Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ανήλικος βρήκε κρεμασμένο τον πατέρα του !

Σοκ στην κοινωνία του Ηρακλείου από την είδηση μίας ακόμη αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων στην περιοχή των Καμινίων, ένας άνδρας 52 ετών βρέθηκε κρεμασμένος το απόγευμα , σε σπίτι επί της οδού Ελευθέρνης, στα Καμίνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

45 χρονος "θερμόαιμος" τραυμάτισε αστυνομικό σε μπάρ!

Ένας αστυνομικός του ΤΑΕ Μεσαράς τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά όταν χθες το βράδυ μετά από καταγγελία 34 χρονης αλλοδαπής, κλήθηκαν να εντοπίσουν έναν 45 χρονο έλληνα που της είχε επιτεθεί μέσα σε μπαρ της περιοχής με ένα μπουκάλι, χτυπώντας την στο κεφάλι. 
 
Οι άνδρες του ΤΑΕ σε έλεγχο που έκαναν εντόπισαν το δράστη κοντά στο μπαρ, ο οποίος εξύβρισε, απείλησε και χτύπησε τους αστυνομικούς με εποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του ενός
neakriti.gr

Με αιχμές η αλλαγή διοικητή στο Πεδίο Βολής Κρήτης

Οι αιχμές του πρώην διοικητή του Πεδίου Βολής Κρήτης για την αντικατάστασή του... κατά την σημερινή τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της μονάδας, επιβεβαίωσαν πλήρως το σχετικό δημοσίευμα του Flashnews.gr της 27/4 αναφορικά με την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να διοριστεί ως διοικητής ένας εν ενεργεία αξιωματικός αντί ενός απόστρατου και τις παρενέργειες που προκαλεί αυτή η απόφαση.

Ο στρατηγός ε.α. κ. Γεώργιος Σωμαράς σε δηλώσεις του κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στην λέσχη αξιωματικών του Πεδίου Βολής Κρήτης έκανε λόγο για άδικη αντικατάσταση σε παράβαση της διακρατικής συμφωνίας λειτουργίας της μονάδας.

Παράλληλα κατήγγειλε για κωλυσιεργία το Δοικητικό Εφετείο Χανίων στο οποίο είχε προσφύγει κατά της απόφασης αντικατάστασής του καθώς ακόμη δεν έχει εκδοθεί κάποια απόφαση, ούτε καν για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε ζητήσει.

Αναλυτικά ο κ.Γ.Σωμαράς δήλωσε : «Το Πεδίο Βολής λειτουργεί βάση πολυμελούς συμφωνίας που έχει υπογραφεί από την Ελληνική κυβέρνηση και από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ που συμμετείχαν στην ίδρυση του Πεδίου Βολής. Αυτός ο νόμος προβλέπει την παραμονή του διοικητού, τουλάχιστον τρία έτη και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις πρέπει να αντικαθίσταται.

Αυτές τις εξαιρετικές περιπτώσεις ψάχνω και εγώ να βρω. Που έφταιξα και αντικαθίσταμαι. Δεν έχω τίποτε με την πολιτεία και είμαι υποχρεωμένος σαν πολίτης τώρα να πω για αυτή την αδικία.

Είναι όντως αδικία διότι ο νόμος είναι νόμος και δεν αντικαθίσταται από υπουργικές αποφάσεις ή γνωματεύσεις συμβουλίων….

Κατέφυγα τον Μάρτιο στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων, όταν που κοινοποιήθηκε η απόφαση της αντικατάστασής μου. Δυστυχώς επί ένα μήνα το Διοικητικό Εφετείο κωλυσιεργεί, δεν βγάζει απόφαση με αποτέλεσμα εγώ εκτελώντας τις εντολές της υπηρεσίας μου σαν στρατιώτης να φύγω και να αποχωρήσω.»

Όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr η απόφαση του υπουργείου για αντικατάσταση του απόστρατου διοικητή με έναν εν ενεργεία αποδίδεται στις οικονομικές περικοπές και προκειμένου να εξοικονομηθεί το – όχι ευκαταφρόνητο – ποσόν από τους μισθούς του απόστρατου διοικητή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Flashnews, οι περικοπές αυτές – με πρόταση της Γερμανίας και της Ολλανδίας που χρησιμοποιούν το ΠΒΚ – θα επεκταθούν και στο πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στην μονάδα.

Πάντως ο νέος διοικητής , ταξίαρχος κ. Ιπποκράτης Δασκαλάκης, κάνοντας λόγο για «χρηστή διοίκηση» επεσήμανε και τα εξής : «Είναι τιμή μου και χαρά μου που αναλαμβάνω την διοίκηση του ΠΒΚ. Έχω υποσχεθεί να εφαρμόσω το σύνταγμα και τους νόμους και όλες τις διαταγές της υπηρεσίας για το καλό και του ΠΒΚ και όλης της στρατιωτικής υπηρεσίας. Είμαι σίγουρος ότι θα έχω την αμέριστη συμπαράσταση των κατοίκων και των αρχών της περιοχής.»

