Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Οι τράπεζες άρχισαν τα «κατασχετήρια»

Κατασχετήρια έγγραφα , για κατάσχεση στα χέρια τρίτου, επιβάλλουν οι Τράπεζες κατά των δανειοληπτών, σύμφωνα με Δ.Τ της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,συγκεκριμένα: η ανακοίνωση αναφέρει:

"Συγκεκριμένες Τράπεζες, προχώρησαν στην έκδοση κατασχετηρίων εγγράφων και αποστολή σε κάθε Τράπεζα εντολές δέσμευσης λογαριασμών των δανειοληπτών, με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση, ώστε με αυτή την πρακτική ,να μην αφήνουν κανένα ευρώ. σε λογαριασμό δανειολήπτη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θλίβεται για αυτές τις πρακτικές των Τραπεζών, τις καταδικάζει, και σίγουρα θα τις παλέψει με όλα τα μέσα που έχει στην διάθεσή της, αλλά και συγχρόνως στέλνει μήνυμα προς τις Τράπεζες , να πάψουν να πιέζουν ,να εκφοβίζουν , αλλά και να ταλαιπωρούν τους καταναλωτές .

Για ενημέρωση και καταγγελίες στα τηλ. της ΄Ενωσης 2821092666 και 2821092306.
¨
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη"

Θρίλερ με την εξαφάνιση του δασολόγου Κώστα Πενταράκη-Εντόπισαν το πτώμα του;

Δραματικό τέλος φαίνεται να παίρνει η υπόθεση της εξαφάνισης του 50χρονου δασολόγου Κώστα Πενταράκη που εξαφανίστηκε από τον Μάρτιο τοθυ 2011. Το μεσημέρι εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του σε χαράδρα 100 μέτρων στην περιοχή της Ζούρβας, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το flashnews.gr στο σημείο έχει πάει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ καθώς και ο ιατροδικαστής Μπελιβάνης ο οποίος δήλωσε:

«Η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής και οι απαραίτητες εξετάσεις ταυτοποίησης θα δείξουν αφενώς αν το πτώμα είναι του δασολόγου και αφετέρου την αιτία του θανάτου».

Ο κύριος Μπελιβάνης είπε ότι η σορός που εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο είναι σε ιδιαίτερα προχωρημένη σήψη και η διαδικασία της ταυτοποίησης του πτώματος θα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που ενδεχομένως θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι.

Στο σημείο βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές ενώ αναμένεται το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για την ανάσυρση της σορού από το αυτοκίνητο, διαδικασία που θα κρατήσει μέχρι το βράδυ.

Ο 50χρονος Κώστας Πενταράκης έφυγε από το σπίτι του το πρωί του Σαββάτου 12 Μαρτίου του 2011 , λέγοντας στη σύζυγό του πως θα πήγαινε μία βόλτα στην περιοχή των Ροδωπού. Από τότε, τα ίχνη του χάθηκαν...

Χανιά: Στην τελευταία της κατοικία, οδηγήθηκε η Μαρίκα Μητσοτάκη

Στην τελευταία της κατοικία, οδηγήθηκε το μεσημέρι η Μαρίκα Μητσοτάκη, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η ταφή της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, ενώ η σωρός της είχε, από χθες, εκτεθεί για λαϊκό προσκήνυμα στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα Χανίων.

Το ύστατο χαίρε στην Μαρίκα Μητσοτάκη είπαν εκατοντάδες Κρητικοί και πολλοί, ακόμα, που συγκεντρώθηκαν από νωρίς και παρά τη μεγάλη ζεστή στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής.

Στις 2 μετά το μεσημέρι, εψάλη τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της, από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και από τους Μητροπολίτες Κυδωνίας- Αποκορώνου, Δαμασκηνό και Κισάμου - Σελίνου, Αμφιλόχιο. Παρόντες, ήταν ακόμα και πολλοί από τους ιεράρχες του νησιού.

Με δάκρια στα μάτια, η εγγονή της, Αλεξία, κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, αποχαιρέτισε την γιαγιά της: «Ήταν η σιγουριά και η ασφάλεια μας. Πάντα, ήταν εδώ κοντά μας, μας περίμενε. Με τον παππού μου, ερωτευμένη, αιώνια, μαζί του. Δεν τον άφηνε ποτέ».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος, στον επικήδειο λόγο του, είπε μεταξύ άλλων: «Άντεξε, μέχρι τέλος, τις δυσκολίες της ζωής. Ο Θεός ας δίνει υγεία, δύναμη, έμπνευση, στην οικογένεια της και ας αναπαύσει την ψυχή της».

