Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΧΑΝΙΑ: 38χρονη απαγχονίστηκε στο υπόγειο του σπιτιού της

Συγκλονίζει μία ακόμα αυτοκτονία νεαρής γυναίκας στην Κρήτη.

Η 38χρονη γυναίκα, σύμφωνα με τις πληροφορίες βρέθηκε λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ της Πέμπτης απαγχονισμένη στο υπόγειο του σπιτιού της στην περιοχή των Τάφων των Βενιζέλων στα Χανιά από τον ίδιο τον αδερφό της.

Η γυναίκα , μητέρα δύο παιδιών , ήταν σε διάσταση και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Τα παιδιά της έφυγαν την Τετάρτη για την Αθήνα και σήμερα πήγε στο υπόγειο , όπου υπήρχαν κάποια όργανα γυμναστικής, έβγαλε από αυτά ένα κομμάτι συρματόσκοινο και έβαλε τέλος στη ζωή της.

Πηγή: cretalive.gr

Ηράκλειο: Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου την ώρα που έλεγε τα κάλαντα

Για απόπειρα αρπαγής του ανήλικου αγοριού της καταγγέλλει μια Αλβανίδα οικονομική μετανάστης έναν 37χρονο Ρομά.

Όπως καταγγέλλει η αλλοδαπή γυναίκα η απόπειρα αρπαγής έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν το παιδί της μαζί με έναν φίλο του κτύπησαν την πόρτα του σπιτιού του 37χρονου στις Πατέλες Ηρακλείου για να του πουν τα κάλαντα.

Ο 37χρονος άκουσε τα κάλαντα από τα δύο παιδιά, τους έδωσε πέντε Ευρώ αλλά στη συνέχεια άρπαξε τον ανήλικο Αλβανό από τον λαιμό και παρά τις φωνές του παιδιού δεν το άφηνε να φύγει και προσπαθούσε να το βάλει με τη βία μέσα στο σπίτι του.

Τελικά – σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η μητέρα- ο μικρός σώθηκε από τα χέρια του 37χρονου χάρη στην επέμβαση δύο νεαρών κοριτσιών από την Αλβανία που έτυχε να περνούν από το σπίτι του επίδοξου απαγωγέα και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Οι γονείς του ανήλικου μήνυσαν τον 37χρονο Ρομά για απόπειρα αρπαγής και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

του Βαρδή Καλογεράκη / rethymnoguide.gr

Ηράκλειο: Διανομή 12 τόνων τροφίμων σε οικογένειες ορεινών περιοχών, ξεκίνησε ο δήμος

Διανομή 12 τόνων τροφίμων σε οικογένειες ορεινών περιοχών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και επιβίωσης, ξεκίνησε σήμερα ο δήμος Ηρακλείου.

Εξάλλου, με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής και κονδύλια του δήμου πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων από σούπερ μάρκετ σε άλλες 1.700 οικογένειες, που έχουν ήδη καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες.Οι οικογένειες αυτές θα μπορούν από σήμερα με ειδικά κουπόνια να προμηθεύονται από συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ τσάντα με γάλα, αλεύρι, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, ζάχαρη.

Οι οικογένειες, που στηρίζονται, ανέρχονται σε 2.420. Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε την επόμενη περίοδο ο αριθμός των δικαιούχων να αυξηθεί ακόμα περισσότερο και να υποστηριχθούν περισσότεροι Έλληνες αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Η διανομή των τροφίμων ξεκίνησε σήμερα από τον Άγιο Σύλλα και τον Προφήτη Ηλία, ενώ ο δήμαρχος που βρέθηκε στις αποθήκες απ΄ όπου ξεκίνησε η διανομή τόνισε ότι η δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες του δήμου στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης θα είναι δίπλα στις φτωχές οικογένειες, ιδιαίτερα των ορεινών αγροτικών περιοχών.

Εξαπάτηση πολιτών στο όνομα του ΚΕΘΕΑ και του προβλήματος των ναρκωτικών

Με αφορμή καταγγελιών  για περιστατικά που συνέβησαν στα Χανιά και το Ηράκλειο, "τα μέλη και το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ θέλουν να ενημερώσουν το κοινό για την ύπαρξη ατόμων που χρησιμοποιώντας το όνομα του ΚΕΘΕΑ και των Θεραπευτικών Κοινοτήτων και εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία του κοινού για το θέμα των εξαρτήσεων, αποκομίζουν χρήματα για προσωπικό όφελος.

