Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Δάνεια από την Παγκρήτια σε Κινέζους για αγορές παραθεριστικών κατοικιών

Το ενδιαφέρον τους για την παραθεριστική κατοικία στην Κρήτη εκφράζουν πλέον οργανωμένα και συστηματικά κινέζικες εταιρείες αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δίνει η νομοθεσία στους Κινέζους πολίτες για επενδύσεις ύψους έως 250.000 ευρώ ο καθένας στη χώρα μας.

Στο Ηράκλειο βρέθηκαν μάλιστα τα στελέχη της εταιρείας κινέζικων συμφερόντων Beijing Luckystar Economic & Technology Exchange Ltd  που υπέγραψαν συμφωνία με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα για την παροχή τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών σε Κινέζους πελάτες της που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε παραθεριστικές κατοικίες στην Κρήτη. Μαζί με τα στελέχη της ξένης εταιρείας ήταν και εκπρόσωποι οκτώ συνεργαζόμενων πρακτορείων της Κίνας που ενημερώθηκαν για τα τραπεζικά προϊόντα και τις υπηρεσίες της Παγκρήτιας και επισκέφθηκαν  παραθεριστικές κατοικίες και συγκροτήματα στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων.

Ανάλογες επισκέψεις αναμένεται να συνεχιστούν στο προσεχές διάστημα, γεγονός που σηματοδοτεί το έντονο ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών για τη μόνιμη ή την παραθεριστική κατοικία στην Κρήτη.

Να σημειωθεί ότι η Beijing Luckystar Economic & Technology Exchange Ltd, είναι μια από τις μεγαλύτερες κινεζικές εταιρείες αντιπροσώπευσης VIP και διοργάνωσης εκδηλώσεων, με 120 εργαζόμενους και 59 αντιπροσώπους στην Κίνα. Αντικείμενο της εταιρείας είναι μεταξύ άλλων η προώθηση επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη, έχει δε πραγματοποιήσει ανάλογες ενέργειες στην Κύπρο και την Πορτογαλία.

Μονάδα ελαιολάδου θέλουν να ετοιμάσουν Κινέζοι στη Κρήτη

Κινέζοι έχουν βάλει μεσιτικά γραφεία της Κρήτης -και ιδίως όσα λειτουργούν στην Ιεράπετρα- και ψάχνουν εκτάσεις με λιόδεντρα που πωλούνται για να τα αγοράσουν.

Πριν καταλήξουν στις αγορές τους οι Κινέζοι, ζητούν να πληροφορηθούν τα πάντα: την έκταση των ελαιώνων, την απόστασή τους από τη θάλασσα, την ηλικία των ελαιόδεντρων, την παραγωγικότητά τους, το κόστος ανά στρέμμα, το κόστος του οργώματος και της συγκομιδής, την περιοχή, τον αριθμό των ελαιοδέντρων, την ποικιλία της ελιάς, το αν υπάρχει ιδιωτική γεώτρηση, τον τρόπο της άρδευσης, και την περίοδο της παραγωγής.

Στα επιχειρηματικά σχέδια των Κινέζων επενδυτών είναι η αγορά μεγάλων εκτάσεων με ελαιόδεντρα, τα οποία θα αναλάβουν με εξειδικευμένο προσωπικό να τα καλλιεργήσουν, ενώ θα φτιάξουν παράλληλα ελαιουργείο και τυποποιητήριο λαδιού οργανώνοντας οι ίδιοι την εξαγωγή του από την Κρήτη στη χώρα τους.



Δέσποινα Καραγιαννοπούλου





Πηγή:www.reporter.gr

Ηράκλειο: Χαστούκια σε σχολείο - Τον έδειρε η μάνα του συμμαθητή του!

Η συμπλοκή δύο συμμαθητών σε σχολείο του Ηρακλείου πήρε απρόβλεπτη τροπή...


Μια ασυνήθιστη ιστορία εκτυλίχθηκε σε σχολείο, στην πόλη του Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, σημειώθηκε "θερμό" επεισόδιο μετά από τον καυγά δύο μαθητών. 

Κι αν η συμπλοκή δύο παιδιών σε σχολείο δεν αποτελεί πρωτάκουστο γεγονός, η εμπλοκή γονιού σίγουρα δεν είναι και η συνηθέστερη. Συγκεκριμένα μετά τον καυγά των δύο μαθητών, η μητέρα ενός εκ των δύο, πήγε στο σχολείο και χειροδίκησε σε βάρος του άλλου μαθητή.

