Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ε.Π.Κ.Κ: "¨Καταγγέλλουμε την ακρίβεια ,καταγγέλλουμε την Ολιγοπωλιακή αγορά"

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης με ανακοίνωση της, καταγγέλλει δημόσια την ακρίβεια  στην αγορά  , και επί αυτής, αναφέρει:

   "Καταγγέλλουμε την ακρίβεια στην αγορά,. καταγγέλλουμε  την Ολιγοπωλιακή αγορά, ,.ζητάμε χαμηλές τιμές, Ευρωπαϊκές τιμές, ελεγμένες τιμές, ζητάμε τα σταματήσει η κερδοσκοπία  των ολιγοπωλίων, ζητάμε ισορροπία στην αγορά, , ζητάμε την προστασία μας ως καταναλωτές, από  την παρούσα Κυβέρνηση , θέλουμε να είμαστε στην αγορά  .προτείνουμε τρόπους ισορροπίας της αγοράς.
  Τα έτη 2001-2009 υπερδανειστήκαμε υπερκαταναλώσαμε, μια κατάσταση ανεξέλεχτη, που ο καταναλωτής και  οι επιχειρήσεις συμμετείχαν στον ίδιο χορό, χωρίς προγραμματισμό χωρίς όρια, χωρίς κρατική ενημέρωση .Περίοδος  που τα Ιδιωτικά συμφέροντα οργάνωναν τα δικά τους "πάρτι" στήνοντας τις δικές τους συμφωνίες την δική τους ολιγοπωλιακή συνεννόηση στην τιμολογιακή πολιτική, με Κυβερνήσεις των παραπάνω ετών," παρατηρητές" σαν το έργο να μη τους ρίχνει ευθύνες, σαν το έργο της μη παρέμβασης δεν αφορά αυτούς, πλήρη απαξίωση από μεριάς της, για τους πολίτες, για την αγοραστική δύναμη των πολιτών.
 Πράγματι παρά την οικονομική  κρίση ,που περνά η  οικονομία της Χώρα μας και  λογικά μετά την  δραματική  μείωση μισθών και συντάξεων των καταναλωτών, έπρεπε να δούμε μείωση των τιμών ¨των αγαθών δεν βλέπουμε, αντίθετα μάλιστα ,έχουν πάρει την ανηφόρα,.Εμείς
δύο λόγους εντόπισα με στους οποίους οφείλονται οι «τσουχτερές» τιμές των προϊόντων και  ως κοινωνικός Φορέας , (΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης) οφείλουμε να τους καταθέσουμε:,  
1)O Νόμος προσφοράς--ζήτησης , δεν λειτουργεί στην  ελληνική αγορά ,αντίθετα μπορούμε να πούμε ότι, οι Επαγγελματικές συντεχνίες ,τα ολιγοπωλιακά συμφέροντα  με παρασκηνιακές συζητήσεις και ζυμώσεις,είναι εκείνα  που ελέγχουν την ελληνική αγορά , κρατώντας  τις τιμές των αγαθών στα δικά τους τιμολόγια..2) H  απουσία συστηματικών ελέγχων προς τους ¨διακινητές των προϊόντων , η έλλειψη ανταγωνισμού, οδηγούν τις τιμές στα ύψη.
  Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ως συγκροτημένος  κοινωνικός Φορέας , δεν καταγγέλλει απλώς την ακρίβεια, ως αρρώστια ως μάστιγα, που πλήττει όλους τους καταναλωτές , που δεν μπορεί να πολεμηθεί, αλλά προτείνεις τις δέουσες  λύσεις, τις οποίες θα καταθέσει  και σύντομα στον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης κ.Κωστή Χατζιδάκη, και εδώ οφείλουμε να το πούμε δημόσια   και να τον ευχαριστήσουμε, ότι είναι ο πρώτος Υπουργός,  που βρίσκεται σε σωστό δρόμο, εννοώντας την προσπάθεια που γίνεται με εντολή του,για την αναμόρφωση του Αγορανομικού Κώδικα (ν.136/46)  για τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς.
  Όμως ,αναφορικά με την επίλυση του προβλήματος " Ακρίβεια" η ΄Ενωση μας προτείνει :
-¨Αγορά ανταγωνισμού
-Συστηματικοί έλεγχοι στην αγορά (ρόλος  του Κράτους είναι να παρεμβαίνει να ανακαλύπτει τα καρτέλ και να τα διαλύει)
πιβολή υψηλών προστίμων, όπου υπάρχει καρτέλ τιμών,

-Νέα Νομοθεσία (τροποποίηση του ν.136/46)
-Παρέμβαση της δικαιοσύνης
( σε περίπτωση ληστρικών επιτοκίων, αισχροκέρδεια)
  Τέλος ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι  ,οφείλουν να είναι σε επαγρύπνηση καθώς η ακρίβεια καλπάζει στην αγορά, και όλο το βάρος  σήμερα πέφτει στον ίδιο τον καταναλωτή ,για να πετύχει σωστές τιμές.


