Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Κρητικός καταθέτει μισό ευρώ την ημέρα από το υστέρημά του για την σωτηρία της πατρίδας

Τη δική του "Μάχη της Κρήτης" με το χρέος της Ελλάδας έχει κηρύξει ένας κρητικός που εδώ και δύο χρόνια καταθέτει μισό ευρώ κάθε ημέρα από το υστέρημά του, στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης για την.. απόσβεση του δημοσίου χρέους που διατηρεί τα τελευταία 2,5 χρόνια η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο λογαριασμό βρίσκονται κατατεθειμένα κάτι παραπάνω από 40.000 ευρώ και προέρχονται από εθελοντική συνεισφορά όσων επιθυμούν να συμβάλουν, προορίζονται να διατεθούν για εξαγορά μέρους του δημόσιου χρέους της χώρας.

Μέσα στον πρώτο χρόνο του, στον λογαριασμό αλληλεγγύης κατατέθηκαν συνολικά 4,93 εκατ. ευρώ. Προς το τέλος του 2010, το μεγαλύτερο μέρος τους, κάτι λιγότερο από 4 εκατ. ευρώ διατέθηκαν για την αποπληρωμή του χρέους, για να ακολουθήσει λίγους μήνες αργότερα, περίπου στις αρχές του 2011, άλλο 1 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, από το 2011 και μετά, δεν σημειώνεται αξιόλογη κίνηση. Το ενδιαφέρον του κοινού εξασθένησε σημαντικά.

Σήμερα κανείς πια δεν καταθέτει χρήματα, με εξαίρεση τον κύριο από την Κρήτη, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια καταθέτει μισό ευρώ κάθε ημέρα, φέρνοντας στον νου την παροιμία «φασούλι το φασούλι».

Τα περίπου 5 εκατ. ευρώ μαζεύτηκαν με καταθέσεις μεγάλες και μικρές. Από τις πρώτες και πλέον αξιομνημόνευτες, ήταν εκείνη δύο μικρών αδελφών που αποφάσισαν να σπάσουν τον κουμπαρά τους και να δώσουν τις αποταμιεύσεις από το χαρτζιλίκι τους, (από δέκα ευρώ ο καθένας), ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ίσως δεν χρειαστεί να πουληθούν νησιά ή μνημεία, όπως είχαν πει τα ίδια στα ΜΜΕ.
flashnews.gr

Προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης νέων επιστημόνων στην αγροτική επιχειρηματικότητα

Απάντηση του Υπουργού στον Λ. Αυγενάκη

 Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης καταθέτοντας Κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη έφερε στη Βουλή το «ζήτημα της εξαγωγής νέων επιστημόνων από την Ελλάδα  και την ανάγκη στήριξης τους».

