Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Αντί για παρέλαση... διαμαρτυρία στο Ηράκλειο

Αντί για παρέλαση θα κάνουν... διαμαρτυρία! Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Καπετανάκειο και πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου, αύριο Δευτέρα, στις 11 το πρωί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύει το Cretalive:

"Οι παρακαταθήκες του πατριωτικού, αντιφασιστικού-αντιϊμπεριαλιστικού αγώνα του λαού μας βρίσκουν τη συνέχειά τους στους αγώνες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των εργαζόμενων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Ιμπεριαλιστικής Υποτέλειας, φτώχειας, ανεργίας και λαϊκής εξαθλίωσης που επιβάλλει Κυβέρνηση-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου εν όψει των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ «ΟΧΙ» του λαού μας ενάντια στον ΦΑΣΙΣΜΟ και τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ - καλεί τους συναδέλφους, τους μαθητές και τους γονείς να πλαισιώσουν το διακριτό μπλοκ που θα συγκροτηθεί την Δευτέρα 28/10 και ώρα 11:00 π. μ., την ώρα της παρέλασης των μαθητών.

Η συγκέντρωση θα γίνει την Δευτέρα το πρωί στις 11:00 π. μ. έξω από το σχολικό συγκρότημα «Καπετανάκειο» και μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσει πορεία με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.

Ο στόχος της παραπάνω κινητοποίησης είναι πολλαπλός:

- Τα “ΟΧΙ” των αγώνων εκείνων συνδέονται άμεσα με τα 'ΟΧΙ” των σημερινών μας διεκδικήσεων.

- Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στη εφαρμοζόμενη πολιτική που διαλύει συθέμελα το δημόσιο σχολείο και καταργεί κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.

- Στεκόμαστε πλάι στους μαθητές μας, με τους οποίους αντιπαλεύουμε καθημερινά την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Τέλος, να καταστήσουμε σαφές ότι το σωματείο μας εδώ και δέκα χρόνια επικαιροποιεί τα μηνύματα του εορτασμού στις παρελάσεις – κάτι που οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί – και πως δεν επιθυμούμε οποιαδήποτε ανάμειξη, είτε καθηγητών είτε μαθητών μας, σε τυχόν επεισόδια, που μοναδικό σκοπό έχουν να αμαυρώσουν τη διαμαρτυρία μας και να συσκοτίσουν την αιτία του προβλήματος".

Απο την Τιφλιδα της Γεωργίας, στο Ηράκλειο, o Μανωλης Κεφαλογιαννης

Από την Τιφλίδα της Γεωργίας (όπου συμμετείχε ως παρατηρητής   της ΕΕ του ΟΑΣΕ και του ΝΑΤΟ των εκλογών στην χώρα αυτή), στο Ηράκλειο για τον εορτασμό της  28 Οκτώβριου 1940.

Ο βουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη στην Τιφλιδα της Γεωργίας, όπου συμμετείχε ως παρατηρητης της ΕΕ του ΟΑΣΕ και του ΝΑΤΟ των εκλογών στην χώρα αυτή.

Κατα την επίσκεψη του στην Γεωργία είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με όλους τους υποψήφιους Προέδρους Δημοκρατίας της Χώρας κκ. Margvelashvili,  Natelashvili, Targamadge και την κα. Νινο Bakeadze.

Το πρωί της Δευτέρας, επιστρέφει στην Αθήνα και αμέσως ταξιδεύει για το Ηράκλειο για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28 Οκτωβρίου.

Φωτό : Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με τον Υποψήφιο Πρόεδρο Shalva Natelashvili.

Ηράκλειο: Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει τις παρεμβάσεις της στο χώρο της κοινωνικής προστασίας με νέα διανομή τροφίμων που πραγματοποιεί μέσω του Κοινωνικού της Παντοπωλείου, προσφέροντας μια σημαντική βοήθεια στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. 
 
Η νέα διήμερη διανομή τροφίμων που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, και της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη για θέματα κοινωνικής πολιτικής Θεανώς Βρέντζου Σκορδαλάκη, θα γίνει την Τρίτη 29/10 και Τετάρτη 30/10 στην οδό Καζαντζάκη 6-8 (πάροδος Γιαμαλάκη) από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο Ηράκλειο.

