Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Κλείνει ο δρόμος για την Αγία Βαρβάρα!

Συνάντηση μεταξύ των ανθρώπων της Δημοτικής Αρχής Γόρτυνας και των καταστηματαρχών της Αγίας Βαρβάρας, πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου του οικισμού.

Η έναρξη των εργασιών θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται από Ηράκλειο προς Μεσαρά και αντίστροφα, μέσω της περιφερειακή οδού Αγίου Θωμά-Μεγάλης Βρύσης, καθώς λόγω των έργων θα κλείσει ο δρόμος μέσα στην Αγία Βαρβάρα.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της Αγίας Βαρβάρας εξέφρασαν τις ανησυχίες τους στον αντιδήμαρχο Μανώλη Δρετάκη και τον προκάτοχό, Δημήτρη Γαρεφαλάκη, αφού τα καταστήματά τους ουσιαστικά θα υπολειτουργούν. Επίσης θέλησαν να ενημερωθούν για πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσουν τα έργα, ζητώντας από τους ανάδοχους του έργου, που έδωσαν κι αυτοί το παρών, να τηρήσουν με ευλάβεια το χρονοδιάγραμμα, προκειμένου η ζημιά που θα υποστούν οι επιχειρήσεις τους να περιοριστεί στο ελάχιστο.

Ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας, Μανώλης Δρετάκης, αφού επισήμανε πως η Δημοτική Αρχή κατανοεί πλήρως τον προβληματισμό και τις ανησυχίες των καταστηματαρχών, εν συνεχεία τόνισε πως το αποχετευτικό δίκτυο Αγίας Βαρβάρας είναι ένα σημαντικό έργο υποδομής, που είχε ανάγκη ο τόπος και γι’ αυτό θα πρέπει άπαντες να κάνουν υπομονή για όσο διάστημα εκτελούνται οι εργασίες κατασκευής του.

Επίσης ανέφερε πως σε πρώτη φάση θα κατασκευαστεί το κεντρικό δίκτυο ώστε να αποκατασταθεί όσο το δυνατό ταχύτερα η κυκλοφορία κι εν συνεχεία θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τους περιφερειακούς αγωγούς.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της εταιρείας «ΑΔ Κατασκευαστική», δεσμεύτηκαν πως οι εργασίες στο κεντρικό δίκτυο θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου υποστηρίζοντας πως για να πετύχουν το στόχο αυτό, θα τοποθετήσουν δυο συνεργεία, ένα σε κάθε άκρη της Αγίας Βαρβάρας, τα οποία μάλιστα θα δουλεύουν καθημερινά σε διπλές βάρδιες.

Να σημειωθεί πως οι εργασίες χάραξης του δικτύου έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ η εκτροπή της κυκλοφορίας αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Αποχετευτικά δίκτυα και βιολογικός

Οι εργασίες που θα γίνουν στην Αγία Βαρβάρα στηρίζονται σε δυο μελέτες. Η πρώτη περιλαμβάνει το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο και τον βιολογικό καθαρισμό και η δεύτερη τους παράπλευρους αγωγούς αποχέτευσης.

Η πρώτη μελέτη έχει ως τίτλο «Κεντρικός αποχετευτικός αγωγός- Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων», με προϋπολογισμό 1.390.000 ευρώ και προβλέπει την κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (οι εργασίες έχουν προχωρήσει σημαντικά) όπως και ο κεντρικός αποχετευτικός αγωγός λυμάτων συνολικού μήκους 800 μέτρων. Ο βιολογικός θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σχεδόν 3.800 κατοίκων ενώ η μέθοδος που έχει επιλεχθεί είναι με φυσικά συστήματα.

Η δεύτερη μελέτη «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου του οικισμού της Αγίας Βαρβάρας», έχει προϋπολογισμό 3.600.000 ευρώ και προβλέπει την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης συνολικού μήκους 21.146 μέτρων ενώ παράλληλα θα κατασκευαστούν και 3 αντλιοστάσια όπως και καταθλιπτικοί αγωγοί ακαθάρτων μήκους 465 μέτρων.
 cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...