Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

"Ανάβει το πράσινο φως για τη συμμετοχή του ΟΦΗ στα μπαράζ ανόδου"

European football government body badgeImage via WikipediaΔήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη για την άδεια συμμετοχής του ΟΦΗ στα μπαράζ ανόδου :

«Το θολό τοπίο των αδειοδοτήσεων των ομάδων από την ΕΠΟ για τη συμμετοχή τους στην Super League αρχίζει να ξεδιαλύνει… Η ίδια η UEFA, δια του Γενικού Γραμματέα της, κ. Τζιάνι Ινφαντίνο, εκθέτει την πολιτική ηγεσία του Υπ. Αθλητισμού / Πολιτισμού τον κ. Πιλάβιο και τους χειρισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον τρόπο εξέτασης των αδειοτήσεων των ομάδων. Η παρέμβαση της UEFA ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση της αμφισβητούμενης διαδικασίας αδειοδότησης για τις ομάδες της Β' Εθνικής, η οποία παραμένει σήμερα η αυστηρότερη στην Ευρώπη.

Μία τέτοια απόφαση ανάβει το πράσινο φως για τη συμμετοχή του ΟΦΗ στα μπαράζ ανόδου στη μεγάλη κατηγορία και παράλληλα αποδεικνύει περίτρανα το δίκαιο της διαμαρτυρίας όλων μας για τις «κλειστές των θυρών» διαδικασίες που ακολουθούσαν έως σήμερα τα όργανα της ΕΠΟ. Η πλήρης δικαίωση της Ηρακλειώτικης Ομάδας θα έρθει με την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία».

Τέσσερις νεαροί είχαν ρημάξει τα Χανιά !

Είχαν ρημάξει τους συντοπίτες τους τέσσερις νεαροί από τα Χανιά, οι οποίοι συνελήφθησαν για σωρεία διαρρήξεων.

Η δράση της συμμορίας, που αποτελούνταν από τέσσερις νεαρούς ηλικίας 19 έως 26 χρονών, ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο.

Δρούσαν κυρίως τη νύχτα και επέλεγαν μονοκατοικίες στις οποίες εισέβαλαν όταν έλειπαν οι ιδιοκτήτες τους.

Οι νεαροί «ποντικοί» έδειχναν μάλιστα ιδιαίτερη προτίμηση στα κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές όπως φορητούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Επειδή όμως το «έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται» δύο από τα μέλη της σπείρας προδόθηκαν  από τη συνήθειά τους να επισκέπτονται ένα συγκεκριμένο ανταλλακτήριο κοσμημάτων για να δίνουν τα κλοπιμαία.

Εκεί τους περίμεναν αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων, οι οποίοι τους συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω.

Πρωτοφανής απάτη σε βάρος 71χρονου ιερέα στο Ηράκλειο

Θύμα επιδέξιου απατεώνα έπεσε ένας 71χρονος ιερέας απο το Ηράκλειο....

Συγκεκριμένα κάποιος άγνωστος πήρε τον ιερέα στο κινητό του τηλέφωνο και του συστήθηκε ως ιερέας και υπάλληλος του πρώην Ταμείου Κληρικών Ελλάδος.Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο υποτιθέμενος "ιερέας-υπάλληλος" , είπε στον 71χρονο ιερέα πως έχει να λάβει ως επιστροφές παρακρατήσεων απο μισθούς 47.000 ευρώ.

Παράλληλα όμως τον έπεισε πως για να κατατεθούν τα χρήματα στον λογαριασμό του, πρώτα έπρεπε να καταβάλλει σε τρείς διαφορετικούς λογαριασμούς 14.650 ευρώ, ως τον φόρο που υποτίθεται πως αναλογεί στις υποτιέμενες επιστροφές.
Ο 71χρονος ιερέας κατέθεσε τα χρήματα, αλλά στην συνέχεια και μετά απο επικοινωνία του με τους αρμοδίους του Ταμείου Κληρικών διαπίστωσε πως είχε πέσει θύμα επιδέξιου απατεώνα, οπότε έκανε και την σχετική καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση.
http://www.flashnews.gr

Τρεις κάτοικοι «τορπιλίζουν» έργο-ανάσα

Το έργο διαπλάτυνσης, ανάπλασης και κατασκευής πεζοδρομίων στη Σοφοκλή Βενιζέλου θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, όσο και αν δύο-τρία άτομα δεν επιθυμούν να γίνει.
Ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανώλης Κεμεσίδης, οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή της ΔΕΗ, όπου γίνεται το έργο, ξεκαθάρισαν προς όσους ενίστανται, φτάνοντας μέχρι και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι σε περίπτωσή απένταξης από το ΕΣΠΑ, τότε θα διεκδικηθεί από τους ίδιους το ποσό των 2,5 εκ. ευρώ.

«Να ξέρουν ότι ακόμη και αν το έργο βγει από το ΕΣΠΑ, ο εργολάβος θα πρέπει να πληρωθεί. Εμείς, θα διεκδικήσουμε αυτά τα χρήματα από τους συγκεκριμένους ανθρώπους που προσπαθούν να μη γίνει αυτό το έργο», επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων.

Πρόκειται για ένα έργο-ανάσα για την περιοχή, που θα την αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά και θα ενώσει με άλλον ένα δρόμο το Νοσοκομείο με τα Χανιά.
Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ πριν από ένα χρόνο με προϋπολογισμό περίπου 3,2 εκ. ευρώ, με την έκπτωση έφτασε τα 2,5 εκ. ευρώ, ενώ η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο υπεγράφη στις 7 Απριλίου 2011.

Το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2012, γι’ αυτό και οι εργασίες συνεχίζονται, παρά την αναμονή της απόφασης από πλευράς Ευρωδικαστηρίου.

neatv.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...