Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Nεκρά σκυλιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Για μία ακόμη φορά, αθώα σκυλιά έπεσαν θύματα αρρωστημένων μυαλών.

Μπροστά σε ένα θέαμα ντροπής βρέθηκαν το πρωί, φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, αντικρίζοντας τα άψυχα σώματα σκυλιών, τα οποία άγνωστοι είχαν δηλητηριάσει.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μιχελογιαννάκης:Τ ο σύστημα κοινωνικής φροντίδας που ήταν μέχρι τώρα εκτός Ε.Σ.Υ. δεν απέδιδε.

Στην συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωσης Ε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις», ο βουλευτής Ηρακλείου Μιχελογιαννάκης Ιωάννης στην ομιλία του τόνισε:
   Πράγματι  το σύστημα κοινωνικής φροντίδας  που ήταν μέχρι τώρα εκτός Ε.Σ.Υ. δεν απέδιδε.
   Πράγματι  η μετανοσοκομειακή φροντίδα ήταν ανύπαρκτη, πέρυσι ξοδέψαμε 52 δις ευρώ για την κοινωνική φροντίδα και γνωρίζουμε ότι η αποκατάσταση σοβαρών παθήσεων στοίχισε στον κάθε Έλληνα έως και 3.000 ευρώ την ημέρα, άρα καταλαβαίνει κανείς την σημασία της ένταξης της κοινωνικής φροντίδας στο Ε.Σ.Υ..
   Στη συνέχεια και τελειώνοντας την ομιλία του, ο βουλευτής έκανε τις παρακάτω παρατηρήσεις:
  1. Προσοχή στο θέμα των πανεπιστημιακών ιατρών,  όσον αφορά τη δυνατότητα να έχουν ιδιωτικά ιατρεία.
  2. Ναι στους ιδιώτες στο Ε.Σ.Υ. και ιδίως στις απομακρυσμένες περιοχές – τόπους  και στα νησιά.
  3. Προσοχή στα πολλά συμβούλια σε νοσοκομεία και σε κέντρα υγείας.
  4. Προσαρμογή των ιατρικών συλλόγων στον Καλλικράτη.
  5. Απαράδεκτο το κόψιμο του επιδόματος τέκνων πέρα του εισοδήματος των 55.000 ευρώ, σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
  6. Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί στα κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με    αναπηρία και στα κέντρα προστασίας παιδιού, με ιδιαίτερη προσοχή στα κέντρα αποθεραπείας - αποκατάστασης και της προστασίας παιδιών του Ηρακλείου Κρήτης, καθώς        υπάρχει σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα και για τα παιδιά των παραπάνω κέντρων, όπως και για τις οικογένειές τους. 

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: Ανοιχτή Επιστολή προς τους Αντιπερειφερειάρχες Κρήτης, Περειφερειακών Ενοτήτων Κρήτης