Κατά την έξοδο της σορού από τον ιερό ναό, οι παριστάμενοι άρχισαν να χειροκροτούν. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, φορώντας σκούρα γυαλιά και υποβασταζόμενος, και τα παιδιά της, η Ντόρα, η Αλεξάνδρα, η Κατερίνα, ο Κυριάκος ακολουθούσαν. Η οικογένεια είχε εκφράσει την επιθυμία να μην κατατεθούν στέφανα και τα χρήματα να δοθούν για τις ανάγκες των συσσιτίων της Μητρόπολης Κυδωνίας - Αποκορώνου.

Έξω από τον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής, υπήρχε βιβλίο συλλυπητηρίων ενώ, η αυλή της εκκλησίας και το εσωτερικό της ήταν στολισμένα με λουλούδια.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η Βουλευτική έδρα στο Νομό Λασιθίου

Θρίλερ με τη Βουλευτική έδρα στο Νομό Λασιθίου καθώς μόλις 9 είναι η διαφορά στους ψήφους μεταξύ ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων του Νομού η Ν.Δ παίρνει 6.400 ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ 6.391 δηλαδή η διαφορά είναι 9 ψήφους!

Ωστόσο άλλα αποτελέσματα δίνει η Περιφέρεια Κρήτης σύμφωνα με τα οποία η Ν.Δ λαμβάνει 6.410 και ο ΣΥΡΙΖΑ 6.357 αυξάνοντας δηλαδή την διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων σε 53 ψήφους!

Να σημειωθεί ότι ΠΑΣΟΚ ως πρώτο κόμμα στο Λασίθι εκλέγει βουλευτή τον κ. Καρχιμάκη, ενώ η Ν.Δ ως δεύτερο τον κ. Πλακιωτάκη.

H μικρή όμως διαφορά που υπάρχει μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ έκανε το ΣΥΡΙΖΑ όπως άλλωστε δήλωσε στο flashnews.gr ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Λασιθίου Δημήτρης Γιαννίδης να προχωρήσει χθες σε αίτηση στο εκλογοδικείο Λασιθίου στη Νεάπολη προκειμένου να γίνει επανακαταμέτρηση που ενδεχομένως αλλάξει τα δεδομένα .

Μάλιστα τα παραπάνω εκλογικά αποτελέσματα κάνουν τον κ. Κωνσταντίνο Δερμιτζάκη, ο οποίος έλαβε τις περισσότερες ψήφους στο ΣΥΡΙΖΑ, να διεκδικεί τη βουλευτική έδρα από τον κ. Πλακιωτάκη, καθώς τα άκυρα και τα λευκά είναι πάρα πολλά .

Ωστόσο και εδώ διαφορετικά είναι τα νούμερα που παρουσιάζει το Υπουργείο Εσωτερικών και διαφορετικά αυτά που δίνει η Περιφέρεια Κρήτης με καταμετρημένο το 100% των τμημάτων.

955 είναι τα άκυρα ψηφοδέλτια σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών και 959 σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης!

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:''Έφυγε'' ο Γιώργος Μπαξεβάνης - Χαροπάλευε μετά από ατύχημα!

Αβάσταχτος πόνος για τους συγγενείς, τους φίλους και τους συναδέλφους του...


