Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Συνάντηση Μ Κεφαλογιάννη με την ηγεσια του Υπ.Παιδείας για τη συγχώνευση των σχολικών μονάδων

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επαφής που είχε χθες με τους συναρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας  και Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ.Κυριαζή παρουσία και της Δημοτικής αρχής του Δήμου Γόρτυνας καθώς επίσης και με τον Υπουργό Παιδείας κ.Αρβανιτόπουλο  με τους οποίους είχε διεξοδική συζήτηση για το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες για το κλείσιμο-συγχώνευση σχολικών μονάδων στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου.  

Ο κ.Κεφαλογιάννης εξήγησε στον κ. Υπουργό τις ιδιαιτερότητες που έχει η ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου, επεσήμανε ότι θεωρεί αδιανόητο από τις 70 σχολικές μονάδες που συγχωνεύονται-καταργούνται σε όλη τη χώρα οι 7 σχολικές μονάδες να είναι από το Νομό Ηρακλείου και του ζήτησε να επανεξετάσει την απόφαση του για όλη την Κρήτη και ιδιαίτερα για τις σχολικές μονάδες της ενδοχώρας του Νομού Ηρακλείου.

«Μέσα από την κρίση ανοίγονται σημαντικές ευκαιρίες για να γίνουν μεταρρυθμίσεις και τομές που για χρόνια δεν είχαν γίνει»


«Δεν αλλάζει ο στόχος των μεταρρυθμίσεων με την απόφαση του ΣτΕ αλλά ο “τρόπος”».
Συνέντευξη του Λευτέρη Αυγενάκη στο Ραδιόφωνο του «ΣΚΑΙ Κρητης 92,1» και στην εκπομπή «Πρωινό Μαγκαζίνο» με τους δημοσιογράφους Ειρήνη Τσάκα και Μάριο Διονέλλη


Στην πρωινή εκπομπή του Ραδιοφώνου «ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1» ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στην ερμηνεία της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ, αλλά και στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις για την εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης και του δημοσίου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανάλογα με τα οικονομικά μεγέθη της χώρας.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής Ηρακλείου «η κρίση που βιώνουμε δίνει μια σημαντική δυνατότητα και ευκαιρία, ευκαιρία για να προχωρήσουμε όλες αυτές τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σε όλο το εύρος του δημοσίου τομέα. Η απόφαση του ΣτΕ» τόνισε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, «δεν αλλάζει την ουσία της αναγκαιότητας των μεταρρυθμίσεων, αλλά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις στον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα».

Δεν ανησυχεί τους σεισμολόγους η σεισμική ακολουθία στην Κρήτη

Καθησυχαστικός ως προς την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρουσιάστηκε κατά τις τελευταίες ημέρες νότια της Κρήτης, στην περιοχή του Ηρακλείου, εμφανίζεται ο σεισμολόγος Βασίλης Καραστάθης, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.

«Δεν μας ανησυχεί το φαινόμενο» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καραστάθης, τονίζοντας πως η εστία του σεισμού σημειώθηκε σε περιοχή ιδιαιτέρως σεισμογενή, που βρίσκεται επάνω στη σύγκλιση των τεκτονικών πλακών, και διαθέτει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός τέτοιου σεισμού.

Οι δύο έντονες σεισμικές δονήσεις (το απόγευμα του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Τρίτης) καθώς και τα πολυάριθμα ενδιάμεσα πλήγματα του Εγκέλαδου, με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και επίκεντρο 84 χιλιόμετρα νότια του Τυμπακίου, στον υποθαλάσσιο χώρο νότια του νομού Ηρακλείου, ανησύχησαν τους κατοίκους και τις Αρχές του νησιού.

Το μέγεθος του πρώτου σεισμού, 5,9 Ρίχτερ, όπως σημειώνει ο κ. Καραστάθης, ήταν αξιόλογο, έτσι ώστε ο σεισμός να γίνει αισθητός σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Δεν ήταν κοντά στο νησί, αλλά σε απόσταση 100 χιλ. από πλησιέστερα αστικά κέντρα, όπως η Ιεράπετρα και το Τυμπάκι.