                                                   Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                         Ιωάννα Μελάκη

Μιχελογιαννάκης: Γιατί συμμετείχα στην πορεία

«Συμμετείχα σήμερα στην πορεία μαζί με τον κόσμο ο οποίος έχει υποστεί μέχρι σήμερα 72 φόρους, 9 έκτακτες εισφορές, μείωση 40% των μισθών και 31% αύξηση της ακρίβειας.
Ήμουν μαζί με τον κόσμο διότι:
  1. Τιμώ το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ, που γι αυτό με ψηφίσαν
  2. Τιμώ την προγραμματική συμφωνία
  3. Θεωρώ ότι τα μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία
  4. Θεωρώ ότι είναι άδικα, καθώς αφορούν τον εύκολο δότη
  5. Ενώ υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός με τα εθνικά ηθικά ισοδύναμα μέτρα που έχω περιγράψει, δεν ακολουθείται
  6. Θεωρώ ότι με 1 δις παραπάνω και με διάλυση των εργασιακών σχέσεων θα αποτελειώσουν την κοινωνία»

Στην Βουλή το ζήτημα της «αδυναμίας εξαγοράς χρόνου πραγματικής απασχόλησης βάση του Νόμου 4075/2012»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στην Βουλή το ζήτημα της «αδυναμίας εξαγοράς του χρόνου πραγματικής απασχόλησης βάση του Ν. 4075/2012» μέσω της Ερώτησης που κατέθεσε στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση.

Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Όπως ορίζει το άρθρο 31, του Νόμου 4075/2012 ο νέος πίνακας Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων εφαρμόζεται από 1.1.2012. Όσοι απασχολούνται σε εργασίες ή επαγγέλματα τα οποία εξαιρούνται από το νέο πίνακα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων εξακολουθούν να ασφαλίζονται σύμφωνα μʼ αυτόν, εφόσον ως τις 31.12.2011, οι μεν υπαγχθέντες για πρώτη φορά σε φορέα κοινωνικής ασφάλισης έως 31.12.1992 έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 3.600 ημέρες ασφάλισης σε βαρέα και ανθυγιεινά, οι δε ασφαλισμένοι σε φορέα κοινωνικής ασφάλισης από 1.1.1993 και εφεξής τουλάχιστον 3.375 ημέρες ασφάλισης σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Όσοι απασχολούνται σε εργασίες ή επαγγέλματα, τα οποία εξαιρούνται από το νέο Πίνακα Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων, δύνανται, κατόπιν σχετικής αίτησης, να αναγνωρίσουν με εξαγορά το χρόνο πραγματικής απασχόλησης κατά το διάστημα από 1.1.2012 έως 31.12.2015 σε εργασίες ή επαγγέλματα τα οποία εξαιρούνται από το νέο πίνακα των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων προκειμένου να συμπληρώσουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις χρόνου ασφάλισης, ήτοι 3.600 ημέρες ασφάλισης στα ΒΑΕ, εκ των οποίων οι 1000 την τελευταία 13ετία πριν από τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τους υπαχθέντες για πρώτη φορά σε φορέα κοινωνικής ασφάλισης έως 31.12.1992 ή 3.375 για τους ασφαλισμένους από 1.1.1993 και εφεξής. Η εξαγορά του παραπάνω χρόνου που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 1.200 ημέρες ασφάλισης, γίνεται στο μεν ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για κάθε μήνα με ποσοστό εισφοράς 3,60% στους δε φορείς επικουρικής ασφάλισης με ποσοστό εισφοράς 2% επί του 25πλασίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη όπως αυτό ίσχυε την 31.12.2011. Η εξόφληση του ποσού της εξαγοράς γίνεται είτε εφάπαξ εντός τριμήνου από την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης αναγνώρισης οπότε παρέχεται έκπτωση 15% είτε σε μηνιαίες δόσεις ο αριθμός των οποίων ισούται με τον αριθμό των αναγνωριζόμενων μηνών με παρακράτηση του ποσού κάθε δόσης από τη σύνταξη».

Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη έχει παρατηρηθεί πολλές φορές οι ασφαλισμένοι να αδυνατούν να κάνουν χρήση του Νόμου, καθώς υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διατείνονται ότι δεν υπάρχει ενημερωτική εγκύκλιος για την εξαγορά του χρόνου πραγματικής απασχόλησης, ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να οι ενδιαφέρομενοι να μπορούν εξαγοράσουν ένσημα, όπως ορίζει ο Ν. 4075/2012.

«Εξαγωγή νέων επιστημόνων από την Ελλάδα»

Ερώτηση του Λ. Αυγενάκη στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων


Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στην Βουλή το ζήτημα της «εξαγωγής νέων επιστημόνων από την Ελλάδα».

Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Το Κύμα μετανάστευσης νέων επιστημόνων προς τις χώρες του εξωτερικού για αναζήτηση εργασίας δείχνει να λαμβάνει ανησυχητικά αυξητικές τάσεις.Η παρατεταμένη ύφεση, η ανεργία, η οποία στην περίπτωση των πτυχιούχων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο 30% στην Ελλάδα, ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό αν το συγκρίνουμε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 14%, είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που ωθούν τους νέους στην αναζήτηση εργασίας στις αγορές του εξωτερικού. Η υποαπασχόληση, η ετεροαπασχόληση, οι χαμηλές απολαβές, η απογοήτευση για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για το μέλλον, που προβλέπεται δυσοίωνο είναι επίσης βασικές αιτίες που αναγκάζουν τους νέους επιστήμονες να εγκαταλείψουν την χώρα μας. Νέοι γιατροί, μηχανικοί και άλλοι επαγγελματίες, με Μάστερ, διδακτορικά και ξένες γλώσσες αναζητούν εργασία σε χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία, η Μ. Βρετανία, οι ΗΠΑ όχι μόνον γιατί εκεί θα έχουν αξιοπρεπέστερους μισθούς, αλλά κυρίως γιατί θα εξασφαλίσουν αναγνώριση των προσπαθειών τους και των περγαμηνών τους, ποιότητα στη επαγγελματική τους απασχόληση, προοπτικές εξέλιξης, αξιοκρατία στον εργασιακό χώρο και σαφή περιγραφή του αντικειμένου εργασίας που θα τους καθιστά αποδοτικότερους και θα ενισχύει την απόκτηση περισσότερων εξειδικευμένων γνώσεων. Η Ελλάδα χάνει το πιο δυναμικό κομμάτι του ανθρώπινου κεφαλαίου της, τον πιο νευραλγικό παράγοντα πάνω στο οποίο θα μπορούσε να στηριχτεί η οικονομική ανάκαμψη. Η επιδιωκόμενη ανάπτυξη στη χώρα μας δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τους νέους που ξέρουν να παράγουν γνώση και καινοτομία, χωρίς τους επιστήμονες που μπορούν να στελεχώσουν επάξια επενδυτικά σχέδια σε νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες, που μπορούν να αναλάβουν τον εκσυγχρονισμό και την ανασυγκρότηση της αγροτικής καλλιέργειας και να αλλάξουν το πρότυπο του υπαλλήλου που αναζητεί μια μόνιμη δουλειά στο δημόσιο με αυτό του νέου επιχειρηματία ή παραγωγού που ρισκάρει, αξιοποιεί την επιστημονική έρευνα αλλά και τους φυσικούς, πολιτιστικούς και ανθρώπινους πόρους με σύνεση δημιουργώντας προϊόντα, υπηρεσίες και θέσεις εργασίας».

Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη «οι εκτιμήσεις των ερευνητών για την διαρροή εγκεφάλων στο εξωτερικό είναι ανησυχητικές για το εγγύς μέλλον, η ελληνική πολιτεία επιβάλλεται να λάβει άμεσα μέτρα για να προλάβει τις καταστροφικές συνέπειες του φαινομένου για την Ελληνική κοινωνία και να δώσει κίνητρα στα παιδιά της για να φτιάξουν την Ελλάδα της παραγωγής, της καινοτομίας και της νέας δημιουργικότητας». Για τους παραπάνω λόγους ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει για τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας έτσι ώστε να απασχοληθεί ένας σημαντικός αριθμός νέων με πολλά προσόντα στον συγκεκριμένο τομέα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ : ¨Τράπεζα κάνει " ντου" σε σπίτι δανειολήπτριας, με κατασχετήριες κορδέλλες"

Σε ανακοίνωση της η Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δημοσιοποιεί καταγγελία  που κατατέθει σήμερα στην ΄Ενωση, από δανειολήπτρια γνωστής Τράπεζας, το περιεχόμενο της οποίας την "σόκαρε" χαρακτηρίζοντας   την πρακτική της Τράπεζας ,πρωτοφανή, πρωτάκουστη, φοβιστική, εκβιαστική, μα  προπάντων μη νόμιμη.