Οι πρακτικές που χρησιμοποιούν τα άτομα αυτά, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα, ποικίλουν. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τους εξής: 1) η δήθεν οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων, με κόψιμο αποδείξεων, χωρίς διάτρηση, που φέρουν πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου, 2) η πώληση περιοδικών αγνώστου προέλευσης με θέμα τα ναρκωτικά ή άλλων αντικειμένων σε εκκλησίες, στο δρόμο, σε υπηρεσίες, καταστήματα ή σπίτια, 3) η επαιτεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μετάβαση σε κάποια Θεραπευτική Κοινότητα, μετάβαση που στην πραγματικότητα είναι δωρεάν.

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενημερώνει ότι κανένα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ  δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους ανεύρεσης χρημάτων και παρέχει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν.

Για το λόγο αυτό για ακόμα μία φορά εφιστά την προσοχή του κοινού, προκειμένου να μην πέφτει θύμα απάτης και εκμετάλλευσης. Όσοι πολίτες και φορείς είναι ευαισθητοποιημένοι και θα ήθελαν είτε να ενημερωθούν για τη λειτουργία του προγράμματος είτε να ενισχύσουν το έργο του μπορούν να απευθυνθούν στα παρακάτω τηλ.: Ηράκλειο 2810 261026, Άγιο Νικόλαο 28410 22981, Χανιά 28210 87040".

Το 2012 "φεύγει" αλλά στο λιμάνι του Ηρακλείου θα φτάσουν 8000 τουρίστες!


Costa Magica in Oslo.
Costa Magica (Photo credit: Wikipedia)
Πανευτυχείς είναι στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου - και όχι άδικα - αφού το εξαιρετικά δύσκολο, για όλους , 2012 μας αποχαιρετά με συνολικά 8134 τουρίστες να το επισκέπτονται σε μία μόλις ημέρα, την προσεχή Κυριακή 30 Δεκεμβρίου!

Πρόκειται για τους επιβάτες των δύο κρουαζιερόπλοιων  Costa Magica με 3336 επισκέπτες και 969 μέλη πληρώματος και Norwegian Jade με 2802 επισκέπτες και 1027 μέλη πληρώματος...

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου ετοιμάζει μάλιστα και μια μικρή γιορτή με Κρητικούς χορούς και παραδοσιακά εδέσματα!

Και όπως είναι φυσικό, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ, Γ. Μπρας, δεν έκρυψε τη χαρά του, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι, μετά την επιτυχία του Home Port με την Costa, να υπάρξει η ίδια αποδοχή και από μία ακόμη εταιρεία...

cretalive.gr

Enhanced by Zemanta

Ξηρόκαμπος Αγ. Νικολάου:Ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη

Φωτό αρχείου
Ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη πακιστανικής υπηκοότητας έγινε έξω από το σχολικό συγκρότημα στον Ξηρόκαμπο Αγ. Νικολάου. Το χειρότερο είναι ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην επίθεση, είναι μαθητές των σχολείων της περιοχής, τους οποίους αναγνώρισε ο παθών. Αξιοσημείωτες είναι και οι παρατηρήσεις των ιατρών του νοσοκομείου, ότι τα τραύματα καταδεικνύουν δολοφονική επίθεση.

Τέτοιες επιθέσεις δεν έχουν γίνει πρώτη φορά στην περιοχή και προκαλούν έντονη ανησυχία.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα τέτοιες ενέργειες βίας και μισαλλοδοξίας. Το μόνο που καταφέρνουν είναι, αντί να δείξουν ποιος είναι το πραγματικό αίτιο της κρίσης που βιώνουμε, αντιθέτως αποπροσανατολίζουν και καλύπτουν τους υπευθύνους της κρίσης. Επίσης δημιουργούν ρήγματα στις τοπικές κοινωνίες, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο το κοινό έγκλημα και τους πραγματικά ωφελημένους από την κρίση. Είναι γεγονός ότι τέτοιες «ομάδες» έχουν σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιηθεί για να κλείσουν στόματα και να αποτρέψουν εργαζομένους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, καλύπτοντας εργοδότες που αρνούνται να τους πληρώσουν.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου συναισθανόμενο τις ευθύνες της εκπαιδευτικής κοινότητας καλεί όλους τους σχετικούς με την εκπαίδευση φορείς να συνεργαστούν για τη διοργάνωση, μετά την έναρξη των μαθημάτων με τη νέα χρονιά, εκδηλώσεων και παρεμβάσεων στην εκπαιδευτική διαδικασία με αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο καθώς και εκπαιδευτικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της διείσδυσης της φασιστικής λογικής και ιδεολογίας στη νεολαία

Πηγή alfavita.gr

Ηράκλειο: Έρχονται αυξήσεις στα Δημοτικά Τέλη με το νέο χρόνο...

