Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

"2η Γιορτή Κρητικής Διατροφής"


Η ανάδειξη των Κρητικών προϊόντων-Κρητικής κουζίνας και η διασύνδεση τους με τον τουρισμό οι στόχοι της "2ης Γιορτής Κρητικής Διατροφής" που εγκαινιάστηκε στο Ρέθυμνο.

Ο πολιτισμός, τα Κρητικά προϊόντα-Κρητική κουζίνα και η παράδοση συνυπάρχουν στην δεύτερη γιορτή Κρητικής διατροφής που πραγματοποιείται στο δημοτικό κήπο Ρεθύμνου και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ρεθύμνου, το δήμο και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου. Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης παρόντων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Ευγένιου, του βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, της αντιπεριφερειάρχη Μαρίας Λιονή, του δημάρχου Γιώργου Μαρινάκη του Προέδρου του Επιμελητήριο Ρεθύμνου Γιώργου Γιακουμάκη, τοπικών αρχών, εκθετών-παραγωγών, περιφερειακών-δημοτικών συμβούλων και πλήθος κόσμου.

Η γιορτή ΄΄2ης Κρητικής διατροφής΄΄ θα διαρκέσει έως 12 Ιουλίου και στο χώρο του δημοτικού κήπου κυριαρχεί η έκθεση Κρητικών προϊόντων ενώ καθημερινά γίνονται παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού-μορφωτικού-εκπαιδευτικού περιεχομένου, με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων αλλά και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Για τους σκοπούς της γιορτής της ανάδειξης και προώθησης των Κρητικών προϊόντων και την ποιότητας τους, αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης, η αντιπεριφερειάρχης ο δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου.

«Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της Κρήτης που ξεκινά από το Ρέθυμνο και θα επεκταθεί σε όλο το νησί. Στοχεύουμε στην ανάδειξη των ποιοτικών μας προϊόντων, της παραδοσιακής Κρητικής κουζίνας, και την διασύνδεση τους με το τουριστικό μας προϊόν. Ειδικά στον τομέα αυτό η Περιφέρεια δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, και αυτό επιχειρούμε μέσα από την έκθεση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης μετά την περιήγηση του στα περίπτερα των εκθετών με τους οποίους και συνομίλησε, επισκέφθηκε και την έκθεση φωτογραφίας θρησκευτικού τουρισμού που πραγματοποιείτε στον δημοτικό κήπο Ρεθύμνου.


Ο Σρόιτερ με την Κρητικιά αγαπημένη του στην Ιεράπετρα

Στο γάμο φίλου τους το γνωστό ζευγάρι

Ενάμιση χρόνο σχέσης μετρούν ο 38χρονος δημοσιογράφος και η 28χρονη make up artist που πριν από λίγες ημέρες ταξίδεψαν μαζί στην Κρήτη, τόπος καταγωγής της Ιωάννας Μπούκη.

Ο φακός του ΟΚ! απαθανάτισε το ζευγάρι στο Ελευθέριος Βενιζέλος, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ιεράπετρα.

Ήταν προσκεκλημένοι σε γάμο φίλων τους, μαρτυρά στο περιοδικό πρόσωπο από το φιλικό τους περιβάλλον.

Μοναδικούς θησαυρούς ανακάλυψαν στην αρχαία Ζώμινθο οι αρχαιολόγοι!


Μια σημαντική ανακάλυψη φέρνει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις παρυφές του Ψηλορείτη. Στις ανασκαφές που πραγματοποιούνται και φέτος στη Ζώμινθο υπό... τη διεύθυνση της επιτίμου εφόρου αρχαιοτήτων Δρ. Έφης Σαπουνά-Σακελλαράκη κάτω από ένα πλήθος ογκωδών λίθων αναδύεται ένα μεγαλόπρεπο και λαβυρινθώδες συγκρότημα με τεράστιες αίθουσες, κλίμακες, διαδρόμους και εργαστήρια. Σχεδόν όλα τα δωμάτια του πολυώροφου συγκροτήματος είναι τοιχογραφημένα ή σκεπασμένα με χρωματιστά κονιάματα.

Τα ευρήματα είναι πολυάριθμα. Σφραγίδες, κοσμήματα χάλκινα, οστέινα και ελεφάντινα, καθώς και χάλκινα ειδώλια άριστης τέχνης δείχνουν την άλλη διάσταση της μινωικής Κρήτης, πέρα από τη θαλασσοκρατία, δηλαδή τη διάσταση των βουνών και ιδιαίτερα του Ψηλορείτη. Παράλληλα με την ανασκαφή γίνεται η συντήρηση των τοίχων κτιρίου και η αποκάλυψη των τοιχογραφιών από ειδικούς τεχνίτες.

Στην ανασκαφή συμμετέχουν οι αρχαιολόγοι: Γιάννης Γεωργίου, Κώστας Παπαδόπουλος, Άγγελος Μπούφαλης, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Κατερίνα Μπουκάλα, Ελένη Χρηστάκη, Γιώργος Καλομοίρης, και οι φοιτήτριες αρχαιολογίας Ερατώ Βέμου και Σοφία Ζεϊμπέκογλου. Ακόμα, οι σχεδιαστές: Γιάννης Ανδρουλιδάκης, Καλλιόπη Θεοδωροπούλου και Βασίλης Χαιρέτης, ο αρχιτέκτονας: Χρήστος Τριγωνάκης, ο συντηρητής Μύρων Νικάκης και μια πολυάριθμη ομάδα εξειδικευμένων συντηρητών από την Κνωσό.
prismanews.gr

Με το Προεδρείο των συνταξιούχων της πρώην ΑΤΕ, συναντήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης


Συνάντηση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 5 Ιουλίου 2013 με τον εκπρόσωπο του Παγκρητίου Συλλόγου Συνταξιούχων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος, κ. Χρ. Λουγιάκη, και το Δ.Σ. αποτελούμενο από τον κ. Γ. Παναγιωτάκη, τον κ. Γ. Καραίσκο, τον κ. Γ. Βασιλάκη και τον κ. Γ. Κουσανάκη.

Οι συνταξιούχοι, καταρχήν, ευχαρίστησαν τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για τη συνεργασία που είχαν οι δύο πλευρές και το αποτέλεσμα της τροπολογίας που κατέθεσε, εξασφαλίζοντας την ασφαλιστική κάλυψη των συνταξιούχων της πρώην ΑΤΕ και την μεταφορά τους στον ΕΟΠΥΥ, μετά το «κενό» που είχε δημιουργηθεί από την εξαγορά της ΑΤΕ από την Τράπεζα Πειραιώς.

Ακόμη, συζητήθηκαν μια σειρά ζητημάτων με κυρίαρχο το ασφαλιστικό «κενό» την περίοδο από 4 Νοεμβρίου 2012 έως 31 Μαΐου, δηλαδή, από την εξαγορά της ΑΤΕ από την Τράπεζα Πειραιώς μέχρι την τελική διευθέτηση του ζητήματος και την μεταφορά των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι για εκείνη την περίοδο όλες οι παροχές (σε είδος, περίθαλψη κλπ) προς τους ασφαλισμένους δεν έχουν εκκαθαριστεί.

Ο κ. Λ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε για την συνέχιση της αποτελεσματικής συνεργασίας, που μέχρι τώρα υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών, για την περαιτέρω επίλυση των ζητημάτων των συνταξιούχων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...