Σε ό,τι αφορά τους δύο εντονότερους σεισμούς, ο κ. Καραστάθης σημειώνει ότι είχαν την ίδια εστία και ότι ο δεύτερος ήταν κλασικός μετασεισμός, μεγέθους 5,6 Ρίχτερ έναντι του πρώτου (5,9). Επίσης, οι ενδιάμεσοι μετασεισμοί ήταν αρκετοί, εκ των οποίων οι δέκα άνω των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, καταλήγει ο κ. Καραστάθης, ότι η μετασεισμική ακολουθία είναι πλούσια, και σε πλήθος σεισμών και σε μεγέθη, και δείχνει ότι εξελίσσεται ομαλά έως στιγμής. Έχει φθίνουσα πορεία, καθώς και τα χαρακτηριστικά της εκτόνωσης της σεισμικής ενέργειας.

Πηγή: skai.gr

Τους Ηρακλειώτες που εκλέχθηκαν στην Κ. Ε. της ΟΝΝΕΔ συνεχάρη ο Μ. Κεφαλογιάννης

Τους Ηρακλειώτες Ζερβάκη Γεώργιο και Καλλέργη Νικηφόρο, που εκλέχθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ συνεχάρη τηλεφωνικά  ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης και τους ευχήθηκε  καλή δύναμη  και καλή επιτυχία για μια νεολαία που θα είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων και των αλλαγών  που έρχονται στην παράταξη και στην πατρίδα.

«Ψαλίδι στο ψαλίδι» στις εφημερίες - Κέντρο Υγείας μένει χωρίς γιατρό για δύο ημέρες


Τις συνέπειες της οικονομίστικης λογικής της είδαμε πιο απροκάλυπτα από ποτέ στην περίπτωση της ΕΡΤ. Όμως, όταν το κράτος και οι εκπρόσωποί του, αρμόδιοι για να λύνουν προβλήματα, αντιμετωπίζουν  ακόμη και την Υγεία, ως λογιστές, τα αποτελέσματα είναι - αν μη τί άλλο - επικίνδυνα.
Για άλλη μια φορά βρίσκεται στο αδιέξοδο το πολύπαθο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων Λασιθίου, που εξαιτίας των αλλεπάλληλων περικοπών στις απεργίες επειδή "λεφτά δεν υπάρχουν", οδηγείται σε αναπόφευκτο λουκέτο για δύο ημέρες του Ιουνίου. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς ποιος ξέρει πόσο θα μειωθεί το budget για το, κάποτε, πρότυπο Κέντρο Υγείας, στην Ευρώπη...

Οι δύο γιατροί που εφημέρευαν, χθες, στο Κ.Υ. εξέτασαν 67 ασθενείς, γεγονός που καθιστά εξαρχής σαφές ότι η εφημερία δύο γιατρών ανά βάρδια είναι, αν όχι οριακή, απαραίτητη. Όμως για λόγους οικονομίας ... οι εφημερίες πετσοκόβονται, με αποτέλεσμα, όταν στα μέσα του μήνα ο - ούτως ή άλλος - ισχνός προϋπολογισμός εξανεμίζεται, το πρόγραμμα να καταρτίζεται με έναν γιατρό ανά εφημερία! Τί θα συμβεί αν ο ένας και μοναδικός γιατρός κληθεί να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό περιστατικό, ενδεχομένως και να το συνοδεύσει σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, αποτελεί ένα σενάριο τουλάχιστον μακάβριο, καθώς σητν προσπάθειά του να σώσει μια ζωή, θα αναγκαστεί να αφήσει μόνο κι έρημο το Κέντρο Υγείας, με ευθύνη φυσικά εκείνου που καταρτίζει το πρόγραμμα...

Πέραν της μη διάθεσης ασθενοφόρου από τις 14.00 ως τις 22.00 για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Κέντρου Υγείας, θέμα που έχει θιχτεί και στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να έχει αλλάξει τίποτα, οι γιατροί του Κ.Υ. βρίσκονται σε απόγνωση καθώς είναι πολύ πιθανό, ασκώντας το λειτούργημα που επέλεξαν, να βρεθούν ... μπλεγμένοι!

Οι αρχικά τρεις γιατροί του Κέντρου Υγείας Τζερμιάδων, μειώθηκαν σε δύο - αυτό είναι άλλωστε το minimum που προβλέπεται εξαιτίας "της θέσης του σε δυσπρόσιτη και άγονη θέση και απομακρυσμένη περιοχή", κι από εκεί ακόμη και σε ... έναν, καθώς προς τα τέλη του μήνα ... τα "κουκιά" δε βγαίνουν!

Αν και τη Μ.Τρίτη, οι γιατροί του Κ.Υ. είχαν λάβει διαβεβαιώσεις για την κάλυψη του Κέντρου με τουλάχιστον δύο εφημερίες, και φυσικά την πληρωμή τους, τελικά από τις 14 Ιουνίου ξεκίνησε ... το πετσόκομμα, με αποτέλεσμα για 4 ημέρες του μήνα να προγραμματίζεται εφημερία ενός μόνο γιατρού, με τις αντιληπτές από τον κοινό νου συνέπειες και κινδύνους που κυοφορούνται.