Ο Υπουργός, ανταποκρινόμενος στην παρέμβαση του Βουλευτή υπογράμμισε τα εξής: «Η κατάρτιση και εξειδίκευση νέων γεωτεχνικών επιστημόνων, η στήριξη νέων αλλά και ανέργων που επιθυμούν να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στην ύπαιθρο και να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα, αποτελούν θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), στο πλαίσιο της στρατηγικής του και να καταστεί και πάλι η ελληνική γεωργία ένας βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΑΑΤ στηρίζει τα ακόλουθα:
-Μεταπτυχιακές σπουδές  και ερευνητικές δραστηριότητες  στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο  Χανίων, σε τομείς όπως Οικονομικά  των Επιχειρήσεων & Διαχείρισης,  Γεωπληροφορική στη Διαχείριση  Περιβάλλοντος, Ποιότητα Τροφίμων & Χημεία Φυσικών Προϊόντων, αειφορική Γεωργία κλπ.
- Εκπαιδευτικά σεμινάρια από  τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ(ΕΘΙΑΓΕ) για θέματα  ασφάλειας τροφίμων, μεθόδους ανάλυσης  τροφίμων, βιολογικής καλλιέργειας  ελιάς, καινοτόμων μεθόδων άρδευσης  και ολοκληρωμένης διαχείρισης  καλλιεργειών.
-Πρόσληψη Γεωπόνων, Κτηνιάτρων, Ιχθυολόγων, Δασολόγων, Τεχνολόγων  Γεωπονίας, Τεχνολόγων Τροφίμων & Διατροφής, Τεχνολόγων Δημόσιας Υγιεινής και Δασοπόνων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου περιορισμένου χρόνου, για ένα έτος, για λόγους πρακτικής άσκησης.
-Μίσθωση δημόσιας  γεωργικής γης, μεταξύ άλλων,  σε νέους πτυχιούχους γεωτεχνικής  σχολής (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) ημεδαπής  ή αλλοδαπής, σε νέους έως  35 ετών αλλά και ανέργους, βάσει  συγκεκριμένης μοριοδότησης, με αντίτιμο 5 ευρώ το στρέμμα ανά καλλιεργητική περίοδο και ανώτατο όριο 100 στρέμματα ανά άτομο.
Μέχρι σήμερα από το σύνολο των 3.937 οριστικών αιτήσεων όλων των  κατηγοριών που έχουν υποβληθεί  στον ΟΠΕΚΕ:
-627 αιτήσεις υποβλήθηκαν  από νέους έως 35 ετών με πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπής
-1361 αιτήσεις από ανέργους  εγγεγραμμένους στα αρχεία του  ΟΑΕΔ και
-1.204 αιτήσεις από νέους  έως 35 ετών.
Αξίζει να σημειωθεί  ότι, το ποσοστό της κατηγορίας «νέοι  ηλικίας έως 35 ετών με πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπή» ανέρχεται περίπου σε 16%, ενώ το ποσοστό αυτών που έχουν ήδη υπογράψει συμβάσεις μίσθωσης ανέρχεται σε 46% επί του συνόλου των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί σε όλη τη χώρα. Η υποστήριξη των νέων επιστημόνων αλλά και γενικότερα των νέων της χώρας μας, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της επιστημονικής προόδου και της καινοτομίας, αποτελεί για το ΥΠΑΑΤ ένα από τα θεμέλια για την ανάπτυξη της γεωργίας αλλά και της Ελληνικής περιφέρειας». 

Υποψήφιος βουλευτής ο υπαρχηγός του κυκλώματος στην Κρήτη

Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι συλλήψεις, συνεχώς προκύπτουν και νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση του οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών και όπλων, στην Κρήτη.

Σήμερα, 16 από τους συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων είναι και οι τρεις ένστολοι, οι δύο αξιωματικοί του Λασιθίου και ο ένας αστυφύλακας από το Ηράκλειο που με τη δράση τους διευκόλυναν το συνδικάτο του εγκλήματος, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Νεαπόλεως.

Αναφορικά με τους τρεις ένστολους αξίζει να σημειωθεί ότι χθες αργά τη νύχτα βγήκε ανακοίνωση ότι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ δόθηκε εντολή να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, το πρωί ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Φανούρης Μανιουδάκης, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, αναφέρθηκε αναλυτικά στη δομή της εγκληματικής οργάνωσης υπογράμμισε ότι ήταν μοιρασμένη σε δύο κομμάτια, ένα στο Ηράκλειο με 12 άτομα και ένα στο Λασίθι με 8 άτομα. Επικεφαλής ήταν ένας Λασιθιώτης με ένα ακόμα άτομο, που επί της ουσίας ασκούσε έλεγχο και στην οργάνωση του Ηρακλείου. Πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε φτάσει στο σημείο να συμπεριλαμβάνεται και σε ψηφοδέλτιο κόμματος στις προηγούμενες εκλογές, στο νομό Λασιθίου, που δεν μπήκε στη Βουλή!

Ο Επικεφαλής αξιωματικός του Λασιθίου αναφέρθηκε αναλυτικά και σε μία προς μία στις χασισοφυτείες στις οποίες εμπλέκονται οι 20 ενώ επικεντρώθηκε στη χασισοφυτεία του Αστριτσίου που ως φαίνεται αποτέλεσε το ...μίτο της Αριάδνης για την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να ασχοληθεί και με την έκνομη δραστηριότητα και άλλων ατόμων.

Συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές της Ν. Αλικαρνασσού

Η συμπλοκή έγινε λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ... 

 

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ πηγαίνει στις φυλακές για να παραλάβει έναν βαριά τραυματισμένο με μαχαίρι κρατούμενο....

Συνελήφθη ο παραλήπτης του νέου δέματος με σφαίρες

Έναν 41χρονο άνδρα συνέλαβαν οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Μελισσίων για κατοχή και διακίνηση πυρομαχικών, μετά τον εντοπισμό νέου δέματος με 200 σφαίρες, που έφευγαν από την Κρήτη με προορισμό την Αττική.

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου εντοπίστηκε το δέμα με τα φυσίγγια πυροβόλου όπλου των 9 mm και δύο κενούς γεμιστήρες, το οποίο επιχείρησε να στείλει, άγνωστος, με κούριερ, σε έναν 41χρονο στα Μελίσσια Αττικής.

Δικογραφία στο πλαίσιο του αυτοφώρου σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου, σε βάρος του 41χρονου καθώς και σε βάρος του άγνωστου αποστολέα, για κατοχή και διακίνηση πυρομαχικών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ο 41χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μελισσίων.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.

Νεάπολη: Υπό πρωτοφανή μέτρα οι 18 στο δικαστήριο

Υπό πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας προσήχθησαν στο δικαστήριο Νεάπολης το απόγευμα 18 άτομα.

Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στη μαφία των ναρκωτικών στην Κρήτη, κύκλωμα το οποίο άρχισε να "ξηλώνει" τα τελευταία 24ωρα η αστυνομία.

Τα μέτρα ήταν τόσο αυστηρά που πάνοπλοι αστυνομικοί φρουρούν κάθε σημείο γύρω από το δικαστήριο αλλά και ευρύτερα την περιοχή. 
 
 
 neakriti.gr

Έκαναν φύλλο και φτερό διαμέρισμα του Ι.Σμπώκου

Η Εισαγγελία μετά από πληροφορίες εντόπισε διαμέρισμα του Γιάννη Σμπώκου, άλλοτε γενικού γραμματέως προμηθειών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που βρίσκεται προφυλακισμένος για τις μίζες με τον Άκη, στην Αθήνα και μετά από σχετική έρευνα βρέθηκαν Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και δεκάδες σκληροί δίσκοι, που είχε επιχειρήσει να σβήσει. 
Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στην υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ειδικοί προσπαθούν να επαναφέρουν τα εν λόγω αρχεία.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις μεγάλων ποσών. 
Δικαστική πηγή αναφέρει στο spirospero.gr, ότι μετά την ανακάλυψη αυτή, η υπόθεση των μιζών των εξοπλισμών του Άκη Τσοχατζόπουλου και λοιπών, έχει εξιχνιαστεί στο μεγαλύτερό της βαθμό.

ΠΗΓΗ

Σχεδίαζαν απαγωγές, ακόμη και δολοφονία αστυνομικού

Το απύθμενο θράσος των μελών των εγκληματικών οργανώσεων ξεδιπλώνεται στην παρουσίαση της υπόθεσης από τον αστυνομικό διευθυντή Λασιθίου.

Νιώθοντας πανίσχυροι σχεδίαζαν να απαγάγουν όποιον ανυποψίαστο πολίτη πλησίαζε τη φυτεία, να πυροβολήσουν ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., ακόμη και να δολοφονήσουν το διοικητή της ΟΕΑ που τους "ενοχλούσε".

 neakriti.gr

Αντιδράσεις από τις τοπικές οργανώσεις ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ για τον Μιχελογιαννάκη

Διαμετρικά αντίθετες αντιδράσεις προκάλεσε, στις τοπικές οργανώσεις, η συνεργασία του Γιάννη Μιχελογιαννάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχώρησή του από την ΔΗΜΑΡ.