 Επί του περιεχομένου της καταγγελίας της δανειολήπτριας :
"...υπάλληλος της Τράπεζας  στην οποία διατηρώ χρέος,με επισκέφτηκε στο σπίτι μου απαιτώντας "εδώ και τώρα" την ολική  οικονομική οφειλή  που είχα προς την Τράπεζα της οποίας τυγχάνει εργαζόμενος, αλλιώς θα προβεί σε κατάσχεση  του σπιτιού μου, στην απάντηση μου ότι δεν έχω την δυνατότητα  για την πληρωμή έφυγε, αλλά επανήλθε την επόμενη μέρα και τοποθέτησε ερυθρόλευκες ταινίες δημοσίων έργων,διαβεβαιώνοντας με ότι η περιουσία μου από σήμερα κατάσχεται και ακόμα μου είπε να δανειστώ από συγγενείς και φίλους για να πληρώσω το χρέος μου.Τρομοκρατημένη  εγώ  από το συμβάν μετέβη στην Τράπεζα (υποκ/μα Χανίων), όπου εκεί θέλησα να συναντήσω την Διευθύντρια, όμως η κατάσταση για μένα δεν ήταν η καλύτερη..Συνάντησα μία Διευθύντρια η οποία με αγριότητα και έντονο ύφος κτυπούσε με τα χέρια της το γραφείο της και με απειλούσε ότι αν δεν βρω τα χρήματα άμεσα θα γίνει κατάσχεση.Και μου επαναλάμβανε ότι δεν μπορώ να φάω τα λεφτά, καθώς αυτός που τα έχει είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.
  Σας ενημερώνω  επίσης ότι  από τον φόβο και το άγχος που μου προκάλεσε η Διευθύντρια ένοιωσα να χάνω τον κόσμο, φεύγοντας έτρεξα να ψάχνω γνωστούς και φίλους για να βοώ το ποσό του χρέους.
Καταγγέλλω την παραπάνω αναφερόμενη κυρία....."
Έπειτα από την παραπάνω καταγγελία, και επί πλέον η προφορική  δήλωση της δανειολήπτριας και εδώ οφείλουμε να μεταφέρουμε  τα ίδια τα λόγια της( από την αντιμετώπιση της Διευθύντριας της Τράπεζας)  "ένοιωσα ότι είμαι η χειρότερη γυναίκα του  κόσμου" λόγια σημαντικά, για μια γυναίκα άνεργη ,χωρισμένη με τρία παιδιά ανήλικα, χωρίς διατροφή από τον σύζυγο ,καθώς και εκείνος άνεργος, με ένα "βαρύ φορτίο"καθώς το ένα της παιδί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στέλνει ¨μήνυμα" προς πολλαπλούς αποδέκτες και ιδιαίτερα στις Τράπεζες, κυρίες Τράπεζες οι καταναλωτές -δανειολήπτες δεν είναι εξωγήινοι, είναι  οι πελάτες σας, τους χρωστάτε άλλη διαχείρηση , μα και ακόμα προσέξτε τους υπαλλήλους σας, περιορίστε τους αυστηρά στα καθήκοντα τους,επισημάνετε τους ότι οι πρακτικές τους ενέχουν ενέργειες που άπτονται του Ποινικού Κώδικα και  στους καταναλωτές δανειολήπτες, μέλη της ΄Ενωσης και μη ,μη φοβάστε ενέργειες που σας τρομοκρατούν καταγγείλετε τους είτε στην ΄Ενωση είτε στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μα προπάντων στην Δικαιοσύνη.
  Για καταγγελίες στα τηλ.2821092666, 2821092306 Χανιά και 2842020140 Ιεράπετρα.-

                           
             Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
       
                                                  Ιωάννα Μελάκη

Συνελήφθη αγροτοκτηνοτρόφος για χρέη στο δημόσιο

Για χρέη που υπερβαίνουν τις 61.000 ευρώ συνελήφθη, το πρωί, στον Πύργο του δήμου Αρχανών - Αστερουσίων ένας 31χρονος αγροτοκτηνοτρόφος.