Για το συμβάν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημερώθηκε και η αστυνομία, ωστόσο μετά από την παρέμβαση των ψυχραιμότερων δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις. 

Κανένας εμποροϋπάλληλος για δουλειά την Κυριακή στο Ηράκλειο

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο, την Κυριακή 3 Νοέμβρη να μην πάει στη δουλειά, να ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ.

Να σηκώσει το ανάστημα του ενάντια στην ασυδοσία των πολυεθνικών και των νόμων που τις υπηρετούν. Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Καλούμε επίσης τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και όλους τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης, την Κυριακή να είναι στο πλάι μας, να κατέβουν μαζί μας να υπερασπιστούν την Κυριακή ως ΑΡΓΙΑ και να απαιτήσουν την ακύρωση του νόμου και την νομοθετική κατοχύρωση της.

Όλοι και όλες την Κυριακή 3 Νοέμβρη στην Απεργιακή συγκέντρωση 10:00πμ στη διασταύρωση Δικαιοσύνης – Δαιδάλου (έξω από τα ZARA). ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΣΤΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ – ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ – ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ 

Hρακλειώτες άνεργοι καλούνται να πληρώσουν φόρο ακινήτων 4.400 ευρώ

Hρακλειώτες άνεργοι καλούνται να πληρώσουν φόρο ακινήτων 4.400 ευρώ Τα παράλογα του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων σχολίασαν οι πολίτες στην δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στην Διαύγεια.

Οι περισσότεροι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι κληρονόμησαν ένα σπίτι και τώρα καλούνται να πληρώσουν χρήματα που δεν έχουν από το εισόδημα τους. Αρκετοί πολίτες κατηγορούν για απόπειρα δήμευσης των ακίνητων περιουσιών τους το υπουργείο Οικονομικών.

Για παράδειγμα ένας συνταξιούχος με μονοκατοικία που κληρονόμησε καλείται να πληρώσει έναν υπέρογκο φόρο που δεν διαθέτει. «Τυχαίνει να κατοικώ σε μια παλαιά ιδιόκτητη μονοκατοικία (άνω των 30 ετών, την οποία κληρονόμησε από τους γονείς του) στη Φιλοθέη Αττικής, που είναι κτισμένη σε οικόπεδο 835 τ.μ. Η κατοικία είναι 200 τ.μ. και βάσει της νέας κλίμακας εκτιμώ ότι θα φορολογηθεί με ένα ποσό γύρω στα 2.500 ευρώ ετησίως. Για το υπόλοιπο του οικοπέδου, το οποίο είναι κήπος με δένδρα, θα πρέπει να πληρωθεί ετήσιος φόρος περί τα 7.000 ευρώ. Είμαι εδώ και 3 χρόνια συνταξιούχος και η σύνταξή μου είναι περίπου 12.000 ευρώ ετησίως. Ήλπιζα ότι ο νέος νόμος θα ήταν δικαιότερος, αλλά δυστυχώς διαπιστώνω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα (εκτός από την κατάργηση του "χαρατσιού")» γράφει ο συνταξιούχος.

Το ίδιο συμβαίνει και με δύο άνεργους από το Ηράκλειο που αναφέρουν στην Διαύγεια: «Το 2009 η γιαγιά μας μάς μεταβίβασε εξ αδιαιρέτου οικόπεδο 2.200 τετραγωνικών μέτρων στο Ηράκλειο. Τα 3 προηγούμενα χρόνια πληρώσαμε φόρο 300 ευρώ ο καθένας μας για κάθε έτος. Με τον νέο νόμο για το 2014 θα πρέπει να πληρώνουμε κάθε χρόνο ο καθένας μας 2.200 ευρώ. Η ηλικία μας είναι 30 και 26 ετών και είμαστε ΑΝΕΡΓΟΙ (διότι δυστυχώς σπουδάσαμε) και μας συντηρούν οι συνταξιούχοι γονείς μας. Το παραπάνω ακίνητο το έχουμε προς πώληση με τιμή πολύ κατώτερη από την αντικειμενική εδώ και δύο χρόνια και δεν το αγοράζει κανείς. Δυστυχώς, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούμε να πληρώνουμε αυτόν τον παράλογο, ληστρικό και άδικο φόρο».

