Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Μαριάς: μου αφαίρεσε την έδρα το Πρωτοδικείο Ηρακλείου!

Στα δικαστήρια έχει "κατασκηνώσει" ο βουλευτής Ηρακλείου των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Νότης Μαριάς, ο οποίος ψάχνει το νομικό πλαίσιο σε ότι αφορά την κατανομή των εδρών, ανησυχώντας για το ενδεχόμενο να χαθεί η έδρα των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" στο Ηράκλειο.

Οι έδρες όπως έχουν αποδοθεί στα κόμματα, έχουν κατανεμηθεί με βάση το Π.Δ. 152/85, όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις εκλογών με λίστα. Ο Νότης Μαριάς, ωστόσο, εκφράζει την ανησυχία ότι αυτό δε γίνεται με βάση το εν λόγω προεδρικό διάταγμα, αλλά με βάση άλλη πρόβλεψη.

Νωρίτερα, μάλιστα, βρέθηκε με το δικηγόρο του στο γραφείο των δικαστών, οι οποίοι και από την πλευρά τους κινητοποιούνται αναζητώντας λεπτομέρειες για τον τρόπο κατανομής των εδρών.

Πριν από λίγο ο κ.Μαριάς έκανε δήλωση επιβεβαιώνοντας την ανάρτηση που είχε κάνει νωρίτερα το Cretalive

Στη δήλωση ο κ.Μαριάς αναφέρει:
"Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπίστωσα ότι το Πρωτοδικείο Ηρακλείου με την με αριθμό 167/18-6-2012 Πράξη του,παρά το νόμο και κατά παράβαση της κείμενης εκλογικής νομοθεσίας, προχώρησε, αφενός μεν σε κατάρτιση πίνακα πρώτης κατανομής των βουλευτικών εδρών στην Εκλογική Περιφέρεια Ηρακλείου, αρμοδιότητα την οποία έχει μόνο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και αφετέρου σε εφαρμογή όχι του ισχύοντος εκλογικού μέτρου, όπως αυτό καθορίζεται από την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία, αλλά με βάση διατάξεις του καταργηθέντος εκλογικού νόμου του 1985ήτοι του ν+1.

Με βάση την παραπάνω πράξη του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, στο ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ, προσκυρώθηκαν από τη πρώτη κατανομή τρείς (3) έδρες, τη στιγμή που το Υπουργείο Εσωτερικών, με ανακοίνωση του προσκύρωσε στο ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ δύο (2) έδρες στην εκλογική περιφέρεια Ηρακλείου.

Είναι προφανές ότι στο βαθμό που ισχύσει ο τρόπος καθορισμού του εκλογικού μέτρου που εφαρμόζει εσφαλμένα η ως άνω Πράξη του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, τότε κινδυνεύουν να ανατραπούν τα πανελλαδικά αποτελέσματα που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Έτσι, η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει πολλαπλάσιες έδρες και τα κόμματα της υπό εκκόλαψη συγκυβέρνησης, τουλάχιστον 180 έδρες.

Για το λόγο αυτό θα προβώ άμεσα στην άσκηση όλων των νόμιμων μέσων κατά της παραπάνω Πράξης του Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Νότης Μαριάς
Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Ηρακλείου Ανεξάρτητοι Έλληνες'

2 σχόλια:

  1. Η έδρα ανήκει στο Μαριά και όλες οι προσπάθειες που γίνονται ώστε να την πάρει άλλο κόμμα αλλά και πιθανόν να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο διανέμονται οι έδρες θα πέσει στο κενό...

    Τόση πρεμούρα έχουν για να πάρουν 180 βουλευτές και να αλλάξουν το΄σύνταγμα; Θέλουν να επιτελέσουν το έργο τους ευκολότερα και να πουλήσουν την Ελλάδα;

    Θα μας βρουν μπροστά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορισμένα σαΐνια της Ηρακλειώτικης δημοσιογραφίας έπιασαν δουλειά από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιουνίου. Σύμφωνα λοιπόν με το cretalive και ώρα 13:15 αναρτήθηκε ανυπόγραφο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Ν. Μαριάς « έχει κατασκηνώσει» στα δικαστήρια «τις τελευταίες δύο ημέρες» ψάχνοντας «το νομικό πλαίσιο σε ότι αφορά την κατανομή των εδρών, ανησυχώντας για το ενδεχόμενο να χαθεί η έδρα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στο Ηράκλειο». Ειρήσθω εν παρωδώ ο Ν. Μαριάς είχε αφιχθεί αργά το βράδυ της Τρίτης στο Ηράκλειο από την Αθήνα .
    Εν συνεχεία ο ρεπόρτερ ο οποίος πέραν κάθε αμφιβολίας διαθέτει νομική ευρυμάθεια αναφέρεται στον τρόπο κατανομής των εδρών επικαλούμενος το Π.Δ.152/85 «όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις εκλογών με λίστα». Παρά ταύτα και παρά την βεβαιωμένη και εμπεδωμένη άποψη του ρεπόρτερ το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ν. Μαριάς εκφράζει την ανησυχία ότι η κατανομή γίνεται «με βάση άλλη πρόβλεψη».
    Υποθέτουμε ότι ανώνυμος ρεπόρτερ θα μπορούσε να αναφερθεί «στην άλλη πρόβλεψη» αν ρωτούσε έστω από περιέργεια τον Ν. Μαριά. Όμως αυτές οι λεπτομέρειες είναι προφανές ότι δεν ενδιαφέρουν τον ευρυμαθή ρεπόρτερ. Αντιθέτως ενδιαφέρεται να «σηκώσει το θέμα ψηλά».
    Το απόγευμα ο Ν. Μαριάς εκδίδει δελτίο τύπου εξηγώντας πως έχει το νομικό θέμα και κυρίως κάνοντας μνεία στις ενδεχόμενες πανελλαδικές παρενέργειες από τυχόν εσφαλμένη εφαρμογή του Π.Δ.152/85.
    Λίγες ώρες αργότερα και ενώ ο Ν. Μαριάς προσπαθεί να εξηγήσει στο φιλόξενο κανάλι Κρήτη t.v. όπου κλήθηκε να τοποθετηθεί, την άποψη του για «την άλλη πρόβλεψη» ο υποψήφιος για Πούλιτζερ ρεπόρτερ του cretalive , αναρτά νέο ρεπορτάζ ξεκινώντας με την αυτάρεσκη απόδοση ευσήμων στον εαυτό του για την ορθότητα του μεσημεριανού του ρεπορτάζ. Τέλος καταλήγει παραθέτοντας την ανακοίνωση του Ν. Μαριά.
    Συμπερασματικά θεωρούμε πως η αυταρέσκεια του ρεπόρτερ είναι απολύτως δικαιολογημένη.
    Θα συμφωνήσουμε μαζί του ότι πράγματι κατάφερε να αναγάγει ένα σοβαρό θέμα τοπικής εμβέλειας σε θέμα εθνικής εμβέλειας.
    Ότι εξέθεσε ανεπανόρθωτα τις πηγές του.
    Ότι μετά το πραγματικά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του και την ανακοίνωση του Ν. Μαριά κανείς δεν νομιμοποιείται να δηλώνει άγνοια.
    Τέλος η προσπάθεια εμφάνισης του Ν. Μαριά ως εξάλλως ανησυχούντα για την έδρα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στο Ηράκλειο μας αποκαλύπτει για πολλοστή φορά πως συμπεριφέρεται κάποιος που αν μη τι άλλο ξέρει να διαβάζει νόμους και βρίσκεται στην όχθη της αλήθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...