Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ηράκλειο: Αστυφύλακας ο παραλήπτης των σφαιρών!

Από το φοιτητή ... με αγάπη, το δέμα με τις δεκάδες σφαίρες που εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ... έτοιμο να πετάξει!

Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση, προκάλεσε, η ταυτότητα του παραλήπτη, καθώς πρόκειται για έναν αστυφύλακα στον Πύργο Ηλείας!

Σε βάρος του 20χρονου σπουδαστή και του 24χρονου αστυφύλακα σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή & διακίνηση πυρομαχικών. Νωρίτερα συνελήφθησαν, ο 20χρονος στα Χανιά και ο 24χρονος στην Ηλεία, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα.

Κατά την έρευνα στο σπίτι του 20χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου και ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου, ενώ από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Διοικητικής Έρευνας.

Πηγή: cretalive.gr

Μία πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου ανοιχτά της Χώρας Σφακίων

Μία πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου είχε αγκυροβολήσει ανοιχτά της Χώρας Σφακίων για λίγες ώρες σήμερα.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες η οποίες είναι από την κάτοικο της περιοχής την κυρία Μπετίνα Κουρή, είναι τοποθετημένη πάνω σε ένα πλοίο το οποίο το τραβάει ρυμουλκό και η πορεία της είναι Ανατολικά.

Το ποιο πιθανό σενάριο είναι ότι η πλατφόρμα αγκυροβόλησε στην περιοχή, λόγω των θυελλωδών ανέμων και κατεύθυνση της είναι η Κύπρος και δεν προορίζεται για την Νότια Κρήτη, αφού σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις η περιοχή είναι ακόμα στην διαδικασία των ερευνών, η οποία μάλιστα θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο σε επικοινωνία που είχαμε με τον Μανώλη Τσιριντάνη και τον Νταμουλή Τσιριντάνη, ιδιοκτήτες του «Παρκινγκ Σκαφών του Νότου», θεωρούν ότι πολύ σύντομα θα έρθουν και ανάλογες πλατφόρμες στην περιοχή και τονίζουν με νόημα ότι οι σεισμικές έρευνες έχουν γίνει εδώ αρκετά χρόνια, καθότι πολλές φορές στο παρελθόν έχουν θεαθεί πλοία να ερευνούν την περιοχή. Μάλιστα τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς και από Γαλλικές Εταιρίες, αλλά και από τις μελέτες του καθηγητή κ. Φώσκολου.

flashnews.gr

Μήνυμα ζωής από τον παραολυμπιονίκη - Σώζει τα παιδιά με αναπηρίες ο αθλητισμός



της Κατερίνας Μηναδάκη

Το στάδιο στο οποίο προπονείται στις Μοίρες θα αποκτήσει το δικό του όνομα και εκείνος νοιώθει την ίδια συγκίνηση με αυτή που ένοιωσε όταν ανέβηκε... στο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου μερικούς μήνες πριν.

Ο Μανόλης Στεφανουδάκης, ανέβασε την ελληνική σημαία στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τη δύναμη της ψυχής και των χεριών του στους Αγώνες του Λονδίνου και αύριο θα σταθεί ανάμεσα στους συνδημότες του, στις Μοίρες προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή ονοματοδοσίας του σταδίου σε "Μανόλης Στεφανουδάκης" και μέσα από αυτή τη διαδικασία να στείλει το δικό του μήνυμα ελπίδας και ζωής.

Ο παραολυμπιονίκης στο ακόντιο με καταγωγή από τη Μεσαρά, ο άνθρωπος που έχασε το βηματισμό του από ατύχημα, δεν έχασε ποτέ την ελπίδα του και τη μαχητικότητα του και με τη δραστηριότητα του άνοιξε νέους δρόμους όχι μόνο για τους αθλούμενους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αλλά γενικότερα για το δύσκολο κόσμο των Ατόμων με ειδικές ανάγκες και ιδιαίτερες ικανότητες.