Άλλοι πολίτες σχολιάζουν έντονα στη Διαύγεια ότι για πρώτη φορά θα φορολογηθούν και τα αγροτεμάχια. Μία άνεργη γυναίκα 33 ετών γράφει χαρακτηριστικά «Ο σύζυγός μου (υπάλληλος) με τις μειώσεις έχει φτάσει τα 7.200 ευρώ το χρόνο καθαρά. Έχω κληρονομήσει από τον πατέρα μου, που πέθανε το 2003, ένα οικόπεδο (εντός οικισμού) πέντε στρεμμάτων, στην Άνω Γατζέα Ν. Μαγνησίας. Εκεί τα οικόπεδα, έχουν εμπορική και πραγματική αξία αγρών (πρόκειται για ορεινό-μη τουριστικό χωριό, όπως πολλά άλλα στην Ελλάδα), δηλαδή αντιμετωπίζονται ως χωράφια. Όταν έχασα τον πατέρα μου, με τιμωρήσατε επιπλέον και εσείς τότε με φόρο κληρονομιάς –σε ηλικία 23 ετών φοιτήτρια-, καθώς τότε τα αφορολόγητα όρια ήταν γελοία (6.500.000 δρχ/ 19.000,00 ευρώ, ενώ σήμερα είναι 150.000,00 ευρώ .... προς το παρόν). Βάσει του σχεδίου νόμου, με αντικειμενική αξία 24,00 ευρώ /τ.μ. στην περιοχή, θα μου επιβάλλετε φόρο 1.500,00 ευρώ, κάθε χρόνο !!!! Ακόμη και αν βρω να το πουλήσω, τα χρήματα που θα πάρω, θα σας τα χρωστάω από τους φόρους που θα έχουν προκύψει μέχρι να βρω αγοραστή. Εμείς ήδη ζούμε οριακά, παιδιά δε σκεφτόμαστε να κάνουμε γιατί δε θα μπορούμε να τα ζήσουμε, μας φορολογείτε για το εισόδημα άνω των 5.000 ευρώ του συζύγου μου, και αξιώνετε και επιπλέον φόρο για ένα ακίνητο, που δεν μου αποφέρει κανένα εισόδημα. Είναι δυνατό να ζήσουμε, και να πληρώνουμε και τους φόρους που σκέφτεστε κάθε φορά; Νομίζω είναι λογικό να διευρυνθούν τα άτομα που θα απαλλάσσονται από το φόρο εντελώς, και να εξορθολογιστούν οι φόροι σε οικόπεδα περιοχών που δεν έχουν πραγματική αξία, με βάση την πραγματικότητα και όχι φανταστικά σενάρια».

Σε άλλο σχόλιο πολίτης διαμαρτύρεται ότι τα υπόγεια φορολογούνται κατά τον ίδιο τρόπο με τα ισόγεια. «1)ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ 0,98;; Από πότε ένα υπόγειο εξομοιώνεται σε άξια με ένα Ισόγειο. Η διαφορά 2% είναι απόλυτη κοροϊδία. 2) Με τα δεσμευμένα οικόπεδα δεν υπάρχει άλλος συντελεστής;; Πολύ πρόχειρος-δημευτικός-αρπακτικός ο Νόμος».

Πηγή: real.gr

Κινητοποίηση φοιτητών στο Ηράκλειο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες στο Ηράκλειο κινητοποίηση φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων στην αποκεντρωμένη Διοίκηση της Κρήτης. Σχετικές αποφάσεις είχαν πάρει μετά από πρόταση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ, Εστιών και οι φοιτητικοί σύλλογοι Φυσικού, Επιστήμης Υπολογιστών, Βιολογικού και Ιατρικής.

Οι σπουδαστές και φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στις σπουδές τους, όπως το υψηλό κόστος σπουδών, η έλλειψη καθηγητών και ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον αντιπεριφερειάρχη, απόσπασαν δεσμεύσεις για λύσεις ειδικά στα προβλήματα υλικοτεχνικών υποδομών, ενώ ορίστηκε συνάντηση για σήμερα με τον υπεύθυνο των ΚΤΕΛ με θέμα να έχουν τη δυνατότητα φοιτητές και σπουδαστές να κινούνται με μειωμένα εισιτήρια από και προς τα εργαστήρια και τις εποπτείες των σχολών της Κοινωνικής Εργασίας και της Νοσηλευτικής.

