Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Διογκώνεται η παράνομη αλιεία στο Αιγαίο και νότια της Κρήτης

Εντελώς ανεξέλεγκτη έχει γίνει η παράνομη αλιεία σε συγκεκριμένες περιοχές του Αιγαίου και νότια της Κρήτης, γεγονός που προκάλεσε την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία ζητά τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την πάταξη του φαινομένου από τους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδη.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του ο Βουλευτής σημειώνει ότι «δυστυχώς, η χώρα μας πρωταγωνιστεί μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. όχι µόνο στις παράνομες, καταστροφικές πρακτικές, αλλά και στη δίχως τον παραμικρό έλεγχο αλιεία». Τονίζει δε ότι «καθημερινά έρχονται στο φως καταγγελίες πολιτών και καταγραφές συμβάντων για παρανομίες από κάθε είδους αλιευτικά σκάφη που αλιεύουν αδιάκοπα σε πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές, παραβιάζοντας την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και η παράνομη και κατ’ επάγγελμα χρήση εκρηκτικών».

Και συνεχίζει ότι: «στο Αιγαίο (κυρίως στη Νότια Νάξο, στην Αμοργό, στην περιοχή γύρω από τα Κουφονήσια), αλλά και στη Νότια Κρήτη πραγματοποιείται σχεδόν καθημερινά και εντελώς απροκάλυπτα αλιεία µε δυναμίτιδα». Μάλιστα, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» καταγγέλλει ότι «οι ανενόχλητοι καταστροφείς εκτός από την αυτοσχέδια δυναμίτιδα µε μείξη νιτρικής αμμωνίας και πετρελαίου, χρησιμοποιούν και εκρηκτική δυναμίτιδα (η διακίνηση της οποίας γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση στην περιοχή το τελευταίο διάστημα). Προς επαλήθευση των καταγγελιών από αλιείς, πολίτες και φορείς ήρθε ο πολύ σοβαρός τραυματισμός ψαρά πριν λίγες ημέρες στην περιοχή των Κουφονησίων από δυναμίτιδα.

Σύμφωνα μάλιστα με επιστημονικές μελέτες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», υπογραμμίζεται ότι εάν δεν ληφθούν αμέσως μέτρα για την παράνομη αλιεία, τότε αρκετά ιχθυαποθέματα θα απειληθούν µε εξαφάνιση. Ταυτόχρονα τονίζεται ότι η διαρκής μείωση της αλιευτικής παραγωγής θα επιφέρει άμεσα καταστροφικές επιβαρύνσεις και στην τοπική οικονομία των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών της Ελλάδας.

Ως εκ τούτου, ο κ. Αυγενάκης υπογραμμίζει ότι «η ανοχή στην παράνομη αλιευτική δραστηριότητα οφείλει να είναι μηδενική, καθώς έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα τόσο για τα ιχθυαποθέματα όσο και για την προστασία της συντριπτικής πλειονότητας των νόμιμων αλιέων». Στο πλαίσιο αυτό, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς «συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να παταχθεί η παράνομη αλιεία στη νότια Κρήτη, στο Αιγαίο ή όπου αλλού αυτή σημειώνεται», αλλά και την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από τα αρμόδια Υπουργεία για τον περιορισμό του φαινομένου. Επιπλέον, ζητά ενημέρωση σχετικά με το συμβάν που σημειώθηκε στα Κουφονήσια και τον τραυματισμό του ψαρά.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της 44χρονης από το σύζυγό της