Με δεδομένη την Οικονομική ύφεση που βάλλεται η Χώρας μας ,τα τελευταία χρόνια, και με δεδομένη την εικόνα που όλοι μας καθημερινά έχουμε μπροστά μας(λουκέτα σε πάμπολλες Κρητικές Επιχειρήσεις αλλά και Πανελλαδικά), αλλά και βιώνοντας, την αγωνία χιλιάδων επιχειρηματιών και εμπόρων για το μέλλον της επιχείρησής τους, από την μείωση του τζίρου τους που καθημερινά κατατίθεται στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ζητώντας την στήριξή της, και επειδή και οι έμποροι και οι επιχειρηματίες του τόπου μας, βιώνουν πρωτόγνωρες οικονομικές, κοινωνικές και επαγγελματικές καταστάσεις, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει όχι απλώς την επιχειρηματική τους ισορροπία, αλλά και την ατομική, αφού πιέζονται ποικιλοτρόπως, από την μη καταναλωτική κινητικότητα αλλά και από την υπερφόρτωση εξόδων και υποχρεώσεων, και επειδή η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ως Κοινωνικός Φορέας συμπάσχει στο πρόβλημα, και ως ο Τρίτος μοχλός της αγοράς, που σκοπός και στόχος της είναι , να βρίσκεται σε μια ισορροπημένη αγορά, με την συμμετοχή των μελών της (τους καταναλωτές) σας καλούμε ,
να συγκροτήσετε άμεσα την «Επιτροπή Διακανονισμού», για τις εμπορικές μισθώσεις, όπως αυτή προβλέπεται από το Ν. 4013/2011 του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 204 Α’/15-09-2011.Σύμφωνα με την Νομοθεσία ,η ΣΥΝΘΕΣΗ της εν λόγω επιτροπής είναι τριμελής, ορίζεται από τον Αντιπεριφερειάρχη για 2ετή θητεία και αποτελείται από έναν δικαστικό, ως πρόεδρο, από έναν εκπρόσωπο ενοικιαστών και έναν των ιδιοκτητών. Καθήκον της είναι να εξετάζει αντικειμενικά και αμερόληπτα τις υποθέσεις με βάση την αρχή της εκατέρωθεν ακρόασης και παρέχουν τη δυνατότητα σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να εκφράζουν εγγράφως ή προφορικά τις απόψεις τους. Εάν επιτευχθεί συμβιβασμός για την αναπροσαρμογή του μισθώματος, συντάσσεται πρακτικό, το οποίο είναι αμέσως εκτελεστέο. Αν δε συμφωνεί κάποιο από τα μέρη, η επιτροπή εκδίδει πόρισμα με τη γνώμη της για το τι πρέπει να γίνει με τη συγκεκριμένη μίσθωση. Το πόρισμα υποβάλλεται ως αποδεικτικό μέσο στα δικαστήρια και ως εκ τούτου αποτελεί ένα έμμεσο τρόπο πίεσης προς τον ιδιοκτήτη να το δεχθεί και να μη διεκδικήσει ένα δικαστικό αγώνα που θα χάσει. Είτε στη μία περίπτωση, είτε στην άλλη, η επιτροπή πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της εντός 40 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αναφοράς.

Τέλος η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ πιστεύει ότι σαυτό τον αγώνα που δίνουν οι ασθενέστερες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις για να επιβιώσουν ,οφείλουμε να είμαστε όλοι μαζί , πολιτεία, αγορά ,καταναλωτές…καθώς ο δικός τους αφανισμός είναι και δικό μας, λόγω της αύξησης των μη απασχολουμένων πολιτών -καταναλωτών

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  Ιωάννα Μελάκη

Φρ. Παρασύρης: Να ανασταλούν για 3 χρόνια οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο, Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη και Δικαιοσύνης, κ. Μ. Παπαϊωάννου, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης υποστηρίζοντας Υπόμνημα της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στο οποίο διατυπώνεται το αίτημα να επεκταθεί για 3 έτη (δηλ. μέχρι και το τέλος του 2014) η αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, για όλους τους πολίτες, είτε έχουν την πτωχευτική ιδιότητα είτε όχι. Στο Υπόμνημα αυτό επισημαίνεται ότι «χιλιάδες σήμερα είναι τα ελληνικά νοικοκυριά, που βρίσκονται στην "ουρά" της πτώχευσης, ή ένα βήμα προ αυτής, από την συρρίκνωση του εισοδήματος τους, λόγω, ανεργίας, λόγω μείωσης μισθών και συντάξεων, είτε από την καλπάζουσα ακρίβεια, των τιμών των αγαθών και υπηρεσιών, είτε από την παρατεταμένη ύφεση που βρίσκεται η Χώρα μας, αλλά και από τα φορολογικά μέτρα ..» Η κατάσταση αυτή, "ανεμοστρόβιλος στην ζωή των καταναλωτών" τους διαμόρφωσε όχι απλώς συνθήκες φτώχειας, αλλά ανασφάλειας και αδυναμίας, να ανταποκριθούν στις Τραπεζικές υποχρεώσεις, χρεώσεις, που είχαν δρομολογήσει, σύμφωνα με την οικονομική τους δυνατότητα τα προηγούμενα χρόνια.
«Η ανέχεια, η αδυναμία ανταπόκρισης στα χρέη είναι βασικοί παράγοντες οδήγησης του ελληνικού νοικοκυριού σε «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία»,σημειώνεται στο Υπόμνημα «με κίνδυνο να βρεθούν χωρίς στέγη χιλιάδες νοικοκυριά και οι Τράπεζες για ελάχιστο χρέος, έχουν προχωρήσει και έχουν προσδιορίσει πλειστηριασμούς αρχές του Γενάρη του 2012» Ως εκ τούτου διατυπώνεται το αίτημα η πολιτεία να διαμορφώσει ένα αξιόπιστο πλαίσιο, για την ταυτόχρονη διασφάλιση τόσο ενός σταθερού και αναπτυξιακού χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος, όσο και της βιωσιμότητας των νοικοκυριών. Σε αυτή την κατεύθυνση κρίνεται αναγκαία η παράταση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για όλους τους πολίτες είτε έχουν την πτωχευτική ιδιότητα είτε όχι μέχρι και το τέλος του 2014.

