα συνεργεία των τεχνικών (τόσο του εργολάβου όσο και της υπηρεσίας) και η βλάβη αποκαταστάθηκε. Παράλληλα, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου είχε συνεχή επικοινωνία με τον δ/ντη της Δ.Ε.Η. για να αποκατασταθεί γρήγορα η ηλεκτροδότηση του σημείου, όπως και έγινε νωρίς το απόγευμα. Με πρωτοβουλία τέλος της δημοτικής αρχής, ειδικό συνεργείο με τη βοήθεια εκσκαφέα καθάρισε την παραλία από τα λύματα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...