Η απόφαση της κυβέρνησης να θέσει τους ΟΤΑ σε καθεστώς εξυγίανσης προκαλεί πονοκέφαλο στους δημάρχους των υπερχρεωμένων δήμων, αφού θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε αύξηση των τελών ή ακόμα και στην επιβολή νέων.

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τους δημοσιονομικά απείθαρχους δήμους, δημιουργείται ένα παρατηρητήριο στο υπουργείο Εσωτερικών που θα γίνει σκιά των Δήμων και θα ελέγχει την εκτέλεση του προϋπολογισμού τους.

Σύμφωνα με το capital.gr το παρατηρητήριο θα θέτει τριμηνιαίους δημοσιονομικούς στόχους, για τους οποίους, εάν υπάρχει απόκλιση 10% θα διαμορφώνονται προτάσεις για το πώς μπορούν να συμμαζευτούν οι δαπάνες.

Στην περίπτωση όμως που η οικονομική κατάσταση δεν παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης ο ΟΤΑ θα προχωρήσει σε αναστολή προσλήψεων, μετατάξεις και αύξηση των ιδίων εσόδων από φόρους, τέλη, δικαιώματα και εισφορές. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως οι ελλειμματικοί δήμοι, θα αναγκάζονται να προχωρούν σε αύξηση του ΤΑΠ, έως και 3‰, από 0,25 έως 0,35‰ σήμερα.

Ηδη 14 δήμοι εμφανίζουν χρέη άνω των 10 εκατ. ευρώ, πρόκειται για τους:

  • Φυλής 52.152.660 ευρώ
  • Αχαρνών 29.026.396 ευρώ
  • Καλαμαριάς 21.894.619 ευρώ
  • Ρόδου 21.467.420 ευρώ
  • Αμαρουσίου 19.142.295 ευρώ
  • Νίκαιας - Ρέντη 15.760.250 ευρώ
  • Κέρκυρας 15.064.300 ευρώ
  • Κορδελιού - Ευόσμου 14.289.425 ευρώ
  • Ηρακλείου 12.199.823 ευρώ
  • Λαρισαίων 11.686.263 ευρώ
  • Ιωαννιτών 11.640.851 ευρώ
  • Σαλαμίνας 11.124.965 ευρώ
  • Σαρωνικού 10.842.954 ευρώ
  • Πέλλας 10.038.939 ευρώ



Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ σε παραγωγούς του Ηρακλείου

Αύριο θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.000 δικαιούχων παραγωγών, αποζημιώσεις και κρατικές ενισχύσεις συνολικού ύψους περίπου 6,5 εκατ. ευρώ. 

Ειδικότερα, πρόκειται κυρίως για αποζημιώσεις ύψους 5,3 εκατ. ευρώ, για ζημιές στη φυτική παραγωγή από διάφορα ζημιογόνα αίτια, καθώς και κρατικές ενισχύσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για ζημιές, κυρίως από πυρκαγιές στο φυτικό κεφάλαιο και τις αγροτικές εγκαταστάσεις κ.λ.π.

Οι πληρωμές αυτές αφορούν κυρίως αγρότες των νομών Κορινθίας, Πέλλας, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Ηλείας, Ημαθίας, Καστοριάς, Καβάλας, Κοζάνης, Φλωρίνης, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πιερίας Πρεβέζης, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ροδόπης, Σερρών και Τρικάλων. Η επόμενη πληρωμή έχει προγραμματιστεί για το πρώτο δεκαήμερο του 2013.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Κι άλλη επίθεση εναντίον γιατρού

Θύμα επίθεσης, λίγες μόλις ώρες, μετά το συμβάν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο  έπεσε ένας γιατρός στην Κρήτη – αυτή τη φορά στο νοσοκομείο Ιεράπετρας. 

Το βράδυ των Χριστουγέννων με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στα ΤΕΠ του νοσοκομείου Ιεράπετρας ένας μεθυσμένος μεσήλικας, τραυματισμένος.