Με έναν κάβουρα, το γνωστό βαρύ υδραυλικό εργαλείο, 50χρονος Αλβανός εργάτης σκότωσε με ιδιαίτερη αγριότητα χθες το πρωί τη 44χρονη σύζυγό του, βάζοντας τέλος σε είκοσι χρόνια προβληματικής συμβίωσης. Το έγκλημα διαπράχθηκε λίγη ώρα μετά την επιστροφή της συγκεκριμένης οικογένειας των οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία, όπου απουσίαζε για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το χρονικό του συμβάντος
Γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του δράστη πήγαν σε σούπερ-μάρκετ που διατηρεί στο κέντρο της Γρα Λυγιάς Ιεράπετρας, για ψώνια. Τα δύο κορίτσια εφηβικής ηλικίας, επιστρέφοντας στο σπίτι τους, απέναντι από το κατάστημα τροφίμων είδαν τον πατέρα τους σε κατάσταση αμόκ να χτυπά τη μητέρα τους στο κεφάλι με το βαρύ υδραυλικό εργαλείο, και έβαλαν τις φωνές.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Ψάχνουν 80.000 ευρώ στον πρώην δήμο Νεάπολης στη Κρήτη.

Έλεγχος στον πρώην δήμο Νεάπολης στην Κρήτη

Με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών και τον διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών συναντήθηκαν οι αρμόδιοι οικονομικοί επιθεωρητές στο πλαίσιο του διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου στον πρώην δήμο Νεάπολης στη Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μία πρώτη συζήτηση για το πρόβλημα που υπάρχει με το έλλειμμα περίπου 800.000 ευρώ που είχε παρουσιαστεί και συμφωνήθηκε να δοθεί κάθε βοήθεια ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: Δυο μπριζόλες πληρώθηκαν 46,80 ευρω

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, διαμαρτύρεται καικαταγγέλλει δημόσια ,την πρακτική κάποιας επιχείρισης Εστιατορικής

Παροχής, που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Παλιού Λιμανιού στα Χανιά, διότι μπορεί να ζούμε σε ελεύθερη αγορά, μπορεί να ζούμε σε οικονομική ύφεση αλλά η καταγγελία που μας κατατέθηκε από τον Παγκρήτιο Φιλανθρωπικό Σύλλογο ότι για δύο μπριτζόλες πλήρωσαν 46,80 Ευρώ , μας προβληματίζει ως καταναλωτές. αλλά και σαν Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, που κάνει προσπάθεια για στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.

Η Επιχείρηση αυτή είναι γνωστή στον Επιχειρηματικό κόσμο, που κάνει αγώνα δρόμου επιβίωσης, είναι γνωστή χρόνια στις Υπηρεσίες και η απορία μας είναι ότι ενώ υπάρχει "βουνό" παραβάσεων γιατί η επιχείρηση συνεχίζει να λειτουργεί, εις βάρος της δυσφήμισης των εστιατορικών υπηρεσιών , εις βάρος της τοπικής Οικονομίας, εις βάρος των καταναλωτών.-

Τα στοιχεία της καταγγελίας είναι στην διάθεση κάθε Αρχής, για τα περαιτέρω.-

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Ιωάννα Μελάκη

Βόλτα στα Μάλια με χασίς στις τσέπες

Τρεις 20χρονοι νεαροί πιάστηκαν «στα πράσα» από αστυνομικούς του ΤΑΕ Ηρακλείου στα Μάλια, για κατοχή κάνναβης.
Οι νεαροί είχαν στην κατοχή τους μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε κάνναβη μικτού βάρους 1,4 γραμμαρίων, καθώς και ένα τσιγαριλίκι, τα οποία και προόριζαν προς ιδία κατανάλωση, όμως η επιχείρηση …«μαστούρωμα» απέτυχε.
http://www.flashnews.gr/

Ανακοίνωση της ΔΗ.ΣΥ. Ηρακλείου για τη συνδιάσκεψη μελών της κυβέρνησης στο Ηράκλειο

«Παρά την επιτυχημένη σκηνοθεσία, ο θίασος του ΠΑΣΟΚ, ερχόμενος στην Κρήτη, δεν μπόρεσε να...
πει το παραμικρό και να πείσει έστω και τους πιο κομματικούς υποστηριχτές του. Πάντως, εάν οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ θεωρούν τη χθεσινή «ψυχαναλυτική» και «εκτονωτική» συζήτηση χωρίς αρχή, μέση και τέλος, ως μια αναπτυξιακά παραγωγική διαδικασία όπως αρχικά είχαν εξαγγείλει, τότε δεν μένει παρά να μας πουν ξεκάθαρα τα συγκεκριμένα αναπτυξιακά αποτελέσματα που πραγματικά είχε η Παγκρητική συνδιάσκεψη του κυβερνώντος κόμματος στο πάλαι ποτέ «πράσινο Νησί».

