Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχελογιαννάκης

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος προ ημερών αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ και μετά από μία σύντομη συνομιλία του με τον Αλ. Τσίπρα, στο γραφείo του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Bουλή, θα είναι από σήμερα συνεργαζόμενος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης εκλέχθηκε το 2009 με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ και διεγράφη όταν αρνήθηκε να ψηφίσει το Μνημόνιο ΙΙ, τον Φεβρουάριο του 2012, εις τη συνέχεια εξελέγη με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά πολύ σύντομα διεφάνη ότι διαφωνούσε με τη διαχείριση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα από την ηγεσία της Αγίου Κωνσταντίνου. 

Έτσι, και πολύ πριν από την ψηφοφορία της Τετάρτης ο κ. Μιχελογιαννάκης είχε ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του, από τότε διαπιστώθηκε ένα διαρκές φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, φλερτ το οποίο κορυφώθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Enhanced by Zemanta

Χτύπησαν με ρόπαλα και λήστεψαν αλλοδαπούς

Με ρόπαλα στα χέρια, αδίστακτοι ληστές χτύπησαν δύο νεαρούς αλλοδαπούς στα Χανιά, αρπάζοντας τα χρήματα που κρατούσαν μαζί τους.  

Το περιστατικό σημειώθηκε αργά χθες τη νύχτα στα Χανιά. Συγκεκριμένα, τρεις άγνωστοι δράστες, με τη χρήση ενός ρόπαλου και μαχαιριού, αφαίρεσαν από δύο 24χρονους αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας και Αλγερίας, το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ενενήντα ευρώ συνολικά και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και σε δύο δίκυκλα μοτοποδήλατα και εξαφανίστηκαν. Η τοπική ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ σε βάρος του 24χρονου Αλγερινού, που έπεσε θύμα των ληστών, σχηματίστηκε δικογραφία διότι είχε στην κατοχή του πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα .
prismanews.gr

Το Κρητικό "Σκουτελικό" αναβιώνει - Ένα πιάτο φαγητό ... πόρτα-πόρτα!


Όταν οι άνθρωποι ενώνουν τα χέρια έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν τους κρίκους μια ισχυρής αλυσίδας. Στην αρχή χρειάζονται δυο, μετά τρεις, τέσσερις και τα χέρια σταδιακά πληθαίνουν και η αλυσίδα ολοένα και μεγαλώνει.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το «Σκουτελικό»*…

Κάποιοι, άγνωστοι στην αρχή, άπλωσαν τα χέρια… Είχαν συναντηθεί κάπου εκεί στις πλατείες, όπου χτυπά ο παλμός της κοινωνίας, τον τελευταίο καιρό….Η Ελένη, η Λίτσα, η Παρασκευή, η Αντωνία, η Ευρυδίκη, ο Αριστείδης, ο Απόστολος, ο Κώστας, ο Γιώργος.

Προβληματισμένοι από τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, αποφάσισαν να απλώσουν χείρα βοηθείας σε οικογένειες που το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Η ιδέα, μόλις πριν δυο μήνες, έγινε ομάδα στο Facebook (πόση δύναμη έχουν, αλήθεια, τα social media!), με την αυθεντική Κρητική ονομασία «Σκουτελικό» που κατά κυριολεξία σημαίνει «το φαγητό που προσφέρεται ως δώρο σε συγγενείς φίλους ή φτωχούς». Και αυτό ακριβώς γίνεται και στο «Σκουτελικό».

Μέσα σε λίγο διάστημα η αρχική παρέα ενισχύθηκε και τώρα αριθμεί περίπου 1200 μέλη. Το εντυπωσιακό είναι ότι παρά το γεγονός ότι αυτή η «σελίδα στήθηκε» για οικογένειες του Ηρακλείου, πολίτες και από άλλα μέρη της χώρας βρίσκουν τρόπο να βοηθήσουν στέλνοντας τρόφιμα.

Σε αυτή την ιστορία έχουν εμπλακεί κατά κάποιο τρόπο και οι φίλαθλοι του ΟΦΗ καθώς υπάρχει μια μόνιμη συνεργασία με την ΠΑΕ και σε κάθε αγώνα που η ομάδα αγωνίζεται στο «Γεντί Κουλέ» στα γραφεία κάτω από τη θύρα 1 (είσοδος από την Αγία Βαρβάρα), συγκεντρώνονται τρόφιμα, από όλους τους φιλάθλους.

Η κ.Ελένη Μακρή (πρώτη από αριστερά) με εθελόντριες στα γραφεία κάτω από τη θύρα 1, στο Γεντί Κουλέ όπου συγκεντρώνονται τα τρόφιμα


«Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή» θα πει στο MadeinCreta, η εκπαιδευτικός κ. Ελένη Μακρή, που είναι από τους πρωτοστάτες αυτής της προσπάθειας στο FACEBOOK, η οποία δεν είναι η πρώτη που γίνεται, και αποδεικνύει αφενός την ανάγκη που υπάρχει αφετέρου την αλληλεγγύη που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των ανθρώπων παρά τα δεινά που βιώνει η χώρα.

«Κάποιοι γνωστοί και φίλοι βλέποντας την αγωνία της εποχής, και γνωρίζοντας ή μαθαίνοντας για οικογένειες που έχουν πρόβλημα, παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι για αυτό, ότι μπορεί ο καθένας».

