Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Πρωταθλήτρια στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες η Κρήτη

Πρωταθλήτρια στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγες αναδεικνύεται η Κρήτη, όπου συνολικά έχουν εγκατασταθεί... 700 από τα 1000 συστήματα που είναι εγκατεστημένα πανελλαδικά.

Οι Κρητικοί φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα ‘ανοιχτοί» σε έργα πράσινης ανάπτυξης και αρκετοί ιδιώτες προχωρούν σε «πράσινες» επενδύσεις.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και στο περίφημο πράσινο νησί, τον Άγιο Ευστράτιο μέχρι σήμερα, με βάση τα στοιχεία της ΔΕΗ δεν υπάρχει ούτε ένα φωτοβολταϊκό σε στέγη αλλά ούτε και καμία αίτηση.

Αλλά και στις αιτήσεις πρωταθλήτρια είναι η Κρήτη με 27MW, ενώ σημαντικός αριθμός αιτήσεις εμφανίζεται στη Σάμο (483KW) και τη Ρόδο (346KW).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Θρίλερ με την αρπαγή τριών παιδιών από ίδρυμα

Συναγερμός σήμανε χθες το απόγευμα στις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου όταν ένας Αφγανός άρπαξε τρία παιδιά Αφγανικής υπηκοότητας από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας Ανωγείων ισχυριζόμενος ότι είναι ο πατέρας του ενός.
Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου κινητοποιήθηκαν άμεσα, προκειμένου να εντοπίσουν τον 35χρονο άνδρα και τα τρία παιδιά ηλικίας 13, 14, και 15 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες  ο 35χρονος Αφγανός ισχυρίζονταν ότι είναι ο πατέρας του ενός από τα τρία παιδιά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Απομάκρυναν και τους Αγανακτισμένους από την πλατεία Ελευθερίας.

Το Σάββατο δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι του Δήμου ξήλωσαν το κιόσκι που είχε απομείνει στην πλατεία Ελευθερίας.

Την Πέμπτη παρενέβη ο εισαγγελέας Ν. Μαρκάκης, ο οποίος μίλησε μαζί τους και τους προειδοποίησε ότι αν αγνοήσουν την εντολή του θα διατάξει επέμβαση, όπως αυτή της αστυνομίας στην πλατεία Συντάγματος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Υπάλληλος άνοιγε το χρηματοκιβώτιο και έπαιρνε χρήματα από τον εργοδότη του!

Στα Μάλια της Κρήτης ένα ελαφροχέρης υπάλληλος καταστήματος υγειονομικού ...ενδιαφέρωντος έκανε μόνος του "αναλήψεις" από το χρηματοκιβώτιο του αφεντικού του! Γνωρίζοντας των κωδικό του χρηματοκιβωτίου της επιχείρησης που δούλευε χτες και προχτές έκανε σε δύο δόσεις την κλοπή των χρημάτων από τον τόπο εργασίας του! Τον πήραν χαμπάρι και συνελήφθει σπό αστυνομικούς του τμήματος Χερσονήσου.Ο ελαφροχέρης υπάλληλος λογικά 15αύγουστο θα κάνει στα κρατητήρια!

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: "Καταγγελία για μη χορήγηση αποδείξεων από Εστιατόριο-Ψαροταβέρνα, στην Ιεράπετρα"