Επειδή όμως κανέναν από τους Κρητικούς επιχειρηματίες δεν έπεισαν, επειδή κανένας πολίτης δεν πίστεψε στις κυβερνητικές εξαγγελίες για το νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι, για τον ΒΟΑΚ ή ότι το Μουσείο Ηρακλείου θα ανοίξει κανονικά και ότι το 2013 θα λειτουργήσει το Μουσείο Μεσσαράς ή ακόμα και ότι το Φράγμα Αποσελέμη θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος, επειδή -τελικώς- ελάχιστοι πιστεύουν πλέον ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Κρητικού λαού, να περιορίσει την ανεργία, να σταματήσει στις φορολογικές εκπλήξεις και να στηρίξει τους αγρότες και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν με «παλιά υλικά» και επικοινωνιακά τεχνάσματα από τη δεκαετία του 80’ και του 90’ να απαντήσουν στα δεκάδες προβλήματα των πολιτών. Είναι γεγονός πως δεν τα καταφέρνουν καθόλου καλά. Γιατί πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή που κάποιοι θεωρούσαν ότι οι Κρητικοί ήταν «οι δεδομένοι» ή ότι «έτρωγαν κουτόχορτο».

Στα «γρανάζια της γραφειοκρατίας» κολλούν οι επενδύσεις στην Κρήτη

Στα «γρανάζια της γραφειοκρατίας» φαίνεται πως καθυστερούν οι επενδύσεις στην Κρήτη, καθώς το υπάρχον προσωπικό στη  Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης δεν επαρκεί για να διεκπεραιώσει τον τεράστιο όγκο εργασίας. Για το θέμα αυτό, και με στόχο τη στήριξη από την Πολιτεία των επενδυτικών σχεδίων, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ζήτησε με συγκεκριμένη κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Χ. Καστανίδη, και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δ. Ρέππα, την ενίσχυση του προσωπικού στην αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας για την ταχύτερη έγκριση των άρτιων επενδυτικών σχεδίων.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του αναφέρει ότι «η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης αντιμετωπίζει ουσιαστικά λειτουργικά προβλήματα λόγω σημαντικών ελλείψεων προσωπικού, αλλά και της απορρόφησης προσωπικού στις Διευθύνσεις της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, ώστε αυτή παρουσιάζεται εξαιρετικά αποδυναμωμένη».
Ως εκ τούτου, επισημαίνει ότι «παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην εξέταση και τελική διεκπεραίωση επενδυτικών φακέλων που κατατίθεται στην Περιφέρεια», ενώ «οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης γίνονται μάλιστα συχνά αποδέκτες παραπόνων από τους επενδυτές για τις μεγάλες καθυστερήσεις, χωρίς να είναι οι ίδιοι αρμόδιοι και παρόλο που καταβάλλουν καθημερινά όλες τους τις δυνάμεις για τη διεκπεραίωση των φακέλων». Σημειώνει μάλιστα ότι «επιπρόσθετες καθυστερήσεις προκύπτουν από την χωρική διασπορά των υπηρεσιών, ώστε ο ίδιος φάκελος γίνεται αντικείμενο επεξεργασίας από υπαλλήλους της Περιφέρειας που βρίσκονται ακόμα και σε διαφορετικές πόλεις (π.χ. Ηράκλειο – Ρέθυμνο)».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...