Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Κρήτη: Κατά 200% έχουν αυξηθεί οι οφειλές στη ΔΕΗ

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης πραγματοποίησε σήμερα επισκέψεις σε διάφορες υπηρεσίες και φορείς όπου ζήτησε ενημέρωση και συζήτησε για θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών του Ηρακλείου.


Επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι, συναντήθηκε με τον Διευθυντή Εμπορίας της ΔΕΗ κ. Αποστολάκη και ενημερώθηκε για την αύξηση των οφειλών των πολιτών προς τη ΔΕΗ η οποία υπολογίζεται στο 200%, καθώς από τα 10 εκατ. προ κρίσης, οι οφειλές πλησιάζουν τα 30 εκατ. ευρώ, με την ΔΕΗ να αποστέλλει περίπου 100 εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης την ημέρα. 

Ηράκλειο: Άρχισε η επέκταση του «Βενιζέλειου» νοσοκομείου, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ

Άρχισε σήμερα η επέκταση του «Βενιζέλειου» νοσοκομείου, που αναμένεται να αναβαθμίσει τη δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη στην Κρήτη, με 86 νέες κλίνες και με νέες -κτιριολογικά- υπηρεσίες, που θα εκτείνονται σε τέσσερα επίπεδα.


Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του ΠΕΠ Κρήτης-Νήσων Αιγαίου 2007-2013. 

Κρήτη: Η καλύτερη περιφέρεια σε έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία

«Τα πρώτα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, θα δοθούν στους νέους ερευνητές, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τους δώσουμε τα εφόδια για να παραμείνουν στη χώρα μας και να αναπτύξουν εδώ τις ερευνητικές τους δραστηριότητες», τόνισε σήμερα από το Ηράκλειο ο γγ Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος.

Ο κ. Βασιλάκος συμμετείχε σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νησιού, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, τους οποίους ενημέρωσε για τη «Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης» στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Νέα σεισμική δόνηση νότια της Κρήτης

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε την Δευτέρα στις 11:37 στον υποθαλάσσιο χώρο 150 χιλιόμετρα νοτίως της Ιεράπετρας. 


Η δόνηση, συμφώνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Παγκρήτια διαμαρτυρία εκπαιδευτικών

Παγκρήτια παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά του νέου συστήματος αξιολόγησης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Πειραματικό Σχολείο Ηρακλείου στην περιοχή του Εσταυρωμένου, όπου λειτουργεί το κέντρο επιμόρφωσης στην Κρήτη.

Παγκρήτια διαμαρτυρία εκπαιδευτικών

Παγκρήτια παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά του νέου συστήματος αξιολόγησης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Πειραματικό Σχολείο Ηρακλείου στην περιοχή του Εσταυρωμένου, όπου λειτουργεί το κέντρο επιμόρφωσης στην Κρήτη.

«Μαραθώνιος αγάπης» στην Κρήτη

Μήνυμα αγάπης έστειλε από την Κρήτη ο μαραθωνοδρόμος υπερμαραθωνοδρόμος Γιάννης Κούρος, καθώς διήνυσε μία απόσταση 75 χιλιομέτρων, από την Ίμπρο Σφακίων έως τα Χανιά, συμμετέχοντας σε μια κούρσα υγείας, αντοχής, δύναμης και συμπαράστασης η οποία πραγματοποιήθηκε για καλό σκοπό.


Προσκεκλημένος του συλλόγου δρομέων υγείας ο Γιάννης Κούρος βρέθηκε στα Χανιά στέλνοντας μέσα από την πορεία του στην ενδοχώρα της περιοχής το μήνυμα της στήριξης του συνανθρώπου, της θέλησης και της προσπάθειας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...