Τα Κέντρα Υγείας που ξεκίνησαν, φιλόδοξα και δυναμικά, με την καταλυτική συνδρομή των κ.κ. Φιλαλήθη και Λιονή, παρουσιάζοντας μάλιστα σημαντική ανάπτυξη και επιτελώντας αξιοσημείωτη δουλειά, σήμερα παραπαίουν, πέφτοντας θύματα της κρίσης και κυρίως των λανθασμένων προτεραιοτήτων που εντάσσουν ακόμη και το ύψιστο αγαθό της Υγείας στη λίστα των περικοπών.

Με πρωτοβουλία των γιατρών του Κέντρου υγείας Τζερμιάδων, οι τέσσερις ημέρες με τη "μονή εφημερία" αλλάχθηκαν σε νόμιμες, με τη μετακίνηση της εφημερίας και δεύτερου γιατρού, όμως ως αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων φαίνεται πως δε θα λειτουργήσει στις 25 και 26 Ιουνίου, καθώς ... ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει την πληρωμή τεσσάρων ακόμη εφημεριών για την κάλυψη του διημέρου και τη διασφάλιση της παροχής ιατρικής φροντίδας προς τους κατοίκους της απομακρυσμένης αυτής περιοχής.

Η σχετική πρόταση εστάλη, το πρωί της Δευτέρας, στο διοικητή του νοσοκομείου Αγ.Νικολάου Αλ.Μαυρικάκη, και αναμένεται απάντηση και φυσικά πρωτοβουλία του, όχι φυσικά σε ό,τι αφορά τις συγκεκριμένες δύο ημέρες μόνο, αλλά για όλες τις βάρδιες που δεν καλύπτονται για οικονομικούς λόγους.

"Οι διευθύνοντες μπήκαν σε θέσεις για να εξυπηρετήσουν τον κ΄σομο, κι όχι την οικονομική κρίση του Υπ.Υγείας. Οπωσδήποτε δε θέλουμε υπερβολές, π.χ. 4 γιατρούς ανά εφημερία, αλλά όχι και έναν!" - λένε οι γιατροί του Κ.Υ., οι οποίοι έχουν ενημερώσει - και αυτή τη φορά - τον Εισαγγελέα Νεάπολης για τις μονές εφημερίες. Ενήμερος είναι και ο αρμόδιος υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ, Γ.Νεοφώτιστος, που στο παρελθόν είχε παρέμβει λύνοντας αντίστοιχο ζήτημα, αλλά και η τριμελής επιτροπή του Κέντρου Υγείας.

"Θα κάνουμε νόμιμες εφημερίες, άρα διπλές, για την ασφάλεια του κόσμου και τη δική μας. Ενδυνάμωσαν τα Κέντρα Υγείας Νεάπολης και Αγίας Βαρβάρας και άφησαν εμάς στην ανέχεια" - προσθέτουν οι γιατροί, μην κρύβοντας την απογοήτευσή τους για την πορεία του Κ.Υ., που το 2003 επισκέφθηκαν και θαύμασαν 20 άτομα από τη Σουηδία, προκειμένου να δουν από κοντά την εξέλιξη και την οργάνωσή του.



cretalive.gr

"Υπάρχει και Φιλότιμο" με τον Γιώργο Παρτσαλάκη στο ρόλο του Μαυρογιαλούρου

H επίκαιρη και διαχρονική κωμωδία σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου με τον Γιώργο Παρτσαλάκη στο ρόλο του… πιο «δημοφιλή» Έλληνα πολιτικού, Ανδρέα Μαυρογιαλούρου, ανεβαίνει από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 8 Ιουλίου στα Χανιά και κατόπιν θα περιοδεύσει σε όλη την Κρήτη.

H επίκαιρη και διαχρονική κωμωδία «Υπάρχει και Φιλότιμο» των Α. Σακελλάριου- Χ. Γιαννακόπουλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου με τον Γιώργο Παρτσαλάκη στο ρόλο του… πιο «δημοφιλή» Έλληνα πολιτικού, Ανδρέα Μαυρογιαλούρου ανεβαίνει από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 8 Ιουλίου στα Χανιά και κατόπιν θα περιοδεύσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Μισό αιώνα μετά τη συγγραφή του, το «Υπάρχει και Φιλότιμο» συγκαταλέγεται στα πλέον αντιπροσωπευτικά έργα της ελληνικής δραματουργίας με θέμα την πολιτική.