Όμως, εάν περικοπούν ή καταργηθούν οι 40 περίπου θέσεις εργασίας πολιτικού προσωπικού στην μονάδα, τότε η «συμπαράσταση», τουλάχιστον των κατοίκων θα πρέπει να θεωρείται αμφίβολη καθώς, εκμηδενίζονται τα όποια οφέλη μπορεί να υπάρχουν στην τοπική κοινωνία από την λειτουργία του Πεδίου Βολής Κρήτης.

Flashnews.gr

Απειλούν με λουκέτο οι βενζινοπώλες, αν μπει πλαφόν μόνο στη λιανική

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν επ’ αόριστον τα πρατήρια υγρών καυσίμων, σε περίπτωση που το αρμόδιο υπουργείο προχωρήσει στην επιβολή πλαφόν στις τιμές της λιανικής.

Με τις διαμαρτυρίες των πολιτών να είναι έντονες η κυβέρνηση αναζητά απεγνωσμένα λύση, με το υπουργείο Ανάπτυξης να μελετά και πάλι τη λύση της επιβολής πλαφόν, την ώρα που οι βενζινοπώλες ζητούν μείωση της φορολογίας.

Οι καταναλωτές βλέπουν στην Κρήτη την αμόλυβδη να σκαρφαλώνει σε επικίνδυνα ύψη, ενώ επισήμως, άλλη μία περιφερειακή ενότητα στο νησί, αυτή του Ρεθύμνου, πέρασε ψυχολογικό όριο του 1,80 ευρώ ανά λίτρο.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και αρκετές ημέρες, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, η τιμή της αμόλυβδης έχει… ξεφύγει.

Αναλυτικά, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
Αμόλυβδη 1,778 1,801 1,770 1,810
Σούπερ Αμόλυβδη 1,893 1,889 1,866 1,896
Πετρέλαιο Κίνησης 1,568 1,573 1,557 1,585

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, μόλις το 10% των καταναλωτών φουλάρει πλέον το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του, περιορίζοντας όσο μπορεί τις μετακινήσεις του αλλά και την τροφοδοσία των οχημάτων του.

neatv.gr

Σταθμός βαθμονόμησης δορυφόρων αλτιμετρίας στη Γαύδο από το Πολυτεχνείο Κρήτης

Το Εργαστήριο Γεωδαισίας και Γεω-Πληροφορικής του Πολυτεχνείου Κρήτης ίδρυσε το 2001, και λειτουργεί συνεχώς από το 2004, μόνιμο σταθμό βαθμονόμησης δορυφόρων αλτιμετρίας στην ακριτική Γαύδο, νότια της Κρήτης.

Η βαθμονόμηση αφορά τη σύγκριση πρωτογενών δορυφορικών μετρήσεων (π.χ. υψόμετρο της θαλάσσιας στάθμης, ατμοσφαιρικές διορθώσεις, κ.ά.) με μετρήσεις που λαμβάνονται από σειρά οργάνων που είναι εγκατεστημένα στη Γαύδο (π.χ. παλιρροιογράφοι, συστήματα δορυφορικού εντοπισμού, μετεωρολογικά όργανα, πομπός DORIS, κ.ά).

Αποτέλεσμα είναι ο προσδιορισμός του απόλυτου σφάλματος των δορυφορικών μετρήσεων της στάθμης της θαλάσσης και των μεταβολών της με ακρίβεια χιλιοστού.

Η λειτουργία του σταθμού υποστηρίζεται από το έργο SOFIA (Enhancement of Crete?s potential for a dedicated calibration facility for satellite radar altimeters and for tectonic deformation monitoring using continuously operating geodetic arrays), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και, συγκεκριμένα, από το εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρόγραμμα "Ερευνητικό Δυναμικό" που ενισχύει τις άριστες ερευνητικές ομάδες σε περιφέρειες σύγκλισης/απόκεντρες περιφέρειες της Ευρώπης.

Ο σταθμός του Πολυτεχνείου Κρήτης στη Γαύδο είναι ένας από τους μόλις τέσσερις σταθμούς που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Οι υπόλοιποι είναι εγκατεστημένοι στη Γαλλία (Κορσική), στις Ηνωμένες Πολιτείες (Λος Αντζελες, Καλιφόρνια) και την Αυστραλία (Τασμανία).