Το μάθαμε και αυτό, και μάλιστα το θράσος τους περίσσεψε .Σύμφωνα με καταγγελίες καταναλωτών στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, οι εστιάτορες στην παραλία της Ιεράπετρας...
όχι μόνο "φουσκώνουν" τους λογαριασμούς αλλά όταν καλούνται να πληρωθούν από τους καταναλωτές ,που έκαναν χρήση των εστιατορκών τους υπηρεσιών, λογαριάζουν τις τιμές κατά "το δικό τους δοκούν", αφού δεν επιδεικνυονται τιμοκατάλογοι, με τα δε προσφερόμενα είδη και τις αντίστοιχες τιμές ,αλλά τις αθροίζουν παρουσία των καταναλωτών-πελατών από το δελτίο παραγγελίας, αντίγραφο του οποίου ποτέ δεν φθάνει στον καταναλωτή. Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία καταναλωτή , ο οποίος διαμαρτυρηθηκε στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ρωτώντας εάν οι Υπηρεσίες του Κράτους λειτουργούν στην Ιεράπετρα , και εάν μπορεί να καταγγείλει κάπου το θράσος των κάποιων εστιατορίων- ψαροταβερνών της περιοχής της πόλης της Ιεράπετρας Λασιθίου.
Σύμφωνα με την καταγγελία, του καταναλωτή, που επισκέφθηκε μία παραλιακή ταβέρνα , διαπίστωσε την αυθαιρεσία και τον ετσιθελισμό, την οποία και μας κατήγγειλε, και ζήτησε την ενημέρωση και την προστασία της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ,
Παραθέτουμε την καταγγελία του καταναλωτή η οποία μεταξύ των άλλων αναφέρει:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
"...κάθισα σε ένα εστιατόριο-ψαροταβέρνα στην παραλιακή ζώνη της Ιεράπετρας , με την επωνυμία "ΛΕΒΑΝΤΕ" με την σύζυγό μου,όπου διαπίστωσα: Πουθενά δεν υπήρχε τιμοκατάλογος, κάποια στιγμή παρουσιάστηκε μπροστά μας, ένας σερβιτόρος και με ερώτησε τι θα θέλαμε να παραγγείλουμε, μου αράδιασε ένα σωρό προϊόντων, παρήγγειλα 2 μερίδες σαρδέλα ψητή, μία σαλάτα ντομάτα, 1 μπύρα ,μία κόκα -κόλα.΄Οταν ζήτησα λογαριασμό, μου είπε ευθαρσώς" δώσε 25 Ευρώ" χωρίς να μου εκδώσει απόδειξη.
΄Οταν τον ρώτησα, δεν θα μου χορηγήσετε απόδειξη; Τότε το θράσος του περισεύσε.Γιατί θέλετε και απόδειξη; Ναι θέλω του απάντησα,και πιστεύω ότι είστε και ακριβός, και οι μερίδες σας ήταν μικρές.Τότε κάλεσε τον σερβιτόρο, με ύφος ειρωνικό, "λέγοντας, απευθυνόμενος στον σερβιτόρο" θέλει και απόδειξη!!! Τελικά μου έφερε μία απόδειξη χωρία να αναλύει τα σερβιριζόμενα είδη αλλά απλώς έγραφε τηνεπωνυμία της Επιχείρησης και σύνολο 25 Ευρώ την οποία και σας επισυνάπτω. Ζητώ να ενημερωθώ, από σας, εάν στην Ιεράπετρα υπάρχει Κράτος,εάν ο καθένας επαγγελατίας δικαιούται να κάνει ότι θέλει . Εμένα ποιος με προστατεύει;."
΄Επειτα από την παραπάνω καταγγελία, καλούμε την παρέμβαση των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών, όπως παρέμβουν για τους σχετικούς ελέγχους στην πόλη της Ιεράπετρας Λασιθίου, αφενός για την προστασία των καταναλωτών, από την αυθαιρεσία κάποιων επιχειρήσεων ,αφετέρου ,οι υπηρεσίες, να προβούν στην τιμωρία κάποιων επιχειρήσεων, που δεν εκδίδουν αποδείξεις, κρύβοντας κέρδη από την Πολιτεία , και μειώνοντας έτσι τα έσοδα της Οικονομίας της Χώρας μας.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ενημερώνει τους καταναλωτές, ότι η Νομοθεσία είναι ίδια σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, και κάθε πολίτης όπως και επαγγελματίας οφείλει να την γνωρίζει ,(δικαιώματα και υποχρεώσεις του ).Βεβαίως επαναλαμβάνουμε ότι, θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στην επιλογή των επιχειρήσεων που θα επιλέξουμε να φάμε , ιδιαίτερα αυτή την περίοδο ,που η ζήτηση των υπηρεσιών εστιατορίων -ταβερνών είναι αυξημένη.Θα πρέπει να μη δίνουμε παραγγελία πολύ δε περισσότερο να καθόμαστε, αν δεν δούμε τιμοκαταλόγους, αλλά και να ζητούμε και να απαιτούμε την απόδειξη παροχής υπηρεσιών, για να μπορούμε να καταγγείλουμε κάποιο γεγονός όπως το παραπάνω.
Τέλος η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ , καλεί τους καταναλωτές για την προστασία τους, να ευθύνονται στα Τηλέφωνα της που είναι 282109266 και 2821092306 και στο Email;epkxan@gmail.com

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Νεκρός από τροχαίο λίγο πριν πάει στο Νοσοκομείο

Θανατηφόρο τροχαίο συνέβη το πρωί του Σαββάτου στο 11ο χλμ Ιεράπετρας - Μακρύ Γιαλό (στα Φέρμα) όταν 56 χρόνος που κατευθύνονταν από Μακρύ γιαλό προς Ιεράπετρα, συγκρούστηκε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Αν και η σύγκρουση δεν ήταν σφοδρή ο 56χρονος έχασε την ζωή του.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...