To έργο «Υπάρχει και φιλότιμο» βασίζεται στη θεατρική κωμωδία «Ανώμαλη Προσγείωση»- ο τίτλος χαρακτήριζε την απότομη μεταστροφή των αισθημάτων του βασικού ήρωα- που είχε γραφτεί το 1950 στο τέλος εμφυλίου, από τον Αλέκο Σακελλάριο και τον Χρήστο Γιαννακόπουλο.
Το θεατρικό έργο έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν με τους τότε πρωταγωνιστές του Βασίλη Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Χατζημάρκο όμως στο δύσκολο πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής δεν είχε επιτυχία. Δεκαπέντε χρόνια μετά, το 1965, ο Αλέκος Σακελλάριος ξαναθυμήθηκε το έργο του, το διόρθωσε και το έδωσε στον Λάμπρο Κωνσταντάρα, ο οποίος το ανέβασε δύο συνεχείς χρονιές, στο Θέατρο Βεργή και στο Θέατρο Άλφα και καθιερώθηκε ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής και σταρ της κωμωδίας στα 52 του χρόνια. Την ίδια χρονιά, το έργο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τη Φίνος Φιλμ, με τον ίδιο πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον Αλέκο Σακελλάριο για να περάσει στην ιστορία. Η ταινία «Υπάρχει Και Φιλότιμο» πρωτοπαίχτηκε στις αίθουσες Αθηνών - Πειραιώς - προαστίων το 1965, κόβοντας 325.683 εισιτήρια.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος
Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Αντώνης Χαλκιάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Σταυροπούλου

Παίζουν: Γιώργος Παρτσαλάκης, Τάκης Παπαματθαίου, Θανάσης Βισκαδουράκης, Τάσος Γιαννόπουλος, Ευγενία Δημητροπούλου, Μανώλης Σορμαϊνης, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Νίκος Σκουλάς, Αντιγόνη Νάκα, Ελένη Τσιμπρικίδου, Ηλίας Μιχαλογιάννης

Περιοδεία
ΙΟΥΛΙΟΣ
8,9,10, 11 Ιουλίου ΧΑΝΙΑ
12 Ιουλίου ΑΡΧΑΝΕΣ
14 Ιουλίου ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ
15,16 Ιουλίου ΗΡΑΚΛΕΙΟ
17,18 Ιουλίου ΡΕΘΥΜΝΟ

Παρέμβαση Αυγενάκη προς Στουρνάρα για τις υποθέσεις Ασπίς Πρόνοια και Aspis Capital


Στις υποθέσεις Ασπίς Πρόνοια και Aspis Capital οι οποίες οδήγησαν, σε οικονομική καταστροφή μεγάλο αριθμό οικογενειών οι οποίες είχαν επενδύσει τις οικονομίες τους , αναφέρεται... ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε παρέμβασή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα διαβιβάζοντας επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Ομοσπονδίας που διαβιβάζει ο Λ. Αυγενάκης, «Από το 2009 μέχρι και σήμερα το κράτος –σιωπά αφήνοντας τις οικογένειες αυτές να επιδίδονται σε πολύ μακρόχρονο και κοστοβόρο αγώνα διεκδίκησης των χρημάτων τους. Μάλιστα στρέφονται και κατά του Ελληνικού Δημοσίου «για τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις του κατά την εκτέλεση των εποπτικών του καθηκόντων επί της ασφαλιστικής εταιρίας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ κάτι το οποίο οδήγησε στη ζημία τους.»

Στην παρέμβασή του, ο Λ. Αυγενάκης ζητά την άμεση και καταλυτική παρέμβαση του Υπουργού προκειμένου να δικαιωθούν οι εξαπατηθέντες.

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Να μην συγχωνευτούν σχολικές μονάδες της Κρήτης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης με τους Υπουργούς Παιδείας και Οικιονομικών  για το θέμα που έχει προκύψει  με την κατάργηση- συγχώνευση σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια της Κρήτης.

Ο Κεφαλογιάννης εξήγησε στους συναρμόδιους Υπουργούς τις ιδιαιτερότητες των περιοχών αυτών και τους ζήτησε να επανεξετάσουν τις αποφάσεις  τους  ιδιαίτερα για τα σχολεία του νομού Ηρακλείου Σκουρβούλων, Σίβα, Καβροχωρίου, Αμιρών, Στερνών, Παναγιάς και Καρκαδιώτισσας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...