Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

«Απόβαση» στο… Σύνταγμα κάνουν τα Κρητικά Προϊόντα

«Απόβαση» στον εκθεσιακό χώρο του σταθμού Μετρό στο Σύνταγμα θα πραγματοποιήσουν τα Κρητικά προϊόντα το τριήμερο 16,17 και 18 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Έκθεσης «Ελλάδος Γεύσεις».


Προϊόντα ποιότητας από την ελληνική γη και το μόχθο του έλληνα παραγωγού καταφθάνουν στον πιο κεντρικό χώρο της Αθήνας για να κατακτήσουν ακόμη περισσότερο το απαιτητικό αθηναϊκό κοινό και όχι μόνο.

Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στο Ηράκλειο

Προβλήματα στο Ηράκλειο έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει και την ανατολική Κρήτη με κύρια χαρακτηριστικά τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους.


Το μεσημέρι πολλοί δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε ποτάμια, με αποτέλεσμα σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίσουν.

Αύξηση επιβατών κρουαζιέρας κατά 26% στο λιμάνι του Ηρακλείου

Δεκαεννέα εταιρείες, έχουν αναγγείλει τη δρομολόγηση κρουαζιεροπλοίων τους για το 2014, από/προς το κρητικό λιμάνι Αύξηση επιβατών κρουαζιέρας κατά 26% 


Σε τροχιά ανάπτυξης όσο αφορά τον κλάδο της κρουαζιέρας βρίσκεται ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου. Σύμφωνα με  τα επίσημα στοιχεία σημειώθηκε αύξηση αφίξεων επισκεπτών της τάξης του 26% σε σύγκριση με το 2012,ενώ  η αναμενόμενη αύξηση  για το 2014 φτάνει το 20% σε σχέση με το 2013, παρά τον ανταγωνισμό από την Τουρκία.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα Χανιά

Μειωμένες κατά 50% σε ό,τι αφορά το κόστος, αλλά χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και το πλήθος, είναι φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος που οργανώνει στα Χανιά η Πολιτιστική Επιχείρηση του δήμου.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που αρχίζουν σήμερα και ολοκληρώνονται στις 5 Ιανουαρίου 2014, περιλαμβάνει περισσότερες από 60 δράσεις που, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιχείρησης Νάνσυ Αγγελάκη, έχουν ως επίκεντρο τα παιδιά. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στην ενίσχυση κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

ΤΩΡΑ - Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στα Χανιά

Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες υπηρεσίες του Νομού, μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί ή ατυχήματα.Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες υπηρεσίες του Νομού, μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί ή ατυχήματα.
Το κύμα της κακοκαιρίας στην Κρήτη φαίνεται πως έχει επιλέξει το Νομό Χανίων αφού από νωρίς το πρωί τα προβλήματα σε διάφορες περιοχές του Νομού είναι πολλά με τις υπηρεσίες να τρέχουν και να μην φτάνουν. Πέρα από τον άνδρα που εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο του λόγω του φουσκωμένου από τις καιρικές συνθήκες ρέματος στον Πλάτανο Χανίων, ( να σημειωθεί ότι οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν για τρία άτομα) και που τελικά όλα έληξαν θετικά αφού ο άνδρας κατάφερε μόνος του να απελευθερωθεί, η Πυροσβεστική έχει κληθεί μεχρι στιγμής να προχωρήσει σε πάνω από 15 απαντλήσεις υδάτων σε σπίτια που πλημμύρισαν από τη δυνατή και συνεχή βροχόπτωση.

Έρχεται το χωριό του Α’ι Βασίλη στο Ρέθυμνο

«Το χωριό του Αϊ Βασίλη» θα στηθεί στο 16ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου στις 14 και 15  Δεκεμβρίου, από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και πολλούς εθελοντές.


Το διήμερο αυτό περιλαμβάνει δραστηριότητες αλληλεγγύης και φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Ένα μέρος των εσόδων θα διατεθούν για να καλυφθούν οι ανάγκες του σχολείου και ένα μέρος θα δοθεί στη «Ηλιαχτίδα» τον μη κερδοσκοπικό σύλλογο στο Ηράκλειο για τα παιδιά με νεοπλασματικά νοσήματα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...