Στην εφεδρεία εξωθούνται οι Καθηγητές Ιταλικών

Συνάντηση με το Συντονιστικό Όργανο Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στο γραφείο του στο Ηράκλειο, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα του κλάδου.

Ειδικότερα, η αντιπροσωπία του Συντονιστικού Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας της Περιφέρειας Κρήτης ενημέρωσε το Βουλευτή για τα προβλήματα του κλάδου και την πλήρη απαξίωση της διδασκαλίας της Ιταλικής, ενώ διατύπωσε με σαφήνεια τα αιτήματά τους τα οποία είναι:
  1. «Ένταξη της Ιταλικής Γλώσσας και στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ.
  2. Άρση της ισχύος της εγκυκλίου και επαναφορά της Ιταλικής ως δεύτερης γλώσσας επιλογής στο Γυμνάσιο και ως επιλεγόμενο στο Λύκειο ανεξάρτητα από την ύπαρξη οργανικής θέσης.
  3. Κατ’ εξαίρεση και για να αποκατασταθεί η αδικία, διορισμό καθηγητών Ιταλικής κλάδου ΠΕ34, ανάλογο με τον αριθμό των δηλώσεων των μαθητών κατά το σχολικό έτος 2010-2011.
  4. Αναγνώριση και μοριοδότηση της διδακτικής προϋπηρεσίας, η οποία έχει αποκτηθεί από οποιοδήποτε Υπουργείο και Δημόσιο Φορέα».
Από πλευράς του, ο κ. Αυγενάκης αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τα αιτήματα των καθηγητών, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την πλήρη απαξίωση της διδασκαλίας της Ιταλικής στο πλαίσιο της τυπικής εκπαίδευσης. Διαφώνησε με την πολιτική του Υπουργείου να εξαναγκάσει τους χιλιάδες μαθητές, οι οποίοι είχαν επιλέξει την Ιταλική Γλώσσα, να ενταχθούν σε τμήματα Γαλλικής ή Γερμανικής Γλώσσας, όντας στην Β’ ή Γ’ Γυμνασίου, χωρίς να γνωρίζουν ούτε το Αλφάβητο αυτών γλωσσών. Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύτηκε να παρέμβει στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του δυνατοτήτων για την αναθεώρηση του πλαισίου και των όρων διδασκαλίας των ξένων γλωσσών εντός της τυπικής εκπαίδευσης.

Δήλωναν όσα ήθελαν...

Σχεδόν ... δεκαπλάσια αιγοπρόβατα από όσα είχαν στην πραγματικότητα δήλωναν στην κτηνοτροφική τους δήλωση δύο αδέρφια στο Ρέθυμνο.Ο 31χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στα Μεσονήσια του Δήμου Αμαρίου, από Αστυνομικούς του Α.Τ. Σιβρίτου και του ΤΑΕ Ρεθύμνου, για παραβάσεις Αστυνομικής Διάταξης, περί ζωοκλοπής, ενώ ο 29χρονος αδερφός του αναζητείται.

Οι αστυνομικοί μέτρησαν τα ζώα των αδερφών, όμως σε καμία περίπτωση δεν έβγαιναν 1024 - όσα δηλαδή δήλωναν οι άνδρες. Όπως προέκυψε από την καταμέτρηση, «έλειπαν» 874 αιγοπρόβατα, καθώς τα αδέρφια είχαν μόλις ... 150 ζώα, εκ των οποίων, μάλιστα, τα 143 δεν έφεραν την προβλεπόμενη σήμανση.
creteplus.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...