Ο γιατρός προσπάθησε να του κάνει ράμματα και να τον περιθάλψει, όμως ο άνδρας, σε κατάσταση αμόκ, χτύπησε το γιατρό ενώ σαν ταύρος σε υαλοπωλείο έκανε “γυαλιά καρφιά” το ΤΕΠ!

Χανιά: Περίεργη διάρρηξη στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου

Μια περίεργη διάρρηξη καταγγέλθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Χανίων, η οποία στεγάζεται σε κτίριο στην οδό Γρηγορίου Ε'. 'Αγνωστοι είχαν εισβάλει στα γραφεία και τα έκαναν άνω κάτω, προσπαθώντας, χωρίς επιτυχία, να διαρρήξουν θωρακισμένο συρτάρι ασφαλείας στο οποίο φυλάσσονται φάκελοι και εγγυητικές επιταγές.

Οι υπάλληλοι που πήγαν το πρωί στην εργασία τους βρήκαν πεταμένους και ανοιγμένους φακέλους καθώς και διάφορα αντικείμενα σκορπισμένα παντού. Οι «ποντικοί» πήραν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ενώ παραμένει άγνωστο αν μέσα από τους φακέλους έχουν αφαιρέσει έγγραφα κάτι που θα γίνει γνωστό μετά από έλεγχο που θα ενεργήσει η υπηρεσία.

Στο σημείο έσπευσε η σήμανση που έλαβε αποτυπώματα από τον χώρο, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήσιμα στοιχεία στην προσπάθεια για εντοπισμό των δραστών.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο χώρο που στεγάζεται η τεχνική υπηρεσία δεν βρέθηκαν εμφανή ίχνη παραβίασης κάποιας εισόδου, ενώ οι δράστες περιόρισαν τη δράση τους μόνο στα γραφείο της τεχνικής υπηρεσίας χωρίς να εισέλθουν σε άλλους χώρους.

Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται η Πολεοδομία του δήμου και η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης απορριμμάτων.

Επισκοπή Πεδιάδος: Οι κλέφτες άφησαν στους μελλόνυμφους τα λεφτά για το τραπέζι!


Επιλεκτικοί ... χωρίς να το ξέρουν, αποδείχθηκαν οι "ποντικοί" που την παραμονή των Χριστουγέννων διέρρηξαν σπίτι στην Επισκοπή Πεδιάδος και έκλεψαν κοσμήματα και μετρητά. Για κακή τύχη των διαρρηκτών, αλλά για καλή τύχη των θυμάτων ... δεν πήραν παρά μόλις λίγα μετρητά, αφήνοντας "τα πολλά" που προορίζονται για το τραπέζι γάμου όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του cretalive.gr

Όλα συνέβησαν τη βραδιά της παραμονής των Χριστουγέννων, οπότε το σπίτι στην Επισκοπή άδειασε, καθώς σύσσωμη η οικογένεια επισκέφθηκε συγγενικό σπίτι. Στο σπίτι, όμως, η πεθερά είχε φυλάξει τα κοσμήματα του ζευγαριού που πρόκειται να παντρευτεί το ερχόμενο Σάββατο, καθώς και περίπου 11.000 ευρώ, με τα οποία θα πλήρωναν το τραπέζι του γάμου.

Οι "ποντικοί" μπήκαν στο σπίτι, βρήκαν και άρπαξαν τα κοσμήματα, αλλά από τα μετρητά πήραν μόνο ... 1.000 ευρώ! Η πεθερά, άθελά της, εξαπάτησε τους διαρρήκτες, "χωρίζοντας" τα χρήματα σε δύο φακέλους. Ο ένας περιείχε τα 1.000 ευρώ και ο δεύτερος περίπου 10.000 ευρώ ακόμη. Οι διαρρήκτες, βιαστικοί όπως προφανώς ήταν, βρήκαν τον ένα φάκελο με τα 1.000 ευρώ, δε σκέφτηκαν όμως ότι υπήρχε ... κι άλλος φάκελος!

Μέσα στην ατυχία του, το ζευγάρι στάθηκε τυχερό, καθώς μπορεί τα κοσμήματα να έκαναν φτερά, ωστόσο το τραπέζι του γάμου "σώθηκε" από την απροσεξία των "ποντικών"!

Ωστόσο στην περιοχή επικρατεί αναβρασμός, καθώς τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων είναι πολύ συχνά. Πρόσφατα άγνωστοι διέρρηξαν αποθήκη στο χωριό κι άρπαξαν ένα ελαιραβδιστικό που είχε φυλάξει στην αποθήκη ο ιδιοκτήτης του.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...