Λουκέτο για πέμπτη φορά φέτος στην Παιδιατρική Αγίου Νικολάου

Λουκέτο για πέμπτη συνεχόμενη φορά μέσα στο 2013 έβαλε χτες η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου που θα λειτουργεί ως παιδιατρικό ιατρείο λόγω της υποστελέχωσης της κλινικής για την κάλυψη του προγράμματος των εφημερίων. Η κλινική θα παραμείνει κλειστή μέχρι και αύριο οπότε και πραγματοποιείται η έκτακτη συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου οπότε θα γίνει συζήτηση για το ποιες θα είναι οι άμεσες αντιδράσεις στο επόμενο διάστημα.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου μεταξύ άλλων αναφέρεται:
Πρόκειται για ακόμη μία αρνητική εξέλιξη για τη λειτουργία του ΓΝΑΝ και για τον πληθυσμό και τους γονείς της περιοχής μας που μένει για τρεις ημέρες ακάλυπτος από παιδιατρική κλινική. Αυτή τη φορά υπάρχουν μεγάλες ευθύνες στη διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά και στη διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης, αφού από την πλευρά μας ως σύλλογος εργαζομένων είχαμε εντοπίσει και τονίσει το πρόβλημα εδώ και ένα μήνα και είχαμε ζητήσει εγγράφως τη λύση του.
Στις 24 Σεπτεμβρίου 2013 στη συνάντηση που είχαμε με τον υποδιοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης κ. Νεοφώτιστο του είχαμε τονίσει προφορικά το πρόβλημα και του είχαμε παραδώσει και υπόμνημα με τα άμεσα προβλήματα του Νοσοκομείου, όπου για την παιδιατρική κλινική αναφέραμε τα παρακάτω:
Παιδιατρική κλινική: Από τους 4 ιατρούς που διαθέτει η κλινική η μία ιατρός αποχωρεί άμεσα με άδεια κύησης, η δεύτερη μετακινείται για κάποιες ημέρες στο Ηράκλειο, ο διευθυντής έχει μετακινηθεί με απόφαση της ΔΥΠΕ σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου και εκτελεί μέχρι 5 εφημερίες στο ΓΝΑΝ. Με αυτά τα δεδομένα τα περισσότερα πρωινά μένει μόνο μία παιδίατρος, ενώ μετά την άδεια κύησης θα μένουν τουλάχιστον 5 εφημερίες το μήνα ακάλυπτες, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να κλείσει και πάλι για κάποιες ημέρες η κλινική, όπως έχει γίνει άλλες 4 φορές το τρέχον έτος.
Δυστυχώς, παρά τις διαβεβαιώσεις που πήραμε ότι θα γίνει προσπάθεια να λυθούν τα άμεσα προβλήματα, δεν έγινε τίποτα για το θέμα της παιδιατρικής, ούτε από τη διοίκηση της ΔΥΠΕ, ούτε από τη διοίκηση του ΓΝΑΝ, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος που αναφέραμε για ολιγοήμερο κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής να γίνει πραγματικότητα, πραγματικότητα επιβλαβής και επιβαρυντική για τον πληθυσμό του τόπου μας, που είναι πολύ πιθανόν να επαναληφθεί και στους επόμενους μήνες.
Οι αρνητικές αυτές εξελίξεις συνδέονται άμεσα και με τις κυβερνητικές ευθύνες για την απαξίωση και διάλυση των δημόσιων Νοσοκομείων, από μια απόλυτα μνημονιακή πολιτική ηγεσία, που οι προτεραιότητες της είναι να εξασφαλίσει καθημερινή τηλεοπτική παρουσία στους σταθμούς των μεγαλοεπιχειρηματιών, να μπορέσει να δώσει πρώτη στην τρόϊκα αριθμούς και ονόματα εκατοντάδων εργαζομένων των Νοσοκομείων σε διαθεσιμότητα, να αναγκάσει τους πολίτες να διπλοπληρώνουν και να τριπλοπληρώνουν για υπηρεσίες που έχουν ήδη πληρώσει (5 ευρω-25 ευρώ - 1 ευρώ ανά συνταγή κλπ),και να καταφέρει να περικόψει και άλλο τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων σε ποσοστά που φτάνουν και το 50% για το 2014!
Καλούμε όλους του πολίτες του τόπου μας και τους φορείς της περιοχής μας να ενώσουν τις φωνές τους με τις δικές μας φωνές διαμαρτυρίας για την άσχημη κατάσταση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και της δημόσιας υγείας για να απαιτήσουμε όλοι μαζί δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, με νέες προσλήψεις και προϋπολογισμούς σύμφωνα με τις ανάγκες λειτουργίας των Νοσοκομείων.


prismanews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...