Με.. ανακούφιση δέχτηκαν την απόφαση οι άνθρωποι της ΔΗΜΑΡ στο Ηράκλειο που δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις με τον βουλευτή και επικοινωνούσαν μαζί του μέσω... e-mail!

Αντίθετα. το cretalive.gr, γράφει:

"...Δεν είδα και κλίμα ενθουσιασμού στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από το νέο...σάλτο στο κόμμα τους του Γιάννη Μιχελογιαννάκη. Είναι πιθανότατα το προεκλογικό κλίμα που είναι ακόμα πρόσφατο και τα όσα βαρειά και σκληρά  έλεγε ο γιατρός για τους καινούργιους του συνεργάτες, τους οποίους είχε παρομοιάσει περίπου ως εχθρούς του λαού; Είναι οι βαρύτατοι χαραχτηρισμοί και  τα κοσμητικά επίθετα που οι Συριζαίοιχρησιμοποιούσαν για τον γιατρό( εκείνο που θυμάμαι πιο εύκολα είναι το παρατσούκλι ¨κουζουλογιαννάκης¨); Πάντως αυτό που εισπράττω είναι πως απ΄αυτό το νέο φλογερό ειδύλλιο μάλλον δεν θα πλήξουμε και η συνύπαρξη και οι φιλοδοξίες παλιών και νέων πολιτικών στη Ριζοσπαστική Αριστερά, με φόντο τις ερχόμενες βουλευτικές και δημοτικές εκλογές,θα δώσουν τροφή και σε μας να γράφουμε. Αρκεί ο γιατρός να ριζώσει πια κάπου, διότι καταναλώνει περισσότερους πολιτικούς σχηματισμούς απ΄όσους μπορούμε να παρακολουθήσουμε!"
Enhanced by Zemanta

Αποκλεισμός της Α' ΔΟΥ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Α' ΔΟΥ Ηρακλείου προχώρησε σήμερα αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Η κατάληψη θα λήξει στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας με αφορμή την πανευρωπαϊκή απεργία, που στο πλαίσιό της το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έχει προκηρύξει σήμερα 24ωρη απεργία.

Νωρίτερα, στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το ΠΑΜΕ.

Χανιά: Σύλληψη 58χρονου για εμπορία ναρκωτικών

Με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών συνελήφθη από την αστυνομία στα Χανιά ένας 58χρονος αγρότης. 
 
Ο συλληφθείς έπεσε στο δόκανο των διωκτικών αρχών στο σπίτι του, στο χωριό Καλαμίτσι του δήμου Αποκορώνου, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών.

Στην κατοχή του βρεθηκαν 1 κιλό και 370 γραμμάρια κάνναβης.

Στα Χανιά: Ξεσηκωμός των εργαζομένων στους ΟΤΑ

- Υπό κατάληψη από το πρωί δημαρχεία και Περιφέρειες- Αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τις επόμενες μέρες, αν υλοποιηθούν όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο...



Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ λένε «όχι» στις απολύσεις προσωπικού, ενώ στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου τους καλούν τα δημοτικά συμβούλια να συνεδριάσουν εκτάκτως και να «αποφασίσουν ότι δεν θα εφαρμόσουν τις συγκεκριμένες διατάξεις του μνημονίου περί απόλυσης των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψουν στις διευθύνσεις και στα τμήματα προσωπικού να αποστείλουν τις καταστάσεις και τις πράξεις απόλυσης των συναδέλφων».

Όπως ανακοινώθηκε, στις 19.00 το απόγευμα, συγκαλείται εκτάκτως σε συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Χανίων το οποίο θα συζητήσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και θα λάβει αποφάσεις για τη στάση που θα τηρήσει ο δήμος Χανίων.

Ωστόσο, ήδη, ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης έχει εκφράσει την αντίδρασή του για τις διατάξεις που αφορούν στους δήμους και περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016 που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων και έχει ξεκαθαρίσει πως συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις που έχει εκφράσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...