Η αυριανή εκδήλωση είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για μένα. Είμαι πολύ συγκινημένος με την κίνηση αυτή. Είμαι εξίσου συγκινημένος με την ημέρα που ανέβηκα στο βάθρο. Δεν είναι λίγο πράγμα να σε αγκαλιάζει ο τόπος σου. Είναι όμως μία σημαντική μέρα για όλους μας. Θέλω να έρθουν εκεί όλα τα παιδιά από το σύλλογο μας και να ακούσουν τις ομιλίες. Θέλω να πάρουν το μήνυμα. Δε θέλω κανείς άνθρωπος με πρόβλημα να μείνει μέσα στο σπίτι του γιατί κανένα πρόβλημα δε λύνεται μένοντας πίσω από κλειστές πόρτες. Όλοι μαζί μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας ... δήλωσε ο αθλητής.

Ο Μανόλης Στεφανουδάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει παράλληλα και ο Σύλλογος ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «Το μέλλον», στον οποίο δραστηριοποιείται τονίζοντας ότι ο κόσμος που αντιμετωπίζει τέτοια φύσης προβλήματα έχει ανάγκη από ένα κίνητρο, ένα πρότυπο για να βγει από το σπίτι του.

Εγώ είχα δει τον Καπελάκη, κάποια παιδιά μπορεί να δουν εμένα ... Όλα αυτά είναι σημαντικά. Σκεφτείτε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε στο σύλλογο πολλά μικρά παιδιά από 2 μέχρι 10 ετών. Παιδιά με πρόβλημα που μέχρι χθες δεν έβγαιναν από το σπίτι τους και τώρα αθλούνται, μάχονται παλεύουν. Φαντάζεστε να μπορέσει η Μεσαρά την επόμενη φορά να έχει τη δική της αθλητική αποστολή; Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είμαστε ίσοι, δε διαφέρουμε σε τίποτα και μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Ο σύλλογος μας είναι πολύ δραστήριος. Από τα 150 μέλη, τα 70 είναι άτομα με ανάγκες και πολλά από αυτά είναι πολύ μικρά παιδιά. Έρχονται οι γονείς, μιλάνε μεταξύ τους, μοιράζονται το πρόβλημα, αναζητούν λύσεις. Όταν κάτι είναι ομαδικό, γίνεται πιο εύκολο. Όταν κάτι το μοιράζεσαι... γίνεται πιο απλό, κατέληξε ο Μανόλης Στεφανουδάκης.

Δράση
Όπως επεσήμανε ο άνθρωπος, που με την προσπάθεια του και τα αποτελέσματα του συγκίνησε όλη τη Μεσαρά και όλη την Κρήτη μερικούς μήνες πριν, ο σύλλογος που δραστηριοποιείται στη Μεσαρά έχει φροντίσει έτσι ώστε όλες οι παραλίες του Νότου να είναι πραγματικά προσβάσιμες, να γίνονται παζάρια για την ενίσχυση του συλλόγου, να υπάρχει πραγματική αλληλεγγύη ανάμεσα στις οικογένειες, να υπάρχει υποστήριξη αλλά και ουσιαστικό ενδιαφέρον έτσι ώστε το πρόβλημα να μη μένει πίσω από κλειστές πόρτες, να υπάρχει προσβασιμότητα στις υπηρεσίες, χώροι στάθμευσης, τουαλέτες και ότι άλλο απαιτείται για να γίνεται πιο απλή και εύκολη η καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα στη Μεσαρά, πράγματα που πολλές φορές δεν μπορούν να βρουν οι άνθρωποι αυτοί σε μεγάλες και σύγχρονες πόλεις.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Παραολυμπιονίκη η Μεσαρά διαθέτει μία άρτια υποδομή για τη σωστή προπόνηση και προετοιμασία ενός αθλητή τέτοιου βεληνεκούς ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν και αθλητές της δικής του κλάσης από άλλες χώρες που επιλέγουν το νότο της Κρήτης για την προετοιμασία τους.

