Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Παρέμβαση 5 σημείων για τα προβλήματα στην διάθεση ελαιολάδου


Αυγενάκης προς Τσαυτάρη και Χατζηδάκη


Σε πέντε καίρια σημεία που αφορούν σε προβλήματα ελαιοκομίας και διάθεσης του... ελαιολάδου, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.κ. Κωστή Χατζηδάκη και Αθανάσιο Τσαυτάρη. Πιο συγκεκριμένα ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρεται στην υποχρέωση αναγραφής του είδους των ελαίων που χρησιμοποιούνται, στους καταλόγους επιχειρήσεων μαζικής εστίασης, στην αύξηση της χωρητικότητας των συσκευασιών ελαιολάδου για επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, στην υποχρεωτική χρήση μη ξαναγεμιζόμενων συσκευασιών, σε ρυθμίσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση της ψαλίδας παραγωγού –καταναλωτή για την αποφυγή νοθειών και τέλος στην πρόταση της έκθεσης του ΟΟΣΑ να επιτραπεί στην Ελλάδα η παραγωγή μιγμάτων ελαιολάδου –σπορελαίων.

Το 51% της ΑΒΕΑ στον Όμιλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η είσοδος της ΣΤΧ σε μια από τις πιο ιστορικές εταιρείες των Χανίων


Η εταιρεία «Κρητικές Συμμετοχές Α.Ε.Ε.Σ», 100% θυγατρική της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Ανώνυμης Βιομηχανικής Εταιρείας Ανατολή (ΑΒΕΑ), μιας από τις ιστορικότερες Χανιώτικες εταιρείες που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία όλων των προϊόντων της ελιάς. Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε στην ΑΒΕΑ η «Κρητικές Συμμετοχές Α.Ε.Ε.Σ» καθίσταται βασικός μέτοχος κατέχοντας ποσοστό 51%.

Πρωτοβουλία Μανώλη Κεφαλογιάννη για το Ελληνικό Ελαιόλαδο. .

Φαρμακευτικές ιδιότητες τα Ελληνικά Ελαιόλαδα.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ζητά απο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση των ευεργετικών και προστατευτικών για την υγεία ιδιωτικών του Ελληνικού Ελαιολάδου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...