Ο άνδρας οφείλει στο Δημόσιο 61.170,19 ευρώ και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
cretalive.gr

Μήνυμα οργής στην Α. Μέρκελ στέλνει η Κρήτη (βίντεο)

 Μηνυμα οργής εναντίον της Α. Μέρκελ και ανατροπής των βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση με τις υποδείξεις της Τροϊκας στέλνει η Κρήτη με τα συλλαλητήρια αντίδρασης που πραγματοποιούνται από άκρη σε άκρη του νησιού στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων.
 
Στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στην πλατεία Ελευθερίας που αποτελεί σημείο αναφοράς και για τη σημερινή κινητοποίηση συγκεντρώθηκαν χτες εκπρόσωποι φορέων και σωματείων (ΕΚΗ, ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικοί φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι κλπ) καθώς απλοί πολίτες με το Εργατικό Κέντρο - που διοργάνωσε την κινητοποίηση να καλεί και σήμερα τον κόσμο στις επάλξεις σε ένα συλαλληλήτηριο - οργισμένη υποδοχή της Γερμανίδας ηγέτη.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Χανιά, Ρεθυμνο και Λασίθι ενώ συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστει και για σήμερα. Τόσο στο Ηράκλειο όσο και στους υπόλοιπους νομούς του νησιού όπου πραγματοποιούνται αντίστοιχες κινητοποιήσεις η αστυνομία βρίσκεται σε επαγρύπνηση με τα μέτρα να χαρακτηρίζονται δρακόντεια ωστόσο διακριτικά.

Με τους εθελοντές πυροσβέστες ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Με τoν Γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή και πρώην Υπουργό κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος όπου τον ενημέρωσαν αναλυτικά για την πορεία του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη από την θέσπισή του μέχρι σήμερα, την εξέλιξη της εφαρμογής του νέου νομοθετικού πλαισίου (Ν.4029/2011) αλλά και για την καθυστέρηση έκδοσης της απαιτούμενης υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό των Μέσων Ατομικής Προστασίας των Εθελοντών Πυροσβεστών.

Ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε τον θαυμασμό του για το έργο των Εθελοντών Πυροσβεστών, δήλωσε την υποστήριξή του, ενώ δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια προκειμένου να επισπευσθεί η έκδοση της ανωτέρω απόφασης όπως επίσης και να προγραμματιστεί μαζί του, το ταχύτερο δυνατόν, συνάντηση με το Δ.Σ. της Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς

To Υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει, από το λογαριασμό του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών», συνολικό ποσό 5.844.732,91 €, στις Περιφέρειες της χώρας.

Το ποσό χορηγείται αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους κατά νόμο δικαιούχους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών καθώς και σε αλλοδαπούς και ομογενείς νεφροπαθείς, για το μήνα Σεπτέμβριο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΕΔΩ

Χανιά: Εκτέλεσαν με καραμπίνα σκυλάκι, επειδή... τους ενοχλούσε!

Μία ακόμη απίστευτη κτηνωδία, με θύμα ένα απροστάτευτο σκυλάκι έρχεται στο προσκήνιο. Το σκυλάκι βρέθηκε από τον ιδιοκτήτη του, με μία σφαίρα στο κεφάλι...
Το περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό των Χανίων, κοντά στην Αλμυρίδα. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σκύλου, δράστες είναι κυνηγοί οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Όπως καταγγέλλει η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων, Νατάσα Μπομπολάκη στο ''zoosos'', το σκυλάκι είχε βγει από την περίφραξη του σπιτιού του και έσπευσε προς τα δύο σκυλιά, που είχαν μαζί τους οι κυνηγοί, τα οποία πλησίασε με διάθεση για παιχνίδι.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τους δράστες είδε ο πατέρας της ιδιοκτήτριας του ζώου, ο οποίος αρχικά δεν έδωσε σημασία, αν μετά από λίγο άκουσε έναν πυροβολισμό χωρίς να καταλάβει τι έχει συμβεί. Όταν νύχτωσε και το ζώο δεν γύρισε στο σπίτι του, η οικογένεια άρχισε να το αναζητά.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, το πρωί ο πατέρας της ιδιοκτήτριας του ζώου, πήγε εκεί που είχε δει τους κυνηγούς και βρήκε το σκυλί τους, νεκρό, πυροβολημένο εξ επαφής με καραμπίνα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...