Το «Σκουτελικό» συγκεντρώνει τρόφιμα κυρίως, τα οποία προσφέρει σε 35 οικογένειες που ζουν στο Ηράκλειο.

Όποιος ξέρει ότι μια οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης έρχεται σε επαφή μαζί τους, γίνεται η σχετική επικοινωνία και τα τρόφιμα διανέμονται «πόρτα πόρτα» από τους ίδιους.

«Τις οικογένειες, μας τις συστήνουν φίλοι και μιλάμε αρχικά μαζί τους, για να μας πουν τις ανάγκες τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις ερχόμαστε αντιμέτωποι με πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που ούτε εμείς τα περιμέναμε», σημειώνει η κ. Μακρή.

Κάποιοι ίσως θεωρούν ότι οι οικογένειες αισθάνονται άβολα αλλά αυτό δεν συμβαίνει πια.Το αντίθετο μάλιστα, όπως σημειώνει η ίδια, η κλειστή πόρτα ανοίγει με χαρά και ποιος ξέρει με ανακούφιση. «Όλοι μας υποδέχονται με μεγάλη χαρά», αναφέρει, «διότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Όταν βλέπεις οικογένεια με 4-5 παιδιά που μπορεί να έχει να φάει και ημέρες τι άβολα να νιώσεις;» αναρωτιέται η κ. Μακρή η οποία μάλλον δεν ήταν προετοιμασμένη (ψυχολογικά) για αυτή την κατάσταση - άλλωστε ποιος είναι;

«Το λέω και δεν το πιστεύουνε! Οι οικογένειες χωρίς φαγητό στο σπίτι δεν είναι εξαιρέσεις. Αρχίζει και γίνεται πολύ συχνό φαινόμενο. Οι περισσότερες ήταν μια χαρά πριν. Μπορεί να πάμε σε καινούρια σπίτια που έχουν τα πάντα και ξαφνικά χάθηκαν όλα. Δεν μπορούν να συντηρηθούν διότι είναι άνεργοι και έχει να μπει εισόδημα στο σπίτι τους 2-3 χρόνια!».

Η ίδια μάλιστα δηλώνει πως επιθυμεί το «Σκουτελικό» να διαλυθεί ... όσο το δυνατόν γρηγορότερα! «Δεν είμαστε καθόλου υπερήφανοι για αυτήν την πρωτοβουλία. Δεν είμαστε καθόλου υπερήφανοι που στην Ελλάδα του 2012 χρειάζεται να κάνουμε εμείς πράγματα όταν το κράτος πρόνοιας έχει καταρρεύσει, δυστυχώς. Η ευχή μας είναι μια. Να διαλυθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται να μην έχει ανάγκη ο κόσμος από τέτοιου είδους βοήθεια. Αυτή είναι η ευχή μας»

O Αριστείδης Αθανασάκης (αριστερά) κατά τη διάρκεια συλλογής τροφίμων με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που ήρθαν να δουν τον αγώνα ανάμεσα στον ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ και ενίσχυσαν το "πιάτο του Σκουτελικού"

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Αριστείδη Αθανασάκη επίσης ενεργού μέλους της ομάδας. «Οι σημερινές πολιτικές έχουν στοχοποιήσει κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα αρκετές ομάδες του πληθυσμού. Το «Σκουτελικό» γι'αυτό δημιουργήθηκε γι'αυτό προσπαθούμε όλοι. Να μπορέσουμε να απαλύνουμε κατά ένα ελάχιστο ποσοστό τον ανθρώπινο πόνο».

Τέτοια μηνύματα και φωτογραφίες βλέπει κανείς αν ψάξει στο «Σκουτελικό» μέσα στο Facebook.

«Η Μαριλένα αν και μένει στον Πειραιά, βρήκε τρόπο να προσφέρει τρόφιμα σε πολίτες που τα έχουν ανάγκη. Στο σούπερ μάρκετ που έγιναν οι αγορές εκ μέρους της, το προσωπικό και η διεύθυνση τα προσέφεραν με τη σειρά τους στο "Σκουτελικό" του. Το αποτέλεσμα ήταν να φουλάρει το μηχανάκι και να καλέσουμε βοήθεια από ένα νέο εθελοντή της ομάδας. Μέρος των σημερινών τροφίμων δόθηκαν σήμερα το βραδάκι στον κύριο Κώστα και τη γυναίκα του που κατά σύμπτωση κατάγεται από τον Πειραιά και αυτός και σε διπλανή γειτονιά από την Μαριλένα... Τις ευχαριστίες μας ξανά»!

Αυτή την προσπάθεια στηρίζουν απλοί πολίτες, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

(*) Οι άνθρωποι που ξεκίνησαν τις πρώτες προσπάθειες στην πλειοψηφία τους νέοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, είναι : Η Ελένη Μακρή, Λίτσα Πρόκου, Παρασκευή Μαρκουλάκη, Αντωνία Βλαχάκη, Ευρυδίκη Αγγελοπούλου, Αριστείδης Αθανασάκης, Απόστολος Κολοκοτρώνης, Κώστας Κωνιός, Γιώργος Κουνενάκης.


madeincreta.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...