Αύριο το απόγευμα θα γίνει η τελετή και θα ακολουθήσει εκδήλωση με τη συμμετοχή καλλιτεχνών στο Φαιστός Παλάς με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
prismanews.gr

Διαμαρτύρονται οι γυναίκες στο Μαλεβίζι

Η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ) του Δήμου Μαλεβιζίου απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους γονείς του Δήμου, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και στους εργαζόμενους στα ...σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 12-11-2012, ώρα 11 π.μ. στο Δημαρχείο με θέμα τη σίτιση των παιδιών στα σχολεία και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και σε ότι άλλο αφορά την ομαλή λειτουργία τους, την ευθύνη της οποίας οι Καλλικρατικοί Δήμοι ολοένα και μεταθέτουν στους γονείς.

Οι Γυναίκες της ΟΓΕ καλούμε τους γονείς να αναρωτηθούν:

-Για πόσο ακόμη νομίζουμε ότι θα αντέχουμε να δίνουμε επιπλέον χρήματα για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις των Δήμων, όποτε μας το ζητάνε, εκβιάζοντας μας συναισθηματικά επειδή μας λένε ότι πρόκειται για τα παιδιά μας; -Θα συνεχίσουμε να επιτρέπουμε στους Δήμους να εκμεταλλεύονται το φιλότιμο και την αλληλεγγύη μας για να βγάζουμε εμείς πέρα τις υποχρεώσεις τους; Να διαθέτουν τα χρήματα που εξοικονομούν όπου εμπλέκονται ιδιωτικές επιχειρήσεις και τη δική μας προσφορά να φροντίζουν να την παρουσιάζουν σαν δικό τους κοινωνικό έργο, λέγοντας μας ότι κάνουν το καθήκον τους; -Θα συνεχίσουμε να εναποθέτουμε την υγεία, το μέλλον και την αξιοπρέπεια των παιδιών μας στην τύχη, στην ελεημοσύνη και στην φιλανθρωπία; -Θα μείνουμε άπραγοι κι απλά θα ευχόμαστε να μη λιποθυμήσουν από την πείνα τα παιδιά μας ή να μην αρρωστήσουν γιατί μας έχουν πείσει ότι με το να διεκδικούμε δε μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα;

ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Την παροχή ενός δωρεάν γεύματος στα παιδιά στα σχολεία χωρίς καμιά απολύτως διάκριση.

Μεγαλύτερες και ποιοτικότερες μερίδες φαγητού για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών. Είμαστε ενάντια στο ενιαίο κέντρο σίτισης και στη διανομή φαγητού που αφήνει προοπτικές και για την εισχώρηση ιδιωτικών επιχειρήσεων catering.

Καμία πληρωμή από τους γονείς σε υλικά, πετρέλαιο, σχολικά είδη. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση των τροφείων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.


prismanews.gr

Ένοπλος τοξικομανής τρομοκρατεί τα Χανιά

Με ένα όπλο που κανείς δεν ξέρει αν είναι αληθινό ή όχι, περιφέρεται τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της πόλης των Χανίων ένας γνωστός τοξικομανής, απειλώντας με αυτό όποιον βρει μπροστά του! Το περίεργο είναι ότι οι αστυνομικοί που έχουν δεχθεί αλλεπάλληλες καταγγελίες δεν μπορούν να τον εντοπίσουν!

Ο νεαρός δεν έχει σκοπό να κάνει ληστείες, αλλά προκαλεί τον τρόμο όταν μπαίνει κραδαίνοντας το όπλο στα μαγαζιά της πόλης. Ο ιδιοκτήτης ενός φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης έσπευσε να απομακρύνει τους μαθητές, όταν τον βρήκε να κάθεται στα σκαλιά και να καθαρίζει το όπλο με ειδικό σπρέι για να μην σκουριάσει!