Στο πένθος έχει βυθίσει την οικογένεια της τοπικής αστυνομίας ο θάνατος ενός 45χρονου αστυνομικού, που άφησε την τελευταία του πνοή χθες το μεσημέρι (08-05-2012) στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Ο άτυχος αστυνομικός Γιώργος Μπαξεβάνης με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα, έφυγε από τη ζωή μετά από πολυήμερη νοσηλεία του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου, έπειτα από την πτώση του στο έδαφος και τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι, τη λεκάνη και τα πλευρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, ο άτυχος 45χρονος που υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα του Ηρακλείου,  πριν από περίπου 20 ημέρες βγαίνοντας από το σπίτι του για να πάει στο περίπτερο να αγοράσει τσιγάρα, γλίστρησε σε μια λακκούβα με νερό και πέφτοντας τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ περαστικοί που τον είδαν κάλεσαν ασθενοφόρο για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Τις πρώτες ημέρες νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπου και εξέπνευσε.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του σοβαρού τραυματισμού του, οι συνάδελφοί του από το τμήμα , αλλά και αστυνομικοί που τον γνώριζαν, τον επισκέπτονταν στο νοσοκομείο για να του συμπαρασταθούν. Μέρα με τη μέρα όμως, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Αστυνομία, η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευε και οι ελπίδες που έδιναν οι γιατροί τόσο του Ηρακλείου, όσο και του Ρεθύμνου ήταν ελάχιστες.
Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι την περασμένη Κυριακή ο 45χρονος έχασε και τον πατέρα του...
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου Θανάσης  Μπαλαμούτης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον συνάδελφό του, με τον οποίο είχαν συνυπηρετήσει για ένα διάστημα και στο ίδιο αστυνομικό τμήμα. «Η Ένωση συγκεντρώνει μας συγκεντρώνει χρήματα για την ταφή του, όπως και οι συνάδελφοί του στο Αστυνομικό Τμήμα όπου υπηρετούσε, ενώ έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Αστυνομίας για το θάνατο του συναδέλφου».

Κρήτη: Ανακαλύφθηκε το μικρό μαμούθ του κόσμου!

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν στην Κρήτη το μικρότερο μαμούθ του κόσμου. Το ύψος του μόλις ξεπερνούσε το ένα μέτρο. Πιστεύουν ότι το εύρημά τους θα μπορούσε να τους βοηθήσει να κατανοήσουν με ποιον τρόπο ζώα γιγαντιαίων διαστάσεων συρρικνώθηκαν με την πάροδο του χρόνου.


Το συγκεκριμένο είδος μαμούθ δεν ήταν εντελώς άγνωστο στην επιστήμη, αφού στις αρχές του 20ού αιώνα είχαν ανακαλυφθεί απολιθώματα των δοντιών του. Ωστόσο, αν και έφερε χαρακτηριστικά των μαμούθ, οι ερευνητές το είχαν τότε εντάξει στο γενεαλογικό δέντρο των ελεφάντων, θεωρώντας λανθασμένα πως ένα μαμούθ δεν θα μπορούσε να συμβιώσει σε ένα νησί με ένα άλλο γνωστό είδος ελέφαντα.Εκτενέστερες μελέτες πάνω στα ίδια δόντια, αλλά και σε νέα ευρήματα αποκάλυψαν πως τα απολιθώματα ανήκουν σε ένα «μαμούθ - νάνο» - ένα βιολογικό οξύμωρο, όπως η καραβίδα - γίγας ή η πυγμαία φάλαινα. Ο νανισμός απαντάται συχνά σε μεγάλα ζώα, από τη στιγμή που «εγκλωβίζονται» σε νησιά, όπως συνέβη μεταξύ άλλων με ορισμένους δεινοσαύρους. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βοηθά τα μεγάλα ζώα να επιβιώσουν μέσα στα όρια ενός νησιού.
«Υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό γύρω από τους ελέφαντες αυτούς: πώς μπορεί κάτι τόσο μεγάλο να γίνει τόσο μικρό;», λέει στην Ναυτεμπορική η παλαιοντολόγος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου Βικτόρια Χέριτζ, η οποία μαζί με συναδέλφους της ανέλυσε τα δόντια που ανακαλύφθηκαν το 1904 και νεώτερα ευρήματα από την Κρήτη. Από ένα οστό του μπροστινού ποδιού είδαν ότι το Mammuthus creticus είχε ύψος μόλις 1,13 έως τους ώμους και ζύγιζε περίπου 310 κιλά. Οι διαστάσεις του μπορούν να συγκριθούν με αυτές ενός σύγχρονου νεογέννητου αφρικανικού ή ασιατικού ελέφαντα.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι αυτά τα μαμούθ - νάνοι δεν ήταν μαλλιαρά, όπως τα γνωστά γιγαντιαία μαμούθ. «Όταν λέμε μαμούθ, ο νους των περισσοτέρων ανθρώπων πάει στα μαλλιαρά μαμούθ», λέει η Χέριτζ. «Πιστεύουμε ότι αυτός ο νάνος είχε προσαρμοστεί καλύτερα σε θερμότερα περιβάλλοντα, θυμίζοντας εμφανισιακά τους σύγχρονους αφρικανικούς ή ασιατικούς ελέφαντες. Παρά το αραιότερο τρίχωμά του όμως, είχε πιο καμπυλωτούς χαυλιόδοντες, όπως όλα τα μαμούθ».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...