Οι δικαιούχοι έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά από τους κοινωνικούς λειτουργούς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, και για να παραλάβουν τα τρόφιμα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα.


Πηγή: cretalive.gr

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Αγκάθι" για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά η πρόσβαση στην δικαιοσύνη, λόγω της ακρίβειας των παραβόλων


Τι και αν οι Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών ανά την Ελλάδα, προσπαθούν με την συμβουλευτική τους, να βοηθήσουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τι και αν οι άνθρωποι, μέσα από αυτές, (ως επί το πλείστον εθελοντές), κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, να πείσουν την Κυβέρνηση, να αναστείλει τους πλειστηριασμούς, που βάσει του ισχύοντος νόμου ,θα αρχίζουν να εκτελούνται από 1-1-2014 , η αλήθεια είναι μία και μοναδική και οφείλουμε όχι μόνο να την πούμε, αλλά και να διαμαρτυρηθούμε δημόσια, ως ΄Ενωση Καταναλωτών, βροντοφωνάζοντας προς κάθε κατεύθυνση, από εδώ από την Κρήτη, λέγοντας ότι:

"Η σημερινή πρόσβαση στη Δικαιοσύνη ,όπως αυτή διαμορφώθηκε , δυσκολεύει τα υπερχεωμένα νοικοκυριά και θεωρείται για τα περισσότερα από αυτά, όνειρο θερινής νυκτός " ιδιαίτερα, για τον μη έχοντα , για τον άνεργο, για τον πολύτεκνο ,για τον αναξιοπαθούντα ,για τον βουτηγμένο στα χρέη συνταξιούχο.. Αψυχολόγητα , η Κυβέρνηση ,με την αλλαγή του νέου Κώδικα " περί Δικηγόρων ", έφερε αλλαγές και δυστυχώς νέα έξοδα, στην πρόσβαση του πολίτη-καταναλωτή-δανειολήπτη στη Δικαιοσύνη, πλήττοντας και τον υπερχρεωμένο πολίτη, που θέλει να καταθέσει αίτηση στο Ειρηνοδικείο, για να ρυθμίσει το χρέος του, καθώς καθίσταται πλέον υποχρεωτικά να καταβάλλεται γραμμάτιο προκαταβολής και κατά την κατάθεση της αίτησης , αλλά και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ,στο προ δικαστικό στάδιο, για να πάρει ο δανειολήπτης, προσωρινή διαταγή, μη εκτελεστικότητας σε περίπτωση εκδοθείσας διαταγής πληρωμής,αλλά και ασφαλιστικών μέτρων, απαγόρευσης κάθε διωκτικού μέτρου υπέρ των περιουσιακών του στοιχείων.
Αύξηση ,ακόμα στα έξοδα επίδοσης της αίτησης, του υπερχρεωμένου έφερε και η τροποποίηση του Νόμου Κατσέλη (ν.4161/2013) , που πλέον ο δανειολήπτης, έχει την υποχρέωση επιπλέον κοινοποιήσεων της αίτησης , επιδίδοντας αυτήν ,μέσω δικ. κλητήρα σε (συν οφειλέτη -εγγυητή)

Πάρα ταύτα, λόγω της εμπειρίας της ΄Ενωσης μας ,με τις υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, και επειδή το τοπίο γενικότερα είναι θολό και επειδή και οι ίδιες οι Τράπεζες δεν έχουν αλλάξει διαχειριστικό προφίλ , για τον καταναλωτή -δανειολήπτη, παρά συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι, δηλαδή ,καθυστέρησε ο δανειολήπτης τρεις δόσεις , βροχή τα δικόγραφα, μέχρι και προσημειώσεις ακινήτων για ελάχιστα ευρώ, ακόμα και σε κατασχέσεις, έχουν προβεί και επειδή κανείς ,εννοούμε την Κυβέρνηση ,δεν βρέθηκε να τους τραβήξει το αυτί, για τις τόσες καταχρηστικές πολιτικές και πρακτικές τους, μα προπάντων για τα τοκογλυφικά επιτόκια τους , που σε κάποιες περιπτώσεις, παρανόμως αγγίζουν το 20% ,σε(π.χ πιστωτικές κάρτες,).