Νωρίτερα, είχε απειλήσει με αυτό και τον ιδιοκτήτη ενός χρωματοπωλείου από το οποίο αγόρασε το σπρέι, καθώς και τους εργαζόμενους σε ένα αρτοποιείο! Ανάλογο επεισόδιο είχε προκαλέσει και την Τρίτη στο ΚΤΕΛ Χανίων, αναστατώνοντας υπαλλήλους και επιβάτες. Σε όλες τις περιπτώσεις, πρόλαβε να εξαφανιστεί πριν φτάσουν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ειδοποιήθηκαν.

Ηράκλειο: Και οι 4 φοιτήτριες ήταν υπέροχες...

Μπορεί το μέλλον τους να προδιαγράφεται «θολό» , μπορεί το παρόν τους να μην είναι και από τα καλύτερα, εκείνες όμως με την «δροσιά» της νιότης , το αυθεντικό χαμόγελο και τον αυθορμητισμό τους έκαναν τη διαφορά στις κινητοποιήσεις...

χθες το βράδυ (07-11-2012) στο κέντρο του Ηρακλείου. Τα τέσσερα κορίτσια δεν φώναξαν περισσότερο και δυνατότερα από τους άλλους, ούτε προκάλεσαν κάποιου είδους αναταραχή για να …ξεχωρίσουν από το πλήθος. Απλά δεν άντεξαν την εικόνα «χωματερής» που παρουσίαζε η Πλατεία Δασκαλογιάννη μετά την απομάκρυνση του μεγάλου όγκου των διαδηλωτών που φρόντισαν να αφήσουν πίσω... τα σημάδια τους.

Πήραν λοιπόν την κατάσταση στα χέρια τους, δανείστηκαν από παρακείμενο κατάστημα εστίασης σακούλες απορριμμάτων και με πειράγματα και καλή διάθεση…ανέλαβαν δράση! Σύμφωνα με το cretalive.gr, σε λίγη ώρα η μικρή πλατεία ήταν και πάλι όσο το δυνατό πιο ευπαρουσίαστη και τα κορίτσια - 4 φοιτήτριες με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τα Χανιά και το Ρέθυμνο- αφού εναπόθεσαν τις σακούλες στους κάδους απορριμμάτων αποχώρησαν ικανοποιημένα

Ηράκλειο: ''Βράζουν'' για την ψήφιση των μέτρων - Κατέλαβαν το δημαρχείο και απέκλεισαν τράπεζα!

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο, παρά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη βουλή, ενώ το Εργατικό Κέντρο της πόλης έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία.

Το πρωί, συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου απέκλεισαν την Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό 25ης Αυγούστου και δεν επέτρεψαν στους υπαλλήλους την είσοδο στο κτίριο, δηλώνοντας ότι θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι προκειμένου να αποτρέψουν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε συναλλαγής.

Παράλληλα, συνεχίζεται η κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει το Συντονιστικό των φορέων, προκειμένου να αποφασίσει για τις επόμενες ενέργειες.Τέλος, υπό κατάληψη βρίσκεται και το δημαρχείο Ηρακλείου, από εργαζόμενους των ΟΤΑ.

Φωτιά στο παλιό νοσοκομείο Χανίων

Φωτιά στο παλιό νοσοκομείο Χανίων αναστάτωσε χθες βράδυ πολίτες και υπηρεσίες.

Τις φλόγες είδαν περαστικοί που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.

Η φωτιά είχε σβήσει δύο ώρες αργότερα και είχε κάψει μόνο σκουπίδια.

Τα αίτια πρόκλησης της διερευνά το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο του παλιού νοσοκομείου έχει πολλές φορές φιλοξενήσει άτομα που διέμεναν παράνομα σε αυτό και ότι άλλες τόσες φορές η δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει στην απομάκρυνσή τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...