Επιπλέον της βαθμονόμησης των δορυφόρων, το Εργαστήριο, μέσω του σταθμού, παρακολουθεί τη γεωδυναμική ταχύτητα μετακίνησης της Κρήτης και άλλες παραμορφώσεις του φλοιού της Γης (π.χ. καθιζήσεις λόγω απόληψης υδάτων) μέσω δικτύου μόνιμων δορυφορικών σταθμών GNSS και εικόνων δορυφορικής συμβολομετρίας Radar.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Στέλιο Μερτίκα, συντονιστή του έργου SOFIA σημαντική καινοτομία αποτελεί η κατασκευή πρωτότυπου, σε παγκόσμια κλίμακα, ηλεκτρονικού μικροκυματικού αναμεταδότη (microwave transponder) που θα λειτουργήσει ως ανεξάρτητη πηγή βαθμονόμησης των δορυφόρων αλτιμετρίας. Στo πλαίσιο του έργου αναπτύσσονται επίσης αλγόριθμοι για τον ποιοτικό έλεγχο των δορυφορικών γεωδαιτικών μετρήσεων με έμφαση στην ανίχνευση απότομων μεταβολών στο σήμα τους.

Τα αποτελέσματα του έργου, που ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2011, αναμένεται να καταστήσουν την Κρήτη καινοτόμο περιφέρεια της Ευρώπης σε θέματα βαθμονόμησης δορυφορικών μετρήσεων αλτιμετρίας ενώ θα δημιουργηθεί ένα σημαντικό σύνολο δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έρευνες στη μελέτη της αλλαγής του κλίματος, την ωκεανογραφία, τη γεωδαισία, τη σεισμολογία, κ.ά. Το έργο ανταποκρίνεται επίσης στις προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας για την ανάπτυξη παγκόσμιου συστήματος παρακολούθησης της Γης με συνδυασμό δορυφορικών και επίγειων μετρήσεων.
flashnews.gr

«Ράμπο» της αστυνομίας σε μπαρ και Καφετέριες

Μπαράζ ελέγχων είχαμε χθες και προχθές το βράδυ σε Χανιά και Ηράκλειο από τις αστυνομικές διευθύνσεις των νομών... σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε επιτραπεί από τα καταστήματα η είσοδος σε ανήλιους. 

Ειδικότερα στα Ηράκλειο έγιναν έλεγχοι σε 35 καταστήματα και διαπιστώθηκαν οχτώ παραβάσεις, σε βάρος ιδιοκτητών καφετεριών-μπαρ, διότι δεν είχαν αναρτήσει στην είσοδο του καταστήματος, την προβλεπόμενη πινακίδα που απαγόρευε την είσοδο, παραμονή και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από ανηλίκους, ενώ ιδιοκτήτης καφετέριας διαπιστώθηκε να έχει προσφέρει προς κατανάλωση, οινοπνευματώδη ποτά σε δυο ανηλίκους. 

Στα Χανιά πραγματοποιηθήκαν 10 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις που είχαν το χαρακτήρα πταίσματος. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπαράζ ελέγχων προέκυψε μετά τη χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανόλη Όθωνα με τις αστυνομικές αρχές του νομού, και με αιτία τον τραγικό χαμό της 16χρόνης Στέλλας Ακοιυμιανάκη στο Ρέθυμνο

http://www.flashnews.gr

Έκλεψαν καταψύκτες για να τους κάνουν παλιοσίδερα!

Δύο Ηρακλειώτες, ηλικίας 37 και 24 ετών συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στη Χερσόνησο για κλοπή.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Χερσονήσου συνέλαβαν τους δύο άνδρες οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελία έκλεψαν τη νύχτα δύο επαγγελματικούς καταψύκτες, αξίας 4.000 ευρώ.

Μετά από αναζητήσεις, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν να σπάνε και να κόβουν τους καταψύκτες, προκειμένου να τα πουλήσουν για παλιοσίδερα.
cretalive

«Όσοι συνεταιρισμοί δεν παρουσιάζουν κίνηση θα κλείσουν»

«Όσοι συνεταιρισμοί δεν παρουσιάζουν κίνηση θα κλείσουν» Αυτό επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης κατά τη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με τις διοικήσεις των 4 ενώσεων του νομού Λασιθίου. 
Ο κ. Σκανδαλίδης σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησε τις αλλαγές που προβλέπει ο αγροτικός Καλλικράτης όσον αφορά στις συγχωνεύσεις αλλά και στις καταργήσεις αγροτικών συνεταιρισμών. 

Το απόγευμα ο κ. Σκανδαλίδης ήταν στο Ηράκλειο όπου αγρότες του νομού συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΑΣΗ όπου έγινε και η σύσκεψη προκειμένου να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την άρνηση του υπουργού να συναντηθεί μαζί τους. 

Οι συναντήσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης άρχισαν στις 10:30 το πρωί σε κινηματοθέατρο στον Άγιο Νικόλαο ενώ σήμερα  Δευτέρα αναμένεται να συσκεφθεί με εκπροσώπους της ΑΒΕΑ και της ΒΙΟΧΥΜ σε Ρέθυμνο και Χανιά ενώ στις 6 το απόγευμα είχε συνάντηση με στελέχη αγροτικών ενώσεων

http://www.flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...