Για "ΑΝΆΣΑ και ΣΩΤΉΡΙΑ του ίδιου του δανειολήπτη και για τα οικονομικά του, θεωρείται σκόπιμο και η μοναδική του λύση που του προσφέρεται τουλάχιστον σαν συμβουλευτική από μεριάς της Ένωσής μας, είναι να τεθεί ο υπερχρεωμένος δανειολήπτης ,υπό την "ομπρέλα" του Νόμου Κατσέλη (ν.3869?2010) και υπό την αιγίδα της Δικαιοσύνης.
Και δεν το λέμε αυτό τυχαία, καθώς η δικαίωση , εκατοντάδων υπερχρεωμένων καταναλωτών, το μαρτυρά, έπειτα από ΤΙς θετικές για τα συμφέροντα του δανειολήπτη αποφάσεις΄των δικαστηρίων Πανελλαδικά, κατόπιν εντάξεως τους στο Νόμο Κατσέλη ,μας έχουν δείξει πλέον, ότι η μοναδική μας ελπίδα, από την εξαθλίωση και την φτώχεια ,είναι η προσφυγή μας στο Ειρηνοδικείο,για εφαρμογή των διατάξεων του ν.3869/2010, εάν θέλουμε να σώσουμε από τα απανταχού " αρπαχτικά" και την γενικότερη λαίλαπα που βιώνουμε , όχι μόνο την πρώτη μας κατοικία, αλλά και τα υπόλοιπα περιουσιακά μας στοιχεία κάτι πολύ σημαντικό ιδίως, σε τέτοιες εποχές που η ακίνητη περιουσία δέχεται οικονομικούς "βομβαρδισμούς ".αλλά και να νοιώσουμε επιτέλους άνθρωποι.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Μ. Κεφαλογιάννης; Μέτρα για την αποτροπή της ολοκληρωτικής καταστροφής των υδροβιότοπων Ηρακλείου

Παρέμβαση προς τον  αρμόδιο  Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας Κλιματικής Αλλαγής έκανε ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης από τον οποίο ζητά την λήψη άμεσων μέτρων για την αποτροπή της ολοκληρωτικής καταστροφής των  υδροβιότοπων της ευρύτερης περιοχής Ηρακλείου και τον καταλογισμό ευθυνών στους "αρμοδίους".

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ : Μεγάλη ρύπανση και καταστροφή υδροβιότοπων στο Νομό Ηρακλείου Κρήτης
Σύμφωνα με καταγγελία της WWF Ελλάδος ο υδροβιότοπος Καρτερού ανατολικά της πόλεως Ηρακλείου , ενώ είναι προστατευόμενη περιοχή από σειρά διατάξεων καταστρέφεται από ρύπανση, μόλυνση, παράνομες  εκχερσώσεις και αυθαίρετες κατασκευές  με ευθύνη της πολεοδομίας Δήμου Ηρακλείου που δεν κάνει το παραμικρό για την προστασία του.
Εξ  άλλου οι κάτοικοι και οι πολιτιστικοί φορείς της περιοχής Σταυρακιων-Αη Γιάννης Δήμου Ηρακλείου καταγγέλλουν την μετατροπή κάθε φθινόπωρο παρακειμένου ρέματος σε αγωγό ανεξέλεγκτης διάθεσης λυμάτων που καταλήγουν στην θάλασσα στην περιοχή Αμμουδαρα δυτικά της πόλεως Ηρακλείου, δημιουργώντας άμεσα προβλήματα για τη δημόσια υγεία.
Ερωτασθε
1. Για ποιο λόγο και με ευθύνη ποιων κεντρικών και περιφερειακών αρχών εγκαταλείπεται το φυσικό περιβάλλον της πόλεως Ηρακλείου στη διάθεση των παρανομων?
2. Τι άμεσα μέτρα προτίθεσθε να λάβετε για την αποτροπή της ολοκληρωτικής καταστροφής των  υδροβιότοπων ευρύτερης περιοχής Ηρακλείου και τον καταλογισμό ευθυνών στους "αρμοδίους"?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...